X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli ja też nie mogę w nocy spać, męczę się do 1-2 w nocy a o 6 muszę wstać do pracy ( z przerwą o 4 w nocy na siusiu), także za dużo nie śpię... Gratulacje babciu...fajnie mama i córka w jednym czasie z maleństwem w brzuszku :)

A co do jedzenia to najpierw jadłam wszystko, a teraz coś na mięso, wędliny nie mogę patrzeć...tylko ser żółty bym jadła :)

Dziewczyny gratulacje dobrych wieści na wizytach - śliczne te Wasze bobaski :)

Miłego dnia :)
    (jeszcze 3 tyg. do wizyty... :/)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 06:43

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny powiedzcie czy to normalne ze moja ginka robi usg ( chodze na NFZ) dopiero w 12-13 tyg? :/ ja do tej pory zadnego usg nie mialam..

l22nqps6zs1m82ws.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! Ja od wczoraj wieczora w domu.. Psychicznie jest ciężko, ale już nic zrobić nie mogę, tylko próbować aby jak najszybciej znów mieć w sobie maleństwo. Chciałabym jednak podzielić się z Wami wiadomościami, które udało mi się uzyskać w szpitalu w razie utraty ciąży. Można ubiegać się o urlop macierzyński (8 tygodni) niezależnie, w którym tygodniu doszło do utraty (urodzenia martwego dziecka). Trzeba jednak określić płeć na własny koszt (500-600zł), trzeba samodzielnie próbkę zawieźć do poznania lub wrocławia.

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanał bez znieczulenia? Nigdy bym się nie zdecydowała ;) W necie znalazłam: "Dentysta, wiedząc o ciąży, zastosuje wtedy znieczulenie bez leków obkurczających naczynia krwionośne.", więc jednak jest jakiś rodzaj znieczulenia, który stosuje się w ciąży... A w ogóle zmień dentystę. Jakim cudem niedawno nie miałaś ubytków, a teraz 3, w czym jeden kanałowy? Szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 07:41

FreshMm lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    ej dziewczyny powiedzcie czy to normalne ze moja ginka robi usg ( chodze na NFZ) dopiero w 12-13 tyg? :/ ja do tej pory zadnego usg nie mialam..

Teoretycznie na NFZ przysluguja tylko 3 USG, może dlatego będziesz miec je tak pozno?
    Moj państwowy gin robi USG na kazdej wizycie, ale to pewnie zalezy od lekarza.

W ciazy mozna notmalnie dostac znieczulnie u dentysty, tylko tak jak napisala Polkosia, bez 'czesci' na obkurczanie naczyn.

Trzymajcie kciuki Dziewczyny, o 10.30 mam gina <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 07:54

meeegi1771, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zbieram na wizytę o 9. Lekki stres jednak mam :) na wszelki wypadek spisałam listę pytan żeby o niczym nie zapomnieć ;)dam znać od razu po :)miłego dnia i powodzenia wszystkim dziś wizytującym :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ja wczoraj robilam wszystkue badania z krwi w tym hiv, kile i cal, tokso, rozyczke i inne. Co do prenatalbych to juz pisalam ze mam 23 marca. I ono nie jest bezplatne, chyba ze kobieta ma ponad 35 lat, wtedy ma refundacje. Ja sie wahalam, ale lekarz namawial by zrobic, wiec zrobie.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Hej :)

Ja miałam dziś kontrolę zębów i wyszła próchnica w trzech zębach - dziwne, bo we wrześniu ta sam dentystka orzekła, ze wszystkie zęby mam zdrowe :) Chyba to ciąża tak na nie wpłynęła :)
    No... ale czeka mnie leczenie... Pytałam, czy to prawda, że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży, ale powiedziała, że nie ma i muszę mieć zgode ginekologa, by mi podała znieczulenie. To mówię jej, że wielokrotnie w internecie czytałam, że są takie specjalne znieczulenia dla ciężarnych, a ona, że nic o tym nie słyszała i nie sprawdza internetu w tej kwestii.
    No, to teraz czuję się niedosycona w tej kwestii... komu ufać? Są te znieczulenia czy nie ma?
    Pewnie zbiorę się na odwagę i pójdę bez znieczulenia. Czy kanałówka bez znieczulenia boli, ktoś wie?
    Ja bym nie ryzykowala i robila bez znieczulenia. Ja zawsze lecze żeby bez znieczulenia, to raptem 5minut wiercenia, jest to raczej nieprzyjemne, niż bolesne

ZakręconaOna, FreshMm lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzisiaj mam pierwsze badanie. Zaraz pędzę do pracy na trzy godziny, a usg mam o 15:40. Im bliżej tej godziny, tym bardziej stres mnie zjada. Ręce mi się zaczynają trząść i bardzo się boję. Na dodatek wczoraj oglądałam jeszcze odcinek "Chirurgów", w którym jedna z głównych bohaterek zemdlała na sali operacyjnej. Okazało się, że to z powodu ciąży pozamacicznej w 7. tygodniu, a u mnie jutro siódmy tydzień się kończy. Mam nadzieję, że tylko głupio panikuję i że to nie jest jakiś zły znak. ;(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    ja też mam problem ze spaniem w nocy, budzę się 3 razy w nocy, później nie mogę spać i tak w kółko, a rano do pracy. A ogólnie w ciągu dnia jestem zmęczona i ospała.

Ja dzisiaj mam wizytę na 11:15. Dobrze, że tak wcześnie, bo chyba umarłabym ze strachu gdyby była później. Dzisiaj mam lepsze nastawienie, chcę zobaczyć fasolkę, ale jednak pewne obawy są. Ale nic, musi być przecież dobrze!!! dam znać jak będę po.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ale mam wredne zaparcia ;/ czas lekko zmienić dietę bo u mnie to bardzo niebezpieczne ;/

Witaj w klubie ja tak się męczę z tym że szok nawet syrop na zaparcia słabo działa :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Kasiu w chirurgach o ile dobrze pamiętam zemdlała, bo w wyniku ciąży pozamacicznej pękł jej jajowód. Jeśli robiłaś betę i dobrze przyrasta ciąża jest na 99% dobrze umiejscowiona :) W serialach dużo rzeczy jest naciąganych.

Moja teściowa ogląda 'szkołę' i ostatnio stwierdziła, że młodzież jest teraz okropna;p

polkosia, ZakręconaOna, Małgorzatka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wszystko ok, słyszałam serduszko a zdjęcia wrzucę potem :)

polkosia, agania, Amerie, dodinka, ola.321, Nynusia, Magnosia, tomania2806, Katarzyna87, agnes175, Kaśku, Małgorzatka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żeby nie było zaparć przede wszystkim trzeba pić dużo wody niegazowanej (tylko pamiętajcie, że ma być niskozmineralizowana), na czczo pomaga wypicie wody z miodem, albo wody z cytryną, no i jedzenie jabłek i suszonych śliwek.

dodinka, Kaśku, Małgorzatka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak - fajnie że się odezwałaś i dobrze że już jesteś w domku!! bardzo mi przykro że jednak nie udało się pokonać tego złego umiejscowienia :(. Mam nadzieję że już za niedługo jak piszesz będziesz mogła cieszyć się z dobrej nowiny i tego Ci życzę!!!! Trzymaj się i bądź dzielna!!! ściskam mocno!! :*

A badającym gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry , gratuluje pięknych fasolek . Moje usg dopiero na ok 2 kwietnia bedzie i to pierwsze usg no niestety GP dopiero tak mnie skierowało ... co do zaparć Ja mam niesamowite i wlasnie jem błonnik , śliwki suszone i wypiłam dziś wode z cytryną , podobno pomaga wlasnie ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak, powodzenia.
    Rozumiem, ze skoro sie juz starasz obyło sie bez łyżeczkowania?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm poszukaj innego stomatologa bo ja się dowiadywałam i podobno jest takie znieczulenie, jedynie co to ciąża nie może być zagrożona żeby je mogli podać.

Agnes superowa dzidzia gratuluję :)

Melena na NFZ podobno teraz są dwa USG tylko ok 12 i 26tyg ciąży pomyśl żeby iść prywatnie :)

Mersiak trzymaj się kochana i życzę Ci żeby dzidziolek jak najszybciej się pojawił u Ciebie w brzuszku i żeby było wszystko w jak najlepszym porządku ściskam Cię mocno :*

Natka trzymam kciuki za inne dziewczyny, które mają dziś wizyty także :)

Aanaa Tobie także gratuluję udanej wizyty :)

Ja się męczę dalej z katarem masakra :/

Miłego dnia dziewczynki :)

agnes175, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaparcia są nie do zniesienia. Szczególnie, że zalatwiam się czesto i najgorzej że mam wypròżnianie wraz z wymiotami i to mnie męczy najbardziej. Najgorzej jest rano, bo nawet wypitą wodę potrafię zwrócić.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ciągle mecza mdlosci. Najgorzej jesp popoludniu i wieczorem. Wczoraj myslalam ze niewyrobie.... W weekend planuje powiedziec szefowi o ciazy i boje sie ze sie zalamie. A wy powiedzialyscie juz wszystkie?

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ