X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie wigilijna Matylda :) Polkosia wiem jak bardzo jesteś pro SN ale CC to nie koniec świata, a w tym przypadku na pewno bezpieczniejsze dla Ciebie i Matyldy! Trzymaj sie!!!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem... Tak, jak napisała Zakręcona... Jutro mam cc :( Wyję od kilku godzin, nie mogę się z tym pogodzić i pozbierać... Pierwszy poród miałam wymarzony, szybko i bezproblemowo, a teraz... Mam okropne myśli, po co mi to było, mam wymarzoną córkę... Boję się. Boję się, że mi ją dokarmią, nocy bez Marcina, rozstania z Klementynką, bo to oczywiste, że nie wrócę następnego dnia... Jestem załamana, to nie tak miało być... Mieli indukować, ale po porannym USG wyszło 4800 i brzuszek na 40 cm, a główka 33. Jest zbyt duże ryzyko uszkodzenia dziecka lub mnie lub jedno i drugie... Mam depresję...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia Matylda bedzie najcudowniejszym prezentem swiatecznym :) mam siostre z 24 ( ja jestem z 25) i jest ona najwspanialsza osoba na swiecie :)
    A cesarka bedzie najlepszym rozwiazaniem .To dla Twojego i jej zdrowia .Zobaczysz szybko dojdziesz do siebie ze wsparciem Marcina :)
    Trzymam kciuki i oczywiscie czekam z niecierpliwoscia na info ,ze ksiazniczka jest juz z Toba :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 22:16

polkosia, Natka88 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wiem ze teraz wszystkie nasze słowa są dla Ciebie głupie i bez sensu, ale cc czasem na prawdę jest dobrym rozwiązaniem! Tysia da radę, będzie z Tatą, nic złego jej sie nie stanie, te nasze maluszki są silniejsze niz nam sie wydaje, to nam jest często trudniej sie z nimi rozstać, Jeśli chodzi o dokarmianie to niestety ale moze tak byc, tym bardziej ze u nas Szczepo był duzy i były problemy z cukrami i niestety po każdej piersi misialam podać mm przez pierwsze 2 doby bo jak nie to wpadał w hipoglikemie a mm było jedynym sposobem na uniknięcie kroplówki, tak często miewaja duze dzieci (mam nadzieje ze to Was ominie) Ale piszę to nie po to zeby Cię zdołować jeszcze bardziej tylko zeby pokazać ze to wcale nie jest najgorsze z najgorszych, Szczepan był ogromnym cycocholikiem pomimo tego strartu z MM i później butli nie chciał wcale a wcale. Ze szpitala wyszliśmy z zaleceniem karmienia TYLKO piersią. Zobaczysz będzie dobrze, teraz to wszystko Cię przeraża, potęguje to stres, nie daj sie!!!

chabasse lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo napiszę Ci tylko jeszce ze mojej mamie odmówili (nie zaproponowali) cc, brat urodził sie SN, ważył 4500g, miał porażenie splotu barkowego i wylew dokomorowy, mama z wysiłku i parcia miała naderwane przywodziciele ud. Na szczęscie brat jest w pełni sprawny, delikatny defekt reki jest niezauważalny ale moglo się to skończyć inaczej... CZasem bezpieczniej jest poddać sie cc... Mojej mamie nawet nie dali wyboru.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, kibicujemy Ci z całych sil. Trzymaj sie jutro! Niestety hormony ciążowe szaleją, to naturalne, wiec w pełni Cię rozumiem. Ja chwile przed porodem tez wyłam do poduszki, ale to inny powód byl. Tyska z mężem na pewno sobie poradzą a Ty z Matylda przetrwacie to i wrócicie cale i zdrowe do domu. Wiele kobiet po cc z powodzeniem kp. Mam nadzieje, ze Wam mm nie będzie potrzebne. W koncu ciągle nieprzerwanie karmisz piersia Tyske. Jesteśmy z Toba!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam mocno kciuki!!
    tez dzis kilka razy wchodzilam aby zobaczyc czy Matylda juz jest z Wami.
    Cc nie jest takie zle, ja mialam 2 razy i da sie przezyc. Wiem natomiast ze ciezko Ci jest to zaakceptowac.
    Jesli moge cos poradzic... jak tylko zacznie wracac Ci czucie w nogach staraj sie nimi ruszac na ile bedziesz pofrafila. Bedzie Ci duzo latwiej dojsc do siebie. Ja po 1 cc bylam w fatalnej formie a po tej ostatniej duzo sie wiercilam i staralam sie unosic kolana. Efekt byl taki ze wszyscy mysleli ze jestem po porodzie SN. Juz wieczorem calkiem sprawnie chodzilam.

Jeszcze raz kciuki :*

polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, to dla mnie wiele znaczy... Idę spać. Jutro w miarę możliwości napiszę po wszystkim. Jakby co, szukajcie wpisu na Grudniówkach. Do jutra <3

chabasse, ewwiel, ZakręconaOna, lojkalojka, villemo_gbm, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij spokojnie i regeneruj siły prawdopodobnie czekaja Cię znów nieprzespane nocki przez dłuuugi czas... moze to jedyna szansa zeby sie wyspać ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra i powodzenia .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic się nie wyjaśnia, skierowali mnie na jeszcze jedną konsultację do innego lekarza, ale oczywiście jest tłum i tak od 9 czekam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kurcze ale Cie dodatkowo jesszcze przetrzymali i zestresowali, ale mam nadzieje ze juz Matylda jest na swiecie!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się dobrze, nie ścieli mnie, nie urodziłam. Lekarz, który wczoraj kazał mi się stawić na czczo dzisiaj, nie zostawił żadnej informacji NIKOMU i nie ma dla mnie miejsca. Powiedzieli, ze mogę szukać innego szpitala lub przyjechać jutro, bo może miejsce będzie. Ja juz nie mam siły na jeżdżenie i wracam do domu... Nie jest po terminie, a ściąć mogą mnie w każdej chwili, więc mogę jeszcze poczekać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mnie ci lekarze to załamuja po prostu. Spokojnych Świąt dla ciebie. I dla wszystkichłopców dziewczyn uśmiechu i pogody ducha w te swiateczne dni

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, brak słów na tych lekarzy i szpitale. Szkoda tylko tych nerwów. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok.

Dziewczyny, życzymy z Alusia zdrowych i spokojnych Swiat Bożego Narodzenia. Niech będą one dla nas czasem przepełnionym miłością, nadzieja i wiara.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, ja mialam cc na Karowej. W tym roku mialam tam operacje. Uwazam, ze to super szpital z naprawde dobra opieka. Moze tam?

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia jedz,na karowa, oni sa bardzo pronaruralni. Acto czekanie przy tym wielowodziu nie jest jakimś zagrożeniem ?

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wpadłam tylko życzyć Wam pięknych Świąt! Niech to będzie dobry czas! Ściskamy świątecznie z Ignasiem:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwni Ci lekarze sa aj =-O

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi lekarzami,zero empatii :(
    Polkosia,a ty się nie balas rodzic sn takiego dużego dziecka?? Ja tez bardzo przeżywałam to moje cc, ryczalam i nie mogłam się z tym pogodzić,ale z takim dużym dzieckiem to osobiście bym się bala ze mnie rozerwie:/ może tak ma być, ja mysle,ze taki jest plan z góry,ze to lepsze dla ciebie, do walsnwgo zdrowia psychicznego może i dla Matyldy lepiej będzie jak nie będziesz się tak sresowac,wszystko będzie dobrze!!!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 3194 3195 3196 3197 3198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ