Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Od kilku dni się za to zabieram, ale jak położę Klementynkę, to jestem tak styrana, że sama w 30 sekund zasypiam. A w dzień, to też jakoś z głowy mi wylatuje. Może chociaż uda mi się sprawdzić na ile jestem "naturalnie" przygotowana Z Klementynką zdążyłam tylko do 8 cm się rozciągnąć. Zaczynałam od 4 czy 5. Może teraz jakbym miała z 6, to by chociaż świadomość zadziałałaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Styczniowa - haha idzie jakoś przeżyć, ale nie jest łatwo . Z dnia na dzień L mnie zaskakuje bo ostatnio dał N grzechotkę, kolejny raz dał jej smoczka. Jak płakała to pokazywał na nią paluszkiem. Czasem już mówi na nią "didi" . Natomiast trzeba bardzo uważać bo ostatnio chciał ją uczesać grabkami do piasku .
Polkosia - oby Matylda nie siedziała za długo! . Ciekawe jaka u Ciebie będzie reakcja Klementynki .
A co u mnie - żyje . Trochę mi się dzieci wymieniają z aktywnością tzn że np. jak L wstaje rano to po chwili N idzie spać. Jak L śpi w południe to mała nie śpi bo je albo też śpi. Często jednak jest tak, że oboje broją w jednym czasie i idzie oszaleć .
Poza tym N test bardzo wesołą dziewczynką i nie zapeszając ładnie śpi w nocy. Oby tak dalej .
Miłej nocy wszystkim!polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Polkosia a mi sie wydaje ze nie ma co nad tym myśleć, odłóż balonik i odpoczywaj póki możesz
Ola u nas mały nauczył sie pokazywać na brzuch i mowić "dzidzi" i robi "acy acy" brzuszkowi Ale tak na prawde nie zdaje sobie pewnie sprawy o co chodzi z dzidziusiem
Ogólnie to w zlobku są 2 razy w tygodniu zajęcia z logopedła i mały cały czas mnie zaskakuje, ostatnio ulubionym słowem jest "widzisz" Oczywiscie troche zniekształcone ale łatwo sie domyślić ze o to chodzi wiec jak chce cos pokazać albo zwrócić uwagę na to co robi to ładnie pyta "dzidziśz?" czy jakos tak -
Styczniowa, to super z tym mówieniem Moja ma fazę na TATA. Wszystko jest TATA A po swojemu też gada, ale tak, żeby słowo kojarzyć z czynnością to bez szans. Mąż zaczął mówić dopiero jak miał 4 lata. Mam nadzieję, że nie przejmie tego po nimKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Styczniowa fajnie moj Kuba na poczatku jak pytalam gdzie dzidzi to pokazywal na brzuch teraz nie chce. A co do mowienia to mowi Tata ,mama , nie i aj ja jaj, wczoraj jak biegl do pokoju to krzyczal TATO i tak wyraznie. A po swojemu tez gada i nasladuje samochod brum i odkurzacz bzzzz
-
U nas myślę ze to zasługa żlobka, np. wczoraj zaczął ładnie powtarzac "Kurtka" brzmi to mniej wiecej tak "ku-tka" ale u nas to jest tak że cos przez chwile jest hitem a później juz nie chce tego powtarzac chyba ze mu sie samemu przypomni... był nawet czas że spiewał "sto la" a teraz niebardzo
dodinka lubi tę wiadomość
-
Polkosia,życzę ci,żeby ruszylo lada chwila wolała byś przed świętami,czy raczej po? No i żeby obylo się bez strat w ciągłości tkanek hehe
Styczniowa,to Twój Szczepo super juz gada Hela to tylko TATA ,LADA, DA, AKUKU i tyle,jeszcze zwierzęta naśladuje i najbardziej lubi lwa, ale kiedy ja się doczekam wytęsknionego MAMA, to nie wiempolkosia lubi tę wiadomość
-
Moja mówi mama, tata, kici, dzidzia, najczęściej da czyli daj mówi tez Gaga na siostrę Gabi. Ogólnie wydaje mi sie bardzo kumata jak nacswoj wiek, wydyla caluski, wie kiedy zrobic papa, lobuz z,niej straszny, ale kochany
villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Oj, jak mnie tu dawno nie było.
Ola... podziwiam, że dajesz radę z dwójką dzieci, ja bym się zapłakała... serio. Teraz mi ciężko, bo do pracy wróciłam, ogarnąć się nie mogę póki co.
Oliwka też nie mówi super dużo, mama, tato, baba, da - jak chce żeby coś jej dać, to, lala - jak widzi lalę, lula, luli luli luli la - tak śpiewa ;)dudu, lila, buła, krowa robi BUUUU - naśladujeewwiel lubi tę wiadomość
-
Styczniowa, jutro rano muszę stawić się na IP, bo dziś z USG wyszło 4,5 kg i obwód brzuszka 40 cm. Wielowodzie i podejrzenie makrosomii Mam nadzieję, że będą od razu indukować i jutro urodzę...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn