Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
vilemo - moja Oliwka też ma non stop katar i wyszła jej teraz alergia na roztocza.... dodatkowo też ciągle wychodzą jej zęby. Kaszleć tez kaszle, ale najwięcej rano po nocy. Było lepiej, gdy włączałam jej na noc nawilżacz, ale przy alergii na roztocza nie można. Zgłupieć idzie
villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
agania wrote:vilemo - moja Oliwka też ma non stop katar i wyszła jej teraz alergia na roztocza.... dodatkowo też ciągle wychodzą jej zęby. Kaszleć tez kaszle, ale najwięcej rano po nocy. Było lepiej, gdy włączałam jej na noc nawilżacz, ale przy alergii na roztocza nie można. Zgłupieć idzie
-
Moj Kuba czasami odchyla glowe do tylu ale to jak jest zly albo znudzony.
Noce mamy coraz lepsze teraz jak dam jesc po 22 to do 4 mam spokoj. Zasypia tez sam o 19 wiec luz wyszly zeby i problem sie rozwiazal sam 16 zebow mamy
Robilam badania na cholestaze i okazalo sie jednak ze jej nie mam i cale sxczescie.
Polkosia moze jeszcze chwile i bedzie lepiej i noce beda przespane.
Ja z mezem juz ustalilam ze on spi z Kuba a ja z malutkim Karolem, ten plus ze maz od miesiaca na zmiane ze mna kladzie Kube spac w sensie kladzie sie kolo niego i Kuba zasypia wiec zostaje kwestia dania mleka ale jak bede Karola karmila to i Kubie butle zrobie i zaniose.
-
Polkosia, podziwiam. Duzo sił życzę i zeby ten ciężki czas jak najszybciej sie zakończył.
Agata, u nas dopiero 4 jedynka sie przebija, już prawie jest. Obie dolne dwójki będą tez lada chwila i górne dwójki tez sie szykują... Az sie boje co to będzie przy reszcie zębów... -
Dzięki, dziewczyny. Jakoś damy radę. Dzisiaj od 21 śpią i Matylda już po 2 kp, a Tysia po jednym. Może będzie lepiej.
Na razie chcemy spróbować spania we 4, bo najwygodniej, ale jak coś, to Klementynka zacznie spać z tatą. Marcin radzi sobie z położeniem jej bez problemu. Tyle tylko, że to było podczas świadomości, że mamy nie ma. Nie wiem czy pójdzie tak gładko, jak będzie pamiętać, że jestem w pokoju obok.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, a co tam, pogratuluję i tutaj
Myśmy przerwali starania, bo T dawał nam tak do wiwatu, że w ogóle nie chciało nam się jakkolwiek myśleć o kolejnym dziecku, ale po rozmowie z koleżanką w sylwestra stwierdziłam, że i tak zawsze będzie chujowy czas na kolejne dziecko, więc wróciliśmy do starań (pomimo ostrzeżeń ze strony polkosi )
polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Villemu u nas dla odmiany zapalenie spojówek w natarciu ale obstawiam ze albo wywołane alergią (jak jest w domu gdzie nie ma dywanów jest ok, po wizycie 2 dni w zlobku pojawia sie a tam wykładziny dywanowe) albo wadą wzroku (po mamusi, niby u okulisty byliśmy i było ok ale jak sie bedzie powtarzać to sie jeszcze przejdziemy).
My mamy juz właśnie 16 zębów (czwórki jeszcze nie wylazły całe do końca ale juz są)
Zakocona właśnie o Tobie ostatnio myslałam Powodzenia w staraniach Pomyśl sobie że u Was jak cos to będzie juz nieco wieksza róznica wieku niż u Polkosi (NIE WIEM CZY to dobrze tak do końca )
Aaaaa ja według belly zaczynam dziś 5 miesiac!!! Leci to strasznie szybko...dodinka, polkosia, agaton lubią tę wiadomość
-
Polkosia duzo sily zycze , u nas noce z malutka sa super. Budzi sie 1 raz na jedzenie albo nawet przesypia cale noce i je po 7 rano.
W dzien natomiast bywa ciezko z zazdroscia L, myslalam ze jest lepiej ale jednak nie. Dzis sie poryczalam z bezsilnosci.
Malo jest chwil kiedy mam czas dla siebie.
Jedno mnie pociesza ze dzieci mi rosna i starania mam z glowy, bo nie wiem jak by bylo teraz z decyzja o rodzenstwie.
Dobrze ze malutka jest grzeczna bo takie 2 urwisy jak L to nie do ogarniecia.
Zeby nie bylo tak pesymistycznie to żyje i jakos ciagne a oboje daja duzo radodci . -
Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale praca i Nastka pochłaniają mnie bez reszty. I mnie dopadły ciążowe wiruski i pod koniec lipca Nastula zostanie starszą siostrą
Gratuluje pozostałym zaciążonym ale w szczególności tym, które już się zdążyły rozpakować: Ola i Polkosia dużo siły i cierpliwości dla Was
Jak Wy sprawdzacie ile dzieciaki mają zębów? Ja miałam problem z jedynkami, młoda za nic w świecie nie da zajrzeć sobie do buzi. Na pewno ma 8 a czy więcej to się pewnie jeszcze długo nie dowiem.
Pisałam kiedyś o wstawaniu podczas jazdy wózkiem - więc na jesieni problem całkowicie minął, nacieszyła się nowymi umiejętnościami i znowu grzecznie jeździ zarówno na spacery jak i samochodem. Teraz zrobiła się z niej straszna gaduła i stara się powtarzać wszystko co usłyszy, można się już z nią dogadać
Jak u Was z przesypianiem nocek? U nas mimo odstawienia od cycka 2 tygodnie temu nadal budzi się w nocy 2 razy i zasypia tylko jak wezmę ją do naszego łóżka...FreshMm, ola.321, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Aleksandra90 wrote:Cześć dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale praca i Nastka pochłaniają mnie bez reszty. I mnie dopadły ciążowe wiruski i pod koniec lipca Nastula zostanie starszą siostrą
Gratuluje pozostałym zaciążonym ale w szczególności tym, które już się zdążyły rozpakować: Ola i Polkosia dużo siły i cierpliwości dla Was
Jak Wy szprawdzacie ile dzieciaki mają zębów? Ja miałam problem z jedynkami, młoda za nic w świecie nie da zajrzeć sobie do buzi. Na pewno ma 8 a czy więcej to się pewnie jeszcze długo nie dowiem.
Pisałam kiedyś o wstawaniu podczas jazdy wózkiem - więc na jesieni problem całkowicie minął, nacieszyła się nowymi umiejętnościami i znowu grzecznie jeździ zarówno na spacery jak i samochodem. Teraz zrobiła się z niej straszna gaduła i stara się powtarzać wszystko co usłyszy, można się już z nią dogadać
Jak u Was z przesypianiem nocek? U nas mimo odstawienia od cycka 2 tygodnie temu nadal budzi się w nocy 2 razy i zasypia tylko jak wezmę ją do naszego łóżka...
Gratulacje -
Oliwka ma przebitych zębów - sztuk 10. Komplet jedynek i dwójek (ostatnia dwójka przebiła się 3 dni temu), dwie czwórki u góry też się przebiły, teraz czekamy na czwórki na dole no i najgorsze oczne trójki... ale na razie nawet w miejscu trójek nie jest nic spuchnięte.
-
Aleksandra to tak jak u mnie Ja jutro wizytuję, stresik mnie dopadł. Ale tak czy inaczej to ta druga ciąża nie do porównania z pierwszą, mam trochę nudności, jestem senna i zmienił mi się apetyt ale wymiotowałam raptem 2 x dotąd a dziś to już 10+3 tyg. Inna sprawa, że mając jedno dziecko i przeprowadzkę na głowie trudno się skupiać na objawach ciążowych A może Madziuli rośnie brat ??
Polkosia- gratulacje i powodzenia !
Spokojnych ciąż dla wszystkich w dwupaku i szybkich porodów No i skuteczności dla starających
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:34
polkosia lubi tę wiadomość