X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, to może poćwicz jeszcze z balonikiem.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni się za to zabieram, ale jak położę Klementynkę, to jestem tak styrana, że sama w 30 sekund zasypiam. A w dzień, to też jakoś z głowy mi wylatuje. Może chociaż uda mi się sprawdzić na ile jestem "naturalnie" przygotowana :P Z Klementynką zdążyłam tylko do 8 cm się rozciągnąć. Zaczynałam od 4 czy 5. Może teraz jakbym miała z 6, to by chociaż świadomość zadziałała :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosua, ja mierzyłam obwód :-) i wiem, ze szlam do szpitala ze świadomością, ze radze sobie z 26 czy 28 cm. Ali główka miala 33 cm i udalo sie bez jakichkolwiek uszkodzeń.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa - haha :) idzie jakoś przeżyć, ale nie jest łatwo :). Z dnia na dzień L mnie zaskakuje bo ostatnio dał N grzechotkę, kolejny raz dał jej smoczka. Jak płakała to pokazywał na nią paluszkiem. Czasem już mówi na nią "didi" :). Natomiast trzeba bardzo uważać bo ostatnio chciał ją uczesać grabkami do piasku :).

Polkosia - oby Matylda nie siedziała za długo! :). Ciekawe jaka u Ciebie będzie reakcja Klementynki :).

A co u mnie - żyje :). Trochę mi się dzieci wymieniają z aktywnością tzn że np. jak L wstaje rano to po chwili N idzie spać. Jak L śpi w południe to mała nie śpi bo je albo też śpi. Często jednak jest tak, że oboje broją w jednym czasie i idzie oszaleć :).
    Poza tym N test bardzo wesołą dziewczynką i nie zapeszając ładnie śpi w nocy. Oby tak dalej :).

Miłej nocy wszystkim! :)

polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a mi sie wydaje ze nie ma co nad tym myśleć, odłóż balonik i odpoczywaj póki możesz :)

Ola u nas mały nauczył sie pokazywać na brzuch i mowić "dzidzi" i robi "acy acy" brzuszkowi :) Ale tak na prawde nie zdaje sobie pewnie sprawy o co chodzi z dzidziusiem :)

Ogólnie to w zlobku są 2 razy w tygodniu zajęcia z logopedła i mały cały czas mnie zaskakuje, ostatnio ulubionym słowem jest "widzisz" Oczywiscie troche zniekształcone ale łatwo sie domyślić ze o to chodzi wiec jak chce cos pokazać albo zwrócić uwagę na to co robi to ładnie pyta "dzidziśz?" czy jakos tak ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zazdroszcze ze juz masz to za soba ja juz bym chciala sie pozbyc brzucha, moge nie spac i robic wszystko ale z brzuchem mi ciezko strasznie. 31 mam wizyte i mam nadzieje ze powie mi ze juz cos sie dzac zaczyna

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, to super z tym mówieniem :) Moja ma fazę na TATA. Wszystko jest TATA ;) A po swojemu też gada, ale tak, żeby słowo kojarzyć z czynnością to bez szans. Mąż zaczął mówić dopiero jak miał 4 lata. Mam nadzieję, że nie przejmie tego po nim :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa fajnie :-D moj Kuba na poczatku jak pytalam gdzie dzidzi to pokazywal na brzuch teraz nie chce. A co do mowienia to mowi Tata ,mama , nie i aj ja jaj, wczoraj jak biegl do pokoju to krzyczal TATO i tak wyraznie. A po swojemu tez gada i nasladuje samochod brum i odkurzacz bzzzz

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas myślę ze to zasługa żlobka, np. wczoraj zaczął ładnie powtarzac "Kurtka" brzmi to mniej wiecej tak "ku-tka" ale u nas to jest tak że cos przez chwile jest hitem a później juz nie chce tego powtarzac chyba ze mu sie samemu przypomni... był nawet czas że spiewał "sto la" a teraz niebardzo :)

dodinka lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,życzę ci,żeby ruszylo lada chwila :) wolała byś przed świętami,czy raczej po? No i żeby obylo się bez strat w ciągłości tkanek hehe ;)
    Styczniowa,to Twój Szczepo super juz gada :) Hela to tylko TATA ,LADA, DA, AKUKU i tyle,jeszcze zwierzęta naśladuje i najbardziej lubi lwa, ale kiedy ja się doczekam wytęsknionego MAMA, to nie wiem :)

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton Wojtus najpierw mówił mama ale moja Gosia pierwsze mówiła tata a mama powiedziała jak miała dobre 14 miesięcy. Także doczekasz się na pewno. A teraz najczęściej wola na mnie mamka...

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas się doczeka! :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mówi mama, tata, kici, dzidzia, najczęściej da czyli daj :) mówi tez Gaga na siostrę Gabi. Ogólnie wydaje mi sie bardzo kumata jak nacswoj wiek, wydyla caluski, wie kiedy zrobic papa, lobuz z,niej straszny, ale kochany

villemo_gbm lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, teraz to już chyba wolę po świętach ;) A pewnie jak na złość przyjdzie mi rodzić w Boże Narodzenie :/

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, jak mnie tu dawno nie było.
    Ola... podziwiam, że dajesz radę z dwójką dzieci, ja bym się zapłakała... serio. Teraz mi ciężko, bo do pracy wróciłam, ogarnąć się nie mogę póki co.
    Oliwka też nie mówi super dużo, mama, tato, baba, da - jak chce żeby coś jej dać, to, lala - jak widzi lalę, lula, luli luli luli la - tak śpiewa ;)dudu, lila, buła, krowa robi BUUUU - naśladuje :)

ewwiel lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bebla non stop na mnie jak jej źle to mówi mamamam i tyle że zrozumiałych słów.

event.png

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak rano zobaczylam o której napisałaś posta to pierwsza mysl "pojechała rodzic" wchodzę, a tu jednak nie :D No moze Matylda będzie litosciwa i poczeka na swoje pierwsze Boże Narodzenie do 2017 roku ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, jutro rano muszę stawić się na IP, bo dziś z USG wyszło 4,5 kg i obwód brzuszka 40 cm. Wielowodzie i podejrzenie makrosomii :( Mam nadzieję, że będą od razu indukować i jutro urodzę...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, powodzenia!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to szybkiego i lekkiego porodu.

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3192 3193 3194 3195 3196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ