X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że jesteście :)

lojka - no to u mnie identyczna sytuacja, jesteśmy u M w Belgii i też wysyłam ich do tutejszego żłobka z francuskim. U mnie L nie mówi jeszcze po polsku ale wszystko rozumie a po francusku nic a nic. Wczoraj byłam na pierwszej adaptacji i L nawet się bawił ale N gorzej. Panie po francusku rozmawiają a tylko jedna trochę po angielsku więc tylko od niej mogę się coś dowiedzieć. Dziś w żłobku L bardzo dobrze się bawił, N trochę lepiej niż wczoraj ale płakała jak tylko ktoś do niej podchodził.
    Mój L jeszcze nie woła siku :/, pokazuje jak już zrobi :/.

I faktycznie u mnie zaraz będę miała imprezę, roczek i 2 latka :).

Styczniowa - ja też pamiętam jak dziś ten test!!! dobrze że siedziałam bo bym chyba zemdlała heheheeh :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:38

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,j tu wieki nie zagladalam,wpadlam tylko zeby sie pochwalic :P Olivka ma młodsza siostre Julke,urodzona 23 sierpnia.Mala pospieszyla sie o 4 tygodnie,ale bardzo sie cieszymy ze juz jest z nami.Olivia nie zawsze jest szczesliwa z tego powodu,wciaz sie przyzwyczaja do nowej sytuacji,ale coraz czesciej caluje i przytula ,no ale oczy trzeba miec naokolo glowy bo lubi wrzucac jej do kosza zabawki,pluszaki czy ksiazki...i nie rozumie czemu niemoze jej dac ;)Pozdrawiam wszystkie serdecznie i gratuluje nowego rodzenstw naszym pazdziernikowym,jest ich coraz wiecej :))

FreshMm, ola.321, lojkalojka, dodinka lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli - gratuluję córeczki :), fajnie że się pochwaliłaś :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Karolem juz skonczyl 8 miesiecy jest taki fajowy i grzeczny, raczkuje juz od 3tyg i wczoraj zaczal stawac przy lozku. Karol uwielbia Kube podchodzi do niego zaczepia , usmiecha sie i co dostaje???- reka w glowke nie lubi go Kuba

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze mu przejdzie ta zazdrosc bo nie jest fajnie. Kuba to labuziak roznosi caly dom gdy tylko zajmuje sie Karolem. Pomaga w sprzataniu , praniu i gotowaniu i wtedy jest fajnie.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka nie bierz do siebie jego zachowania bo jest zupelnie normalne dla dziecka w jego wieku ktoremu dodatkowo wywrocil sie swkat do gory nogami :-) najwazniejsze zeby nie patrzec na niego jak na lobuza, zlosnika ani ze to b8cie jest z premedytacja

dodinka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jak sie macie Mamusie ? Straszna tu cisza , szkoda tego forum. Dobrze wspominam.

Troche moze napisze co u Nas .
    Z D przygotowania do slubu mamy ( 6 miesiecy nam zostało ) , mielismy w grudniu wracac do Polski juz na stale no ale zycie jak zawsze pisze inne scenariusze hehe i za nic w swiecie nie mozemy znalezc mieszkania na wynajem zadnego . Niestety nie mamy auta wiec ciezko by bylo nam dojezdzac ciagle wszedzie . Bylam w Polsce cale wakacje , popracowalam troche i dostalam ta prace na stale :) aktualnie od konca wrzesnia jestem juz w Uk a oni kochani czekaja na mnie ciągle. Lecimy na swieta do pl wiec z miesiac popracuje i znow przestoj do kwietnia bo dopiero wtedy bede w pl.
    No a za te 6 miesiecy max 7 wracamy juz na stale. Chocby nie wiem co .

Oczywiscie mnie sie swojego czasu wlaczyla " akcja dziecko " i myslismy z D o staraniach ale jednak moj rozum wygral hahaha i postanowilismy , ze starania zaczynamy po slubie na spokojnie :)
    Cwicze , raz sa lepsze raz gorsze dni ale jakos sie czlowiek wzial za siebie i dziala . Dieta tez jest . Jeszcze 5 kg zeby wrocic do wagi z przed ciazy ... boziu... to wszystko juz 2 lata trwa haha koszmar .

Oskarek taki duzy juz :) madry chlopak , gada tyle , ze szok . Nas przegaduje juz hahaha
    No i caly czas powtarza ze chce rodzenstwo . Ostatnio byla sama siostra Marysia a wczoraj doszedl brat Kubuś i tak ciagle :D musze blizniaki sobie trzasnac chyba dla dziecka hahaha

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - eee skoro jeszcze piszesz to znaczy że czasem tu zagląda więcej osób niż tylko ja i może się dziewczyny ujawnią ;). Mi też szkoda że nasze forum padło, też dobrze wspominam :).

Przed Wami wielkie wydarzenie :), wrzucaj tu sukienkę, chwal się jak coś masz :).
    No i bliźniaki - super sprawa haha :). Tyle że jak ogarnąć towarzystwo :).
    Ja to mam takie prawie bliźniaki, roczna różnica między dziećmi to bardzo "trudna" różnica o ile można to tak nazwać :).

Mój L jeszcze nie mówi dużo :/, kilka słów dosłownie a o resztę to ja dopytuje bo na szczęście wszystko rozumie. Może to przez to że w żłobku ma inny język i się pogubił? nie wiem.

Ja wróciłam do wagi z przed ciąży jednej i drugiej ale do świąt chcę schudnąć 2 kg. Brakuje mi motywacji i ludzi z którymi mogłabym razem się postarać. Szkoda że na belly nie ma wątku o wspólnym odchudzaniu po ciąży bo może więcej z nas by się chciało wspólnie odchudzić.

Dodinka - u mnie też jakiś czas temu L zaczął się denerwować na N bo mu wchodzi w drogę, zabiera zabawki itd. Czasem szarpnie ją za włosy albo popchnie, ale ona też czasem mu specjalnie coś zabierze i ucieka i się śmieje. Czasem to już nie wiem jak mam im tłumaczyć żeby się nie bili. Chyba to musi samo przejść ;).

lojkalojka, polkosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie ja tez do Was zagladam ,ale jak widac cisza tu straszna .

Zawsze czekam na jakas info. od Ciebie Olu , dodinki i innych dziewczyn :*

Jak widac nasze dzieci juz duzo potrafia :)
    Ja wrocilam do pracy i wolnego czasu mam zdecydowanie mnie . Leon chodzi do zlobka i uwielbia tam przebywac . Mowi bardzo duzo i to w dwoch jezykach . Bl juz dzieckiem odpieluchowanym ,ale cos mu sie dwidzialo i od poltora miesiaca nosi pampersy . Co prawda kupe i czasami siku wola ,ale tez siusiaa w gacie :( Moze to taki etap i licze na to ,ze szybko minie .
    Pozdrawiam Was goraco mamusie i licze na jakikolwiek odzew :) :*

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Wpadłam się przywitać, przy okazji odwiedzin na Sierpniówkach 2018 :D

AsiaPoli, Wredotka, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 16:47

lojkalojka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratulacje ! To teraz moze chlopak bedzie ;)
    A jak dziewczynki ?

polkosia lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Przeczucie mam na dziewczynkę, ale zaklinam na chłopaka ;)

Dziewczynki rosną zdrowo, Matylda powoli zaczyna chodzić (od mebla do mebla już sama klika kroków), a Tysi buzia się nie zamyka. Czasem można zwariować z nią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 11:41

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratulacje :):), życzę więc chłopczyka tym razem :).
    Szybko Wam się udało :), szczęśliwych następnych 8 miesięcy!! :)

Lojka - oczywiście że będzie odzew :) :D.
    Super że Leoś już mówi w dwóch językach :) super!!
    u mnie chodzą do żłobka od września i Panie mówią że rozumieją co się do nich mówi więc myślę że jak L zacznie w końcu mówić to może też w obu. Trochę mnie to stresuje że mówi tylko kilka słów. Większość to coś po swojemu. Mówi nowe słowa więc nie stoi w miejscu ale mówi mało i nie mówi zdaniami :/. Już się nie mogę doczekać aż zacznie się z nami porozumiewać, bo teraz jest to powodem wielu nerwowych sytuacji. Każde wypowiedziane słowo to wielka radość dla nas.
    Aaaa L też nie jest odpieluchowany, w wakacje próbowałam ale bez skutku i po drugie widzi że N nie musi bo ma pieluchę :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 23:30

polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, dziękuję! Szczególnie, że karmie obie dziewczynki i nie miałam okresu ;) Na razie czekam na USG 15.12 :)

Klementynka też w pieluchach ;) I nie mówi pełnymi zdaniami ;) Próbuje łączyć: „To jest lalka” czy „Mamy nie ma”, ale to są najdłuższe zwroty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 15:45

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia gratuluję i tutaj, no i trzymam kciuki za chłopaka tym razem!

Dziewczyny ja też tu zaglądam od czasu do czasu. Nasze starszakiem już takie duże, Szczepan śpiewa piosenki, mówi wierszyki i opowiada bajki ale z pielucha to nie wiem czy się rozstanie...chociaż ostatnio przeszkadza mu jak ma kupę i mówi że zrobił...Aniela za dwa dni kończy już pół roku, nie wiem kiedy to zleciało. Jest bardzo radosna i spokojna dziewczynka. Ze Szczepkiem zaczynają się już bawić, on jej pokazuje, tłumaczy, a ona na jego widok zawsze szeroko się uśmiecha. Szczepko zrobił się straszna przylepka, chyba to troszkę zazdrość ale dobrze że tak się objawia. Jestem na tyle spokojna o nich że mogę zostawić ich samych w pokoju i wiem że będzie ok. Pozdrawiamy Was wszystkie i dzieciaczki też.

polkosia lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak po wizycie ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Polkosia jak po wizycie ?

Dzięki, wszystko OK :) Byłam w tym tygodniu, maluch miał 15 mm już :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim . Ozywmy dziewczyny trochę to forum , tyle wspólnych rozmów itp... aż szkoda to zaprzepascic.

Trochę co u Nas napisze .
    Ślub za równe 3 miesiące :o juz zjada mnie stres , połowa spraw jeszcze do załatwienia .
    Dziś właśnie czytałam posty swoje z kilku miesięcy do tylu haha no to waga juz jak przed ciążą ale jeszcze 10 kg musze machnac do tylu ... może w końcu będę się czuła dobrze sama ze sobą ;)
    Na 80% chyba chcemy jeszcze jednak tu zostać ... i chcemy wrócić i nie . Kuzwa tyle tez tu przeżyliśmy ze ciężko strasznie nam się rozstać ze tym krajem ale myślę zeee max 2 -3 lata i wrócimy ale już na swoje . Nie wynajmy. To tak priorytet nasz jest . We wrzesniu leci my na wyspy kanaryjskie ze znajomymi i jeżeli zdecydujemy się zostać tu jeszcze to we wrześniu zaczynamy starania raczej .

Oskar ? Oskar jest dorosły hahaha tyle o nim :P i co chwila wola o siostrę także jakby wyjścia nie mam .

Ostatnia moja rozmowa wieczorna z synem ...
    Ja - Oskar chcesz brata czy siostrę
    O- i brata i siostrę
    Ja- oski nie za dużo ?
    O- tak, za dużo jednak
    Ja - to brat czy siostra
    O-jednak siostra
    Uśmiałam się do łez jak tak dyskutował ze mną oglądając porody na ipli w tel

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zakręcona i cześć wszystkim którzy zaglądną :) jak miło że w końcu ktoś napisał :). Ja już długo nie zaglądałam tu bo myślałam że nikogo już nie ma.

U nas wszystko ok, dzieci chodzą do żłobka, L mało co mówi jeszcze ale z tygodnia na tydzień mówi coś nowego. N już jest dużą dziewczynką i doskonale wie czego chce i jak to osiągnąć, jest na etapie wymuszania wszystkiego :).

Zakręcona no to fajnie że niedługo ślub :).
    Jestem pełna podziwu jak już mówi Oskar :).

Ciekawa jestem czy ktoś w między czasie urodził i jak Mamy w dwupaku się czują?

W sumie chciałam Was jeszcze zapytać czy moacie może taki kocyk jak w linku?
    https://www.smyk.com/cool-club-kocyk-niemowlecy-53553.html

Kocyk kupiłam w Smyku i L go uwielbia a ja nie mam drugiego na zmianę. Czy może macie taki kocyk i możecie mi go odsprzedać? Już sama nie wiem gdzie go szukać.

Pozdrowienia dla wszystkich tu zaglądających :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenko nie mam takiego kocyka wiec nie pomogę ale weszlam właśnie w link i zobacz , promocja jest z 60 na 30 . To może zamów szybciutko. Jak ktoś miałby Ci odsprzedac to i tak pewnie za ok 20/30 zł wiec lepiej nowy juz kupić jak taka okazja.

Oj tak , Oskarek gada jak najety.
    Tez jestem ciekawa co u Mamus innych i ciężarowek.

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3216 3217 3218 3219 3220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ