X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam ale to znowu ja.... chcialam tylko powiedziec ze chyba powoli bede sie zowu mogla starac o dzidzie... wyglada na to ze najgorsze za mna... ;)

jeszcze Was dogonie...

agania, tomania2806, paula1, Ursa, Katarzyna87, Bunia86, FreshMm, agnes175, Kaśku, Mo_niczka lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, działaj! Za kilka tygodni widzę u Ciebie nowy suwaczek ;)

Bree, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    przepraszam ale to znowu ja.... chcialam tylko powiedziec ze chyba powoli bede sie zowu mogla starac o dzidzie... wyglada na to ze najgorsze za mna... ;)

jeszcze Was dogonie...

:) :) :) super Bree! I pozytywne nastawienie!

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Zobaczymy ;) mąż by się ucieszył :)

Ja nie wierzę w takie wróżby. W pierwszej ciąży jadłam na zmianę kwaśne ze słodkim, ze zdecydowaną przewagą kwaśnego. Z "wyglądu" brzucha wszyscy wróżyli chłopca, a i tak była wymarzona dziewczynka. ;) Z kolei u mojej koleżanki z pracy początkowo powiedzieli po usg, że będzie dziewczyna, a dopiero na kolejnym okazało się, że chłopak. Niestety, z płcią jest 50 na 50. Fajnie jest sobie pogdybać, też to lubię, ale niestety dowiemy się na późniejszym usg. U mnie już w okolicy 12 tyg. mówili, że najprawdopodobniej będzie to dziewczynka, ale byłam pewna dopiero ok. 20 tygodnia ciąży.
    A tak odnośnie badania, jutro o 15:40 mam pierwsze usg i się stresuję, aż mi zimno. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:51

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dlatego napisałam to z przymrużeniem oka ;)

ZakręconaOna, agania, Kasia82 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree powodzenia :)
    Ja bym zjadła taką świeżą naturalną śmietanę mmm pycha :) a ja mam przeczucia że bd synek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:48

Bree lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście dziewczyny ;)
    Ja co do mięsa powiem Wam , ze mam megaśną ochote na nie ale to po prostu bym pozerała ale zapach mi nie podchodzi momentami ...
    owoce to baja dla mnie , najbardziej pomarancze i truskawki no pochłaniam wielkimi ilościami , co do słodyczy to Ja byłam przed ciąża na diecie bez cukrowej takze Ja 8 miesiecy cukru nie ruszałam w zadnej postacji nawet w przyprawach wiec zapomniałam juz co to smak słodkiego , tzn zaczełam jesc owoce wszystkie bo takto jadłam tylko grejpfruty i kiwi to wystarcza mi one za słodkie ;)
    Ja już mówiłam , ze czuje , ze bedzie dziewczynka hehe a co do testu to mnie wyszły krechy ładne 15 dpo ale mysle ze zagniezdzenie miałam 9 dpo wiec pewnie 11 dpo juz by tescior wyszedł blady ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha a co do ogórków kiszonych ktoraś z was pisała , ze sprobowała i wypluła ... miałam dwa dni temu to samo , narzeczony przyniosł mi ogoraska ja gryz i wyplułam , strasznie nie dobry był ale wode z ogórka wypiłam hahaha

agnes175 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    No to chociaż jedna w miarę pozytywna wiadomość. Jeszcze poszłam dziś do pracy w odwiedziny i wchodzę a oni na dzień dobry tekst: "Boże po Tobie w ogóle nie widać, że w ciąży jesteś, w ogóle nie masz brzucha" Więc ja na to, że trudno żebym w 10 tygodniu miała, jeśli dziecko ma tylko 3 cm, brzuch jak w 7mym miesiącu. Więc się osłuchałam, że one to już dawno brzuchy miały, że to nienormalne jakieś, że mi nic jeszcze nie rośnie, więc się wkurw.... i wyszłam od nich po 10 minutach i stwierdziłam, że będę ich tylko odwiedzać jak będę przynosić kolejne zwolnienie.....

Co za zołzy! Następnym razem powiedz im, że pewnie obżerały się jak świnie, to miały brzuszyska. :P U mnie siódmy tydzień dobiega końca i brzuszek lekko się zaokrągla, choć ja po pierwszym porodzie miałam trochę tłuszczyku, więc ciężko stwierdzić.

FreshMm lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o brzuch ja nie widzę jeszcze czy się juz zaokragla.

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam taką znajomą, choć właściwie to dawna znajoma męża, która niby sprzyja innym, ale jest bardzo toksyczną i wpatrzoną w siebie osobą. Stara się o dziecko już ponad rok i na razie cisza. Ostatnio napisała mi pod moim facebookowym postem, że mam objawy czysto ciążowe. Jakże miałam ochotę odpisać, że tak, wszystko przebiega książkowo, ale obróciłam te słowa w żart. Stwierdziłam, że jest za wcześnie na chwalenie. Jeszcze się wstrzymam, a i tak jak powiem, to ciśnienie jej skoczy, że jak to możliwe... No niestety, są wokół nas ludzie życzliwi i tacy, którzy zazdroszczą wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:02

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to nie ma reguły przecież , jednej się zaokrągli w 13 tygodniu a inna w 13 bedzie już miała brzuch ;)
    Mam znajoma ktora w 14 tygodniu ciazy miała juz brzuch jak przynajmniej w 6 ;) lekarz powiedział , ze to normalne bo ona troszke tłuszczyku wczesniej miała ale gruba nie była ... moja przyjaciolka w 8 tygodniu juz kuleczke mała miała a inna znajoma jest w 35 tyg i brzucha zero w sumie .;) każda ciaza jest inna .

Kasia82, Beeblu lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam taką znajomą, choć właściwie to dawna znajoma męża, która niby sprzyja innym, ale jest bardzo toksyczną i wpatrzoną w siebie osobą. Stara się o dziecko już ponad rok i na razie cisza. Ostatnio napisała mi pod moim facebookowym postem, że mam objawy czysto ciążowe. Jakże miałam ochotę odpisać, że tak, wszystko przebiega książkowo, ale obróciłam te słowa w żart. Stwierdziłam, że jest za wcześnie na chwalenie. Jeszcze się wstrzymam, a i tak jak powiem, to ciśnienie jej skoczy, że jak to możliwe... No niestety, są wokół nas ludzie życzliwi i tacy, którzy zazdroszczą wszystkiego.
    Kasia no to jest niestety najgorsze ... zazdrosc ... to boli człowieka w jakis sposob na pewno jak sie stara a dookoła niej zachodzą kobiety w ciaze ale nie mozna byc takim nie dobrym do nich i pękać z zazdrosci ; / to chore jest , powinno sie zazdroscic ale pozytywnie i dlaej walczyc o swoje marzenia

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Jeśli chodzi o brzuch ja nie widzę jeszcze czy się juz zaokragla.

Nie ma powodu do obaw, to bardzo indywidualna kwestia. Ja przed pierwszą ciążą byłam bardzo szczupła, jeszcze wtedy brzucha nie miałam (oponka pojawiła się po pierwszej ciąży), a dość szybko musiałam wskoczyć w spodnie ciążowe. Teraz powoli spodnie zaczynają mnie cisnąć, ale jest jeszcze odrobinę luzu. Pewnie za 2-3 tygodnie będę musiała zmienić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chodzę w ciążowych :D :P

Kasia82, paula1, agania, Kaśku lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co wiem to podwyższone CRP w ciąży nie jest normalne i świadczy o stanie zapalnym w organizmie. To OB w ciąży nie może być wyznacznikiem stanu zapalnego gdyż w ciąży zawsze wzrasta. Podwyższonego CRP nie powinno się lekceważyć i radziłabym skonsultować to z lekarzem:) Dla własnego spokoju:)

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoje ciuchy jeszcze się mieszcze ale w jeansy juz mi nie wygodnie i ciasno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Na kiedy planujecie USG genetyczne? Ja mam mały problem, bo mi 12-13 tydzień przypadają w okolicy Świąt i lekarze są na urlopach :/ Umówiłam się na 30. marca (ale to będzie dopiero 11t 3d wg licząc wg miesiączki) i obawiam się, czy nie za wcześnie. Ale z kolei kolejny termin mam na 13. kwietnia (13t 3d), więc już trochę późno, bo nie chcę tego robić na ostatnią chwilę:/

Macie już terminy?

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp lekko podwyższone nie jest jakąś tragedią, nie straszny dziewczyny. Bree, cieszę siw, ze szybko poszło, zrób usg, przed kolejnym staraniem.

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Hej Dziewczyny,

Na kiedy planujecie USG genetyczne? Ja mam mały problem, bo mi 12-13 tydzień przypadają w okolicy Świąt i lekarze są na urlopach :/ Umówiłam się na 30. marca (ale to będzie dopiero 11t 3d wg licząc wg miesiączki) i obawiam się, czy nie za wcześnie. Ale z kolei kolejny termin mam na 13. kwietnia (13t 3d), więc już trochę późno, bo nie chcę tego robić na ostatnią chwilę:/

Macie już terminy?

Rewianka, nie powinno być za późno. Mój lekarz kazał mi iść między 11 a 14 tygodniem. Wybieram się w 12 tyg. i 4 dniu, ale jutro idę na pierwsze usg i jeszcze podpytam czy to będzie dobry czas.

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ