X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vilemo - moja Oliwka też ma non stop katar i wyszła jej teraz alergia na roztocza.... dodatkowo też ciągle wychodzą jej zęby. Kaszleć tez kaszle, ale najwięcej rano po nocy. Było lepiej, gdy włączałam jej na noc nawilżacz, ale przy alergii na roztocza nie można. Zgłupieć idzie :/

villemo_gbm lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    vilemo - moja Oliwka też ma non stop katar i wyszła jej teraz alergia na roztocza.... dodatkowo też ciągle wychodzą jej zęby. Kaszleć tez kaszle, ale najwięcej rano po nocy. Było lepiej, gdy włączałam jej na noc nawilżacz, ale przy alergii na roztocza nie można. Zgłupieć idzie :/
    Dokładnie ja juz mam dość raz w tygodniu pediatra by ja osluchal i nic, nie wiem już sama teraz czekam tylko az wyjda wszystkie zęby i zobaczymy czy zęby czy alergia a jak alergia to pytanie na co. Cierpliwość to nie jest ostatnio moja mocna strona.

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia podziwiam ja po ostatnich przejściach nie myślę o drugim dziecku o nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:52

event.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kuba czasami odchyla glowe do tylu ale to jak jest zly albo znudzony.

Noce mamy coraz lepsze teraz jak dam jesc po 22 to do 4 mam spokoj. Zasypia tez sam o 19 wiec luz wyszly zeby i problem sie rozwiazal sam 16 zebow mamy :-D

Robilam badania na cholestaze i okazalo sie jednak ze jej nie mam i cale sxczescie.

Polkosia moze jeszcze chwile i bedzie lepiej i noce beda przespane.
    Ja z mezem juz ustalilam ze on spi z Kuba a ja z malutkim Karolem, ten plus ze maz od miesiaca na zmiane ze mna kladzie Kube spac w sensie kladzie sie kolo niego i Kuba zasypia wiec zostaje kwestia dania mleka ale jak bede Karola karmila to i Kubie butle zrobie i zaniose.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie zębów? To cholera 16 ma wyjść? My mamy obecnie 5 i 5 kolejnych idzie naraz

dodinka lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, podziwiam. Duzo sił życzę i zeby ten ciężki czas jak najszybciej sie zakończył.

Agata, u nas dopiero 4 jedynka sie przebija, już prawie jest. Obie dolne dwójki będą tez lada chwila i górne dwójki tez sie szykują... Az sie boje co to będzie przy reszcie zębów...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Jakoś damy radę. Dzisiaj od 21 śpią i Matylda już po 2 kp, a Tysia po jednym. Może będzie lepiej.

Na razie chcemy spróbować spania we 4, bo najwygodniej, ale jak coś, to Klementynka zacznie spać z tatą. Marcin radzi sobie z położeniem jej bez problemu. Tyle tylko, że to było podczas świadomości, że mamy nie ma. Nie wiem czy pójdzie tak gładko, jak będzie pamiętać, że jestem w pokoju obok.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, a co tam, pogratuluję i tutaj :D

Myśmy przerwali starania, bo T dawał nam tak do wiwatu, że w ogóle nie chciało nam się jakkolwiek myśleć o kolejnym dziecku, ale po rozmowie z koleżanką w sylwestra stwierdziłam, że i tak zawsze będzie chujowy czas na kolejne dziecko, więc wróciliśmy do starań (pomimo ostrzeżeń ze strony polkosi :D :P)

polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemu u nas dla odmiany zapalenie spojówek w natarciu ale obstawiam ze albo wywołane alergią (jak jest w domu gdzie nie ma dywanów jest ok, po wizycie 2 dni w zlobku pojawia sie a tam wykładziny dywanowe) albo wadą wzroku (po mamusi, niby u okulisty byliśmy i było ok ale jak sie bedzie powtarzać to sie jeszcze przejdziemy).

My mamy juz właśnie 16 zębów (czwórki jeszcze nie wylazły całe do końca ale juz są)

Zakocona właśnie o Tobie ostatnio myslałam :D Powodzenia w staraniach :D Pomyśl sobie że u Was jak cos to będzie juz nieco wieksza róznica wieku niż u Polkosi (NIE WIEM CZY to dobrze tak do końca :D )

Aaaaa ja według belly zaczynam dziś 5 miesiac!!! Leci to strasznie szybko...

dodinka, polkosia, agaton lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ile macie zębów? To cholera 16 ma wyjść? My mamy obecnie 5 i 5 kolejnych idzie naraz[/QUO

Mamy na gorze 1,2,3,4 x 2
    na dole tez 1,2,3,4 x2

Jeszcze brakuje nam 4 zebow bo jeszcze sa 5

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa leci szybko zobacz ja juz na wylocie teraz to tylko czekac :-D

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów jest 12 chyba już. Ale ciężko mu górę sprawdzić. Na dole mamy 1, 2, 3, 4, na górze na pewno 1, 2, a czy coś więcej, to nie wiem :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia duzo sily zycze :), u nas noce z malutka sa super. Budzi sie 1 raz na jedzenie albo nawet przesypia cale noce i je po 7 rano.
    W dzien natomiast bywa ciezko z zazdroscia L, myslalam ze jest lepiej ale jednak nie. Dzis sie poryczalam z bezsilnosci.
    Malo jest chwil kiedy mam czas dla siebie.
    Jedno mnie pociesza ze dzieci mi rosna i starania mam z glowy, bo nie wiem jak by bylo teraz z decyzja o rodzenstwie.
    Dobrze ze malutka jest grzeczna bo takie 2 urwisy jak L to nie do ogarniecia.
    Zeby nie bylo tak pesymistycznie to żyje i jakos ciagne a oboje daja duzo radodci :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas dla siebie? A co to takiego? U nas np dzisiaj owu wypada a Tadek nadal impreza na całego..

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale praca i Nastka pochłaniają mnie bez reszty. I mnie dopadły ciążowe wiruski i pod koniec lipca Nastula zostanie starszą siostrą :-)

Gratuluje pozostałym zaciążonym ale w szczególności tym, które już się zdążyły rozpakować: Ola i Polkosia dużo siły i cierpliwości dla Was :-)

Jak Wy sprawdzacie ile dzieciaki mają zębów? Ja miałam problem z jedynkami, młoda za nic w świecie nie da zajrzeć sobie do buzi. Na pewno ma 8 a czy więcej to się pewnie jeszcze długo nie dowiem.

Pisałam kiedyś o wstawaniu podczas jazdy wózkiem - więc na jesieni problem całkowicie minął, nacieszyła się nowymi umiejętnościami i znowu grzecznie jeździ zarówno na spacery jak i samochodem. Teraz zrobiła się z niej straszna gaduła i stara się powtarzać wszystko co usłyszy, można się już z nią dogadać :-)

Jak u Was z przesypianiem nocek? U nas mimo odstawienia od cycka 2 tygodnie temu nadal budzi się w nocy 2 razy i zasypia tylko jak wezmę ją do naszego łóżka...

FreshMm, ola.321, villemo_gbm lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale praca i Nastka pochłaniają mnie bez reszty. I mnie dopadły ciążowe wiruski i pod koniec lipca Nastula zostanie starszą siostrą :-)

Gratuluje pozostałym zaciążonym ale w szczególności tym, które już się zdążyły rozpakować: Ola i Polkosia dużo siły i cierpliwości dla Was :-)

Jak Wy szprawdzacie ile dzieciaki mają zębów? Ja miałam problem z jedynkami, młoda za nic w świecie nie da zajrzeć sobie do buzi. Na pewno ma 8 a czy więcej to się pewnie jeszcze długo nie dowiem.

Pisałam kiedyś o wstawaniu podczas jazdy wózkiem - więc na jesieni problem całkowicie minął, nacieszyła się nowymi umiejętnościami i znowu grzecznie jeździ zarówno na spacery jak i samochodem. Teraz zrobiła się z niej straszna gaduła i stara się powtarzać wszystko co usłyszy, można się już z nią dogadać :-)

Jak u Was z przesypianiem nocek? U nas mimo odstawienia od cycka 2 tygodnie temu nadal budzi się w nocy 2 razy i zasypia tylko jak wezmę ją do naszego łóżka...

Gratulacje :-D

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka ma przebitych zębów - sztuk 10. Komplet jedynek i dwójek (ostatnia dwójka przebiła się 3 dni temu), dwie czwórki u góry też się przebiły, teraz czekamy na czwórki na dole no i najgorsze oczne trójki... ale na razie nawet w miejscu trójek nie jest nic spuchnięte.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aleksandra

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra gratulacje i spokojnej ciąży :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to tak jak u mnie :) Ja jutro wizytuję, stresik mnie dopadł. Ale tak czy inaczej to ta druga ciąża nie do porównania z pierwszą, mam trochę nudności, jestem senna i zmienił mi się apetyt ale wymiotowałam raptem 2 x dotąd a dziś to już 10+3 tyg. Inna sprawa, że mając jedno dziecko i przeprowadzkę na głowie trudno się skupiać na objawach ciążowych ;) A może Madziuli rośnie brat ?? :)

Polkosia- gratulacje i powodzenia !
    Spokojnych ciąż dla wszystkich w dwupaku i szybkich porodów :) No i skuteczności dla starających :)

p19uyx8d8tltazxg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:34

polkosia lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
‹‹ 3199 3200 3201 3202 3203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ