Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kobietki melduję ze Szczepko będzie miał SIOSTRZYCZKĘ!!! Wszystko jest ok, mała waży 308g i mam zielone światło na poród SN Warunek: blizna pod koniec ciaży musi bć odpowiednio gruba.
zakocona, Natka88, Little Frog, agaton, polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Styczniowa - gratuluję będzie siostrzyczka , u mnie nawet nie było mowy o SN ale u mnie rok różnicy między porodami .
Polkosia - no to fajnie, chyba Tysia jest delikatniejsza od L, bo ja muszę cały czas uważać. Robi z nią różne dziwne rzeczy bo chyba jest dla niego taką "zabawką". Natalka jest większa od Matyldy i jest z nią kontakt bo siedzi w bujaku, więc może to powoduje że jest ciekawy co się stanie jak jej włoży palec do oka albo do buzi . Jak chce ją odłożyć do spania w innym pokoju to biegnie za mną i gada do siebie i ją budzi i tak czasem po kilka razy ją odkładam. Czasem jak ma gorszy dzień to na ręce jej nie mogę wziąć bo on też chce. Na szczęście często jej też delikatny i ją głaszcze albo kładzie głowę na jej nogach i się przytula. Muszę bardzo uważać żeby jej krzywdy nie zrobił.
Dodinka - już się nie mogę doczekać relacji z Twojego porodu
dodinka lubi tę wiadomość
-
Dodinka to strasznie przykre że ze wszystkim jesteś sama . Jak bedziesz rodzic to bedzie musial sie zajac Kubą i może coś zrozumie. Może w szpitalu Karol da Ci odpocząć bo bedzie jadl i spał. Pamiętam moją końcówkę ciąży że było mi bardzo ciężko, a mialam często pomoc mamy a M przylatywał na weekendy. Bez pomocy to kosmos. Oby się to u Ciebie zmieniło.
-
Styczniowa gratulacje! Najważniejsze, że wszystko ok, a jak już znasz płeć to możesz imię wymyślać Mój powiedział, że nie będzie sobie tym głowy zaprzątał dopóki się nie dowiemy czy szukać dla dziewczynki czy dla chłopca
Dodinka, nie wyobrażam sobie jak musi być Ci ciężko - i psychicznie i fizycznie, rozmowa z mężem rozumiem nic nie daje? Masz kogoś innego do pomocy?
A ja dziś miałam USG I trymestru i się uspokoiłam - wszystkie pomiary wyszły ok, ryzyko wyliczone na ich podstawie jeszcze mniejsze niżby wynikało tylko z mojego wieku. Widziałam te malutkie stópki i rączki i aż sam mi się uśmiech na twarzy pojawił Zdziwiło mnie tylko, że takie ruchliwe to maleństwo, pamiętam, że Nastka to się na żadnym USG nie poruszała zupełnie, aż się martwiłam czy wszystko z nią ok. No i doktor powiedział, że na określenie płci za wcześnie.
-
Czasami pomaga mi przyjaciolka w sensie jak szlam do szpitala na ktg to zostala z Kuba jutro tez z nim zostanie. Siostra tez jest w ciazy wiec tez ledwo co chodzi wiec jej nie prosze nawet a tak to caly czas z Kuba i na zakupy i wszystko z nim najgorsze ze musze go znosic z 4 pietra wchodzic juz wchodzi sam z moja asekuracja oczywiscie.
Ola mam nadzieje ze Karol grzeczny bedzie i ze kolek nie bedzie mial bo sie wykoncze. -
StyczniowaNadzieja wrote:Hej Kobietki melduję ze Szczepko będzie miał SIOSTRZYCZKĘ!!! Wszystko jest ok, mała waży 308g i mam zielone światło na poród SN Warunek: blizna pod koniec ciaży musi bć odpowiednio gruba.
Styczniowa, gratulacje !
Dodinka, szybkiego porodu!
A ja jutro mam usg I trymestru, proszę o kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 22:19
-
Hej dziewczyny! Dodinka wspolczuje ze maz nie pomaga...moj niby pomaga ale jest taki nieogarniety przewaznie ze nie wiem jak sobie da rade jak bede w szpitalu... ostatnio antek wylal goraca kawe dobrze ze nie na siebie...ale to bylo 30min po tym jak powiedzialam zeby uwazal bo maly wszystko sciaga... takze ja gadam i co z tego...
Ja mialam wczoraj wizyte rozwarcie na 2-3 palce prognozy wagowe 3400 zobaczymy kiedy sie cos ruszy...
Ola ja Cie podziwiam! Ja Cykam sie strasznie jak to bedzie....antek troche lepiej spi ostatnio ale szalu nie ma...w dzien duzo marudzi, nie wiem czy wyszly jakies zebiska bo nie da sobie zajrzec...
Kasiulka87 kciuki za usg!!!
Styczniowa gratuluje dziewuszki!!! -
Haha, Agatka, te 8 pobudek to samej Klementyny nieraz Ale idą piątki, więc może niedługo będzie lepiej. Drugie 6-8 to Matyldy Chociaż od dwóch nocy znów się synchronizują, ale w końcu znalazłam pozycję do karmienia obydwu na raz i jakoś dajemy radę Wtedy trochę mniej tych pobudek wychodzi
Styczniowa, super, gratulacje Macie jakieś pomysły na imię? I fajnie z PSN. Na kiedy masz w ogóle termin?
Dodinka, ja to przy drugim porodzie miałam wrażenie, że boli dużo bardziej niż pierwszy, a niby przy oxy gorsze bóle są. Ciekawa jestem jak teraz u Ciebie będzie. Ja byłam mocno zdziwiona, że samo się zaczęło.
Kasiulka, powodzeniaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A, Dodinka, co do męża, to mój też miał lekki kryzys, ale po porodzie. Jak wróciłam do domu, to ciągle wiecznie zmęczony, w nocy spał jak zabity, nie pomagał mi w ogóle dopóki z kopa nie dostał (dosłownie). Jednak po kilku dniach mu minęło, przyzwyczaił się i teraz sam lata Matyldę przewijać w nocy. Myślę, że u Ciebie może być podobnie. Dotarło do niego jaki to ogrom pracy i obowiązków i trochę przytłoczyło? Jak dojdziecie do jakiegoś systemu po narodzinach (my wypracowaliśmy go po tygodniu gdzieś), to będzie dużo lepiej, zobaczysz.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakocona - łał super!!! gratulacje!!
Kasiulka - jak badanie???
Aleksandra - to super że z dzidzią w brzuszku ok , to niesamowite uczucie widzieć takiego maluszka .
Maxymiliana - hehe dziękuję , jakoś ciągnę z tymi moimi urwisami ale kryzysy się zdarzają . Jak pomyślę że N skończy jutro 4 miesiące to się zastanawiam kiedy to zleciało .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:05