X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jestem jestem laski,jakos nie mialam weny,ale czytam ;) Stokrotka,dzieki za czujność,to nie pierwszy raz kiedy mnie wywolujesz hehe :*

Ola,gratulacje córci, bardzo się cieszę

stokrotka25, villemo_gbm lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa ja musze miec uprasowane wszystko oprócz majtek i skarpetek:) mase czasu mi to zabiera ale nie umiem inaczej, nie ubiore czegos niewyprasowanego ani męża w takim nie wypuszcze;) a Kuba to juz w ogole żeby miał tak milo przy ciele; )
    Agaton no bo jak ktoś jest aktywny tak jak Ty masz nagle cisza to musze wiedzieć czy wszystko gra hehe:) juz widziałam na fb o wymiotach Helenji, ja nic nie poradze ale man nadzieje ze szybko sie wyjasni przyczyna i juz bedzie lepiej:*
    Lojka to faktycznie dziwne ze spadl Leon z wagi... tym bardziej ze ma apetyt.
    Wam również życzę wyjaśnienia zagadki i duzo zdrówka! ! Może faktycznie to tylko przez to ze jest bardzo aktywny? No oby nic groźnego! Jak ma humor i apetyt to pewnie tak jest ;*

PePePe lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czasem dzieci biorą smoka na tyle często, że zaspokaja to ich odruch ssania i nie odczuwają takiej potrzeby głodu.

Aaa... :) To nam to nie grozi :) Maly smoka uzywa tylko do zasypiania i je o stalych porach :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak było...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, z ciebie taki dobry duszek :*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U nas też tak było...

Polkosia nie strasz, nie strasz ;) u nas przy odrzuceniu piersi dziewczyny radziły odstawić smoka, moja doradczyni laktacyjna miała rację ze to nie był smok. Po prostu bunt chwilowy. Smok jest w porzo ;)

• PePePe Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Polkosia nie strasz, nie strasz ;) u nas przy odrzuceniu piersi dziewczyny radziły odstawić smoka, moja doradczyni laktacyjna miała rację ze to nie był smok. Po prostu bunt chwilowy. Smok jest w porzo ;)

Tez tak mysle. Maly bierze go jak chce na drzemke. Szybciej z nim zasypia. Po chwili wypluwa. W nocy sie juz nie budzi, czasem nad ranem. Nie sadze by mialo to jakikolwiek wplyw na jego apetyt. Poza tym, je w sumie 3 posilki plus mleko a i tak nie przybiera lub przybiera ledwo ledwo. I nic z tym nie moge zrobic :(

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja to jestem złosnik a nie dobry duszek :-)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czasem dzieci biorą smoka na tyle często, że zaspokaja to ich odruch ssania i nie odczuwają takiej potrzeby głodu.

Mowa tu o dzieciach które ssą smoczek 23/h. Nie inaczej. Ale takich to palcach jednej ręki policzyć. A i to pewnie nie.
    Bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura. Niewiem skąd ty czerpiesz takie info!
    Pokazałabym ci niejednego"pączka" wychowanego na smoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:04

3i49tgf6plfmlliy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny co dajecie maluchom na ząbkowanie ? U mnie masakra Kubie idą kolejne zęby i piszczy ,wrzeszczy na masę nie idzie go uspokoić. Dodam że ma już 2 dolne jedynki, 2 górne dwójki i teraz wychodzą 2 górne jedynki.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentinox nawet kiepsko działa :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka Ja tez smarowalam parę razy dentinoxem ale do dupy jest całkowicie , nic nie pomagał . Jak ząb wychodził dwie noce szedł nurofen żeby nie bolało go bo cierpial. Teraz idzie kolejny i widzę to samo zachowanie przy wyzynaniu się .
    Takto radzilismy sobie bez niczego , jedynie gryzaki z lodowki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzięki za odpowiedz ja jeszcze viburcol czopki stosuję na noc ale w ciągu dnia jest masakra

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Mowa tu o dzieciach które ssą smoczek 23/h. Nie inaczej. Ale takich to palcach jednej ręki policzyć. A i to pewnie nie.
    Bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura. Niewiem skąd ty czerpiesz takie info!
    Pokazałabym ci niejednego"pączka" wychowanego na smoku.

Napisałam CZASAMI. Nie jest to bzdura, rozmawiałam na ten temat z położną, którą rodziłam, a ona jest doradcą laktacyjnym, więc wie to z doświadczenia. Znam pączki wychowane na smoku, ale dziecku nie jest tak bardzo potrzebny, jak już zaczyna samo jeść, bawić się i ma dużo więcej możliwości niż taki noworodek. To moja opinia i oczywiście nie trzeba się z nią zgadzać. Na koniec tylko dodam, że Klementynka ssała smoka tylko do spania w dzień, w nocy zazwyczaj zasypiała na cycku, a i tak z centyla spadła, więc wcale nie musi chodzić o dzieci 23h/dobę smokowe, a nieraz wręcz przeciwnie... Po 6 miesiącu zaczyna spadać odruch ssania i to dobry moment na odstawienie. Potem 8-10 miesiąc. Przy kp smoczek nie jest niezbędny. Co innego dzieci na mm - tam nie ma tyle "możliwości" ssania, bo tylko moment na butli, więc można wtedy trochę dłużej podawać. Nam się udało odstawić praktycznie bezstresowo, dlatego polecam podjąć wyzwanie i jeśli ktoś chce wyeliminować, to nie ma się czego bać - zachęcam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:59

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, a spróbuj dać Kubusiowi pora, ta białą część. U nas co prawda ząbkowanie jakoś lajtowo przebiega, ale jak marudna była Helenka to jej dawałam i nawet jej to smakowało i przestawała marudzić ;) Zawsze warto spróbowac wg mnie ;)

Ja tam smoczka nie odstawiam, często sie przydaje, a mi się nie chce cycków używac jako smoczka i nieraz jak usypiam Helenkę cycusiem, a ona stawia opór hehe to jej daje smoka i ide sobie. Nieraz to by ciumkała tego cyca i ciumkała ;) Poza tym wg mnie smok to nie zło i jakos nie mam parcia, ze musimy sie go szybko pozbyć ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, to prawda, u nas po najedzeniu, to nieraz 30-40 min ciumka cycka "niespożywczo", ale mi to akurat nie przeszkadza, bo ja sobie wtedy leżę i odpoczywam lub śpię :P A teraz jeszcze na początku tej ciąży, to jestem tak zryta, że mi to po prostu potrzebne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie Polkosia, ty też musisz więcej odpoczywać, to takie leżenie w sam raz :)

Stokrotka, żaden złośnik! :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton właśnie ostatnio o tym porze myślałam , my ogólnie tez ząbkowanie przechodzimy jak.dotąd łagodnie tylko przy wyzynaniu Oskar płakał trochę i myślałam , ze zaraz polknie ręce swoje . Też kupię pora i sprawdzę bo jednak Wiesz uspokojenie po.Tym moze być lwestia tego że czymś rece dziecko zajęło a nie koniecznie ból ale warto spróbować .
    Dodinka właśnie , viburcol jeszcze , Ja zamówiłam czopki nurofen jeszcze z Pl . Wole mieć zapas bo tu sa cholernie drogie niektóre ... a takto połowa ceny mi wyjdzie wiadomo .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mylę się czy Ola ma dziś połówkowe czekamy na info???

do kiedy powinien wyryć się pierwszy ząbek? u nas dalej nie ma i czekamy.

znalazłam taki fotelik https://www.youtube.com/watch?v=8f3USGqrdGk podoba mi się i jest praktyczny jak myślicie?

u nas na razie walczymy z katarem najpierw ja teraz Maja martwię się by u niej nie poszło dalej ale wydaje mi się,że odpuszcza chyba ze to cisza przed burzą :(.

W kwestii smoczka to ja daję a to dlatego że Maja ma silny odruch ssania i bierze kciuki do buzi i ssie jak nie ma smoczka, nie chcę by jej został nawyk ssania kciuków bo później może być problem jak się do tego przyzwyczai, moja koleżanka powiedziała,że jej 7 letnia córka jak się zdenerwuje to bierze kciuk do buzi i ssie. Wiem, ze z odstawieniem smoczka tez będę mieć problem no ale zobaczymy zawsze lepiej smoczek wyrzucić bo kciuków się nie da, ot tak sobie piszę swoje przemyślenia.

pozdrawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:46

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - oo pamiętałaś :), tak - miałam dziś i niedawno wróciłam.

Dziewczynka już jest na 100% - potwierdzona! :)
    Na badaniu wszystko ok, serduszko itd... troszkę odetchnęłam.
    Zaczynam też czuć ruchy dość wyraźnie więc może będę trochę spokojniejsza.
    Niestety nie mam fajnego zdjęcia do wrzucenia tym razem :).

Lecę spać bo padam na pyszczek :).

polkosia, ss, Little Frog, agaton, onka, BATTINKA, paulinkas, stokrotka25, WiedźmaMaKota, villemo_gbm, aanaa, maluda, soraya, paula1 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ