Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aniacicha wrote:Witam was kobietki mogę do was dołączyć)?
Po 2latach starania i się w końcu doczekałam )
a jesli mozna zapytac dlaczego z mrozaczka transfer byl a nie od razu?czyzby cie przestymulowali?
milego dnia kobietkianiacicha, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli wrote:Witaj aniacicha,to juz nie jestesm samotna na tym forum po ivf
a jesli mozna zapytac dlaczego z mrozaczka transfer byl a nie od razu?czyzby cie przestymulowali?
milego dnia kobietki
Witaj fajnie że jest ktoś w podobnej sytuacji ) cieszę się bardzo
Prawdopodobnie tak ale później zrobiła mi się cysta jak juz było dobrze to znów wielkie czekanie na owulację aż się doczekałam
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,które będą robiły badania w ciąży prywatnie: Na tej stronie: http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!lpmamazone/chcj wystarczy wypełnić formularz i otrzymuje się bon na badania, które normalnie kosztują 270zł a z bonem tylko 99zł. Badania obejmują toxoplazmoze, cytomegalie itp. Może komuś się przyda
-
Przyszlam sie przywitac bo jakos mi Was brakuje
na tej rozowej stronie spotkalam mersiak i monike89... moze sie jakos bedziemy wspierac i dopingowac wzajemnie...na poczatku moze byc trudno ale pozniej pewnie bedzie z gorki...
Staram sie poskladac do kupy, wykupilam dzisiaj nawet abonament bo mi sie skonczyl na konto premium, w sumie moze troche niepotrzebnie ale wkurzaly mnie te "zamazane pola"
Mam takie pytanie do Was szczegolnie do aniolkowych mam, czy to prawda ze po krwawieniu tym w ktorym dochodzi do.... mozna juz miec dni plodne? znajoma wczoraj opowiadala mi ze zaraz po tym jak stracila aniolka to miala podwojna owulacje... jakos nie chce mi sie w to wierzyc...czy macica jest w stanie sie tak szybko zregenerowac? przepraszam ze pisze o tym tutaj, wiem sa fora i tam tez szukalam informacji ale chcialam Was tutaj zapytac tych co maja to juz za soba... jak cos to napiszcie mi na priv jak nie chcecie zasmiecac watku
Pozdrawiam
Lili30, Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArielka wrote:Dziewczyny,które będą robiły badania w ciąży prywatnie: Na tej stronie: http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!lpmamazone/chcj wystarczy wypełnić formularz i otrzymuje się bon na badania, które normalnie kosztują 270zł a z bonem tylko 99zł. Badania obejmują toxoplazmoze, cytomegalie itp. Może komuś się przyda
-
Ja muszę iść na morfologię, TSH, HIV, Toxo.
Gin powiedziała, że cytomegalii nie ma co robić, bo nawet jak wyjdzie że jesteś chora to nie da się leczyć, a pacjentki się stresują. Ja już robiłam wcześniej więc wiem, ale ona tego nie zleca.
Moja gin była teraz na konferencji u jakiejś sławnej w tym światku lekarki i mówiła, że w ciąży absolutnie nie wolno pić zielonej herbaty.
Ta guru kardio-neatologii miała przypadek dzieciaka z dużą wadą serca i nie wiedzieli czemu. Badali dziecko, matkę na milion sposobów. Okazało się, że przez całą ciążę piła ok. 1l zielonej herbaty i jakiś związek źle działał na rozwój układu krwionośnego.
Sprawdźcie też czy w waszym kompleksie witamin nie ma wit. A - nie wolno jej brać w ciąży. -
Bree nie zasmiecasz na pewno ktos ci odpowie !
Witam nowe mamusie !
Kochane ciezko was nadrobic ! Nawet nie zdolam na wszystko odpisac , ale najwazniejsze , gratuluje wizyt i pieknych fasoleczek . Ja za dwa dni znow zobacze moje malenstwo !
Chyba polkosia pisala ze ma ochote na czipsy z reklam kurcze ja to samo o 23 ogladam film i nagle reklama czipsow , oh jak mialam ochote na solone dalej mam .
A bezsennosc w ciazy ? U mnie to norma , od 1 do 3 nie spie jak w zegarku ...
ale nie mam mdlosci wgl nie mialam zero , wszyscy mowia ze mi zazdroszcza , chociaz sama sobie troche zazdroszczeBree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBree!! Tak,to prawda-jestem żywy przykładem,chociaż nie wiem czy występuje cos takiego jak podwójna owulka,za to ja porobiłam samoistnie-ciaza biochemiczna- 9stycznia i 17dnia od tego krwawienia miałam owulację i sie udalo i znów jestem w ciąży Tylko teraz juz jest serduszko:) Takze przy biochemicznej można sie starac od razu,jesli jestes do tego psychicznie przygotowań..jak jest łyżeczkowanie,to juz nie wiem...bo na szczęści nie miałam...
Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bree podwójna owulacja jest chyba niemożliwa, wydaje mi się, że ciało Twojej koleżanki przygotowywało się do owulki ale do niej nie doszło i za drugim podejściem zaskoczyło. Druga opcja jest taka, że między owulkami miała lekkie plamienie, którego nie uznała za okres.
Ja miałam łyżeczkowanie, ale 2 tyg. po za biegu gin powiedziała, że wszystko jest już jakbym w ciąży w ogóle nie była. Trzy miesiące trwało u mnie uregulowanie cyklu. Nie staraliśmy się wtedy. W 1cspp brałam clo, bo ja nie mam owulacji (teoretycznie). W 2cspp wzięłam clo tylko pierwszego dnia, potem nie brałam, bo wyjechałam za granicę i zapomniałam tabletek. Spisałam cykl na straty, a tu proszę - jest ciąża.
Ciało jest tajemnicą, a ciało kobiety to już wielka zagadka!Bree lubi tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie, jest pęcherzyk ciążowy 8,3 mm, jest już zarys ciałka żółtego. Lekarz powiedział, że ma dobre wymiary jak na ten czas ciąży, choć określił ją jako bardzo wczesną koniec 4 tygodnia. Miejmy nadzieję, że dzidziolek nadrobi
Kolejna wizyta 24 marca (to będzie 8/9 tydz), wtedy powinnam zobaczyć serduszko naszego Serduszka
Ogólnie stwierdził, że przychodzę za wcześnie, bo będzie niewiele widać. Najważniejsze, że jest dobre położenie pęcherzyka i widać już, ze tworzy się zarodek.
Najgorsze jest to, że mam na lewym jajniku torbiel 15 mm, ale lekarz mówi, żeby się nią nie martwić, bo jest "prosta" i się wchłonie...
Dostałam skierowanie na badanie toksoplazmozy, byłam zrobić wynik i jutro mam się pokazać z nim u lekarza. Oprócz tego ulotki dotyczące badań w trakcie ciąży, jak nie zarazić się toksoplazmozą. Jestem zadowolona z wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:32
Bree, aanaa, ola.321, agnes175, Kaśku, polkosia, Małgorzatka, FreshMm, dodinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaminy A nie można??? Moze i nie można,ale przedawkować..jak calej reszty.
Wit.A jest potrzebna-a wszystko w nadmiarze szkodzi,logiczne.
Ale nie ma co straszyć ,bo można wszystko,ale z umiarem,tak samo zielona herbatę -litr dziennie,to z deczka przesada:)
polkosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
dddodii u mnie sprawa rozwiazala sie wczoraj i na szcescie obylo sie bez zabiegu...dziwne ale bylam przygotowana na wiekszy bol i wieksze krwawienie a jak narazie to nie rozni sie to od okresu prawie niczym nie liczac wczorajszego....temperatura tez mi juz spada...nie wiem po jakim czasie powinien przyjsc normalny okres, to pewnie sprawa indywidualna...zastanawiam sie tez czy z badaniem progesteronu i reszty powinnam poczekac az ustanie krwawienie czy moge robic teraz...czy ma to jakies znaczenie...staram sie patrzec optymistycznie w przyszlosc i kumulowac pozytywna energie...wiem ze aniolek mi pomoze bedzie za nas trzymal kciuki
szczesliwa_mamusia21, Małgorzatka, Beeblu lubią tę wiadomość
-
Mi lekarz zalecił witaminy Mama DHA, chyba dziś kupię w ogóle śmieszną miałam wizytę, jak wyjął sondę do USG powiedział, że koniec przyjemności na dziś. Myślałam, że padnę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:42
Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsienka ja łykam fajny zestaw witaminek-Symnatal Pro Baby-jest przeznaczony przed w trakcie i po ciąży Jest duza dawka kwasu i kosztują niewiele,bo jak inne-ok 30zl.
Teraz trzy dni nie brałam,bo idę jutro na badnia i trzeba odstawić na 3-4dni przed badaniem krwi...ale naprawde polecam dziewczyny te witaminki:)Małgorzatka lubi tę wiadomość