X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jestem jestem laski,jakos nie mialam weny,ale czytam ;) Stokrotka,dzieki za czujność,to nie pierwszy raz kiedy mnie wywolujesz hehe :*

Ola,gratulacje córci, bardzo się cieszę

stokrotka25, villemo_gbm lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa ja musze miec uprasowane wszystko oprócz majtek i skarpetek:) mase czasu mi to zabiera ale nie umiem inaczej, nie ubiore czegos niewyprasowanego ani męża w takim nie wypuszcze;) a Kuba to juz w ogole żeby miał tak milo przy ciele; )
    Agaton no bo jak ktoś jest aktywny tak jak Ty masz nagle cisza to musze wiedzieć czy wszystko gra hehe:) juz widziałam na fb o wymiotach Helenji, ja nic nie poradze ale man nadzieje ze szybko sie wyjasni przyczyna i juz bedzie lepiej:*
    Lojka to faktycznie dziwne ze spadl Leon z wagi... tym bardziej ze ma apetyt.
    Wam również życzę wyjaśnienia zagadki i duzo zdrówka! ! Może faktycznie to tylko przez to ze jest bardzo aktywny? No oby nic groźnego! Jak ma humor i apetyt to pewnie tak jest ;*

PePePe lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czasem dzieci biorą smoka na tyle często, że zaspokaja to ich odruch ssania i nie odczuwają takiej potrzeby głodu.

Aaa... :) To nam to nie grozi :) Maly smoka uzywa tylko do zasypiania i je o stalych porach :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak było...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, z ciebie taki dobry duszek :*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U nas też tak było...

Polkosia nie strasz, nie strasz ;) u nas przy odrzuceniu piersi dziewczyny radziły odstawić smoka, moja doradczyni laktacyjna miała rację ze to nie był smok. Po prostu bunt chwilowy. Smok jest w porzo ;)

• PePePe Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Polkosia nie strasz, nie strasz ;) u nas przy odrzuceniu piersi dziewczyny radziły odstawić smoka, moja doradczyni laktacyjna miała rację ze to nie był smok. Po prostu bunt chwilowy. Smok jest w porzo ;)

Tez tak mysle. Maly bierze go jak chce na drzemke. Szybciej z nim zasypia. Po chwili wypluwa. W nocy sie juz nie budzi, czasem nad ranem. Nie sadze by mialo to jakikolwiek wplyw na jego apetyt. Poza tym, je w sumie 3 posilki plus mleko a i tak nie przybiera lub przybiera ledwo ledwo. I nic z tym nie moge zrobic :(

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja to jestem złosnik a nie dobry duszek :-)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czasem dzieci biorą smoka na tyle często, że zaspokaja to ich odruch ssania i nie odczuwają takiej potrzeby głodu.

Mowa tu o dzieciach które ssą smoczek 23/h. Nie inaczej. Ale takich to palcach jednej ręki policzyć. A i to pewnie nie.
    Bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura. Niewiem skąd ty czerpiesz takie info!
    Pokazałabym ci niejednego"pączka" wychowanego na smoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:04

3i49tgf6plfmlliy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny co dajecie maluchom na ząbkowanie ? U mnie masakra Kubie idą kolejne zęby i piszczy ,wrzeszczy na masę nie idzie go uspokoić. Dodam że ma już 2 dolne jedynki, 2 górne dwójki i teraz wychodzą 2 górne jedynki.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentinox nawet kiepsko działa :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka Ja tez smarowalam parę razy dentinoxem ale do dupy jest całkowicie , nic nie pomagał . Jak ząb wychodził dwie noce szedł nurofen żeby nie bolało go bo cierpial. Teraz idzie kolejny i widzę to samo zachowanie przy wyzynaniu się .
    Takto radzilismy sobie bez niczego , jedynie gryzaki z lodowki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzięki za odpowiedz ja jeszcze viburcol czopki stosuję na noc ale w ciągu dnia jest masakra

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Mowa tu o dzieciach które ssą smoczek 23/h. Nie inaczej. Ale takich to palcach jednej ręki policzyć. A i to pewnie nie.
    Bzdura,bzdura i jeszcze raz bzdura. Niewiem skąd ty czerpiesz takie info!
    Pokazałabym ci niejednego"pączka" wychowanego na smoku.

Napisałam CZASAMI. Nie jest to bzdura, rozmawiałam na ten temat z położną, którą rodziłam, a ona jest doradcą laktacyjnym, więc wie to z doświadczenia. Znam pączki wychowane na smoku, ale dziecku nie jest tak bardzo potrzebny, jak już zaczyna samo jeść, bawić się i ma dużo więcej możliwości niż taki noworodek. To moja opinia i oczywiście nie trzeba się z nią zgadzać. Na koniec tylko dodam, że Klementynka ssała smoka tylko do spania w dzień, w nocy zazwyczaj zasypiała na cycku, a i tak z centyla spadła, więc wcale nie musi chodzić o dzieci 23h/dobę smokowe, a nieraz wręcz przeciwnie... Po 6 miesiącu zaczyna spadać odruch ssania i to dobry moment na odstawienie. Potem 8-10 miesiąc. Przy kp smoczek nie jest niezbędny. Co innego dzieci na mm - tam nie ma tyle "możliwości" ssania, bo tylko moment na butli, więc można wtedy trochę dłużej podawać. Nam się udało odstawić praktycznie bezstresowo, dlatego polecam podjąć wyzwanie i jeśli ktoś chce wyeliminować, to nie ma się czego bać - zachęcam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:59

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, a spróbuj dać Kubusiowi pora, ta białą część. U nas co prawda ząbkowanie jakoś lajtowo przebiega, ale jak marudna była Helenka to jej dawałam i nawet jej to smakowało i przestawała marudzić ;) Zawsze warto spróbowac wg mnie ;)

Ja tam smoczka nie odstawiam, często sie przydaje, a mi się nie chce cycków używac jako smoczka i nieraz jak usypiam Helenkę cycusiem, a ona stawia opór hehe to jej daje smoka i ide sobie. Nieraz to by ciumkała tego cyca i ciumkała ;) Poza tym wg mnie smok to nie zło i jakos nie mam parcia, ze musimy sie go szybko pozbyć ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, to prawda, u nas po najedzeniu, to nieraz 30-40 min ciumka cycka "niespożywczo", ale mi to akurat nie przeszkadza, bo ja sobie wtedy leżę i odpoczywam lub śpię :P A teraz jeszcze na początku tej ciąży, to jestem tak zryta, że mi to po prostu potrzebne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie Polkosia, ty też musisz więcej odpoczywać, to takie leżenie w sam raz :)

Stokrotka, żaden złośnik! :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton właśnie ostatnio o tym porze myślałam , my ogólnie tez ząbkowanie przechodzimy jak.dotąd łagodnie tylko przy wyzynaniu Oskar płakał trochę i myślałam , ze zaraz polknie ręce swoje . Też kupię pora i sprawdzę bo jednak Wiesz uspokojenie po.Tym moze być lwestia tego że czymś rece dziecko zajęło a nie koniecznie ból ale warto spróbować .
    Dodinka właśnie , viburcol jeszcze , Ja zamówiłam czopki nurofen jeszcze z Pl . Wole mieć zapas bo tu sa cholernie drogie niektóre ... a takto połowa ceny mi wyjdzie wiadomo .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mylę się czy Ola ma dziś połówkowe czekamy na info???

do kiedy powinien wyryć się pierwszy ząbek? u nas dalej nie ma i czekamy.

znalazłam taki fotelik https://www.youtube.com/watch?v=8f3USGqrdGk podoba mi się i jest praktyczny jak myślicie?

u nas na razie walczymy z katarem najpierw ja teraz Maja martwię się by u niej nie poszło dalej ale wydaje mi się,że odpuszcza chyba ze to cisza przed burzą :(.

W kwestii smoczka to ja daję a to dlatego że Maja ma silny odruch ssania i bierze kciuki do buzi i ssie jak nie ma smoczka, nie chcę by jej został nawyk ssania kciuków bo później może być problem jak się do tego przyzwyczai, moja koleżanka powiedziała,że jej 7 letnia córka jak się zdenerwuje to bierze kciuk do buzi i ssie. Wiem, ze z odstawieniem smoczka tez będę mieć problem no ale zobaczymy zawsze lepiej smoczek wyrzucić bo kciuków się nie da, ot tak sobie piszę swoje przemyślenia.

pozdrawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 20:46

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - oo pamiętałaś :), tak - miałam dziś i niedawno wróciłam.

Dziewczynka już jest na 100% - potwierdzona! :)
    Na badaniu wszystko ok, serduszko itd... troszkę odetchnęłam.
    Zaczynam też czuć ruchy dość wyraźnie więc może będę trochę spokojniejsza.
    Niestety nie mam fajnego zdjęcia do wrzucenia tym razem :).

Lecę spać bo padam na pyszczek :).

polkosia, ss, Little Frog, agaton, onka, BATTINKA, paulinkas, stokrotka25, WiedźmaMaKota, villemo_gbm, aanaa, maluda, soraya, paula1 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ