X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście rację: wtorek, środa, czwartek - gorączka, piątek - wysypka na plecach brzuszku i na twarzy, temperatury brak. Nie myślałam nigdy, że się tak kiedyś ucieszę na widok wysypki u dziecka :-D Niesamowite jaką moc ma mleko matki, 3 tygodnie od odstawienia i od razu coś złapała, a do tej pory nawet jak grypa szalała w rodzinie to się nie zaraziła.

Ja ruchów jeszcze nie czuję. W środę już USG, nie nastawiam się, że już poznam płeć... W którym tygodniu u Was lekarz był w stanie to określić? Bo w przypadku Nastki dopiero na połówkowym...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Miałyście rację: wtorek, środa, czwartek - gorączka, piątek - wysypka na plecach brzuszku i na twarzy, temperatury brak. Nie myślałam nigdy, że się tak kiedyś ucieszę na widok wysypki u dziecka :-D Niesamowite jaką moc ma mleko matki, 3 tygodnie od odstawienia i od razu coś złapała, a do tej pory nawet jak grypa szalała w rodzinie to się nie zaraziła.

Ja ruchów jeszcze nie czuję. W środę już USG, nie nastawiam się, że już poznam płeć... W którym tygodniu u Was lekarz był w stanie to określić? Bo w przypadku Nastki dopiero na połówkowym...
    u Mnie w 16 tc dziewczynka niby miała byc az na 70 % a w 19 na połówkowym już chłopiec na 10000000% ;D takze myśle , ze to polowkowe to najlepszy czas

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra dobrze ze to tylko trzydniowka a nie coś poważniejszego, ale nam ta temperatura też stracha napedzila. Co do płci to że Szczepkiem na genetycznym w 12tc doktor powiedział że z dużym prawdopodobieństwem chłopak i później już tylko to się potwierdzalo. Teraz w 13tc doktor sklanial się ku dziewczynce, we wtorek zobaczymy czy się potwierdzi.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na usg 1 trymestru dr powiedziała ze na 80% dziewczynka , pózniej sie potwierdziło

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niepełnym 13 tygodniu dowiedziałam się, że będzie chłopak :)

Dodinka, kciuki!

Ja w tym cyklu zaczęłam mierzyć tempkę i du.pa - trzy dni teraz przeleżałam z gorączką ponad 39 stopni :D To sobie wykorzystam te pomiary, bez kitu, bo owu już za chwilę. Jakiś okropny wirus panuje, mój Ignaś na szczęście gorączkował tylko dobę, ale ja masakra.

dodinka lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide na oddzial zapytac czy coś mi dadza na ta zasrana pokrzywke- osutke albo niech rozwiazuja ciaze bo leki mam slabe i szalu dostaje tak swedzi, cala zdrapana jestem.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka współczuję ja miałam po porodzie pokrzywke od hormonów (oksytocynie) szło oszalec. Spanie to koszmar koldra mnie bolała jak przypadkiem dotknęła a mialam w paru miejscach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:00

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam idzie przywrócić laktacje? ?? Ta moja mała jest non stóp chora może by się dało chociaż trochę jej tego mleka dac byłaby zdrowsza, wiadomo z cycka nie pociagnie ale ściągnąć laktatorem na koniec stycznia mam giną i zapytam też o hormony, wiem wiem głupie pytanie ale już opadał z sił z tymi chorobami.

event.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo wiesz ja słyszałam o matkach adopcyjnych które karmia maluszki swoim mleczkiem bo rozkrecają własnie laktacje wiec moze i taka mozliwosć jest... A kiedy skończyłaś karmic?

Dodinka biedna Ty, strasznie Ci daje w kość ta końcowka!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże w czerwcu :( jak naciskam na sutki czasami pojawiają się minimalne kropelki dlstego ten temat

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - urodziłam przez CC 20.09.2016r w ok 39t0d, TP ok 27.09.2016, waga 3420 i 55cm godz 9:21 :).

Dodinka - te ostatnie dni przed porodem są straszne a Ty jeszcze z tym swędzeniem walczysz, oby Karol na dniach się zdecydował opuścić brzusio, kciuki!!

Villemo - podobno pokarm po skończeniu laktacji jeszcze długo się utrzymuje, więc może Ci się uda. Pewnie łatwo nie będzie bo rozkręcanie na laktatorze jest ciężkie (wg mnie). Może faktycznie lekarz coś podpowie.

U nas L wychodzą 3 górne i gorączkuje :/. Już chyba z miesiąc się wybijają i kilka dni temu prawy się przebił a lewy dalej za dziąsłem. Może to on teraz wychodzi :/.
    Poza tym oczywiście łatwo nie jest, L przestaje być tak bardzo zazdrosny. N cieszy się do L jak go tylko zobaczy, a on jest bardzo "czułym" bratem :). Stara się bardzo dawać jej smoczek - do tego stopnia że najpierw jej wyciąga żeby jej znów dać ;). Daje jej jeść :), dalej uparcie ściąga skarpetki :), daje jej zabawki. Jest kochany tylko brak mu jeszcze wyczucia heheh, a jak widzę jak się na siebie patrzą i uśmiechają to się wzruszam :).

Polkosia jak u Ciebie?

Dobrej nocki wszystkim :)

aaaa ja teraz się dowiedziałam że będzie na 80% dziewczynka na USG I trymestru :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 22:04

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Hela dopiero na polowkowym się dowiedzieliśmy,ze dziewczynka,ale ja miałam tylko te 3 główne usg. Teraz będę miała to pierwszego trym gdzies w połowie lutego dopiero,to będzie jakiś 15tc i może cos będzie widac ;) ciekawe
    Ola,słodki to musi być widok te dwa maluszki kochane :)
    Villemo,a kiedy przestalas karmić? Ciekawe czy by się udalo, ale kiedy madu pisala o tym,ze kobieta do tego musi miec dużo czasu i spokoju,wiec nie wiem czy u ciebie da rade te dwie rzeczy "załatwić", mąż by musial pomagać bardzo :) a jak tam twoje starania o rodzeństwo dla Majki?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo,właśnie widziałam,ze napisalas,ze pod koniec czerwca ;)

Dodinka,współczuję,mam nadzieje,ze to juz lada dzień! A póki co dużo seksu,to podobno przyspiesza,choc u nas nie dzialalo haha,ale nie zaszkodzi :P

dodinka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks też nie działał ;) Za to w dniu porodu, w nocy podczas kp miałam silne skurcze i jak odpięłam o 4 Tysię od cycka, to o 4:15 odeszły mi wody :)

Relaktacja jest jak najbardziej możliwa, trzeba się pozytywnie nastawić :)

Ola, dzięki, nie jest źle :) W dzień super, podczas pielęgnacji i kp Matyldy, Tysia bawi się świetnie sama, a jeśli marudzi, co czasem się zdarza w godzinach drzemki, to odpalam jej bajkę i te kilka minut wytrzymuje. W ogóle nie jest zazdrosna, chce nosić Matyldę (przykładam jej do ciała, a ona ją obejmuje) i głaszcze po główce :) Często całuje ją w czoło i w ogóle jest taka pocieszna w tym dbaniu o młodszą siostrę ;) Natomiast noce nadal ciężkie. Rzadko budzą się już na raz, co na pewno jest pocieszające, ale naprzemiene pobudki też mają dużo wad... Głównie zdecydowanie mniej snu dla mnie. Obrządek z kp i pieluchą u Matyldy to czasem i 30-40 minut, a niedługo potem wstaje Tysia i choć szybko zjada (5-10 min), to już moje spanie jest przerwane :( Klementynka też budzi się teraz częściej, bo ma fazę na mleko. Ciągle by je piła... Z 3-5 pobudek mamy teraz 5-8... W sumie budzę się co godzinę.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, wspolczuje i szybkiego porodu życzę.

Polkosiu, te nocki daja Ci w kosc teraz. Dobrze, ze w dzien jakoś ogarniasz obie dziewczynki bez problemu. Oby te nocki sie poprawiły trochę jeszcze.

Ola i Polkosia, ale to musi byc słodki widok jak Wasze starszaki opiekuja sie maluszkami. Moja Ala dzisiaj w kosciele ciągle zagladala na takiego 2 miesięcznego maluszka. Rodzice (naszi dalsi znajomi) przynosza go w foteliku a Ala podchodzila, kucała i zaglądała z szeroko otwarta buzia ze zdziwienia ;-)

Villemo, dziewczyny juz napisały, to co mialam na języku, wiec sir nie powtarzam.

Co do plci, to z Nadia dowiedziałam się jakoś w połowie ciąży a z Ala w 16tc.

dodinka, polkosia lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Villemo,właśnie widziałam,ze napisalas,ze pod koniec czerwca ;)

Dodinka,współczuję,mam nadzieje,ze to juz lada dzień! A póki co dużo seksu,to podobno przyspiesza,choc u nas nie dzialalo haha,ale nie zaszkodzi :P

U mnie sex nie dzialal a teraz to odechciewa mi sie wszystkiego o sexie nawet nie mysle tylko siedze i sie drapie

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka,ja z Hela tez miałam taka swedzaca skore,spać w nocy nie mogłam,szalu dostawalam :/ współczuję ci strasznie...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ktg skurcze male nieregularne w czwartek kolejne i zobaczymy co delej

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, zajrzałam na pierwszą stronę i widzę, że miałaś oxy przy pierwszym porodzie. Wywoływany miałaś?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale to tylko dlatego ze chcialam rodzic w tym szpitalu a za dwa dni mial byc remont i nie byloby porodow wiec dogadalam sie z ordynatorem i mi wywolal bo kilka dni przed terminem mialam juz na 2cm rozwarcie wiec cewnik mi zalozyl foleya a na drugi dzien ciut oxy i samo poszlo

polkosia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 3205 3206 3207 3208 3209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ