X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymusia, ale jak pójdziesz na zwolnienie, to wyplacaja ci srednia, razem z tymi premiami. No chyba, ze ta premia, to po stolem dawaj i pracodawca sie z niej nie rozlicza

km5st5odymuuq2ts.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha wrote:
    Witam was kobietki mogę do was dołączyć:))?
    Po 2latach starania i się w końcu doczekałam :))
    Witaj aniacicha,to juz nie jestesm samotna na tym forum po ivf :)
    a jesli mozna zapytac dlaczego z mrozaczka transfer byl a nie od razu?czyzby cie przestymulowali?
    milego dnia kobietki

aniacicha, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) gratulacje i spokojnych ciąż :)

iv09hdge6yql001e.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Witaj aniacicha,to juz nie jestesm samotna na tym forum po ivf :)
    a jesli mozna zapytac dlaczego z mrozaczka transfer byl a nie od razu?czyzby cie przestymulowali?
    milego dnia kobietki

Witaj fajnie że jest ktoś w podobnej sytuacji :)) cieszę się bardzo
    Prawdopodobnie tak ale później zrobiła mi się cysta jak juz było dobrze to znów wielkie czekanie na owulację aż się doczekałam :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które będą robiły badania w ciąży prywatnie: Na tej stronie: http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!lpmamazone/chcj wystarczy wypełnić formularz i otrzymuje się bon na badania, które normalnie kosztują 270zł a z bonem tylko 99zł. Badania obejmują toxoplazmoze, cytomegalie itp. Może komuś się przyda :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlam sie przywitac bo jakos mi Was brakuje ;)
    na tej rozowej stronie spotkalam mersiak i monike89... moze sie jakos bedziemy wspierac i dopingowac wzajemnie...na poczatku moze byc trudno ale pozniej pewnie bedzie z gorki...

Staram sie poskladac do kupy, wykupilam dzisiaj nawet abonament bo mi sie skonczyl na konto premium, w sumie moze troche niepotrzebnie ale wkurzaly mnie te "zamazane pola" :)

Mam takie pytanie do Was szczegolnie do aniolkowych mam, czy to prawda ze po krwawieniu tym w ktorym dochodzi do.... mozna juz miec dni plodne? znajoma wczoraj opowiadala mi ze zaraz po tym jak stracila aniolka to miala podwojna owulacje... jakos nie chce mi sie w to wierzyc...czy macica jest w stanie sie tak szybko zregenerowac? przepraszam ze pisze o tym tutaj, wiem sa fora i tam tez szukalam informacji ale chcialam Was tutaj zapytac tych co maja to juz za soba... jak cos to napiszcie mi na priv jak nie chcecie zasmiecac watku ;)

Pozdrawiam <3

Lili30, Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi niedobrze dzisiaj,ze juz nie wiem co zrobic:( Znowu w nocy spać nie mogłam...Ogolnie,to wszędzie o żarciu gadają,a ja juz nie mogę...bleeeeee...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Dziewczyny,które będą robiły badania w ciąży prywatnie: Na tej stronie: http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!lpmamazone/chcj wystarczy wypełnić formularz i otrzymuje się bon na badania, które normalnie kosztują 270zł a z bonem tylko 99zł. Badania obejmują toxoplazmoze, cytomegalie itp. Może komuś się przyda :)
    Tak,tylko za dużo tych badan nie ma jak za stówę...Moze ze dwie dychy aie zaoszczędzi...

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę iść na morfologię, TSH, HIV, Toxo.

Gin powiedziała, że cytomegalii nie ma co robić, bo nawet jak wyjdzie że jesteś chora to nie da się leczyć, a pacjentki się stresują. Ja już robiłam wcześniej więc wiem, ale ona tego nie zleca.

Moja gin była teraz na konferencji u jakiejś sławnej w tym światku lekarki i mówiła, że w ciąży absolutnie nie wolno pić zielonej herbaty.

Ta guru kardio-neatologii miała przypadek dzieciaka z dużą wadą serca i nie wiedzieli czemu. Badali dziecko, matkę na milion sposobów. Okazało się, że przez całą ciążę piła ok. 1l zielonej herbaty i jakiś związek źle działał na rozwój układu krwionośnego.

Sprawdźcie też czy w waszym kompleksie witamin nie ma wit. A - nie wolno jej brać w ciąży.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree nie zasmiecasz na pewno ktos ci odpowie ! :)

Witam nowe mamusie !
    Kochane ciezko was nadrobic ! Nawet nie zdolam na wszystko odpisac , ale najwazniejsze , gratuluje wizyt i pieknych fasoleczek . Ja za dwa dni znow zobacze moje malenstwo !

Chyba polkosia pisala ze ma ochote na czipsy z reklam kurcze ja to samo o 23 ogladam film i nagle reklama czipsow , oh jak mialam ochote na solone dalej mam .

A bezsennosc w ciazy ? U mnie to norma , od 1 do 3 nie spie jak w zegarku ...
    ale nie mam mdlosci wgl nie mialam zero , wszyscy mowia ze mi zazdroszcza , chociaz sama sobie troche zazdroszcze :)

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree!! Tak,to prawda-jestem żywy przykładem,chociaż nie wiem czy występuje cos takiego jak podwójna owulka,za to ja porobiłam samoistnie-ciaza biochemiczna- 9stycznia i 17dnia od tego krwawienia miałam owulację i sie udalo i znów jestem w ciąży :) Tylko teraz juz jest serduszko:) Takze przy biochemicznej można sie starac od razu,jesli jestes do tego psychicznie przygotowań..jak jest łyżeczkowanie,to juz nie wiem...bo na szczęści nie miałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamuska:) To i ja zazdroszczę..nawet nie wiesz jakie masz szczęście...;)

Bree, szczesliwa_mamusia21, Małgorzatka lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dziewczyny lykacie juz witaminy, bo ja poki co kwas foliowy i magnez tylko, zobacze jak wyjdzie wczorajsza morfologia.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree podwójna owulacja jest chyba niemożliwa, wydaje mi się, że ciało Twojej koleżanki przygotowywało się do owulki ale do niej nie doszło i za drugim podejściem zaskoczyło. Druga opcja jest taka, że między owulkami miała lekkie plamienie, którego nie uznała za okres.

Ja miałam łyżeczkowanie, ale 2 tyg. po za biegu gin powiedziała, że wszystko jest już jakbym w ciąży w ogóle nie była. Trzy miesiące trwało u mnie uregulowanie cyklu. Nie staraliśmy się wtedy. W 1cspp brałam clo, bo ja nie mam owulacji (teoretycznie). W 2cspp wzięłam clo tylko pierwszego dnia, potem nie brałam, bo wyjechałam za granicę i zapomniałam tabletek. Spisałam cykl na straty, a tu proszę - jest ciąża.

Ciało jest tajemnicą, a ciało kobiety to już wielka zagadka!

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, jest pęcherzyk ciążowy 8,3 mm, jest już zarys ciałka żółtego. Lekarz powiedział, że ma dobre wymiary jak na ten czas ciąży, choć określił ją jako bardzo wczesną koniec 4 tygodnia. Miejmy nadzieję, że dzidziolek nadrobi :)
    Kolejna wizyta 24 marca (to będzie 8/9 tydz), wtedy powinnam zobaczyć serduszko naszego Serduszka <3
    Ogólnie stwierdził, że przychodzę za wcześnie, bo będzie niewiele widać. Najważniejsze, że jest dobre położenie pęcherzyka i widać już, ze tworzy się zarodek.
    Najgorsze jest to, że mam na lewym jajniku torbiel 15 mm, ale lekarz mówi, żeby się nią nie martwić, bo jest "prosta" i się wchłonie...

Dostałam skierowanie na badanie toksoplazmozy, byłam zrobić wynik i jutro mam się pokazać z nim u lekarza. Oprócz tego ulotki dotyczące badań w trakcie ciąży, jak nie zarazić się toksoplazmozą. Jestem zadowolona z wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:32

Bree, aanaa, ola.321, agnes175, Kaśku, polkosia, Małgorzatka, FreshMm, dodinka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy A nie można??? Moze i nie można,ale przedawkować..jak calej reszty.
    Wit.A jest potrzebna-a wszystko w nadmiarze szkodzi,logiczne.
    Ale nie ma co straszyć ,bo można wszystko,ale z umiarem,tak samo zielona herbatę -litr dziennie,to z deczka przesada:)

polkosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodii u mnie sprawa rozwiazala sie wczoraj i na szcescie obylo sie bez zabiegu...dziwne ale bylam przygotowana na wiekszy bol i wieksze krwawienie a jak narazie to nie rozni sie to od okresu prawie niczym nie liczac wczorajszego....temperatura tez mi juz spada...nie wiem po jakim czasie powinien przyjsc normalny okres, to pewnie sprawa indywidualna...zastanawiam sie tez czy z badaniem progesteronu i reszty powinnam poczekac az ustanie krwawienie czy moge robic teraz...czy ma to jakies znaczenie...staram sie patrzec optymistycznie w przyszlosc i kumulowac pozytywna energie...wiem ze aniolek mi pomoze :3 bedzie za nas trzymal kciuki <3

szczesliwa_mamusia21, Małgorzatka, Beeblu lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił witaminy Mama DHA, chyba dziś kupię :) w ogóle śmieszną miałam wizytę, jak wyjął sondę do USG powiedział, że koniec przyjemności na dziś. Myślałam, że padnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:42

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka ja łykam fajny zestaw witaminek-Symnatal Pro Baby-jest przeznaczony przed w trakcie i po ciąży :) Jest duza dawka kwasu i kosztują niewiele,bo jak inne-ok 30zl.
    Teraz trzy dni nie brałam,bo idę jutro na badnia i trzeba odstawić na 3-4dni przed badaniem krwi...ale naprawde polecam dziewczyny te witaminki:)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ