Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dddodiii wrote:Witaminy A nie można??? Moze i nie można,ale przedawkować..jak calej reszty.
Wit.A jest potrzebna-a wszystko w nadmiarze szkodzi,logiczne.
Ale nie ma co straszyć ,bo można wszystko,ale z umiarem,tak samo zielona herbatę -litr dziennie,to z deczka przesada:)
Z witaminą A chodziło mi o dodatkową suplementacjęWiadomo, że nie będziemy unikać jedzenia konkretnych produktów spożywczych, bo to nie o to chodzi
Co do herbaty, celowo dodałam informację o litrze jaki wypijała pacjentka. Zielonej nie pijam więc nie mam problemu. Przekazuję co powiedział mi lekarz. Może kogoś zainteresuje.
Ja dziennie wypijam ok. 1l czarnej herbaty + woda, wiec jak ktoś lubi zieloną to może go zainteresować ten news -
dzieki za szybkie odpowiedzi
za to Was lubie :*
a co do smakow to ja mialam wkreta na wisnie i orzechy wloskie, dobrze ze oba drzewa rosly przed domemw spizarce mialam zapasy, a w sezonie prosto z drzewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:35
~Rewianka~, Kaśku, Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość
-
Bree wrote:dddodii u mnie sprawa rozwiazala sie wczoraj i na szcescie obylo sie bez zabiegu...dziwne ale bylam przygotowana na wiekszy bol i wieksze krwawienie a jak narazie to nie rozni sie to od okresu prawie niczym nie liczac wczorajszego....temperatura tez mi juz spada...nie wiem po jakim czasie powinien przyjsc normalny okres, to pewnie sprawa indywidualna...zastanawiam sie tez czy z badaniem progesteronu i reszty powinnam poczekac az ustanie krwawienie czy moge robic teraz...czy ma to jakies znaczenie...staram sie patrzec optymistycznie w przyszlosc i kumulowac pozytywna energie...wiem ze aniolek mi pomoze
bedzie za nas trzymal kciuki
"Zwykły okres" przyjdzie pewnie za miesiąc. Teraz też masz okres, okoliczności inne, ale okres ten sam. Ja robiłam dwa tygodnie po zabiegu betę tylko, żeby sprawdzić czy spadła do zera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:36
Bree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBree..ja tez czekałam na jakies wielkie krwawienie,a to po prostu jak okres i gin to tez przy tej ciazy liczy jako ostatnia miesiączkę
Takze si:)
Kasiu a ja wlasnie unikam czarnej herbatki...pije ja sporadycznie,co trzy dni...cztery...bo się naczytałam,ze zawiera jakos tam związek szkodliwy dla plodu..ale wiadomo-wszystko z umiarem;)Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Bree, ogólnie badania powinno robic sie w 3 cyklu po poronieniu, wówczas wychodzą najprawdziwiej, ze to tak określę. To prawda jest możliwa owulacja w cyklu po poronieniu, ja tak miałam i to po lyzeczkowaniu, 14dni po popronieniu, tak bolal mnie jajnik, ze myślałam, ze wdała sie jakas infekcja, a to byl bol owulacyjny. Organizm nawet szybciej jest w stanie zajść w ciążę po poronieniu, bo pamięta jeszcze ciążę i hormony przychylne ciąży są wysokie.ja zaszlam w ciążę w 3cyklu po, to byl pierwszy cykl starań
Co do witamn to ja biorę fembion natanWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:39
Bree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBree poczekaj lepiej z tymi badaniami,bo ja robiłam tydzień po krwawieniu i potem drugi raz dwa tyg.po krwawieniu i wyszły mi tak różniące sie od siebie wyniki,ze bylo widac,ze hormony dostały kopa:) Nie ma sensu...poczekaj troszkę,a pieniążki zaoszczędzisz
Bree lubi tę wiadomość
-
Bree - następny okres powinien przyjść do 6tyg lub wcześniej, jedyne co trzeba kontrolować to betę czy spada. Ja na następne starania czekałam 3 miesiące, ale chciałam żeby mi się wszystko unormowało. Życzę powodzenia!!
Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Dajecie mi tye sily
Wybaczcie ze ja w tym watku ale na rozowej stronie jakos cicho...a tutaj czat normalnie
Brakuje mi mojej fasolki i bolacych piersi... no i nie moge sie doczekac kiedy znowu wszystko wroci do "normy". A tak przy okazji bo pytalam wiele osob lacznie z kilkoma lekarzami i nikt mi niczego nie powiedzial: gdzies od okolo roku zawsze jak dostaje okres to boli mnie lewa pacha... wezly nie wygladaja na powiekszone i bol tylko jak dotykam, troche jak obicie...okres sie konczy i bol ustepuje...nie jest dokuczliwy ale jest...co to moze byc? moze ktos tez tak ma?
-
Ja biore Pregna plus , polaczenie kwasu foliowego z jodem ,
3 mce przed zajsciem bralam sam kwas foliowy a pozniej lekarz zmienil mi na ten z jodem , no i mam jeszcze magnez bo nieraz zaboli brzuch albo nogi w nocy nie daja spokoju i mam takie magnezium dla mam
Bree opowiem ci pewna historie .
Kobieta bardzo chciala miec dzidziusia , bardzo z mezem sie starali chodzila na monitorowanie jak tylko bylo jajeczko '' robili'' dzidziusia , to trwalo okolo 2 lat .. az wkoncu poszla do gina a on jej powiedzial ze nie ma jajeczka ze juz bylo nie trafila w date jajeczko poszlo i ze za miesiac przypilnuja wiec ona juz dala spokoj pojechala z mezem do kina a jak wracali to jak za dawnych lat kochali sie w aucie , a ze nie ma jajeczka to trudno ale sie odprezyli , za jakis miesiac jak miala isc do gina cos bylo nie tak i zrobila test ,a tu 2 krechy ! Poszla do gina i mowi ze to niemozliwe ze przeciez powiedzial ze nie ma jejeczka jak to sie stalo a on wtedy do niej powiedzial : " cos musialem pani powiedziec zeby sie pani odblokowała"
I faktycznie najgorsza blokada , wiem ze jej nie masz tylko po prostu chcialam Ci przytoczyc ta historie , Twoja fasolka na pewno sie pojawi daj troszke czasu na zregenerowanie sie organizmu i mysl o czyms wtedy przyjdzie szybciej niz myslisz
Na moim przykladzie , nie mialam duzo prob bo udalo sie szybko ale wiadomo juz byly dziwne mysli i wlasnie powiedzialam sobie ze luz zajme sie planowaniem wakacji , wzielam urlop juz na sierpien wakacje w Grecji wszystko wybrane w środe mielismy isc oplacic wycieczke do biura a w poniedzialek sie dowiedzialam ze mam w sobie fasolke ! Zajelam sie czyms innym i sie udalo !
Trzymam kciuki bree mam nadzieje ze cie nie zanudzilamBree, Małgorzatka, FreshMm lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja cos nie wierze w te blokady,wiecie? My np.zdecydowalismy,ze staramy się od grudnia..wiec zaczęłam mierzyć tempke,robiłam testy owu..wkrecona bylam na maxa..i sie udało -co prawda biochemiczna,ale na to wpływu nie miałam..nie poddaliśmy sie i dalej mierzyłam tempke,robiłam testy..wykresy..jeszcze bardziej bylam nakręcona i co?? I znowu sie udalo:) wiec kiedyś kazdy mi mówił,ze mam się nie nakręcać,bo nie wyjdzie..bo blokada,a ja się balam tej blokady..i niepotrzebnie,bo ja uważam,ze nie ma takiego czegoś..przynajmniej ja tak mysle..
Albo zajdziesz,albo nie..i tyle:)Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
aniacicha no wlasnie ja tez nigdy nie mialam i nagle sie zaczelo.. jakis rok temu jak nie bylam jeszcze w ciazy....
szczesliwa mamusia 21 absolutnie mnie nie zanudzilas to bardzo fajna historia... ja sie nie spinam i nie robie nic na sile...z moim panem jestem razem od 12 lat ale teraz dopiero zdecydowalismy sie na dzidzie... mam 41 lat, pierwsze starania i pierwszy raz "zaskoczylam", myslalam ze dalej tez wszystko pojdzie pieknie i z gorki bo nigdy wczesniej przy 2 ciazach nie mialam absolutnie zadnych problemow nie liczac lozyska przodujacego ktore szybko sie unormowalo...a tymczasem trach...(poprzednie dzieci mam z ex mezem)
Lekarz w niedziele powiedzial mi ze po samoistnym.... nie musze nic czekac tylko moge dzialac od razu bo wszystko jest bardziej przygotowane... inni mowia zeby lepiej poczekac zeby sie "naprawilo" nie chce na sile ale wiek (41 lat) troche dziala na mnie jak dziala...no i tak jestem troche miedzy mlotem a kowadlem... -
aagatkaa1984 ja tu musze wchodzic bo wariuje jak nie wchodze...znaczy poplakuje sobie i jest mi przykro, mam lepsze i gorsze chwile... ale staram sie jakos podswiadomie zamienic smutek na nadzieje, robie plany w glowie zeby nie zwariowac... to mi pomaga...Wy mi pomagacie, ciesze sie na kazdy post jak ktos mi odpisze
troche sie czuje jak uczen ktory zostal siedziec na drugi rok w tej samej klasie i wpada zeby odwiedzic kolezanki a w miedzyczasie musi sie uczyc drugi rok tego samego materialu bo wczesniej nie zaliczyl
moze glupie porownanie ale tak sobie tlumacze
no i wiem ze mam znajomosci teraz w niebie bo aniolek bedzie mi pomagal tak troszke
To byl dla mnie ciezki okres jak sie dowiedzialam, ale najgorsze mam juz za soba...
Sista, FreshMm lubią tę wiadomość