X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że jesteście :)

lojka - no to u mnie identyczna sytuacja, jesteśmy u M w Belgii i też wysyłam ich do tutejszego żłobka z francuskim. U mnie L nie mówi jeszcze po polsku ale wszystko rozumie a po francusku nic a nic. Wczoraj byłam na pierwszej adaptacji i L nawet się bawił ale N gorzej. Panie po francusku rozmawiają a tylko jedna trochę po angielsku więc tylko od niej mogę się coś dowiedzieć. Dziś w żłobku L bardzo dobrze się bawił, N trochę lepiej niż wczoraj ale płakała jak tylko ktoś do niej podchodził.
    Mój L jeszcze nie woła siku :/, pokazuje jak już zrobi :/.

I faktycznie u mnie zaraz będę miała imprezę, roczek i 2 latka :).

Styczniowa - ja też pamiętam jak dziś ten test!!! dobrze że siedziałam bo bym chyba zemdlała heheheeh :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:38

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,j tu wieki nie zagladalam,wpadlam tylko zeby sie pochwalic :P Olivka ma młodsza siostre Julke,urodzona 23 sierpnia.Mala pospieszyla sie o 4 tygodnie,ale bardzo sie cieszymy ze juz jest z nami.Olivia nie zawsze jest szczesliwa z tego powodu,wciaz sie przyzwyczaja do nowej sytuacji,ale coraz czesciej caluje i przytula ,no ale oczy trzeba miec naokolo glowy bo lubi wrzucac jej do kosza zabawki,pluszaki czy ksiazki...i nie rozumie czemu niemoze jej dac ;)Pozdrawiam wszystkie serdecznie i gratuluje nowego rodzenstw naszym pazdziernikowym,jest ich coraz wiecej :))

FreshMm, ola.321, lojkalojka, dodinka lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli - gratuluję córeczki :), fajnie że się pochwaliłaś :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Karolem juz skonczyl 8 miesiecy jest taki fajowy i grzeczny, raczkuje juz od 3tyg i wczoraj zaczal stawac przy lozku. Karol uwielbia Kube podchodzi do niego zaczepia , usmiecha sie i co dostaje???- reka w glowke nie lubi go Kuba

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze mu przejdzie ta zazdrosc bo nie jest fajnie. Kuba to labuziak roznosi caly dom gdy tylko zajmuje sie Karolem. Pomaga w sprzataniu , praniu i gotowaniu i wtedy jest fajnie.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka nie bierz do siebie jego zachowania bo jest zupelnie normalne dla dziecka w jego wieku ktoremu dodatkowo wywrocil sie swkat do gory nogami :-) najwazniejsze zeby nie patrzec na niego jak na lobuza, zlosnika ani ze to b8cie jest z premedytacja

dodinka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jak sie macie Mamusie ? Straszna tu cisza , szkoda tego forum. Dobrze wspominam.

Troche moze napisze co u Nas .
    Z D przygotowania do slubu mamy ( 6 miesiecy nam zostało ) , mielismy w grudniu wracac do Polski juz na stale no ale zycie jak zawsze pisze inne scenariusze hehe i za nic w swiecie nie mozemy znalezc mieszkania na wynajem zadnego . Niestety nie mamy auta wiec ciezko by bylo nam dojezdzac ciagle wszedzie . Bylam w Polsce cale wakacje , popracowalam troche i dostalam ta prace na stale :) aktualnie od konca wrzesnia jestem juz w Uk a oni kochani czekaja na mnie ciągle. Lecimy na swieta do pl wiec z miesiac popracuje i znow przestoj do kwietnia bo dopiero wtedy bede w pl.
    No a za te 6 miesiecy max 7 wracamy juz na stale. Chocby nie wiem co .

Oczywiscie mnie sie swojego czasu wlaczyla " akcja dziecko " i myslismy z D o staraniach ale jednak moj rozum wygral hahaha i postanowilismy , ze starania zaczynamy po slubie na spokojnie :)
    Cwicze , raz sa lepsze raz gorsze dni ale jakos sie czlowiek wzial za siebie i dziala . Dieta tez jest . Jeszcze 5 kg zeby wrocic do wagi z przed ciazy ... boziu... to wszystko juz 2 lata trwa haha koszmar .

Oskarek taki duzy juz :) madry chlopak , gada tyle , ze szok . Nas przegaduje juz hahaha
    No i caly czas powtarza ze chce rodzenstwo . Ostatnio byla sama siostra Marysia a wczoraj doszedl brat Kubuś i tak ciagle :D musze blizniaki sobie trzasnac chyba dla dziecka hahaha

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - eee skoro jeszcze piszesz to znaczy że czasem tu zagląda więcej osób niż tylko ja i może się dziewczyny ujawnią ;). Mi też szkoda że nasze forum padło, też dobrze wspominam :).

Przed Wami wielkie wydarzenie :), wrzucaj tu sukienkę, chwal się jak coś masz :).
    No i bliźniaki - super sprawa haha :). Tyle że jak ogarnąć towarzystwo :).
    Ja to mam takie prawie bliźniaki, roczna różnica między dziećmi to bardzo "trudna" różnica o ile można to tak nazwać :).

Mój L jeszcze nie mówi dużo :/, kilka słów dosłownie a o resztę to ja dopytuje bo na szczęście wszystko rozumie. Może to przez to że w żłobku ma inny język i się pogubił? nie wiem.

Ja wróciłam do wagi z przed ciąży jednej i drugiej ale do świąt chcę schudnąć 2 kg. Brakuje mi motywacji i ludzi z którymi mogłabym razem się postarać. Szkoda że na belly nie ma wątku o wspólnym odchudzaniu po ciąży bo może więcej z nas by się chciało wspólnie odchudzić.

Dodinka - u mnie też jakiś czas temu L zaczął się denerwować na N bo mu wchodzi w drogę, zabiera zabawki itd. Czasem szarpnie ją za włosy albo popchnie, ale ona też czasem mu specjalnie coś zabierze i ucieka i się śmieje. Czasem to już nie wiem jak mam im tłumaczyć żeby się nie bili. Chyba to musi samo przejść ;).

lojkalojka, polkosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie ja tez do Was zagladam ,ale jak widac cisza tu straszna .

Zawsze czekam na jakas info. od Ciebie Olu , dodinki i innych dziewczyn :*

Jak widac nasze dzieci juz duzo potrafia :)
    Ja wrocilam do pracy i wolnego czasu mam zdecydowanie mnie . Leon chodzi do zlobka i uwielbia tam przebywac . Mowi bardzo duzo i to w dwoch jezykach . Bl juz dzieckiem odpieluchowanym ,ale cos mu sie dwidzialo i od poltora miesiaca nosi pampersy . Co prawda kupe i czasami siku wola ,ale tez siusiaa w gacie :( Moze to taki etap i licze na to ,ze szybko minie .
    Pozdrawiam Was goraco mamusie i licze na jakikolwiek odzew :) :*

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Wpadłam się przywitać, przy okazji odwiedzin na Sierpniówkach 2018 :D

AsiaPoli, Wredotka, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 16:47

lojkalojka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratulacje ! To teraz moze chlopak bedzie ;)
    A jak dziewczynki ?

polkosia lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Przeczucie mam na dziewczynkę, ale zaklinam na chłopaka ;)

Dziewczynki rosną zdrowo, Matylda powoli zaczyna chodzić (od mebla do mebla już sama klika kroków), a Tysi buzia się nie zamyka. Czasem można zwariować z nią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 11:41

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratulacje :):), życzę więc chłopczyka tym razem :).
    Szybko Wam się udało :), szczęśliwych następnych 8 miesięcy!! :)

Lojka - oczywiście że będzie odzew :) :D.
    Super że Leoś już mówi w dwóch językach :) super!!
    u mnie chodzą do żłobka od września i Panie mówią że rozumieją co się do nich mówi więc myślę że jak L zacznie w końcu mówić to może też w obu. Trochę mnie to stresuje że mówi tylko kilka słów. Większość to coś po swojemu. Mówi nowe słowa więc nie stoi w miejscu ale mówi mało i nie mówi zdaniami :/. Już się nie mogę doczekać aż zacznie się z nami porozumiewać, bo teraz jest to powodem wielu nerwowych sytuacji. Każde wypowiedziane słowo to wielka radość dla nas.
    Aaaa L też nie jest odpieluchowany, w wakacje próbowałam ale bez skutku i po drugie widzi że N nie musi bo ma pieluchę :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 23:30

polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, dziękuję! Szczególnie, że karmie obie dziewczynki i nie miałam okresu ;) Na razie czekam na USG 15.12 :)

Klementynka też w pieluchach ;) I nie mówi pełnymi zdaniami ;) Próbuje łączyć: „To jest lalka” czy „Mamy nie ma”, ale to są najdłuższe zwroty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 15:45

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratuluję i tutaj, no i trzymam kciuki za chłopaka tym razem!

Dziewczyny ja też tu zaglądam od czasu do czasu. Nasze starszakiem już takie duże, Szczepan śpiewa piosenki, mówi wierszyki i opowiada bajki ale z pielucha to nie wiem czy się rozstanie...chociaż ostatnio przeszkadza mu jak ma kupę i mówi że zrobił...Aniela za dwa dni kończy już pół roku, nie wiem kiedy to zleciało. Jest bardzo radosna i spokojna dziewczynka. Ze Szczepkiem zaczynają się już bawić, on jej pokazuje, tłumaczy, a ona na jego widok zawsze szeroko się uśmiecha. Szczepko zrobił się straszna przylepka, chyba to troszkę zazdrość ale dobrze że tak się objawia. Jestem na tyle spokojna o nich że mogę zostawić ich samych w pokoju i wiem że będzie ok. Pozdrawiamy Was wszystkie i dzieciaczki też.

polkosia lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak po wizycie ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Polkosia jak po wizycie ?

Dzięki, wszystko OK :) Byłam w tym tygodniu, maluch miał 15 mm już :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim . Ozywmy dziewczyny trochę to forum , tyle wspólnych rozmów itp... aż szkoda to zaprzepascic.

Trochę co u Nas napisze .
    Ślub za równe 3 miesiące :o juz zjada mnie stres , połowa spraw jeszcze do załatwienia .
    Dziś właśnie czytałam posty swoje z kilku miesięcy do tylu haha no to waga juz jak przed ciążą ale jeszcze 10 kg musze machnac do tylu ... może w końcu będę się czuła dobrze sama ze sobą ;)
    Na 80% chyba chcemy jeszcze jednak tu zostać ... i chcemy wrócić i nie . Kuzwa tyle tez tu przeżyliśmy ze ciężko strasznie nam się rozstać ze tym krajem ale myślę zeee max 2 -3 lata i wrócimy ale już na swoje . Nie wynajmy. To tak priorytet nasz jest . We wrzesniu leci my na wyspy kanaryjskie ze znajomymi i jeżeli zdecydujemy się zostać tu jeszcze to we wrześniu zaczynamy starania raczej .

Oskar ? Oskar jest dorosły hahaha tyle o nim :P i co chwila wola o siostrę także jakby wyjścia nie mam .

Ostatnia moja rozmowa wieczorna z synem ...
    Ja - Oskar chcesz brata czy siostrę
    O- i brata i siostrę
    Ja- oski nie za dużo ?
    O- tak, za dużo jednak
    Ja - to brat czy siostra
    O-jednak siostra
    Uśmiałam się do łez jak tak dyskutował ze mną oglądając porody na ipli w tel

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zakręcona i cześć wszystkim którzy zaglądną :) jak miło że w końcu ktoś napisał :). Ja już długo nie zaglądałam tu bo myślałam że nikogo już nie ma.

U nas wszystko ok, dzieci chodzą do żłobka, L mało co mówi jeszcze ale z tygodnia na tydzień mówi coś nowego. N już jest dużą dziewczynką i doskonale wie czego chce i jak to osiągnąć, jest na etapie wymuszania wszystkiego :).

Zakręcona no to fajnie że niedługo ślub :).
    Jestem pełna podziwu jak już mówi Oskar :).

Ciekawa jestem czy ktoś w między czasie urodził i jak Mamy w dwupaku się czują?

W sumie chciałam Was jeszcze zapytać czy moacie może taki kocyk jak w linku?
    https://www.smyk.com/cool-club-kocyk-niemowlecy-53553.html

Kocyk kupiłam w Smyku i L go uwielbia a ja nie mam drugiego na zmianę. Czy może macie taki kocyk i możecie mi go odsprzedać? Już sama nie wiem gdzie go szukać.

Pozdrowienia dla wszystkich tu zaglądających :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko nie mam takiego kocyka wiec nie pomogę ale weszlam właśnie w link i zobacz , promocja jest z 60 na 30 . To może zamów szybciutko. Jak ktoś miałby Ci odsprzedac to i tak pewnie za ok 20/30 zł wiec lepiej nowy juz kupić jak taka okazja.

Oj tak , Oskarek gada jak najety.
    Tez jestem ciekawa co u Mamus innych i ciężarowek.

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3216 3217 3218 3219 3220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ