Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrawa ja musze miec uprasowane wszystko oprócz majtek i skarpetek:) mase czasu mi to zabiera ale nie umiem inaczej, nie ubiore czegos niewyprasowanego ani męża w takim nie wypuszcze;) a Kuba to juz w ogole żeby miał tak milo przy ciele; )
Agaton no bo jak ktoś jest aktywny tak jak Ty masz nagle cisza to musze wiedzieć czy wszystko gra hehe:) juz widziałam na fb o wymiotach Helenji, ja nic nie poradze ale man nadzieje ze szybko sie wyjasni przyczyna i juz bedzie lepiej:*
Lojka to faktycznie dziwne ze spadl Leon z wagi... tym bardziej ze ma apetyt.
Wam również życzę wyjaśnienia zagadki i duzo zdrówka! ! Może faktycznie to tylko przez to ze jest bardzo aktywny? No oby nic groźnego! Jak ma humor i apetyt to pewnie tak jest ;*
PePePe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
onka wrote:Polkosia nie strasz, nie strasz u nas przy odrzuceniu piersi dziewczyny radziły odstawić smoka, moja doradczyni laktacyjna miała rację ze to nie był smok. Po prostu bunt chwilowy. Smok jest w porzo
Tez tak mysle. Maly bierze go jak chce na drzemke. Szybciej z nim zasypia. Po chwili wypluwa. W nocy sie juz nie budzi, czasem nad ranem. Nie sadze by mialo to jakikolwiek wplyw na jego apetyt. Poza tym, je w sumie 3 posilki plus mleko a i tak nie przybiera lub przybiera ledwo ledwo. I nic z tym nie moge zrobic -
polkosia wrote:Czasem dzieci biorą smoka na tyle często, że zaspokaja to ich odruch ssania i nie odczuwają takiej potrzeby głodu.
Mowa tu o dzieciach które ssą smoczek 23/h. Nie inaczej. Ale takich to palcach jednej ręki policzyć. A i to pewnie nie.
Bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura. Niewiem skąd ty czerpiesz takie info!
Pokazałabym ci niejednego"pączka" wychowanego na smoku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:04
-
Dodinka Ja tez smarowalam parę razy dentinoxem ale do dupy jest całkowicie , nic nie pomagał . Jak ząb wychodził dwie noce szedł nurofen żeby nie bolało go bo cierpial. Teraz idzie kolejny i widzę to samo zachowanie przy wyzynaniu się .
Takto radzilismy sobie bez niczego , jedynie gryzaki z lodowki -
BATTINKA wrote:Mowa tu o dzieciach które ssą smoczek 23/h. Nie inaczej. Ale takich to palcach jednej ręki policzyć. A i to pewnie nie.
Bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura. Niewiem skąd ty czerpiesz takie info!
Pokazałabym ci niejednego"pączka" wychowanego na smoku.
Napisałam CZASAMI. Nie jest to bzdura, rozmawiałam na ten temat z położną, którą rodziłam, a ona jest doradcą laktacyjnym, więc wie to z doświadczenia. Znam pączki wychowane na smoku, ale dziecku nie jest tak bardzo potrzebny, jak już zaczyna samo jeść, bawić się i ma dużo więcej możliwości niż taki noworodek. To moja opinia i oczywiście nie trzeba się z nią zgadzać. Na koniec tylko dodam, że Klementynka ssała smoka tylko do spania w dzień, w nocy zazwyczaj zasypiała na cycku, a i tak z centyla spadła, więc wcale nie musi chodzić o dzieci 23h/dobę smokowe, a nieraz wręcz przeciwnie... Po 6 miesiącu zaczyna spadać odruch ssania i to dobry moment na odstawienie. Potem 8-10 miesiąc. Przy kp smoczek nie jest niezbędny. Co innego dzieci na mm - tam nie ma tyle "możliwości" ssania, bo tylko moment na butli, więc można wtedy trochę dłużej podawać. Nam się udało odstawić praktycznie bezstresowo, dlatego polecam podjąć wyzwanie i jeśli ktoś chce wyeliminować, to nie ma się czego bać - zachęcamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dodinka, a spróbuj dać Kubusiowi pora, ta białą część. U nas co prawda ząbkowanie jakoś lajtowo przebiega, ale jak marudna była Helenka to jej dawałam i nawet jej to smakowało i przestawała marudzić Zawsze warto spróbowac wg mnie
Ja tam smoczka nie odstawiam, często sie przydaje, a mi się nie chce cycków używac jako smoczka i nieraz jak usypiam Helenkę cycusiem, a ona stawia opór hehe to jej daje smoka i ide sobie. Nieraz to by ciumkała tego cyca i ciumkała Poza tym wg mnie smok to nie zło i jakos nie mam parcia, ze musimy sie go szybko pozbyć
-
Agaton, to prawda, u nas po najedzeniu, to nieraz 30-40 min ciumka cycka "niespożywczo", ale mi to akurat nie przeszkadza, bo ja sobie wtedy leżę i odpoczywam lub śpię A teraz jeszcze na początku tej ciąży, to jestem tak zryta, że mi to po prostu potrzebne.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agaton właśnie ostatnio o tym porze myślałam , my ogólnie tez ząbkowanie przechodzimy jak.dotąd łagodnie tylko przy wyzynaniu Oskar płakał trochę i myślałam , ze zaraz polknie ręce swoje . Też kupię pora i sprawdzę bo jednak Wiesz uspokojenie po.Tym moze być lwestia tego że czymś rece dziecko zajęło a nie koniecznie ból ale warto spróbować .
Dodinka właśnie , viburcol jeszcze , Ja zamówiłam czopki nurofen jeszcze z Pl . Wole mieć zapas bo tu sa cholernie drogie niektóre ... a takto połowa ceny mi wyjdzie wiadomo . -
cześć dziewczyny, mylę się czy Ola ma dziś połówkowe czekamy na info???
do kiedy powinien wyryć się pierwszy ząbek? u nas dalej nie ma i czekamy.
znalazłam taki fotelik https://www.youtube.com/watch?v=8f3USGqrdGk podoba mi się i jest praktyczny jak myślicie?
u nas na razie walczymy z katarem najpierw ja teraz Maja martwię się by u niej nie poszło dalej ale wydaje mi się,że odpuszcza chyba ze to cisza przed burzą .
W kwestii smoczka to ja daję a to dlatego że Maja ma silny odruch ssania i bierze kciuki do buzi i ssie jak nie ma smoczka, nie chcę by jej został nawyk ssania kciuków bo później może być problem jak się do tego przyzwyczai, moja koleżanka powiedziała,że jej 7 letnia córka jak się zdenerwuje to bierze kciuk do buzi i ssie. Wiem, ze z odstawieniem smoczka tez będę mieć problem no ale zobaczymy zawsze lepiej smoczek wyrzucić bo kciuków się nie da, ot tak sobie piszę swoje przemyślenia.
pozdrawiamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:46
-
Villemo - oo pamiętałaś , tak - miałam dziś i niedawno wróciłam.
Dziewczynka już jest na 100% - potwierdzona!
Na badaniu wszystko ok, serduszko itd... troszkę odetchnęłam.
Zaczynam też czuć ruchy dość wyraźnie więc może będę trochę spokojniejsza.
Niestety nie mam fajnego zdjęcia do wrzucenia tym razem .
Lecę spać bo padam na pyszczek .polkosia, ss, Little Frog, agaton, onka, BATTINKA, paulinkas, stokrotka25, WiedźmaMaKota, villemo_gbm, aanaa, maluda, soraya, paula1 lubią tę wiadomość