Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
przepraszam ale to znowu ja.... chcialam tylko powiedziec ze chyba powoli bede sie zowu mogla starac o dzidzie... wyglada na to ze najgorsze za mna...
jeszcze Was dogonie...agania, tomania2806, paula1, Ursa, Katarzyna87, Bunia86, FreshMm, agnes175, Kaśku, Mo_niczka lubią tę wiadomość
-
agania wrote:Zobaczymy
mąż by się ucieszył
Ja nie wierzę w takie wróżby. W pierwszej ciąży jadłam na zmianę kwaśne ze słodkim, ze zdecydowaną przewagą kwaśnego. Z "wyglądu" brzucha wszyscy wróżyli chłopca, a i tak była wymarzona dziewczynka.Z kolei u mojej koleżanki z pracy początkowo powiedzieli po usg, że będzie dziewczyna, a dopiero na kolejnym okazało się, że chłopak. Niestety, z płcią jest 50 na 50. Fajnie jest sobie pogdybać, też to lubię, ale niestety dowiemy się na późniejszym usg. U mnie już w okolicy 12 tyg. mówili, że najprawdopodobniej będzie to dziewczynka, ale byłam pewna dopiero ok. 20 tygodnia ciąży.
A tak odnośnie badania, jutro o 15:40 mam pierwsze usg i się stresuję, aż mi zimno. ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:51
Bree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale się rozpisałyście dziewczyny
Ja co do mięsa powiem Wam , ze mam megaśną ochote na nie ale to po prostu bym pozerała ale zapach mi nie podchodzi momentami ...
owoce to baja dla mnie , najbardziej pomarancze i truskawki no pochłaniam wielkimi ilościami , co do słodyczy to Ja byłam przed ciąża na diecie bez cukrowej takze Ja 8 miesiecy cukru nie ruszałam w zadnej postacji nawet w przyprawach wiec zapomniałam juz co to smak słodkiego , tzn zaczełam jesc owoce wszystkie bo takto jadłam tylko grejpfruty i kiwi to wystarcza mi one za słodkie
Ja już mówiłam , ze czuje , ze bedzie dziewczynka hehe a co do testu to mnie wyszły krechy ładne 15 dpo ale mysle ze zagniezdzenie miałam 9 dpo wiec pewnie 11 dpo juz by tescior wyszedł blady -
hahahaha a co do ogórków kiszonych ktoraś z was pisała , ze sprobowała i wypluła ... miałam dwa dni temu to samo , narzeczony przyniosł mi ogoraska ja gryz i wyplułam , strasznie nie dobry był ale wode z ogórka wypiłam hahaha
agnes175 lubi tę wiadomość
-
Rzodkiewka wrote:No to chociaż jedna w miarę pozytywna wiadomość. Jeszcze poszłam dziś do pracy w odwiedziny i wchodzę a oni na dzień dobry tekst: "Boże po Tobie w ogóle nie widać, że w ciąży jesteś, w ogóle nie masz brzucha" Więc ja na to, że trudno żebym w 10 tygodniu miała, jeśli dziecko ma tylko 3 cm, brzuch jak w 7mym miesiącu. Więc się osłuchałam, że one to już dawno brzuchy miały, że to nienormalne jakieś, że mi nic jeszcze nie rośnie, więc się wkurw.... i wyszłam od nich po 10 minutach i stwierdziłam, że będę ich tylko odwiedzać jak będę przynosić kolejne zwolnienie.....
Co za zołzy! Następnym razem powiedz im, że pewnie obżerały się jak świnie, to miały brzuszyska.U mnie siódmy tydzień dobiega końca i brzuszek lekko się zaokrągla, choć ja po pierwszym porodzie miałam trochę tłuszczyku, więc ciężko stwierdzić.
FreshMm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a ja mam taką znajomą, choć właściwie to dawna znajoma męża, która niby sprzyja innym, ale jest bardzo toksyczną i wpatrzoną w siebie osobą. Stara się o dziecko już ponad rok i na razie cisza. Ostatnio napisała mi pod moim facebookowym postem, że mam objawy czysto ciążowe. Jakże miałam ochotę odpisać, że tak, wszystko przebiega książkowo, ale obróciłam te słowa w żart. Stwierdziłam, że jest za wcześnie na chwalenie. Jeszcze się wstrzymam, a i tak jak powiem, to ciśnienie jej skoczy, że jak to możliwe... No niestety, są wokół nas ludzie życzliwi i tacy, którzy zazdroszczą wszystkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:02
-
Wiecie to nie ma reguły przecież , jednej się zaokrągli w 13 tygodniu a inna w 13 bedzie już miała brzuch
Mam znajoma ktora w 14 tygodniu ciazy miała juz brzuch jak przynajmniej w 6lekarz powiedział , ze to normalne bo ona troszke tłuszczyku wczesniej miała ale gruba nie była ... moja przyjaciolka w 8 tygodniu juz kuleczke mała miała a inna znajoma jest w 35 tyg i brzucha zero w sumie .
każda ciaza jest inna .
Kasia82, Beeblu lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, a ja mam taką znajomą, choć właściwie to dawna znajoma męża, która niby sprzyja innym, ale jest bardzo toksyczną i wpatrzoną w siebie osobą. Stara się o dziecko już ponad rok i na razie cisza. Ostatnio napisała mi pod moim facebookowym postem, że mam objawy czysto ciążowe. Jakże miałam ochotę odpisać, że tak, wszystko przebiega książkowo, ale obróciłam te słowa w żart. Stwierdziłam, że jest za wcześnie na chwalenie. Jeszcze się wstrzymam, a i tak jak powiem, to ciśnienie jej skoczy, że jak to możliwe... No niestety, są wokół nas ludzie życzliwi i tacy, którzy zazdroszczą wszystkiego.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
tomania2806 wrote:Jeśli chodzi o brzuch ja nie widzę jeszcze czy się juz zaokragla.
Nie ma powodu do obaw, to bardzo indywidualna kwestia. Ja przed pierwszą ciążą byłam bardzo szczupła, jeszcze wtedy brzucha nie miałam (oponka pojawiła się po pierwszej ciąży), a dość szybko musiałam wskoczyć w spodnie ciążowe. Teraz powoli spodnie zaczynają mnie cisnąć, ale jest jeszcze odrobinę luzu. Pewnie za 2-3 tygodnie będę musiała zmienić. -
Dziewczyny z tego co wiem to podwyższone CRP w ciąży nie jest normalne i świadczy o stanie zapalnym w organizmie. To OB w ciąży nie może być wyznacznikiem stanu zapalnego gdyż w ciąży zawsze wzrasta. Podwyższonego CRP nie powinno się lekceważyć i radziłabym skonsultować to z lekarzem:) Dla własnego spokoju:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Na kiedy planujecie USG genetyczne? Ja mam mały problem, bo mi 12-13 tydzień przypadają w okolicy Świąt i lekarze są na urlopachUmówiłam się na 30. marca (ale to będzie dopiero 11t 3d wg licząc wg miesiączki) i obawiam się, czy nie za wcześnie. Ale z kolei kolejny termin mam na 13. kwietnia (13t 3d), więc już trochę późno, bo nie chcę tego robić na ostatnią chwilę
Macie już terminy? -
~Rewianka~ wrote:Hej Dziewczyny,
Na kiedy planujecie USG genetyczne? Ja mam mały problem, bo mi 12-13 tydzień przypadają w okolicy Świąt i lekarze są na urlopachUmówiłam się na 30. marca (ale to będzie dopiero 11t 3d wg licząc wg miesiączki) i obawiam się, czy nie za wcześnie. Ale z kolei kolejny termin mam na 13. kwietnia (13t 3d), więc już trochę późno, bo nie chcę tego robić na ostatnią chwilę
Macie już terminy?
Rewianka, nie powinno być za późno. Mój lekarz kazał mi iść między 11 a 14 tygodniem. Wybieram się w 12 tyg. i 4 dniu, ale jutro idę na pierwsze usg i jeszcze podpytam czy to będzie dobry czas.