X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz calkiem mozliwe ze tez cos pomoga aby bylo wczesniej ze wzgledu na ta osutke i juz mocno dojrzale lozysko tym bardziej ze rozwarcie na 4cm

polkosia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia, to i tak,nie jest zle. U mnie z,jednym ssakiem 10 pobudek, a,dzisiaj,jeszcze się obudzila,po 6ej i teraz zasypia

km5st5odymuuq2ts.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki melduję ze Szczepko będzie miał SIOSTRZYCZKĘ!!! Wszystko jest ok, mała waży 308g i mam zielone światło na poród SN :D Warunek: blizna pod koniec ciaży musi bć odpowiednio gruba.

zakocona, Natka88, Little Frog, agaton, polkosia, villemo_gbm lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Styczniowa

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa - gratuluję będzie siostrzyczka :), u mnie nawet nie było mowy o SN ale u mnie rok różnicy między porodami :).

Polkosia - no to fajnie, chyba Tysia jest delikatniejsza od L, bo ja muszę cały czas uważać. Robi z nią różne dziwne rzeczy bo chyba jest dla niego taką "zabawką". Natalka jest większa od Matyldy i jest z nią kontakt bo siedzi w bujaku, więc może to powoduje że jest ciekawy co się stanie jak jej włoży palec do oka albo do buzi :/. Jak chce ją odłożyć do spania w innym pokoju to biegnie za mną i gada do siebie i ją budzi i tak czasem po kilka razy ją odkładam. Czasem jak ma gorszy dzień to na ręce jej nie mogę wziąć bo on też chce. Na szczęście często jej też delikatny i ją głaszcze albo kładzie głowę na jej nogach i się przytula. Muszę bardzo uważać żeby jej krzywdy nie zrobił.

Dodinka - już się nie mogę doczekać relacji z Twojego porodu :)

dodinka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, gratulacje córy :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja to nigdy chyba nie urodze zaczynaja sie skurcze zasypiam i po skurczach wykonczyc sie idzie a jeszcze zero pomocy sama wszystko musze robic maz ma wszystko w dupie a najbardziej to mnie nawet Kuba sie nie zajmuje masakra

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka to strasznie przykre że ze wszystkim jesteś sama :(. Jak bedziesz rodzic to bedzie musial sie zajac Kubą i może coś zrozumie. Może w szpitalu Karol da Ci odpocząć bo bedzie jadl i spał. Pamiętam moją końcówkę ciąży że było mi bardzo ciężko, a mialam często pomoc mamy a M przylatywał na weekendy. Bez pomocy to kosmos. Oby się to u Ciebie zmieniło.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa gratulacje! Najważniejsze, że wszystko ok, a jak już znasz płeć to możesz imię wymyślać :-) Mój powiedział, że nie będzie sobie tym głowy zaprzątał dopóki się nie dowiemy czy szukać dla dziewczynki czy dla chłopca :-D

Dodinka, nie wyobrażam sobie jak musi być Ci ciężko - i psychicznie i fizycznie, rozmowa z mężem rozumiem nic nie daje? Masz kogoś innego do pomocy?

A ja dziś miałam USG I trymestru i się uspokoiłam - wszystkie pomiary wyszły ok, ryzyko wyliczone na ich podstawie jeszcze mniejsze niżby wynikało tylko z mojego wieku. Widziałam te malutkie stópki i rączki i aż sam mi się uśmiech na twarzy pojawił :-) Zdziwiło mnie tylko, że takie ruchliwe to maleństwo, pamiętam, że Nastka to się na żadnym USG nie poruszała zupełnie, aż się martwiłam czy wszystko z nią ok. No i doktor powiedział, że na określenie płci za wcześnie.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami pomaga mi przyjaciolka w sensie jak szlam do szpitala na ktg to zostala z Kuba jutro tez z nim zostanie. Siostra tez jest w ciazy wiec tez ledwo co chodzi wiec jej nie prosze nawet a tak to caly czas z Kuba i na zakupy i wszystko z nim najgorsze ze musze go znosic z 4 pietra wchodzic juz wchodzi sam z moja asekuracja oczywiscie.

Ola mam nadzieje ze Karol grzeczny bedzie i ze kolek nie bedzie mial bo sie wykoncze.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Hej Kobietki melduję ze Szczepko będzie miał SIOSTRZYCZKĘ!!! Wszystko jest ok, mała waży 308g i mam zielone światło na poród SN :D Warunek: blizna pod koniec ciaży musi bć odpowiednio gruba.

Styczniowa, gratulacje ! :)

Dodinka, szybkiego porodu!

A ja jutro mam usg I trymestru, proszę o kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 22:19

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dodinka wspolczuje ze maz nie pomaga...moj niby pomaga ale jest taki nieogarniety przewaznie ze nie wiem jak sobie da rade jak bede w szpitalu... ostatnio antek wylal goraca kawe dobrze ze nie na siebie...ale to bylo 30min po tym jak powiedzialam zeby uwazal bo maly wszystko sciaga...:/ takze ja gadam i co z tego...
    Ja mialam wczoraj wizyte rozwarcie na 2-3 palce prognozy wagowe 3400 zobaczymy kiedy sie cos ruszy...
    Ola ja Cie podziwiam! Ja Cykam sie strasznie jak to bedzie....antek troche lepiej spi ostatnio ale szalu nie ma...w dzien duzo marudzi, nie wiem czy wyszly jakies zebiska bo nie da sobie zajrzec...
    Kasiulka87 kciuki za usg!!!
    Styczniowa gratuluje dziewuszki!!!

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Agatka, te 8 pobudek to samej Klementyny nieraz ;D Ale idą piątki, więc może niedługo będzie lepiej. Drugie 6-8 to Matyldy :P Chociaż od dwóch nocy znów się synchronizują, ale w końcu znalazłam pozycję do karmienia obydwu na raz i jakoś dajemy radę :) Wtedy trochę mniej tych pobudek wychodzi ;)

Styczniowa, super, gratulacje :) Macie jakieś pomysły na imię? I fajnie z PSN. Na kiedy masz w ogóle termin?

Dodinka, ja to przy drugim porodzie miałam wrażenie, że boli dużo bardziej niż pierwszy, a niby przy oxy gorsze bóle są. Ciekawa jestem jak teraz u Ciebie będzie. Ja byłam mocno zdziwiona, że samo się zaczęło.

Kasiulka, powodzenia :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Dodinka, co do męża, to mój też miał lekki kryzys, ale po porodzie. Jak wróciłam do domu, to ciągle wiecznie zmęczony, w nocy spał jak zabity, nie pomagał mi w ogóle dopóki z kopa nie dostał (dosłownie). Jednak po kilku dniach mu minęło, przyzwyczaił się i teraz sam lata Matyldę przewijać w nocy. Myślę, że u Ciebie może być podobnie. Dotarło do niego jaki to ogrom pracy i obowiązków i trochę przytłoczyło? Jak dojdziecie do jakiegoś systemu po narodzinach (my wypracowaliśmy go po tygodniu gdzieś), to będzie dużo lepiej, zobaczysz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się w końcu udało :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b091501cc22.jpg

ss, ewwiel, agaton, polkosia, FreshMm, soraya, Natka88, dodinka, Wredotka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona gratulacje !!! :-* rośnijcie zdrowo

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - łał super!!! :) gratulacje!! :)

Kasiulka - jak badanie???

Aleksandra - to super że z dzidzią w brzuszku ok :), to niesamowite uczucie widzieć takiego maluszka :).
    Maxymiliana - hehe dziękuję :), jakoś ciągnę z tymi moimi urwisami ale kryzysy się zdarzają :). Jak pomyślę że N skończy jutro 4 miesiące to się zastanawiam kiedy to zleciało :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:05

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona gratulacje!!!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,gratulacje :)
    Kasiulka,daj znac jak badanie!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a nie mówiłam ze źle sikałaś na poprzednie testy! :D Gratulacje!!!

polkosia, zakocona, soraya lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3206 3207 3208 3209 3210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ