Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, jak tam po pionizacji?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez problemu wstałam i śmigam sama już :) Nie spodziewałam się, że pójdzie to wszystko tak sprawnie. Mąż się śmieje, że jeszcze zwolenniczką cc zostanę ;D

Cewnik mi tylko dokucza i muszę na niego uważać, ale już rano mają mi go zdjąć.

ewwiel, villemo_gbm, dodinka, Natka88 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super polkosia że tak łatwo poszło :) ja po cc pamiętam że nawet nie brałam pod uwagę tego że nie dam rady, ale na ketonalu musiałam być 4 doby bo tak mnie bolało przy siadaniu i wstawaniu. A z tym cennikiem to dziwnie, mnie ściągnięto jeszcze przed pionizacja.

21.10.2015 Leon <3
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Polkosia! Cieszę sie, ze wszystko tak sprawnie poszło. Z Matyldy niezły klocuszek jest, bo na grudniowki zerknęłam, czy fotkę wstawiłaś :-)
    A jak sobie Klementysia radzi bez mamy w domu?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratuluje!!!
    Super,ze tak sobie radzisz dobrze, ja się tragicznie znioslam rekonwalescencje po cc,ale spionizowalam się dopiero po 24h,bo bałam się na noc,ze mi wyciągną cewnik i będę musiała do kibla sama iść. U nas tez dają jedynie paracetamol i niestety bolalo cholernie od poczatku,pytalam czy chociaż ketonalu nie dadzą,ale niestety nic poza paracetamolem. Następnym razem to pionizacja na pewno dużo wczesniej i mam nadzieje,ze będzie lepiej :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam morfinę 3x, a od teraz już tylko paracetamol mam zlecony. Da się przeżyć. Może to dzięki tej morfinie, bo jeszcze nad ranem mi w sumie podali. Zobaczymy co będzie wieczorem/jutro.

Najbardziej mnie przybił fakt, że spory ten spadek wagi mamy, bo z 4390 na 4230, a niby coś tam tego mleka powinnam mieć i wczoraj raz ulała normalnie mlekiem. Może jutro będzie lepiej...

Klementynka radzi sobie super, w dzień z moimi rodzicami, a w nocy z Marcinem i o dziwo przespała bez pobudki... Jednak te nasze dzieciaczki wiedzą czy jest cycuś obok czy nie :P Jutro być może mnie odwiedzi. Jeszcze trochę się waham czy to dobry pomysł.

Mi cewnik zostawili, bo "po co się ma Pani męczyć i w nocy z bólem wstawać do łazienki" ;) A mi to wtedy bez różnicy było. Teraz za to po zdjęciu boli podczas sikania :( Miałyście tak?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia z cewnikiem nie mialam stycznosi, ale co do wagi to Ala z 3390g spadla do 3160g, ale to jednak inna sytuacja, bo od razu pila siare a u Ciebie nie wiem czy od razu siara leci czy jeszcze mleczko Klementysi.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu chyba odwiedziny Klementynki to nie jest dobry pomysł... mogłaby to źle przeżyć, mama poza domem z innym dzieckiem. Co innego jak już wrócicie do domu. Ja bym się przynajmniej nie odważyła wziąć Arturka do szpitala.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia spadkiem wagi sie nie przejmuj bo wcale nie jest duzy. Ja też przy Szczepku sie zamartwiałam bo z 4330 spadł do 4050 a przyszła pani doktor neonatolog i powiedziała ze przy takiej wadze taki spadek to nic nadzwyczajnego tylko norma :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak, do 439 mamy widełki ;) Jak jutro schudnie mniej, to być może wieczorem wyjdziemy. Jeszcze tylko morfologię mają robić, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie w niej.

Tak też zdecydowaliśmy, że Klementynka mnie nie odwiedzi... Samo to, że będzie domagać się piersi, więc zje Matyldzie porcję, a my nie chcemy tego spadku dużego, żeby wracać szybko do domu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby wyniki były ok i żeby udało sie Wam juz jutro być w domku! Koniecznie napisz jak zareaguje Klementysia :D

polkosia lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratulacje!!! :) to juz masz to za soba :).
    Po cewniku tez mialam dziwne uczucie przy sikaniu, chodzilam sikac a nie czulam parcia na pecherz. Tez dostawalam morfine, ketonal i paracetamol. Najgirszy dla mnie byl czas kiedy juz nie dostawalam morfiny i zeszlam na paracetamol i ew ketonal na zyczenie.
    Zazwyczaj 2 i 3 doba sa "najgorsze" ze wzgledu na brak silnych przeciwbolowych ale mozna wytrzymac. Trzeba sie duzo ruszac.
    Powodzenia Ci zycze i szybkiego powrotu do domku do Tysi :).
    Buziaki dla Was Dziewczyny :).

polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia przez pierwsze dni nie rezygnuj z paracetamolu. A jak Matylda? Jakcsie odnajdujesz,jako mama dwójki dzieci? Zadowolona jestes z Medicover?

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ma trochę kłopoty ze ssaniem, otwiera dzioba na oścież, wkładam jej cycka, a ona nie zamyka buzi tylko się szarpie... Wczoraj od 21 do północy płakała, bo nie mogła się przyssać. Sprawdzałam też smoka i też nie ogarnia. Na szczęście odespała 4h i nad ranem złapała prawidłowo, ale co drugie karmienie to szarpanina :(

Co do mamy dwójki dzieci, to pewnie jak wrócę do domu to dopiero poczuję to tak w pełni :) Na razie jeszcze jestem trochę oszołomiona tym wszystkim ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala, to jestem bardzo zadowolona. Lekarze są super, położna też mi raczej żadna nie podpadła :P Wzywam je regularnie pilotem i są na każde skinienie i miłe bardzo. Jedyne, co jest wkurzające, to że mają tu trochę inne podejście do relacji mama-dziecko. Ciągle chcieliby ją zabierać, żebym ja odpoczęła i się wyspała. Położne przychodzą nawet o 2-3 w nocy i proponują, że zabiorą dziecko, a my mamy spać :P Ja sobie daję radę sama, ale i tak co kilka godzin proponują. Co ciekawe większość dzieci rzeczywiście na noc jedzie na noworodki.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzane miala wędzidełko?
    Wiesz, to prywatna klinika, tam sie stawia głównie na wygodę matki, za cos się placi prawda :) tez bym nie oddala, jednak musi sie ta więź nawiazac

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze, ale nad ranem już miałam kropelki mleka i pięknie się przyssała, także może będzie lepiej. Niestety spadek po 2 dobie aż 210 i mamy 4020 i raczej nie wyjdziemy... Czekamy na wyniki krwi i bilirubiny.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak Ci mówiłam, ta cholerna żółtaczka. Ale widzę, zecjestes,spokojna o Klementynke, wiec ten czas odpoczynku z sama Matyldą w sumie na,plus

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, ale tęsknię za nią :( Ona sobie radzi świetnie, druga noc przespana ciurkiem 9h, ale jednak wolałabym być w domu, wiadomo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jesteś w domu, to ci budzi siecna piers caly czas? U nas niestety tak jest, ze Jagna caly czas budzi się na piers

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 3197 3198 3199 3200 3201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ