Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dodinka ciesze sie , ze jednak ,ze z fasolka w brzuchu wszystko dobrze
Dbaj o siebie i dawaj nam znac jak sie czujesz
Ja juz po weekendzie u tesciowej . Troche za krotki ten wypad
Leon o dziwo zdecydowanie lepiej tam sypial i jak to corka powiedziala :musimy sie przeprowadzic
No nic tydzien sie zaczal i musze sie wziasc za dom i za siebie .
Milego dnia dziewczyny !!!dodinka lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Dodinka na szczęście wszystko ok, jak ważny jest ginekolog to szok ja też byłam u ginekologa który ciąży nie widział a u innego już serduszko było.
widzę dziewczyny ze maluchy zajmują Wam sporo czasu moja tez już siada pelza i podciaga się do stania w łóżeczku oczy muszę mieć dookoła głowy, poza tym pogoda zachęca do spacerów.
razem z Mają życzymy miłego dnia Ola jak maluszkidodinka lubi tę wiadomość
-
Lojka - haha no to jak córcia tak postanowiła to przynajmniej częściej musicie nawiedzać teściową
Villemo - zdolniacha ta Twoja córcia .
A u mnie większy maluszek ma teraz akcję górne zęby + dalej to przeziębienie niby od ząbków. Aleee dziś wyczułam górną jedynkę!! może w końcu coś się poprawi . A malutka w brzuszku fika sobie i mam nadzieję że jej tam dobrze .
Na USG idę dopiero na początku lipca więc jeszcze sporo czasu .
Dodinka - a jak Ty się czujesz?
No i widzę że dużo dzieciaczków już samodzielnie stara się poruszać, raczkuje, pełza staje przy mebelkach a mój jeden z najstarszych w gronie październikówek nie ma na to ochoty . Uwielbia skakać jak się go trzyma i stoi sam jak się podpiera ale nie rusza się od mamusi . Może zwyczajnie mnie oszczędza bo czuje że w brzuszku jest dzidzia .
Mam jednak nadzieję że w końcu wystartuje mimo że samej mi się nie spieszy do tego .
Bąbelek - ja myślę że pod koniec wakacji będzie więcej chętnych na rodzeństwo .
Agaton - a Ty gdzie się podziewasz?villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:Lojka - haha no to jak córcia tak postanowiła to przynajmniej częściej musicie nawiedzać teściową
Villemo - zdolniacha ta Twoja córcia .
A u mnie większy maluszek ma teraz akcję górne zęby + dalej to przeziębienie niby od ząbków. Aleee dziś wyczułam górną jedynkę!! może w końcu coś się poprawi . A malutka w brzuszku fika sobie i mam nadzieję że jej tam dobrze .
Na USG idę dopiero na początku lipca więc jeszcze sporo czasu .
Dodinka - a jak Ty się czujesz?
No i widzę że dużo dzieciaczków już samodzielnie stara się poruszać, raczkuje, pełza staje przy mebelkach a mój jeden z najstarszych w gronie październikówek nie ma na to ochoty . Uwielbia skakać jak się go trzyma i stoi sam jak się podpiera ale nie rusza się od mamusi . Może zwyczajnie mnie oszczędza bo czuje że w brzuszku jest dzidzia .
Mam jednak nadzieję że w końcu wystartuje mimo że samej mi się nie spieszy do tego .
Bąbelek - ja myślę że pod koniec wakacji będzie więcej chętnych na rodzeństwo .
Agaton - a Ty gdzie się podziewasz?
Lekkie mdłości ,ból cycków i ogólnie zmęczona bo Kubuś daje mi popalić w miejscu nie usiedzi. To dopiero początek ale z Kuba od samego poczatku mialam mega mdlosci i srednio sie czułam. -
Wisienka ja w tym roku nie podaję truskawek bo nie mam dostępu do działkowych niepryskanych ale gdybym miała dostęp to jak najbardziej bym podała .
Co u Was dziewczyny ja się męczę na rowerku Stacj . kiepsko idzie bo waga stoi ale zauważyłam że mięśni przybywa.
Ruchliwość maluchów wyłoniła nas z forum -
Ja niby do swoich bede miala dostep za jakis miesiac bo jeszcze zielone ale dzis mam w domu z targu i tak sie wlasnie zastanawialam czy ich nie potrakgowac ta kompiela na pestycydy jaka znalazlam w necie:-) moze za bardzo kombinuje ale zupek nie chce mi jesc i owoce to nazze jedyne zrodlo witamin poza cyckiem:-)
-
Tez wlasnie wpadlam na ten sam pomysl i dzis zjadlam i jak nie bedzie reakcji to jutro mu chyba podam, dziekuje za odp:-)
a jeszcze was zapytam jak u was wyglada jedzenie stalych pokarmow i od kiedy podajecie? My po skonczonyn 6 miesiacu zaczęliśmy i b. ladnie nam szlo ale zachorowal na 3 dniowke i od tamtej pory to jakas masakra:-( zjada 1/4 dzieciecej lyzeczki bo sprawdza czy daje mu zupe czy deser i jak ja mam mu podac np 10g miesa jak on nawet 0.5 nie weźmie:-/ z deserkami nie ma problemu chetnie otwiera buzie, zupki i kupowalam i gotowalam i rzadkie i geste i do raczki i nic...
-
Dodinka - daj znać jak już jutro będziesz po wizycie, powodzenia
Ja jeszcze nie dałam truskawek , ale ja nie KP więc nie mogę tak sprawdzić jak Wy . Jak daję coś nowego to bardzo niewiele, zazwyczaj kilka małych plastikowych łyżeczek.
Warzywa zaczęłam podawać chwilkę przed skończonym 6 miesiącem. Przez bardzo długi czas dawałam tylko warzywa żeby się do nich przyzwyczaił i żeby je polubił. Owoce dołączyłam dużo później ale z nimi nie przesadzałam żeby Leoś lubił jeść warzywa.
Wisienka - zwyczajnie Twoje dziecię uwielbia słodkie , może zacznij od nowa podawanie warzyw np. od marchewki? też jest lekko słodka i może jakoś przejdzie, albo wstrzymaj deserki na jakiś czas a dawaj tylko warzywa? Nie mam doświadczenia więc może głupio gadam .
Aaaa - mówiłam Wam że mamy górną lewą jedynkę??? i że prawa już prawie prawie??
Villemo - no waga może i stoi w miejscu bo mięśnie swoje ważą ale zapewne wygląd się zmienia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:58
soraya, villemo_gbm, dodinka lubią tę wiadomość