Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaPoli ja też nie mogę w nocy spać, męczę się do 1-2 w nocy a o 6 muszę wstać do pracy ( z przerwą o 4 w nocy na siusiu), także za dużo nie śpię... Gratulacje babciu...fajnie mama i córka w jednym czasie z maleństwem w brzuszku
A co do jedzenia to najpierw jadłam wszystko, a teraz coś na mięso, wędliny nie mogę patrzeć...tylko ser żółty bym jadła
Dziewczyny gratulacje dobrych wieści na wizytach - śliczne te Wasze bobaski
Miłego dnia
(jeszcze 3 tyg. do wizyty...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 06:43
Małgorzatka lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Hej mamuśki! Ja od wczoraj wieczora w domu.. Psychicznie jest ciężko, ale już nic zrobić nie mogę, tylko próbować aby jak najszybciej znów mieć w sobie maleństwo. Chciałabym jednak podzielić się z Wami wiadomościami, które udało mi się uzyskać w szpitalu w razie utraty ciąży. Można ubiegać się o urlop macierzyński (8 tygodni) niezależnie, w którym tygodniu doszło do utraty (urodzenia martwego dziecka). Trzeba jednak określić płeć na własny koszt (500-600zł), trzeba samodzielnie próbkę zawieźć do poznania lub wrocławia.
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Kanał bez znieczulenia? Nigdy bym się nie zdecydowała
W necie znalazłam: "Dentysta, wiedząc o ciąży, zastosuje wtedy znieczulenie bez leków obkurczających naczynia krwionośne.", więc jednak jest jakiś rodzaj znieczulenia, który stosuje się w ciąży... A w ogóle zmień dentystę. Jakim cudem niedawno nie miałaś ubytków, a teraz 3, w czym jeden kanałowy? Szok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 07:41
FreshMm lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
melenaxoxox wrote:ej dziewczyny powiedzcie czy to normalne ze moja ginka robi usg ( chodze na NFZ) dopiero w 12-13 tyg?
ja do tej pory zadnego usg nie mialam..
Teoretycznie na NFZ przysluguja tylko 3 USG, może dlatego będziesz miec je tak pozno?
Moj państwowy gin robi USG na kazdej wizycie, ale to pewnie zalezy od lekarza.
W ciazy mozna notmalnie dostac znieczulnie u dentysty, tylko tak jak napisala Polkosia, bez 'czesci' na obkurczanie naczyn.
Trzymajcie kciuki Dziewczyny, o 10.30 mam ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 07:54
meeegi1771, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Witam
Ja wczoraj robilam wszystkue badania z krwi w tym hiv, kile i cal, tokso, rozyczke i inne. Co do prenatalbych to juz pisalam ze mam 23 marca. I ono nie jest bezplatne, chyba ze kobieta ma ponad 35 lat, wtedy ma refundacje. Ja sie wahalam, ale lekarz namawial by zrobic, wiec zrobie. -
FreshMm wrote:Hej
Ja miałam dziś kontrolę zębów i wyszła próchnica w trzech zębach - dziwne, bo we wrześniu ta sam dentystka orzekła, ze wszystkie zęby mam zdroweChyba to ciąża tak na nie wpłynęła
No... ale czeka mnie leczenie... Pytałam, czy to prawda, że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży, ale powiedziała, że nie ma i muszę mieć zgode ginekologa, by mi podała znieczulenie. To mówię jej, że wielokrotnie w internecie czytałam, że są takie specjalne znieczulenia dla ciężarnych, a ona, że nic o tym nie słyszała i nie sprawdza internetu w tej kwestii.
No, to teraz czuję się niedosycona w tej kwestii... komu ufać? Są te znieczulenia czy nie ma?
Pewnie zbiorę się na odwagę i pójdę bez znieczulenia. Czy kanałówka bez znieczulenia boli, ktoś wie?
ZakręconaOna, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dzisiaj mam pierwsze badanie. Zaraz pędzę do pracy na trzy godziny, a usg mam o 15:40. Im bliżej tej godziny, tym bardziej stres mnie zjada. Ręce mi się zaczynają trząść i bardzo się boję. Na dodatek wczoraj oglądałam jeszcze odcinek "Chirurgów", w którym jedna z głównych bohaterek zemdlała na sali operacyjnej. Okazało się, że to z powodu ciąży pozamacicznej w 7. tygodniu, a u mnie jutro siódmy tydzień się kończy. Mam nadzieję, że tylko głupio panikuję i że to nie jest jakiś zły znak. ;(
-
Cześć dziewczyny
ja też mam problem ze spaniem w nocy, budzę się 3 razy w nocy, później nie mogę spać i tak w kółko, a rano do pracy. A ogólnie w ciągu dnia jestem zmęczona i ospała.
Ja dzisiaj mam wizytę na 11:15. Dobrze, że tak wcześnie, bo chyba umarłabym ze strachu gdyby była później. Dzisiaj mam lepsze nastawienie, chcę zobaczyć fasolkę, ale jednak pewne obawy są. Ale nic, musi być przecież dobrze!!! dam znać jak będę po.Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Kasiu w chirurgach o ile dobrze pamiętam zemdlała, bo w wyniku ciąży pozamacicznej pękł jej jajowód. Jeśli robiłaś betę i dobrze przyrasta ciąża jest na 99% dobrze umiejscowionaW serialach dużo rzeczy jest naciąganych.
Moja teściowa ogląda 'szkołę' i ostatnio stwierdziła, że młodzież jest teraz okropna;ppolkosia, ZakręconaOna, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny żeby nie było zaparć przede wszystkim trzeba pić dużo wody niegazowanej (tylko pamiętajcie, że ma być niskozmineralizowana), na czczo pomaga wypicie wody z miodem, albo wody z cytryną, no i jedzenie jabłek i suszonych śliwek.
dodinka, Kaśku, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
mersiak - fajnie że się odezwałaś i dobrze że już jesteś w domku!! bardzo mi przykro że jednak nie udało się pokonać tego złego umiejscowienia
. Mam nadzieję że już za niedługo jak piszesz będziesz mogła cieszyć się z dobrej nowiny i tego Ci życzę!!!! Trzymaj się i bądź dzielna!!! ściskam mocno!! :*
A badającym gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry , gratuluje pięknych fasolek . Moje usg dopiero na ok 2 kwietnia bedzie i to pierwsze usg no niestety GP dopiero tak mnie skierowało ... co do zaparć Ja mam niesamowite i wlasnie jem błonnik , śliwki suszone i wypiłam dziś wode z cytryną , podobno pomaga wlasnie
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
FreshMm poszukaj innego stomatologa bo ja się dowiadywałam i podobno jest takie znieczulenie, jedynie co to ciąża nie może być zagrożona żeby je mogli podać.
Agnes superowa dzidzia gratuluję
Melena na NFZ podobno teraz są dwa USG tylko ok 12 i 26tyg ciąży pomyśl żeby iść prywatnie
Mersiak trzymaj się kochana i życzę Ci żeby dzidziolek jak najszybciej się pojawił u Ciebie w brzuszku i żeby było wszystko w jak najlepszym porządku ściskam Cię mocno :*
Natka trzymam kciuki za inne dziewczyny, które mają dziś wizyty także
Aanaa Tobie także gratuluję udanej wizyty
Ja się męczę dalej z katarem masakra
Miłego dnia dziewczynkiagnes175, Małgorzatka lubią tę wiadomość