Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bez problemu wstałam i śmigam sama już Nie spodziewałam się, że pójdzie to wszystko tak sprawnie. Mąż się śmieje, że jeszcze zwolenniczką cc zostanę
Cewnik mi tylko dokucza i muszę na niego uważać, ale już rano mają mi go zdjąć.ewwiel, villemo_gbm, dodinka, Natka88 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Super polkosia że tak łatwo poszło ja po cc pamiętam że nawet nie brałam pod uwagę tego że nie dam rady, ale na ketonalu musiałam być 4 doby bo tak mnie bolało przy siadaniu i wstawaniu. A z tym cennikiem to dziwnie, mnie ściągnięto jeszcze przed pionizacja.21.10.2015 Leon
-
Polkosia gratuluje!!!
Super,ze tak sobie radzisz dobrze, ja się tragicznie znioslam rekonwalescencje po cc,ale spionizowalam się dopiero po 24h,bo bałam się na noc,ze mi wyciągną cewnik i będę musiała do kibla sama iść. U nas tez dają jedynie paracetamol i niestety bolalo cholernie od poczatku,pytalam czy chociaż ketonalu nie dadzą,ale niestety nic poza paracetamolem. Następnym razem to pionizacja na pewno dużo wczesniej i mam nadzieje,ze będzie lepiej
-
Ja dostałam morfinę 3x, a od teraz już tylko paracetamol mam zlecony. Da się przeżyć. Może to dzięki tej morfinie, bo jeszcze nad ranem mi w sumie podali. Zobaczymy co będzie wieczorem/jutro.
Najbardziej mnie przybił fakt, że spory ten spadek wagi mamy, bo z 4390 na 4230, a niby coś tam tego mleka powinnam mieć i wczoraj raz ulała normalnie mlekiem. Może jutro będzie lepiej...
Klementynka radzi sobie super, w dzień z moimi rodzicami, a w nocy z Marcinem i o dziwo przespała bez pobudki... Jednak te nasze dzieciaczki wiedzą czy jest cycuś obok czy nie Jutro być może mnie odwiedzi. Jeszcze trochę się waham czy to dobry pomysł.
Mi cewnik zostawili, bo "po co się ma Pani męczyć i w nocy z bólem wstawać do łazienki" A mi to wtedy bez różnicy było. Teraz za to po zdjęciu boli podczas sikania Miałyście tak?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No niby tak, do 439 mamy widełki Jak jutro schudnie mniej, to być może wieczorem wyjdziemy. Jeszcze tylko morfologię mają robić, mam nadzieję, że nic nie wyjdzie w niej.
Tak też zdecydowaliśmy, że Klementynka mnie nie odwiedzi... Samo to, że będzie domagać się piersi, więc zje Matyldzie porcję, a my nie chcemy tego spadku dużego, żeby wracać szybko do domu.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia gratulacje!!! to juz masz to za soba .
Po cewniku tez mialam dziwne uczucie przy sikaniu, chodzilam sikac a nie czulam parcia na pecherz. Tez dostawalam morfine, ketonal i paracetamol. Najgirszy dla mnie byl czas kiedy juz nie dostawalam morfiny i zeszlam na paracetamol i ew ketonal na zyczenie.
Zazwyczaj 2 i 3 doba sa "najgorsze" ze wzgledu na brak silnych przeciwbolowych ale mozna wytrzymac. Trzeba sie duzo ruszac.
Powodzenia Ci zycze i szybkiego powrotu do domku do Tysi .
Buziaki dla Was Dziewczyny .polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Matylda ma trochę kłopoty ze ssaniem, otwiera dzioba na oścież, wkładam jej cycka, a ona nie zamyka buzi tylko się szarpie... Wczoraj od 21 do północy płakała, bo nie mogła się przyssać. Sprawdzałam też smoka i też nie ogarnia. Na szczęście odespała 4h i nad ranem złapała prawidłowo, ale co drugie karmienie to szarpanina
Co do mamy dwójki dzieci, to pewnie jak wrócę do domu to dopiero poczuję to tak w pełni Na razie jeszcze jestem trochę oszołomiona tym wszystkimKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do szpitala, to jestem bardzo zadowolona. Lekarze są super, położna też mi raczej żadna nie podpadła Wzywam je regularnie pilotem i są na każde skinienie i miłe bardzo. Jedyne, co jest wkurzające, to że mają tu trochę inne podejście do relacji mama-dziecko. Ciągle chcieliby ją zabierać, żebym ja odpoczęła i się wyspała. Położne przychodzą nawet o 2-3 w nocy i proponują, że zabiorą dziecko, a my mamy spać Ja sobie daję radę sama, ale i tak co kilka godzin proponują. Co ciekawe większość dzieci rzeczywiście na noc jedzie na noworodki.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie jeszcze, ale nad ranem już miałam kropelki mleka i pięknie się przyssała, także może będzie lepiej. Niestety spadek po 2 dobie aż 210 i mamy 4020 i raczej nie wyjdziemy... Czekamy na wyniki krwi i bilirubiny.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn