X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika bo ja Ci odpisywałam o pachwinie a ty w pochwie masz ból to niewiem Słońce . mnie na początku w szyjce kuło ale teraz już nie . Jak Cię coś niepokoi to lekarz kochana ale myślę że to nie jest nic groźnego

Kasia super że wycieczka udana . Piękna wieża zazdraszczam :-D cieszę się że też lepiej się czujesz :-*

Ja wstałam okropnie głodna mąż już smaży jajka bo mnie naszło :-P

Katarzyna87, paula1 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się przeraziłam (jakbym mało miała już powodów do stresu :)). We wtorek miałam pierwsze badania a krew zrobiłam sobie wcześniej. TSH wyszło mi 7,8 i lekarz kazał powtórzyć do następnej wizyty czyli 24. Marca i wtedy zacznie coś myślec. A tu czytam, że to trzeba zaraz regulować i że wady rozwoju mózgu u dziecka mogą wystąpić. Masakra jakaś. Jutro idę znowu na oznaczenie i zapisuje sie do endo, oby nie za późno :((((

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Ja też wstałam z wilczym apetytem na cokolwiek :P Zjadłam dwie kanapeczki z serkiem i drożdżówkę z brzoskwinią i też zastanawiam się czy tego za jakiś czas nie pożałuję.

Na obiad spróbuję dzisiaj karkówkę zrobic. Z cebulką i pomidorami... Ja ją przyprawię i wpakuję do piekarnika a resztą P. się będzie musiał zając bo ja nie zniosę zapachu pieczonego mięsa ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ewalika bo ja Ci odpisywałam o pachwinie a ty w pochwie masz ból to niewiem Słońce . mnie na początku w szyjce kuło ale teraz już nie . Jak Cię coś niepokoi to lekarz kochana ale myślę że to nie jest nic groźnego

Kasia super że wycieczka udana . Piękna wieża zazdraszczam :-D cieszę się że też lepiej się czujesz :-*

Ja wstałam okropnie głodna mąż już smaży jajka bo mnie naszło :-P
    Dzieki Malgorzatko za wsparcie :*
    Powiem wam ze to bardzo dziwne uczucie zastanawiam sie czy to moze cos z pecherzem bo tez chodze czesto siku :(
    Na razie poczekam i poleze moze przejdzie ;)
    Kasia super ze wycieczka sie udala i wszystko bylo wporzadku :*
    Jaka dzisiaj u was pogoda? U nas poekne slonce chyba zaraz męża i psa wyciagne z domu na spacer bo az szkoda nie isc :)

Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super, ze wyjazd sie udal:)
    I , ze Ty czujesz sie juz dobrze :)
    Ja pamietam jak mieszkalam jeszcze w Paryzu to jak wiechalismy na wieze to potem zchodzilismy schodami i ja mojego M znosilam na baranach . Taka silna babka bylam ;)

A ja odpukac dobrze sie czuje i juz przygotowalam wszystko do obiadu . Dzis moja kuchnia serwuje : ziemniaki z koperkiem, udka pieczone w ziolach i surowka z marchewki :)

Ale dalej mam wstret do roznych potraw , smakow i zapachow . A pic moge tylko wode z miodem i cytryna .

Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Dzieki Malgorzatko za wsparcie :*
    Powiem wam ze to bardzo dziwne uczucie zastanawiam sie czy to moze cos z pecherzem bo tez chodze czesto siku :(
    Na razie poczekam i poleze moze przejdzie ;)
    Kasia super ze wycieczka sie udala i wszystko bylo wporzadku :*
    Jaka dzisiaj u was pogoda? U nas poekne slonce chyba zaraz męża i psa wyciagne z domu na spacer bo az szkoda nie isc :)
    Może gdzieś od pęcherza nie ma co panikować :-) jak będzie bolało co raz bardziej to nawet prywatnie zrób sobie badanie moczu :-)
    U mnie do bani pogoda , pada i wieje :-/

Ursa dasz radę :-D ale smaka mi zrobiłaś na drożdżowkę mniam :-D

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Właśnie się przeraziłam (jakbym mało miała już powodów do stresu :)). We wtorek miałam pierwsze badania a krew zrobiłam sobie wcześniej. TSH wyszło mi 7,8 i lekarz kazał powtórzyć do następnej wizyty czyli 24. Marca i wtedy zacznie coś myślec. A tu czytam, że to trzeba zaraz regulować i że wady rozwoju mózgu u dziecka mogą wystąpić. Masakra jakaś. Jutro idę znowu na oznaczenie i zapisuje sie do endo, oby nie za późno :((((
    wiesz co nie czytaj kochanie w internecie co może się stać bo się nakręcisz nie potrzebnie a fakt że lekarz nieodpowiedzialny do końca że przy takim wysokim kazał czekać prawie miesiąc . Jak masz możliwość to idź nawet prywatnie do endo niech Ci da jakieś tabletki i powtórz badania :-* przede wszystkim nie czytaj :-*

EwelKa wielka, Ursa lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody to u nas tez piekne slonce ale strasznie wieje i zimno... A szkoda... Ja rani zawsze dobrze sie czuje, mdlosco zwylke nachodza mnie popoludniu i trzymaja az zasne. Ja na sniadanko wciagnelam troche bigosu i kanapke z zoltym serem do ktorego ostatnio mam straszna slabosc, az maz dzisiaj sie smial ze nasza dzidxia urodzi sie zolta od tego. Na obiad kotleciki z piersi kuraka, surowka i ziemniaczki. Teraz mykam szykowac sie do kosciola. Spokojnej niedzieli wam zycze.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja dopiero wstałam, jeszcze nic nie jadłam, ale strasznie mi niedobrze :/ Nie mam ochoty wstawać z łóżka.

Ewelka, do następnego badania bierz jod. Jest w witaminach dla ciężarnych też. On Ci zbije trochę TSH i nie będziesz się tak martwić. Możesz witaminy z jodem przecież łykać :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    wiesz co nie czytaj kochanie w internecie co może się stać bo się nakręcisz nie potrzebnie a fakt że lekarz nieodpowiedzialny do końca że przy takim wysokim kazał czekać prawie miesiąc . Jak masz możliwość to idź nawet prywatnie do endo niech Ci da jakieś tabletki i powtórz badania :-* przede wszystkim nie czytaj :-*
    Już nie czytam ale sie trochę już nakręciłam i jestem załamana, ze tydzień zmarnowałam.
    Witaminy z jodem biorę. Musi być dobrze.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Ja na sniadanko wciagnelam troche bigosu i kanapke z zoltym serem do ktorego ostatnio mam straszna slabosc, az maz dzisiaj sie smial ze nasza dzidxia urodzi sie zolta od tego.
    Asia ja też bym cały czas jadła kanapki z serem żółtym i dodatkowo ketchup :)
    A ja już pomału szykuje rzeczy do pracy, ferie się skończyły i od jutra czas się za robotę zabrać...może czas wtedy szybko zleci do następnej wizyty :) bo na razie się dłuży, że szok

Miłej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 11:42

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My dziś obiad u Mamy gołąbki i kotlety mielone i sałata ze śmietaną :) tez Mi nie dobrze :/

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierogi ruskie z cebulka - juz na talerzu :D

meeegi1771 lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika ja tak mam od wczoraj ale wydaje mi się ze to jelita bo mam straszne wzdęcia. Wczoraj po wizycie w toalecie ustalo..raz czułam w środku raz po bokach.

Dziewczyny pojechałam do plejady do apteki patrze a tu Carrefour ma tydzień malucha no i co ? 200zl nie moje ale akcesoria są hihi :D

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , mogę się do Was dołączyć ;>?
    Mój termin wypada według Belly na 29 października także tak jakby załapuje sie do waszej grupki hehe ;)

FreshMm, Małgorzatka, Ursa, Magnosia, paula1, agania, polkosia, Kaśku, demi_01 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mój termin wypada według Belly na 29 października także tak jakby załapuje sie do waszej grupki hehe ;)

jasne ze mozesz :) gratuluje malenstwa :)

Kaśku lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej witamy :* Gratuluję ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki

Zakręcona ona gratulacje

Ja od kilku dni kocham truskawki w każdej postaci, mleko truskawkowe, lody truskawkowe, sok truskawkowy, truskawki mrożone, świeże, dżem....

Chociaż nie mam problemów z zaparciami ;)

Milej niedzieli

Małgorzatka, Ursa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkur.... Odsłaniam zasłony a tam cały balkon zalany farbą :/ dokładnie jakiś lakier czy coś ku... rowerek Córki , stolik no normalnie ciśnienie mi podskoczyło ... Zrobiłam aferę sąsiadce bo ta sobie cholera krzesła malowała i im się farba przewróciła no szlag mnie trafi ... Próbowałam to zmyć ale nie idzie , czekam na kolesia co im malował niech to myje ... :/

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Witam kobietki

Zakręcona ona gratulacje

Ja od kilku dni kocham truskawki w każdej postaci, mleko truskawkowe, lody truskawkowe, sok truskawkowy, truskawki mrożone, świeże, dżem....

Chociaż nie mam problemów z zaparciami ;)

Milej niedzieli
    Hej :* To dobrze truskawki samo zdrowie ;) Wzajemnie miłego dnia bo u mnie to nerwówa dzisiaj :D

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ