X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa progesteron bardzo ładny ;) Beta również piękna, wysoka. Wszystko jest dobrze :)

Jeszcze 5 godzin i 40 min do wizyty ;D

ewa13, Kaśku, meeegi1771 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, też mam takie wrażenie i już mniej piszę... ;) Ale ja to już nie raz mówiłam - więcej tu zmartwień niż radości :P Ja myślę pozytywnie, a odkąd zobaczyłam serduszko to jestem zupełnie spokojna. Dzisiaj nawet mamie mówiłam, że będzie musiała mi dowozić obiadki po porodzie :P

Fatim, Magnosia, Kaśku, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, bo kobiety po poronieniu wiedza, ze do poronienia może dojść nawet w 20tc. Ja nie umiem gadać teraz o ciuszkach i wozeczkach, kiedy z tylu glowy wiem, ze znów może sie ten dramat powtórzyć

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    W 6 tygodniu wcale nie musi bić serce.

Z tego co widzę nikt nie powiedział, że musi :D Każdy Kwadrat jest prostokątem a nie każdy prostokąt kwadratem:P Badania te mówią, że jeśli bicie serca, o odpowiednim rytmie, wykazano w 6 tygodniu to zagrożenie utraty ciąży zmniejsza się do 15%, a nie że wzrasta jeśli serca w tym tygodniu nie zobaczono. Poza tym to, że nie widac tego na USG nie oznacza, że serce faktycznie nie bije ;) A 6 tydzień od OM nie zawsze jest 6 tygodniem.

Trzeba też pamiętac, że te badania (choc bardzo wnikliwe) były prowadzone w Ameryce, czyli na innym kontynencie, i to też na grupie kobiet, które zgodziły się brac w nich udział. Postaram się dzisiaj poszukac tej pracy naukowej, ona jest dostępna w pdf w necie. Prześlę link jak znajdę :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ja nie widzę, tego depresyjnego i dołującego nurtu na wątku. Nie wiem, może działam odwrotnie niż Ty. Wybieram te optymistyczne informacje. Co widzę zdjęcie bobasa Ursy przy suwaczku paszcza się uśmiecha ;D

malgo86 ja w takiej sytuacji polecam zrobienie dwóch bet, np. dzisiaj i w środę. U mnie spadała, więc już nie kierowałam się do gina tylko poszłam od razu do szpitala.
    Mam nadzieję, że jednak będzie pięknie rosła ;)

Każdy gin ma inny sprzęt, jak już pisałam wcześniej, u mnie na jednym sprzęcie gin widziała pikające serduszko i 4mm bobasa, a na kolejnym usg (tydzień później) inny gin widział tylko ciałko żółte.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Polkosia wiem dlatego pytam się o sposoby. No to dziewczyny juz mnie od nowa zdolowalyscie, po co wspominacie o malejacych % ryzyka jak zaraz same to podwazacie ? Takie naprzemienne pocieszanie z dolowaniem :/
    Powiem wam, ze w ogole jakos tak ponuro sie zrobilo na tym naszym watku i nie wiem czy tylko ja to widze ?
    Ograniczylam wchodzenie, bo coraz czesciej mozna sie tu zdolowac, jakis taki depresyjny nastroj...

Ja też mam depresyjny nastrój, tym bardziej, że jutro mam wizytę i się boję. Też staram się jak najmniej czytać, bo to na mnie źle działa...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Mój mąż pracuję. Z chlopakiem, którego corka ma ospę, on chorowal, mój mąż tez. Jakie jest ryzyko, ze mój mąż może przywlecze to do domu. Ja nie chorowałam, jest w ogóle, jezeli to taki kontakt pośredni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:38

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja też jutro mam wizytę, i z tego co pamiętam to wizytuje się z nami Mała mi. Zobaczysz że jutro będziesz się uśmiechać od ucha do ucha, że wszystko dobrze :) Ważne, żebyś się nie nastawiała na serduszko, bo jeszcze może być za wcześnie :) Ja się staram być dobrej myśli i już się zastanawiam, czy dam radę wrzucić tu zdjęcie mojego maluszka :) Pewnie się okaże że jestem pierdołą komputerową i dziewczyny po raz kolejny będą mi pisały krok po kroku jak zamieścić zdjęcie :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Polkosia wiem dlatego pytam się o sposoby. No to dziewczyny juz mnie od nowa zdolowalyscie, po co wspominacie o malejacych % ryzyka jak zaraz same to podwazacie ? Takie naprzemienne pocieszanie z dolowaniem :/
    Powiem wam, ze w ogole jakos tak ponuro sie zrobilo na tym naszym watku i nie wiem czy tylko ja to widze ?
    Ograniczylam wchodzenie, bo coraz czesciej mozna sie tu zdolowac, jakis taki depresyjny nastroj...

Ok... ja juz napisalam co mialam napisac, przepraszam jak kogos zdolowalam piszac o tym co mnie spotkalo... koncze swoj temat...

jeszcze raz zdrowia Wam i waszym fasolkom zycze...

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • malgo86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam bete w zeszłym tygodnuu, a dzisiaj stwierdziłam że nie robię to co ma być to i tak będzie. w miim kalendarzu masz wszystko napisane wyniki bety itd.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Agania, ja też jutro mam wizytę, i z tego co pamiętam to wizytuje się z nami Mała mi. Zobaczysz że jutro będziesz się uśmiechać od ucha do ucha, że wszystko dobrze :) Ważne, żebyś się nie nastawiała na serduszko, bo jeszcze może być za wcześnie :) Ja się staram być dobrej myśli i już się zastanawiam, czy dam radę wrzucić tu zdjęcie mojego maluszka :) Pewnie się okaże że jestem pierdołą komputerową i dziewczyny po raz kolejny będą mi pisały krok po kroku jak zamieścić zdjęcie :)

Nie nastawiam się na serduszko, bo wiem, że go jeszcze nie będzie, bo jest za wcześnie. Ale gdyby było to byłoby cudnie :) zastanawiam się czy iść dzisiaj na betę czy sobie odpuścić... sama nie wiem.
    Dasz rade wrzucić zdjęcie, pomożemy Ci :) ja staram się myśleć pozytywnie, ale średnio mi idzie... w zasadzie to wcale mi nie idzie, bo się boję. Miejmy nadzieję, że jutro będę w lepszym humorze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • mała.mi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Tak ja jutro też mam pierwszą wizytę i trochę się denerwuję. Po cichu liczę na serduszko, ale jak nie będzie to nie będę się łamać. Ja będę chodzić na NFZ, mam bardzo fajną lekarkę i znajomą położną, więc nie mam zamiaru wydawać kasy na prywatne wizyty. Zastanawiam się tylko czy podczas wizyt na NFZ jest możliwość wydrukowania zdjęć z USG...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,no tak troche sie tu smutno zrobilo...przykro ze tak sie dzieje,ale to jest forum dla wszystkich pazdziernikowych mamus,wiec te co maja klopoty tez chca sie wygadac i szukac tu wsparcia,a te ktorym sie wszystko pieknie uklada niech sie dziela i daja promyczki szczescia i nadziei.ja mam dzis bardzo dobry nastroj,wstalam bez mdlosci zjadlam zdrowe,pyszne sniadanko,poszlam na dlugi spacerek z psiakiem ,a popoludniu ide na usg z moja corcia,zobacze " na live" swojego wnuczka" ktory sie urodzi za ok.6 tygodni,juz sie niemoge doczekac :D jestem taka szcesliwa ze obie bedziemy mamami w tym samym roku i nasze dzieciatka beda sie chowac prawie jak rodzenstwo,pozdrawiam wszystkie serdecznie,trzymajcie sie kochane,milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:09

Bree, Ursa, Kaśku, dodinka lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa też jestem po stracie dziecka więc wiem w czym rzecz, ale na mnie takie wpisy działają negatywnie. Staram się cieszyć tą ciążą, bo dziecko nie zasługuje na to by razem ze mną odczuwało zmartwienie. Staram się skupić na tym co teraz najważniejsze a nie rozpamiętywać, bo to robiłam latami i czas zamknąć ten rozdział. Staram się walczyć z obawami i walczyć o dobre samopoczucie.
    Mam nadzieję, że wątek na nowo rozpromienieje z końcem I trymestru tymczasem znikam, życzę każdej powodzenia i idę szukać pozytywnej energii :) będę się zjawiać raz na jakiś czas, ale już bez nadrabiania wpisów, bo chłonę wszystkie uczucia jak gąbka ot jestem nazbyt wrażliwa ;)

Magnosia, AsiaPoli lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę na NFZ i lekarz drukował zdjęcia na ostatnim USG. Było widać wtedy tylko pęcherzyk i zapytał czy chcę, bo jemu nie potrzebne. Jutro zapytam czy dostanę odbitkę zdjęcia maluszka :) Kobiecie w ciąży nie wolno odmawiać :)

mała.mi, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan dostać zdjęcie :P będę go błagać żeby dał :)

mała.mi lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę prosić o to zdjęcie :-)
    I zastawiam się jeszcze czy brać męża, bo on bardzo chce iść... Sama nie wiem...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to dopiszmy do nazwy temat7. Zakaz wstępu tym co poroniły. Bree jeszcze tydzień ten byla na takim miejscu jak my, dzisiaj potrzebuję wsparcia, a wy gadacie smutno tu.

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Też będę prosić o to zdjęcie :-)
    I zastawiam się jeszcze czy brać męża, bo on bardzo chce iść... Sama nie wiem...

Mój chciał iść, ale nie był przekonany na 100%, ale ja stwierdziłam, że chyba nie chcę... zabiorę go drugim razem jak już będzie serduszko :)

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, prawda, że wygląda już jak dzidziuś? :D Wcale nie robak :D
    agania wrote:
    ja staram się myśleć pozytywnie, ale średnio mi idzie... w zasadzie to wcale mi nie idzie, bo się boję. Miejmy nadzieję, że jutro będę w lepszym humorze :)

Wszystko przez te cholerne hormony. Ja przysięgam w weekend 21-22 uroiłam sobie, że na pewno już po wszystkim. Minęły mi mdłości i zaczęłam się wkręcac. Potem objawy wróciły we wtorek :D I już mi sie polepszyło.

Bree nie wygłupiaj się. Myślę, że przytyk Fatim był do kogo innego ;) Ja zrozumiałam, więcej nie powiem ani słowa o swoich poprzednich ciążach skoro ma to tak wyglądac ;)

Mała.Mi jak nie da rady wziąc zdjęcia to zrób komórką :D My tak zrobiliśmy z moim P.

mała.mi, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ