X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - wiem ze jest ciężko ale na szczescie Karolek rosnie i za kilka miesiecy bedzie lepiej. Starszy synek dalej jest zazdrosny?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mega ciezko

jacusianka lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko robie sama zero pomocy

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie, gotowanie, sprzatanie, zakupy i spacery tez ja. Cos nie chce mi wyslac calej wiadomosci

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka - nawet nie wiem co napisać bo musi Ci być okropnie ciężko :(. Może wyjściem jest żłobek?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Bardzo proszę o poradę, trochę Was poczytałam i mam pytanie do dziewczyn z minimum dwójką maluchów, które drugie dziecko urodziły przez cc.Z tego co wychwyciłam to Polkosia i Dodinka na pewno, jeśli jest ktoś jeszcze w podobnej sytuacji to bardzo proszę o odpowiedź.Mianowicie jak wyglądała u Was opieka nad dwójką dzieci bezpośrednio po cc?Czy brałyście na ręce starsze dzieci czy raczej unikałyście dźwigania?Kiedy zaczęłyście normalnie funkcjonować po cesarce?Miałyście kogoś do pomocy?

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 24.06 na świat przyszedł Jaś :) 3480gr i 56 cm do kochania:) poród z oxy, ekspresowy, jedynie 2,5 h :D

dodinka, FreshMm, ola.321, Wredotka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Witam.Bardzo proszę o poradę, trochę Was poczytałam i mam pytanie do dziewczyn z minimum dwójką maluchów, które drugie dziecko urodziły przez cc.Z tego co wychwyciłam to Polkosia i Dodinka na pewno, jeśli jest ktoś jeszcze w podobnej sytuacji to bardzo proszę o odpowiedź.Mianowicie jak wyglądała u Was opieka nad dwójką dzieci bezpośrednio po cc?Czy brałyście na ręce starsze dzieci czy raczej unikałyście dźwigania?Kiedy zaczęłyście normalnie funkcjonować po cesarce?Miałyście kogoś do pomocy?
    Bralam na rece nie mialam wyjscia ja po 3tyg normalnie chodzilam ale jeszcze czulam ze brzuch byl ciety.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:

Hej ostatnio tu nie zaglądałam bo dwójka maluchów plus na czas po porodzie przypadł nam remont i przeprowadzka i dopiero teraz zaczynam sie ogarniać w niwym miejscu zamieszkania. U mnie niestety powikłania po cc, do rany wdało się zakażedzie, dziś kontrola u gina i pewnie trzeci antybiotyk od porodu...

barbie co do Twojego pytania to ja swojego smyka dopiero zaczynam podnosić ale nieduzo, on jest strasznie ciezki juz a ja niby juz 5 tyg po cc ale cały czas są problemy z raną, tyle ze u nas to nie był problem bo mały był nauczony juz w ciaży ze go nie podnosze, da sie funkcjonować bez tego, wypracowaliśmy zamienniki ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka - już gratulowałam na poprzedniej stronie ale jeszcze raz gratuluję :), jak tam z dwójką?? :)

Barbie - ja pierwsze 4 tygodnie starałam się oszczędzać bo miałam najpierw M a później moją mamę, ale potem już w większości sama się opiekowałam obojgiem. Pewnie starałam się nie dźwigać ale wiadomo że było różnie.

Styczniowa - mam nadzieję że szybko wyleczysz ranę, nie dość że sama rana boli to jeszcze to. Jak dzieci na siebie reagują? :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam zaglądnąć co u Was, a tu cisza :) Jak tam mamy z dwójką?

No i chwalę się, w lutym nasza rodzina się powiększy! :)

Ignaś jest coraz fajniejszy, mały łobuz, dużo mówi/powtarza i składa zdania.

dodinka, polkosia lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wreotka !!!
    Teraz to te nasze pazdziernikowe szczescia to takie smieszne sa haha ja uwielbiam jak Leon nawija , powtarza . Czasami takie cuda mu wychodza ,ze jest smiech do lez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 08:51

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 27 lipca 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka super!

U mnie z raną dalej problem... cały czas się sączy i chyba konieczny bedzie znów antybiotyk...
    Szczepan jest zafascynowany siostrą, rano jej szuka, chce się z nią dzielić. Wczoraj jak jedlismy lody to bardzo się smucił bo: "Niela lodda nie ma" i musiałam mu tłumaczyć ze ona tylko cycusia :D. Czasem pojawia sie zazdrość i wiadomo ze trzeba uważać ale u nas jest ok!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę ogłosić, że 31 lipca z wagą 3500 g i długością 56 cm urodził się Ignacy Wojciech :-) juz w niedzielę od rana czułam, że będziemy jechali do szpitala. O 1.20 byłam na Izbie Przyjęć z 7 cm rozwarcia a o 3.00 młody juz był na świecie :-) Ja czuję sie wyjątkowo dobrze, mieliśmy dzisiaj wyjść, ale poziom bilirubiny wzrósl, musimy zostac do jutra na obserwację i zdecydują czy wychodzimy czy zostajemy na fototerapię... tak mi już tęskno do Nastusi...

A warszawiankom polecam nowootwartą klinikę położnictwa przy WUM ;-)

lojkalojka, ola.321, FreshMm lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aleksandra !!!szybko sie uwinelas z porodem ;)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra gratulacje :):) super!
    I jak naswietlalyscie sie? :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) niestety musielismy sie naswietlac, dopiero wczoraj wrocilismy do domu. Ignasiek jest grzeczniutkim dzieckiem, bardzo ladnie je, juz w 3 dobie wrocil do wagi urodzeniowej. W domu sielanka, Nastka ciagle go glaszcze, przytula i mowi do niego - kocham Cie braciszku :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas przerwać to milczenie :):)
    co tam u Was? jak dajecie sobie radę z dwójką? :)
    u mnie N już prawie rok ma i zaczyna stawać bez podpierania. Czas leci :).

A jak u tych co dawno się nie odzywały?
    Villemo?
    Kasiulka, Arielka? mogłabym wymieniać... Dodinka? Polkosia?
    jak ktoś to przeczyta to ma się czuć wywołany do napisania ;)

Aleksandra - u mnie L mało mówi więc fajnie jak Nastka potrafi tak powiedzieć... u mnie wyraźnie mówi kilka prostych słów w tym "nie" i "mama" a reszta to jego własny język :/. O składaniu zdania mogę pomarzyć.

Mam pytanie do Mamuś które posyłają dzieci do żłobka, macie jakieś rady? coś podpowiecie?

Pozdrawiam i czekam na kolejne info o porodach i ciążach ;).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ola :) chyba juz nikt tu nie zaglada :(
    ale moze po Twoim apelu ruch sie zrobi :/ ;)
    Rowniez wzywam pazdziernikowe mamay !!!!

Juz niedlugo bedziecie swietowac roczek Natalki no i 2 ur. Leonka :)
    Poprosze o zdjecie !

U nas Leon chodzi do zlobka ,ale nawet nie wiem co ci doradzic . Poczatki nie sa latwe ,ale wydaje mie sie ,ze to zalezy od dziecka . Leoon mial ureudniona sprawe ,bo nie mowil i nie rozumial nic po francusku . teraz jest juz dobrze i wczoraj wlasnie poszedl pierwszy raz po 2 miesiecznej przerwie . Niestety dwa razy zlal sie w majtki ,ale powodem bylo pewnie bariera jezykowa . Maly wola siku po polsku . zobaczymy jak bedzie jutro .
    Poza tym maly nawija jak katarynka i czasami mamy z tego niezly ubaw haha

ola.321 lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja czasem zaglądam :)

U nas jest fajnie. Dzieciaki grzeczne, przeprowadziliśmy się na wieś wiec Szczepko ma raj. Bardzo sie rozgadał, już można się z nim bez problemu dogadać. Dziś np chodził za mną i mówił "Nie ma Szczepa puzzli z bu bum, kupimy bleee" Co oznaczało ze chce puzzle z autkami i nową betoniarke!

Anielka jest spokojna i rozkoszna, uśmiecha sie jak tylko zobaczy czyjaś twarz i jak widzi Szczepka to moze tak leżeć i patrzeć w niego jak w obrazek. Szczepan raczej nie robi jej krzywdy, czasem tylko troche za mocno się przytula :) I największe zmartwienie Szczepana " Aniela butów nie ma" :D

Szczepko juz do złobka nie chodzi, ten rok siedzimy w domu a później juz będzie czas na przedszkole. Ogólnie żlobki to nie zło, ja bardzo załowałam ze rezygnujemy ze złobka ale to oszczedność no i więcej czasu dla mnie i dla Szczepka.

Ale ten czas leci, już niedługo Natalka będzie pierwszą świeczke dmuchać a ja pamiętam jak dziś jak sie przyznałaś do dwóch kreseczek na tescie!

ola.321, FreshMm lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 3215 3216 3217 3218 3219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ