X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika bo ja Ci odpisywałam o pachwinie a ty w pochwie masz ból to niewiem Słońce . mnie na początku w szyjce kuło ale teraz już nie . Jak Cię coś niepokoi to lekarz kochana ale myślę że to nie jest nic groźnego

Kasia super że wycieczka udana . Piękna wieża zazdraszczam :-D cieszę się że też lepiej się czujesz :-*

Ja wstałam okropnie głodna mąż już smaży jajka bo mnie naszło :-P

Katarzyna87, paula1 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się przeraziłam (jakbym mało miała już powodów do stresu :)). We wtorek miałam pierwsze badania a krew zrobiłam sobie wcześniej. TSH wyszło mi 7,8 i lekarz kazał powtórzyć do następnej wizyty czyli 24. Marca i wtedy zacznie coś myślec. A tu czytam, że to trzeba zaraz regulować i że wady rozwoju mózgu u dziecka mogą wystąpić. Masakra jakaś. Jutro idę znowu na oznaczenie i zapisuje sie do endo, oby nie za późno :((((

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Ja też wstałam z wilczym apetytem na cokolwiek :P Zjadłam dwie kanapeczki z serkiem i drożdżówkę z brzoskwinią i też zastanawiam się czy tego za jakiś czas nie pożałuję.

Na obiad spróbuję dzisiaj karkówkę zrobic. Z cebulką i pomidorami... Ja ją przyprawię i wpakuję do piekarnika a resztą P. się będzie musiał zając bo ja nie zniosę zapachu pieczonego mięsa ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ewalika bo ja Ci odpisywałam o pachwinie a ty w pochwie masz ból to niewiem Słońce . mnie na początku w szyjce kuło ale teraz już nie . Jak Cię coś niepokoi to lekarz kochana ale myślę że to nie jest nic groźnego

Kasia super że wycieczka udana . Piękna wieża zazdraszczam :-D cieszę się że też lepiej się czujesz :-*

Ja wstałam okropnie głodna mąż już smaży jajka bo mnie naszło :-P
    Dzieki Malgorzatko za wsparcie :*
    Powiem wam ze to bardzo dziwne uczucie zastanawiam sie czy to moze cos z pecherzem bo tez chodze czesto siku :(
    Na razie poczekam i poleze moze przejdzie ;)
    Kasia super ze wycieczka sie udala i wszystko bylo wporzadku :*
    Jaka dzisiaj u was pogoda? U nas poekne slonce chyba zaraz męża i psa wyciagne z domu na spacer bo az szkoda nie isc :)

Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super, ze wyjazd sie udal:)
    I , ze Ty czujesz sie juz dobrze :)
    Ja pamietam jak mieszkalam jeszcze w Paryzu to jak wiechalismy na wieze to potem zchodzilismy schodami i ja mojego M znosilam na baranach . Taka silna babka bylam ;)

A ja odpukac dobrze sie czuje i juz przygotowalam wszystko do obiadu . Dzis moja kuchnia serwuje : ziemniaki z koperkiem, udka pieczone w ziolach i surowka z marchewki :)

Ale dalej mam wstret do roznych potraw , smakow i zapachow . A pic moge tylko wode z miodem i cytryna .

Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Dzieki Malgorzatko za wsparcie :*
    Powiem wam ze to bardzo dziwne uczucie zastanawiam sie czy to moze cos z pecherzem bo tez chodze czesto siku :(
    Na razie poczekam i poleze moze przejdzie ;)
    Kasia super ze wycieczka sie udala i wszystko bylo wporzadku :*
    Jaka dzisiaj u was pogoda? U nas poekne slonce chyba zaraz męża i psa wyciagne z domu na spacer bo az szkoda nie isc :)
    Może gdzieś od pęcherza nie ma co panikować :-) jak będzie bolało co raz bardziej to nawet prywatnie zrób sobie badanie moczu :-)
    U mnie do bani pogoda , pada i wieje :-/

Ursa dasz radę :-D ale smaka mi zrobiłaś na drożdżowkę mniam :-D

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Właśnie się przeraziłam (jakbym mało miała już powodów do stresu :)). We wtorek miałam pierwsze badania a krew zrobiłam sobie wcześniej. TSH wyszło mi 7,8 i lekarz kazał powtórzyć do następnej wizyty czyli 24. Marca i wtedy zacznie coś myślec. A tu czytam, że to trzeba zaraz regulować i że wady rozwoju mózgu u dziecka mogą wystąpić. Masakra jakaś. Jutro idę znowu na oznaczenie i zapisuje sie do endo, oby nie za późno :((((
    wiesz co nie czytaj kochanie w internecie co może się stać bo się nakręcisz nie potrzebnie a fakt że lekarz nieodpowiedzialny do końca że przy takim wysokim kazał czekać prawie miesiąc . Jak masz możliwość to idź nawet prywatnie do endo niech Ci da jakieś tabletki i powtórz badania :-* przede wszystkim nie czytaj :-*

EwelKa wielka, Ursa lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody to u nas tez piekne slonce ale strasznie wieje i zimno... A szkoda... Ja rani zawsze dobrze sie czuje, mdlosco zwylke nachodza mnie popoludniu i trzymaja az zasne. Ja na sniadanko wciagnelam troche bigosu i kanapke z zoltym serem do ktorego ostatnio mam straszna slabosc, az maz dzisiaj sie smial ze nasza dzidxia urodzi sie zolta od tego. Na obiad kotleciki z piersi kuraka, surowka i ziemniaczki. Teraz mykam szykowac sie do kosciola. Spokojnej niedzieli wam zycze.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja dopiero wstałam, jeszcze nic nie jadłam, ale strasznie mi niedobrze :/ Nie mam ochoty wstawać z łóżka.

Ewelka, do następnego badania bierz jod. Jest w witaminach dla ciężarnych też. On Ci zbije trochę TSH i nie będziesz się tak martwić. Możesz witaminy z jodem przecież łykać :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    wiesz co nie czytaj kochanie w internecie co może się stać bo się nakręcisz nie potrzebnie a fakt że lekarz nieodpowiedzialny do końca że przy takim wysokim kazał czekać prawie miesiąc . Jak masz możliwość to idź nawet prywatnie do endo niech Ci da jakieś tabletki i powtórz badania :-* przede wszystkim nie czytaj :-*
    Już nie czytam ale sie trochę już nakręciłam i jestem załamana, ze tydzień zmarnowałam.
    Witaminy z jodem biorę. Musi być dobrze.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Ja na sniadanko wciagnelam troche bigosu i kanapke z zoltym serem do ktorego ostatnio mam straszna slabosc, az maz dzisiaj sie smial ze nasza dzidxia urodzi sie zolta od tego.
    Asia ja też bym cały czas jadła kanapki z serem żółtym i dodatkowo ketchup :)
    A ja już pomału szykuje rzeczy do pracy, ferie się skończyły i od jutra czas się za robotę zabrać...może czas wtedy szybko zleci do następnej wizyty :) bo na razie się dłuży, że szok

Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 11:42

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My dziś obiad u Mamy gołąbki i kotlety mielone i sałata ze śmietaną :) tez Mi nie dobrze :/

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierogi ruskie z cebulka - juz na talerzu :D

meeegi1771 lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika ja tak mam od wczoraj ale wydaje mi się ze to jelita bo mam straszne wzdęcia. Wczoraj po wizycie w toalecie ustalo..raz czułam w środku raz po bokach.

Dziewczyny pojechałam do plejady do apteki patrze a tu Carrefour ma tydzień malucha no i co ? 200zl nie moje ale akcesoria są hihi :D

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , mogę się do Was dołączyć ;>?
    Mój termin wypada według Belly na 29 października także tak jakby załapuje sie do waszej grupki hehe ;)

FreshMm, Małgorzatka, Ursa, Magnosia, paula1, agania, polkosia, Kaśku, demi_01 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mój termin wypada według Belly na 29 października także tak jakby załapuje sie do waszej grupki hehe ;)

jasne ze mozesz :) gratuluje malenstwa :)

Kaśku lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej witamy :* Gratuluję ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki

Zakręcona ona gratulacje

Ja od kilku dni kocham truskawki w każdej postaci, mleko truskawkowe, lody truskawkowe, sok truskawkowy, truskawki mrożone, świeże, dżem....

Chociaż nie mam problemów z zaparciami ;)

Milej niedzieli

Małgorzatka, Ursa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkur.... Odsłaniam zasłony a tam cały balkon zalany farbą :/ dokładnie jakiś lakier czy coś ku... rowerek Córki , stolik no normalnie ciśnienie mi podskoczyło ... Zrobiłam aferę sąsiadce bo ta sobie cholera krzesła malowała i im się farba przewróciła no szlag mnie trafi ... Próbowałam to zmyć ale nie idzie , czekam na kolesia co im malował niech to myje ... :/

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Witam kobietki

Zakręcona ona gratulacje

Ja od kilku dni kocham truskawki w każdej postaci, mleko truskawkowe, lody truskawkowe, sok truskawkowy, truskawki mrożone, świeże, dżem....

Chociaż nie mam problemów z zaparciami ;)

Milej niedzieli
    Hej :* To dobrze truskawki samo zdrowie ;) Wzajemnie miłego dnia bo u mnie to nerwówa dzisiaj :D

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ