Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wredotka, u nas leci 6cs (ale z przerwami).
PePePe, ja cię błagam.. Dziecko kładzione o 22, dostaje cyca (zasypia na piersi), oczy jak 5zł, schodzi z łóżka i pokazuje na książki/zabawki, a ty mi tu pisać będziesz, że zmęczony jest.. Kobieto.. WIEM, kiedy moje dziecko jest zmęczone i niezmęczony NIE uśnie. Mogę go próbować przez godzinę usypiać, bujać srulać i inne, a ten swoje będzie robić, póki nie będzie śpiący. Jak śpiący jest, dostaje cyca i pada jak mucha.
Nie wiem jak dobitniej ci mam opisać sytuację, żebyś zrozumiała, że nie wszystkie dzieci są śpiące o 20.
Chciałam, żeby tak spać chodził, czasem walczyliśmy długo, denerwowaliśmy się, przy następnym dziecku już nie zamierzam tak do tego podchodzić, a patrzeć właśnie na to, kiedy dziecko jest śpiące i dopiero wtedy je kłaść spać.Wredotka lubi tę wiadomość
-
Zakocona szybko leci! Połówkowe juz 3.02 a wcześniej jeszcze normalna wizyta 17.01
Maximilliana nie wiem czy mi wcześniej umkneło czy sie nie chwaliłaś ale gratuluję ciązy, siły na końcówce życzę i szczęśliwego rozwiązania
Wszystkim nowym "cięzarówka" serdeczne gratulacje, a starającym sie powodzenia!!!
Mnie "wcieło" na 3 dni bo Szczepo miał gorączkę (dwie nocki temp po 40st i nie chciała maleć nawet po podaniu syropu, czopków itp) Nie mam pojecia co to, podobno jest jakis wirus. W czwartek bylismy u lekarza bo rano miał temp 39st i wszsytko było ok, osłuchowo czysto, kataru nie ma, kaszlu brak... nie wiem co to...
aaaa forum nam odżyło Fajnie
Co do spania u nas też był etap chodzenia spać o 23 i samo się to zmieniło, później był etap chodzenia spać nawet przed 19 i to też samo sie zmieniło. Teraz jest spanie tak koło 19.30-20.30 ale mały wstaje rano wcześnie, zwykle przed 6 tyle tylko ze jak chodził spac po 21 to trzeba było go rano do złobka budzić. Każdemu pasuje co innego. ja to bym tylko chciała zeby na weekendach pospał do tej 6.30
-
I u nas można powiedzieć, że w 1 cyklu, chociaż tak naprawdę się nie staraliśmy. Ze względu na moje zobowiązania uczelniane wcześniej się powstrzymywaliśmy, ale tak nam się marzyło drugie dziecko, że postanowiliśmy zdać się na los i nie wzbraniać - jak będzie to super, jak nie to nie - no i jest
Mój termin do listy wyliczony przez OvuFriend - 28.07 -
A no właśnie bo ja nie napisałam...
Wredotka u nas sie udalo w 2 cyklu owulacyjnym po porodzie Dosć długo czekałam na powrót płodnosci i przez cały czas oczekiwania na pierwszą owulację nie próżnowaliśmy tzn od momentu gdy Szczepko skończył pół roku bo tyle kazał lekarz odczekac do kolejnych starań ze względu na ccWredotka lubi tę wiadomość
-
Czyli przewaga szybkich"zaciążeń" Super dziewczyny, mega się cieszę, że Wam się udało! Mam nadzieję, że szybko dołączymy (i reszta starających się też ).
Ja ponad rok czekałam na powrót płodności, cykle nadal rozchwiane także na razie nie liczę na szybką ciążę. Ale bardzo bym już chciała takiego noworodzia
-
Hej dziewczyny! U nas dalej masakra ze spaniem...zrobiłam wyniki moczu i są ok...dziś jedziemy do lekarza pogadać o tym bo sama nie wiem już co myśleć...w nocy 5-6 razy krzyki, takie przez sen...w tym jedna pobudka, odstawiłam jedzenie nocne, zamiast tego podaje wodę...czasem zasnie po wypiciu a czasem laduje ze mna w lozku tak jak dzis i nie spi ok godziny nawet, nie placze, nie marudzi tylko lezy z otwartymi oczami...no i nauczył sie zasypiać bez butli bo to też był nasz problem ale na razie średnio pomaga.w dzień jak zasnie to krzyk po 15-30min idę żeby go uspokoić i albo dospi albo już nie...po drzemkach zazwyczaj ma straszne wypieki, czasem na jedym policzku, czasem na obu...może to na zęby? A może jakaś alergia?
-
Co do chodzenia poznego spać dzieci ja uwazam ze kazde jest inne i jesli dziecku i rodzicom pasuje taki uklad to prosze bardzo wazne zeby dzieciak był zadowolony i wyspany...Antek gdyby tylko chcial i tak mu pasowalo mógłby chodzić spać nawet i o 23:00 zeby tylko przedypial bez wrzaskow ta nocke...ale niestety...
-
My nie staralismy sie specjslnie o drugie...ja chcialam ale maz nie specjalnie...tak sie zdarzylo ze w kwietniu (6m-cy) po porodzie zrobilam test i wyszedl + (dodam że się zabezpieczalismy niestety beta była niska, nie przerastala jak należy, ciąży nie było widać w usg i nawet podejzewali pozamacicza...obyło się bez czyszczenia a my postanowiliśmy ze idziemy na całość: jak się uda szybko to super, a jak nie to będziemy czekać. No i się udało w pierwszym cyklu po poronieniu 2 tyg robiłam testy bo czułam ze coś jest na rzeczy i każdy wychodził negatywny...aż w końcu ku naszemu zdziwieniu zobaczyliśmy 2 kreski byłam przeszczesliwa ale też się strasznie bałam o tą ciaze...na szczescie juz lada dzień utule Szymka
Wredotka lubi tę wiadomość
-
Maxymilliana u nas takie wybudzanie z płaczem towarzyszyło ząbkowaniu. Jakieś inne objawy zauważyłaś? Na szczęście teraz Madzia im starsza tym lepiej znosi wyłażące na potęgę zęby.
Zakocona ja mam termin na 31.07. Starań to właściwie nie było bo nie było kiedy Ale ze 3 cykle próbowaliśmy. To był chyba pierwszy owulacyjny, pierwszy po zakończeniu KP, chociaż żeby było śmieszniej w tym cyklu zrobiłam testy owulacyjne i nie pokazały owulacji Aczkolwiek nie prowadziłam obserwacji więc zapewne była tylko test zrobiłam nie w tym momencie. Także tego, nie spodziewałam się że zobaczę dwie kreski, a jednak!
Za chwilę u nas prenatalne. Mamy przeczucie na chłopaka Ciekawe czy się sprawdzi Nawet sen miałam, że na USG widać było, że chłop na schwałWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:34
-
Kasiulka87 właśnie upewnilam się u lekarza ze te cyrki to tylko i wyłącznie zęby...z jednej strony cieszę się a z drugiej jak sobie pomyślę ile to jeszcze potrwa to dostaję gesiej skórki...no nic trzeba przeżyć...
mi jakoś dzisiaj brzuch się spina kto wie może coś się ruszy... -
Dziewczyny kiedy czułyście pierwsze ruchy w drugiej ciąży? U mnie jest jeszcze wczesnie, 12 tydzien, ale wczoraj czułam takie "łaskotania" od środka, które pamiętam z poprzedniej ciąży. Choć zakładam, że to jeszcze niemożliwe, to jednak z drugiej strony nie wydaje mi się żeby mogło to być cokolwiek innego..
Maximiliana, na kiedy TP?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 08:59
-
Kasiulka, ja wlasnie na usg prenatalnym poczułam pierwsze smyranie, jak głowica lekarka mi.mocniej brzuch przycisnęła a przy okazji nie tylko czułam ten ruch, ale i widzialam. Pozniej czułam smyranie przy mocniejszym naciśnięciu brzucha a od 16 tyg czułam juz bez przyciskania brzucha.
-
Ja po wizycie rozwarcie na ponad dwa palce i pecherz plodowy mega napiety wiec tylko czekac az cos sie zacznie. Dostalam nowe leki od dermatolog na osutke i licze ze jakos przetrwam gin proponowal patologie ciazy aby dobrac leki ale co ja z Kuba zrobie jak ta osutka nam nie zagraża to moge i w domu sie leczyc.
polkosia lubi tę wiadomość