X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu bardzo sie ciesze , ze już 100% wiadomo . Zazdroszczę po cichu powoli ale mimo to niezdecyduje się wcześniej jak za 3 lata M nasteone dziecko hehe

ola.321 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to teraz nic innego Ci nie zostalo jak szalec po sklepach i zapelniac szafe malej ksiezniczki :)

Villemo mialam ten fotelik ( dla pierwszej corki i bylam bardzo zadowolona . Polecam !

dodiiinka ja w kwesti zebow nie pomoge ,bo u nas myslalam ,ze juz ida a tu cisza . Fakt juz dawalam pora i calilie (czy jakos tak ) ,bo byl marudny ,ale to jednak nie bylo na zeby .

Moj syn dzisiaj oszalam : zaczal raczkowac i wspiol sie na mnie na rowne nogi . Smarkacz maly jeszcze nie gada i zebow brak ,a tylko patrzec jak zacznie biegac ;)

Dobrawa, WiedźmaMaKota, villemo_gbm, maluda, ola.321, paula1 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super :) gratuluję córci :) !!!!!!!!!!!!!!
    Villemo, u nas to samo z tym kciukiem :/ Juz troche odpuściłam walkę, ale co chwile jak Hela jest głodna, albo sie złości to zasysa kciuka, niestety :( wtedy wyciągam i daję smoczek, ale już wiem, że będzie ciezko... jak Helenka zaczyna płakać, a potem nagle cisza, to ja wiem co się swięci :P Kciuk poszedł w ruch ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, szaleje ten twój Leoś, zawstydza mojego leniuszka, który od jakiegos czasu się przekręca na brzuch i to tylko w lewo i TYLE jeśli chodzi o ruch :P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo oczywiście ze lepszy smoczek niż kciuk. Smoczek może zabrać wróżka czy coś, a kciuk oby nie ;) widełki na ząbki za duże. My akurat mieliśmy pierwszy przed czasem wiec się nie wypowiem dokładnie ;)

Ola świetne wieści !

villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Lojka, szaleje ten twój Leoś, zawstydza mojego leniuszka, który od jakiegos czasu się przekręca na brzuch i to tylko w lewo i TYLE jeśli chodzi o ruch :P

Wiesz co Agata moja jak sie przekreca na brzuch to zawsze z lewej....z prawej nie chce ni cholery. A obraca sie juz 2 miechy. Niewiem czy to dobrze. Narazie obserwuje. ;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez musze spróbować z tym porem bo kolejne idą zqbki. Mamy dwie dolne 1 i górna dwójkę anie jak wwcześniej myślałam jedynke. Dzis pierwszy raz dalam ibuprofen ns noc na te ząbki.
    Agaton oj tak, mój mężu by Ci powiedział cos na ten temat:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też tylko przez lewe ramię na brzuch.
    Ola super ;* będzie dobrze:-)

villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ;) lojka ma rację czas zapełnić szafe małej Królewny ;)

A moja Hania dziś cały dzień wolała mama mama ;)
    Było już tata, baba, dada, papa, lala, ala a mama dopiero teraz. Serce mi rośnie ;)
    Do tego znalazłam dziś trzeciego zęba. Górna trójka! Będzie wampir :D no i droga trójka też idzie, i górne jedynki. Ciężko było ululac diablice :( nurofen poszedł w ruch.

Miałam jeszcze coś napisać ale zapomnialam...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, u nas to samo, od dawna na brzuch sie przekręca w lewo i na tym sie zakończyło ;) Myślę, że przyjdzie taki czas, ze nagle zacznie się kręcić i do tego siedzieć ;)
    Stokrotka, dla męża to wiadomo :P Ważne, ze dla nas jesteś milutka hehe :D
    Wiedzma, wlaśnie widziałam na fb post o postępach Haniulki i jestem w szoku, jaka ona jest "do przodu" ze wszystkim :) Gratuluje :)
    Jak będziecie próbować pora to dajcie znać, czy u was coś podziałał :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 4 maja 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton nic mi nie mów, ja jestem przerażona, nie mam już czasu na fejsbuki i forum mloda raczkuje, wstaje przy meblach, a najciekawsze rzeczy to te, kore sa niebezpieczne tylko wieczorami teraz mogę was poczytać :P jak spi to ogarniam, obiady gotuje, dwa różne bo przeszłam na dietę, no i jeszcze chodzę na siłownię, dni mi uciekają jak szalone ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ola, super :) gratuluję córci :) !!!!!!!!!!!!!!
    Villemo, u nas to samo z tym kciukiem :/ Juz troche odpuściłam walkę, ale co chwile jak Hela jest głodna, albo sie złości to zasysa kciuka, niestety :( wtedy wyciągam i daję smoczek, ale już wiem, że będzie ciezko... jak Helenka zaczyna płakać, a potem nagle cisza, to ja wiem co się swięci :P Kciuk poszedł w ruch ;)
    U mnie to samo łącze się w bólu będziemy później razem walczyć ze smokami :)

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super wiadomości ja się cieszę tak jakbym to ja była w ciąży Boże chciałabym to jeszcze raz przeżyć.

event.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a jak Ty się czujesz i czułaś na początku ciąży? Bo ja nie mam siły na nic, tylko bym spała. Mam nadzieję, że to się zmieni, bo ostatnio chodzę spać o 21, a Klementynka zaczęła o 6 wstawać (za bardzo ją pochwaliłyście :P) i jestem nieprzytomna. Pamiętam, że z nią początek też spędziłam przesypiając, no ale wtedy nie było niemowlaka w domu ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 5 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę jak na iglach bo na sobotę miala termin moja przyjaciolka. Już nie mogę się doczekać informacji od niej.

3i496iye8v37prd8.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze organizm to musi teraz niezłą robotę wykonac zeby wykarmic Mała i odżywiać dzieciatko w brzuszku... nie dziwie sie ze chce Ci sie spac... ja bym jednak nie mogla byc teraz w ciąży jak tak pomysle;-) moj maly wstaje o 5:30 , po 6 juz nie pamiętam kiedy się obudzil i nie chce dalej spac. Dopiero teraz ma drzemke. A klade go o 20-20:30. I z dwie pobudki na mleko w tym.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia ja miałam tak samo prawie do czwartego miesaca nic tylko chciało mi się spać i zero energii

event.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, napisałam posta i się nie wrzucił. W każdym razie u mnie może wzmagać to zmęczenie właśnie kp w nocy. Dzisiaj było naprawdę ciężko, co 1,5h lub mniej pobudka :( Ciągle chce cyckać.

A ile wychodzi jeden ząb? I ile po nim zaczyna drugi? Czy jak mamy pół jedynki, to już może iść druga?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kurczę, napisałam posta i się nie wrzucił. W każdym razie u mnie może wzmagać to zmęczenie właśnie kp w nocy. Dzisiaj było naprawdę ciężko, co 1,5h lub mniej pobudka :( Ciągle chce cyckać.

A ile wychodzi jeden ząb? I ile po nim zaczyna drugi? Czy jak mamy pół jedynki, to już może iść druga?
    Tak:-) u nas wyszla jedynka a za jakies 4 dni druga

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dni pędzą jak szalone. Ostatnio nie mam na nic czasu. Mała nie śpi zbyt długo w ciągu dnia i ostatnio chodzi spać o 22. Ok 19 robi się taka śpiąca, a pół godziny jest wesoła i pełna energii. Nie ważne czy zrobi sobie drzemkę czy nie. Szczyt jej entuzjazmu przypada na ok 21 i tak minimum pół godziny skacze po naszym łóżku i się cieszy. Ja to marzę tylko o tym, żeby zasnęła. W dzień drzemki, sztuk 2. Nie są szalenie długie, chociaż wczoraj położyłam się z nią i spałyśmy prawie 1,5h :D Tak sobie myślę, że może to jakiś lęk seperacyjny albo coś....? Dziś w nocy jak zjadła o 22, to obudziła się ok północy, później o 2 i już ją zostawiłam w łóżku i chyba ładnie spała do rana. Chociaż nie jestem w 100% pewna, bo może dałam jej cycka, tylko w nocy mogłam być tak śpiąca, że nawet nie pamiętam. Wiem tylko, że nie było tak źle.
    Kurde, ja to czasami sama nie wiem co robić. Przez pierwsze 3 miesiące spała ze mną, a później wylądowała w łóżeczku. Odniosłam wrażenie, że tam jej było lepiej. Lepiej zasypiała i spała. W sumie nikt jej nie rozbudzał przekręcając się czy coś. A teraz łóżeczko przestało odpowiadać. A nigdy wcześniej nie miała z nim najmniejszych problemów. Zarówno w nocy jak i drzemkach przez dzień. Kompletnie nie chce w nim zasypiać, a nawet jak ją ululam, chcę odłożyć i się lekko przebudzi to krzyk (dlatego z bezsilności położyłam się z nią popołudniu).

Co do wszelkiego rodzaju przemieszczania się, to w sumie przekręca się z pleców na brzuszek, ale w drugą stronę to tylko czasami się jej uda. Często już brakuje jej piliku centymetrów, ale tyłek zbyt ciężki i wraca do punktu wyjścia.
    Do siadania jej nie spieszno, nie mówiąc o raczkowaniu. Rączki wydają się być słabe, bo nóżkami się coś tam odpycha, tyłek w górze, ale nic z tych jej akrobacji nie wychodzi, bo głowa leży....
    No ale czekamy cierpliwie :)

A wózek też już średnio odpowiada. Myślałam, że zmieniając na spacerówkę będzie lepiej, ale jednak też szału nie robi. Mam nadzieję, że ten stan jest przejściowy :)

‹‹ 3118 3119 3120 3121 3122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ