X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, to może poćwicz jeszcze z balonikiem.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni się za to zabieram, ale jak położę Klementynkę, to jestem tak styrana, że sama w 30 sekund zasypiam. A w dzień, to też jakoś z głowy mi wylatuje. Może chociaż uda mi się sprawdzić na ile jestem "naturalnie" przygotowana :P Z Klementynką zdążyłam tylko do 8 cm się rozciągnąć. Zaczynałam od 4 czy 5. Może teraz jakbym miała z 6, to by chociaż świadomość zadziałała :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosua, ja mierzyłam obwód :-) i wiem, ze szlam do szpitala ze świadomością, ze radze sobie z 26 czy 28 cm. Ali główka miala 33 cm i udalo sie bez jakichkolwiek uszkodzeń.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa - haha :) idzie jakoś przeżyć, ale nie jest łatwo :). Z dnia na dzień L mnie zaskakuje bo ostatnio dał N grzechotkę, kolejny raz dał jej smoczka. Jak płakała to pokazywał na nią paluszkiem. Czasem już mówi na nią "didi" :). Natomiast trzeba bardzo uważać bo ostatnio chciał ją uczesać grabkami do piasku :).

Polkosia - oby Matylda nie siedziała za długo! :). Ciekawe jaka u Ciebie będzie reakcja Klementynki :).

A co u mnie - żyje :). Trochę mi się dzieci wymieniają z aktywnością tzn że np. jak L wstaje rano to po chwili N idzie spać. Jak L śpi w południe to mała nie śpi bo je albo też śpi. Często jednak jest tak, że oboje broją w jednym czasie i idzie oszaleć :).
    Poza tym N test bardzo wesołą dziewczynką i nie zapeszając ładnie śpi w nocy. Oby tak dalej :).

Miłej nocy wszystkim! :)

polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a mi sie wydaje ze nie ma co nad tym myśleć, odłóż balonik i odpoczywaj póki możesz :)

Ola u nas mały nauczył sie pokazywać na brzuch i mowić "dzidzi" i robi "acy acy" brzuszkowi :) Ale tak na prawde nie zdaje sobie pewnie sprawy o co chodzi z dzidziusiem :)

Ogólnie to w zlobku są 2 razy w tygodniu zajęcia z logopedła i mały cały czas mnie zaskakuje, ostatnio ulubionym słowem jest "widzisz" Oczywiscie troche zniekształcone ale łatwo sie domyślić ze o to chodzi wiec jak chce cos pokazać albo zwrócić uwagę na to co robi to ładnie pyta "dzidziśz?" czy jakos tak ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zazdroszcze ze juz masz to za soba ja juz bym chciala sie pozbyc brzucha, moge nie spac i robic wszystko ale z brzuchem mi ciezko strasznie. 31 mam wizyte i mam nadzieje ze powie mi ze juz cos sie dzac zaczyna

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, to super z tym mówieniem :) Moja ma fazę na TATA. Wszystko jest TATA ;) A po swojemu też gada, ale tak, żeby słowo kojarzyć z czynnością to bez szans. Mąż zaczął mówić dopiero jak miał 4 lata. Mam nadzieję, że nie przejmie tego po nim :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa fajnie :-D moj Kuba na poczatku jak pytalam gdzie dzidzi to pokazywal na brzuch teraz nie chce. A co do mowienia to mowi Tata ,mama , nie i aj ja jaj, wczoraj jak biegl do pokoju to krzyczal TATO i tak wyraznie. A po swojemu tez gada i nasladuje samochod brum i odkurzacz bzzzz

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas myślę ze to zasługa żlobka, np. wczoraj zaczął ładnie powtarzac "Kurtka" brzmi to mniej wiecej tak "ku-tka" ale u nas to jest tak że cos przez chwile jest hitem a później juz nie chce tego powtarzac chyba ze mu sie samemu przypomni... był nawet czas że spiewał "sto la" a teraz niebardzo :)

dodinka lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,życzę ci,żeby ruszylo lada chwila :) wolała byś przed świętami,czy raczej po? No i żeby obylo się bez strat w ciągłości tkanek hehe ;)
    Styczniowa,to Twój Szczepo super juz gada :) Hela to tylko TATA ,LADA, DA, AKUKU i tyle,jeszcze zwierzęta naśladuje i najbardziej lubi lwa, ale kiedy ja się doczekam wytęsknionego MAMA, to nie wiem :)

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton Wojtus najpierw mówił mama ale moja Gosia pierwsze mówiła tata a mama powiedziała jak miała dobre 14 miesięcy. Także doczekasz się na pewno. A teraz najczęściej wola na mnie mamka...

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas się doczeka! :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mówi mama, tata, kici, dzidzia, najczęściej da czyli daj :) mówi tez Gaga na siostrę Gabi. Ogólnie wydaje mi sie bardzo kumata jak nacswoj wiek, wydyla caluski, wie kiedy zrobic papa, lobuz z,niej straszny, ale kochany

villemo_gbm lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, teraz to już chyba wolę po świętach ;) A pewnie jak na złość przyjdzie mi rodzić w Boże Narodzenie :/

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, jak mnie tu dawno nie było.
    Ola... podziwiam, że dajesz radę z dwójką dzieci, ja bym się zapłakała... serio. Teraz mi ciężko, bo do pracy wróciłam, ogarnąć się nie mogę póki co.
    Oliwka też nie mówi super dużo, mama, tato, baba, da - jak chce żeby coś jej dać, to, lala - jak widzi lalę, lula, luli luli luli la - tak śpiewa ;)dudu, lila, buła, krowa robi BUUUU - naśladuje :)

ewwiel lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bebla non stop na mnie jak jej źle to mówi mamamam i tyle że zrozumiałych słów.

event.png

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak rano zobaczylam o której napisałaś posta to pierwsza mysl "pojechała rodzic" wchodzę, a tu jednak nie :D No moze Matylda będzie litosciwa i poczeka na swoje pierwsze Boże Narodzenie do 2017 roku ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, jutro rano muszę stawić się na IP, bo dziś z USG wyszło 4,5 kg i obwód brzuszka 40 cm. Wielowodzie i podejrzenie makrosomii :( Mam nadzieję, że będą od razu indukować i jutro urodzę...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, powodzenia!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to szybkiego i lekkiego porodu.

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3192 3193 3194 3195 3196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ