X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja ja też truskawki wciągam od początku ciąży. Ból będzie jak się zaczną ogródkowe... o wiele smaczniejsze od tych hiszpańskich. No ale jak nie można to nie można.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ale się wkur.... Odsłaniam zasłony a tam cały balkon zalany farbą :/ dokładnie jakiś lakier czy coś ku... rowerek Córki , stolik no normalnie ciśnienie mi podskoczyło ... Zrobiłam aferę sąsiadce bo ta sobie cholera krzesła malowała i im się farba przewróciła no szlag mnie trafi ... Próbowałam to zmyć ale nie idzie , czekam na kolesia co im malował niech to myje ... :/

Masakra! A co sąsiadka na to?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuje narazie ;*
    Ja wczoraj piłam koktajl z truskawek i pomarańczy no jezu mniam , potem te truskawki miałam w nosie haha ( zapach ) przez pół dnia , a dziś napad na mięso ; o
    Co do balkonu to powiem Ci , ze nie fajnie ... sami powinni powiedziec , no nasza wina Pani da my zmyjemy a nie Ty masz jeszcze odpierdalać za kogoś robote , nie wazne , ze to u Ciebie ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Masakra! A co sąsiadka na to?
    Przeprosiła w zasadzie tylko i powiedziała że jej nie było i jak ten facet przyjdzie dzisiaj to mu powie że ma to umyć . Chociaż tyle ale z nią to mam co chwila problem jak nie kocie odchody bo zmienia kuwetę na balkonie to teraz farba ehh

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie dziękuje narazie ;*
    Ja wczoraj piłam koktajl z truskawek i pomarańczy no jezu mniam , potem te truskawki miałam w nosie haha ( zapach ) przez pół dnia , a dziś napad na mięso ; o
    Co do balkonu to powiem Ci , ze nie fajnie ... sami powinni powiedziec , no nasza wina Pani da my zmyjemy a nie Ty masz jeszcze odpierdalać za kogoś robote , nie wazne , ze to u Ciebie ...
    :) uwielbiam koktajle ale teraz jakoś nie ciągnie mnie do nich :P

oar83e3krqgkccev.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ale się wkur.... Odsłaniam zasłony a tam cały balkon zalany farbą :/ dokładnie jakiś lakier czy coś ku... rowerek Córki , stolik no normalnie ciśnienie mi podskoczyło ... Zrobiłam aferę sąsiadce bo ta sobie cholera krzesła malowała i im się farba przewróciła no szlag mnie trafi ... Próbowałam to zmyć ale nie idzie , czekam na kolesia co im malował niech to myje ... :/
    Nosz kurcze niech ci to wyczyszcza, nawet nie poinformowalina świeżo byłoby łatwiej umyć, co za ludzie.... :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Nosz kurcze niech ci to wyczyszcza, nawet nie poinformowalina świeżo byłoby łatwiej umyć, co za ludzie.... :/
    dokładnie

oar83e3krqgkccev.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Właśnie się przeraziłam (jakbym mało miała już powodów do stresu :)). We wtorek miałam pierwsze badania a krew zrobiłam sobie wcześniej. TSH wyszło mi 7,8 i lekarz kazał powtórzyć do następnej wizyty czyli 24. Marca i wtedy zacznie coś myślec. A tu czytam, że to trzeba zaraz regulować i że wady rozwoju mózgu u dziecka mogą wystąpić. Masakra jakaś. Jutro idę znowu na oznaczenie i zapisuje sie do endo, oby nie za późno :((((
    Kochana moim zdaniem szybko do endokrynologa prywatnie i należy szybko włączyć euthyrox lub letrox nie czekać, sam jod nie pomoże zwłaszcza jeśli okazało by się ze masz Hashimoto... nie czekaj i nie zwlekaj idź do lekarza włącz leki i powinno być ok.

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co za ludzie bezmyślni niestety u Mamy w bloku tez są tacy nawet gorsi nie chce Mi się nawet pisać dosłownie smoluchy.
    Ja Mam na wszystko ochotę ,co piszecie to już w tej chwili bym to jadła piła ,a podejrzewam ,że jakby podstawić Mi to pod nos to raczej by nie przeszło :D

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAłgorzatka czyli mówisz , ze to bardziej problemowi sąsiedzi są ...
    no dobrze oby wyczyścił , jak nie to zgłoś się sama , ze mają sprzatać i jakoś rowerek wyczyścić !!! ;>
    a Ja wlasnie od wczoraj mam mega ale to mega ochote na koktajle ;)
    dziś mam piękną pogode na dworzu ,ciepło i słonecznie więc z narzeczonym idziemy na spacerek i na duuuuuzy kubeł witamin !!! ; dd
    Ewelka odrazu leć do endokrynologa po euthyrox !!! Przecież takie zlekceważenie przez lekarza tego bo jednak do 24 marca to kupa czasu jest może doprowadzić do tragedii , nie tylko do wad rozwoju ... nie chce Cie kochanie straszyć ale na prawde leć nawet prywatnie i odrazu łykaj tabsy a szybko spadnie i bedziesz spokojna !!! a 24 po tabsach juz zobaczysz na badaniu poprawe

Małgorzatka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą Ewelka jeśli jesteś w ciąży to endokrynolog na kasę należy ci się PILNIE bez kolejki tylko skiskierowanie od rodzinnego trzeba mieć. Nie bagbagatelizuje tego bo każdy dzien się liczy. Zrób tsh, ft3, ft4 i anty TPO i z wyniwynikiem do lekarza aby już czasu nie marnować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:04

ZakręconaOna, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Anastazja ja też truskawki wciągam od początku ciąży. Ból będzie jak się zaczną ogródkowe... o wiele smaczniejsze od tych hiszpańskich. No ale jak nie można to nie można.

A czemu nie można takich ogródkowych?

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie czemu nie można ;>?
    Ewelka dokladnie bez zastanowienia leć się przebadać i po leki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki ogrodowe zwiększają ryzyko zachorowań na toksoplazmoze...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak je umyjesz, to nie widzę ryzyka, takie samo ryzyko jest z pomidorami w sklepie

Katarzyna87, polkosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak je umyjesz, to nie widzę ryzyka, takie samo ryzyko jest z pomidorami w sklepie

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm no ok dzięki ... ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówią z tym ryzykiem ja także uważam że porządne umycie rozwiązuje sprawę. Choć ja muszę uważać bo ani toxo ani cytomegcytomegalii nie przechodzilam

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawet te umyte?? No bez przesady...przeciez to samo zdrowie swojskie owoce i warzywa...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No problemowi ale co zrobić ;)

To miłego spacerku życzę u nas już nie pada ale wieje jak cholera ;/ :P

Wszystkim wam życzę miłego dnia ja się zabieram za kucharzenie ;)
    zaglądne do Was później :* :* *:
    Pan przyszedł sprząta mi balkon :P :P

szczesliwa_mamusia21, paula1 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ