Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem... Tak, jak napisała Zakręcona... Jutro mam cc Wyję od kilku godzin, nie mogę się z tym pogodzić i pozbierać... Pierwszy poród miałam wymarzony, szybko i bezproblemowo, a teraz... Mam okropne myśli, po co mi to było, mam wymarzoną córkę... Boję się. Boję się, że mi ją dokarmią, nocy bez Marcina, rozstania z Klementynką, bo to oczywiste, że nie wrócę następnego dnia... Jestem załamana, to nie tak miało być... Mieli indukować, ale po porannym USG wyszło 4800 i brzuszek na 40 cm, a główka 33. Jest zbyt duże ryzyko uszkodzenia dziecka lub mnie lub jedno i drugie... Mam depresję...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia Matylda bedzie najcudowniejszym prezentem swiatecznym mam siostre z 24 ( ja jestem z 25) i jest ona najwspanialsza osoba na swiecie
A cesarka bedzie najlepszym rozwiazaniem .To dla Twojego i jej zdrowia .Zobaczysz szybko dojdziesz do siebie ze wsparciem Marcina
Trzymam kciuki i oczywiscie czekam z niecierpliwoscia na info ,ze ksiazniczka jest juz z Toba :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 22:16
polkosia, Natka88 lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Polkosia wiem ze teraz wszystkie nasze słowa są dla Ciebie głupie i bez sensu, ale cc czasem na prawdę jest dobrym rozwiązaniem! Tysia da radę, będzie z Tatą, nic złego jej sie nie stanie, te nasze maluszki są silniejsze niz nam sie wydaje, to nam jest często trudniej sie z nimi rozstać, Jeśli chodzi o dokarmianie to niestety ale moze tak byc, tym bardziej ze u nas Szczepo był duzy i były problemy z cukrami i niestety po każdej piersi misialam podać mm przez pierwsze 2 doby bo jak nie to wpadał w hipoglikemie a mm było jedynym sposobem na uniknięcie kroplówki, tak często miewaja duze dzieci (mam nadzieje ze to Was ominie) Ale piszę to nie po to zeby Cię zdołować jeszcze bardziej tylko zeby pokazać ze to wcale nie jest najgorsze z najgorszych, Szczepan był ogromnym cycocholikiem pomimo tego strartu z MM i później butli nie chciał wcale a wcale. Ze szpitala wyszliśmy z zaleceniem karmienia TYLKO piersią. Zobaczysz będzie dobrze, teraz to wszystko Cię przeraża, potęguje to stres, nie daj sie!!!
chabasse lubi tę wiadomość
-
Dodatkowo napiszę Ci tylko jeszce ze mojej mamie odmówili (nie zaproponowali) cc, brat urodził sie SN, ważył 4500g, miał porażenie splotu barkowego i wylew dokomorowy, mama z wysiłku i parcia miała naderwane przywodziciele ud. Na szczęscie brat jest w pełni sprawny, delikatny defekt reki jest niezauważalny ale moglo się to skończyć inaczej... CZasem bezpieczniej jest poddać sie cc... Mojej mamie nawet nie dali wyboru.
-
Polkosia, kibicujemy Ci z całych sil. Trzymaj sie jutro! Niestety hormony ciążowe szaleją, to naturalne, wiec w pełni Cię rozumiem. Ja chwile przed porodem tez wyłam do poduszki, ale to inny powód byl. Tyska z mężem na pewno sobie poradzą a Ty z Matylda przetrwacie to i wrócicie cale i zdrowe do domu. Wiele kobiet po cc z powodzeniem kp. Mam nadzieje, ze Wam mm nie będzie potrzebne. W koncu ciągle nieprzerwanie karmisz piersia Tyske. Jesteśmy z Toba!
-
Polkosia trzymam mocno kciuki!!
tez dzis kilka razy wchodzilam aby zobaczyc czy Matylda juz jest z Wami.
Cc nie jest takie zle, ja mialam 2 razy i da sie przezyc. Wiem natomiast ze ciezko Ci jest to zaakceptowac.
Jesli moge cos poradzic... jak tylko zacznie wracac Ci czucie w nogach staraj sie nimi ruszac na ile bedziesz pofrafila. Bedzie Ci duzo latwiej dojsc do siebie. Ja po 1 cc bylam w fatalnej formie a po tej ostatniej duzo sie wiercilam i staralam sie unosic kolana. Efekt byl taki ze wszyscy mysleli ze jestem po porodzie SN. Juz wieczorem calkiem sprawnie chodzilam.
Jeszcze raz kciuki :*
polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam, to dla mnie wiele znaczy... Idę spać. Jutro w miarę możliwości napiszę po wszystkim. Jakby co, szukajcie wpisu na Grudniówkach. Do jutra
chabasse, ewwiel, ZakręconaOna, lojkalojka, villemo_gbm, paula1 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czuje się dobrze, nie ścieli mnie, nie urodziłam. Lekarz, który wczoraj kazał mi się stawić na czczo dzisiaj, nie zostawił żadnej informacji NIKOMU i nie ma dla mnie miejsca. Powiedzieli, ze mogę szukać innego szpitala lub przyjechać jutro, bo może miejsce będzie. Ja juz nie mam siły na jeżdżenie i wracam do domu... Nie jest po terminie, a ściąć mogą mnie w każdej chwili, więc mogę jeszcze poczekać.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, brak słów na tych lekarzy i szpitale. Szkoda tylko tych nerwów. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok.
Dziewczyny, życzymy z Alusia zdrowych i spokojnych Swiat Bożego Narodzenia. Niech będą one dla nas czasem przepełnionym miłością, nadzieja i wiara. -
Masakra z tymi lekarzami,zero empatii
Polkosia,a ty się nie balas rodzic sn takiego dużego dziecka?? Ja tez bardzo przeżywałam to moje cc, ryczalam i nie mogłam się z tym pogodzić,ale z takim dużym dzieckiem to osobiście bym się bala ze mnie rozerwie:/ może tak ma być, ja mysle,ze taki jest plan z góry,ze to lepsze dla ciebie, do walsnwgo zdrowia psychicznego może i dla Matyldy lepiej będzie jak nie będziesz się tak sresowac,wszystko będzie dobrze!!!