X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree fasolka może chciałaby się urodzić w grudniu, może będzie śnieg na święta :) :) :)

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    anula1990 <3 jest tak jak piszesz, mam wtyki w niebie, dostaje szalu na widok kobiet w ciazy, ukladam sobie wszystko w glowie i nie pojmuje ze te ktore nie chca to wpadaja, te co chca to czesto nie maja, te co niedbaja maja zdrowe dzieci a te ktorym zalezy czesto je traca...

Ale wracam tu na forum, czytam co piszecie, troche zazdrosze, ale tak pozytywnie bo wiem ze niedlugo tu wroce na fioletowa strone mocy z moja fasolka ktora poprostu chciala sie urodzic w zimie a nie w pazdzierniku ;)

Powiem szczerze ja bałam sie zaczac starania od 1 cyklu...postanowilam czekac pol roku zeby "dojrzec"psychicznie.Ale to zalezy jak kazda z nas sie czuje...wazne zeby nie robic niczego wbrew sobie..przewaznie natura sama wie kiedy ma zielone swiatlo :)

Widac lubi snieg tak jak ja :3

Bree lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wieść o tym,że pod sercem nosi się drugie to najpiękniejsza wiadomość w życiu ..<3"
    Cudna sentencja :)

Bree, meeegi1771, Ursa, Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :-) Trochę się naczekałam w przychodni ale warto było :-D
    Oto moja fasolka:
    CRL 0,75cm
    serduszko 140/min <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9fc79d11113.jpg
    Kartę ciąży mam już założoną i kolejną wizytę za 4 tygodnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:51

agania, aanaa, nat_alia, ola.321, Bree, polkosia, aniacicha, meeegi1771, Lili30, Ursa, Kaśku, Małgorzatka, paula1, FreshMm, Katarzyna87, tomania2806 lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi cudnie :)

Bree, mała.mi lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam gotowac obiad a co ja tu robie???

Jestescie jak narkotyk ;)

Kaśku, mała.mi, FreshMm, agania, tomania2806 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Dziewczyny,które będą robiły badania w ciąży prywatnie: Na tej stronie: http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!lpmamazone/chcj wystarczy wypełnić formularz i otrzymuje się bon na badania, które normalnie kosztują 270zł a z bonem tylko 99zł. Badania obejmują toxoplazmoze, cytomegalie itp. Może komuś się przyda :)
    Dzięki ale u mnie w mieście kapa bo podobno problem jest z "dobrymi" wynikami...

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Nymusia, ale jak pójdziesz na zwolnienie, to wyplacaja ci srednia, razem z tymi premiami. No chyba, ze ta premia, to po stolem dawaj i pracodawca sie z niej nie rozlicza

No pod stołem, kapa z rozliczeniem ...ogólnie jak chcesz dobrze zarobić no to...

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Wlasnie dziewczyny lykacie juz witaminy, bo ja poki co kwas foliowy i magnez tylko, zobacze jak wyjdzie wczorajsza morfologia.

Ja łykam femibion Natal1 nie jest za tani ale ale od kąd go łykam nie wypadają mi włosy w ogóle!!!

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś pisał, że przed badaniami odstawia witaminy. Dlaczego?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz ogólnie mówił na razie żebym jadła kwas foliowy. Ale ja jem femibion, bo wypadały mi bardzo włosy, a on pomaga i przestały wypadać. Poza tym moja dieta jest uboga raczej i na pewno nie dostarczam organizmowi wszystkich witamin.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja też mam termin na październik:) jestem w 9 tygodniu ciąży i chciałam Was zapytac o parę spraw. Mam mdłości i wymiotuje (naszczęście nie aż tak często), mam taką kluche w gardle, która mnie denerwuje... nie wiem czy to stres, do pracy nie chodze jestem na L4 bo mam stresująca prace i na razie dalam sobie spokój... czy Wy też tak miałyście?
    W nocy sie budzę i nie mogę spac, właściwie to nie wiem, co to znaczy czuc sie dobrze... siedze cały dzień w piżamie i nie chce mi się wychodzic bo nigdy nie wiem kiedy zwymiotuje... Ciesze się, że jestem w ciąży, bo bardzo tego pragnęłam, ale chce też normalnie fukncjonowac.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję super wieści z wizyt !!!

Ja własnie zjadłam całą bagietkę z serem i ketchupem mniam szkoda ze nie mam więcej :D
    Mnie lekarz zlecił mało badan : morfologia, ogólne moczu, białko, kreatynina, toxo i glukoza no i grupę krwi ale mam książeczke z wpisaną grupą to chyba wystarczy

Bree bardzo mi się podoba Twoje pozytywne myślenie i z takim nastawieniem na pewno szybko zajdziesz w ciążę, i nie opuszczaj Nas :)

mała.mi, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka ja miałam na początku ciąży takie ogólne zmęczenie teraz mam i owszem ale już nie tak duże, każda z Nas jest inna więc Ciebie to teraz dopadło ale na pewno za parę tygodni przejdzie

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...doradźcie mi cos..
    Na wizyte zapisana jeatem dopiero na 19 marca,ale jest mi tak niedobrze...jestem ogolnie wykończona tym,ze spać w nocy nie mogę...
    Pracuje w hipermarkecie...wiecznie szybko i wiecznie w stresie...
    Pomyślałam,żeby zapisać się na czwartek do tego Gina mojego,co mi kartę ciąży zalozyl..i chciałam go poprosić juz o zwolnienie...myslicie,ze mi da? Jest sens,żebym poszła teraz,czy mam sie przemeczyc do tego 19?
    Co byście zrobiły na moim miejscu?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:

Bree bardzo mi się podoba Twoje pozytywne myślenie i z takim nastawieniem na pewno szybko zajdziesz w ciążę, i nie opuszczaj Nas :)

Dokładnie tak samo myślę. Brie aż mi czasem wstyd, że sama sie w karby nie potrafiłam tak wziąc :D Może już tuliłabym swoje maleństwo ;)

Tak w ogóle: Dzień dobry dziewczyny :) Ciężko mi dziś szło nadganianie Was. Przeczytałam każdą wiadomośc ale jakoś skupic się nie mogłam. Gratuluję serduszek!

Strasznie mnie zdenerwował mój mąż. Powiedział swojej matce coś dotyczącego mojej mamy czego nie miał prawa powiedzieć bo mu to powiedziałam w tajemnicy. A ta głupia baba oczywiście wszystko wychlapała... I tak sobie popłakuję, mam straszny humor. Tak sobie myślę, że to straszne kiedy mężowi nie można powiedziec wszystkiego i trzeba uważac na słowa... bo zaraz wychlapie wszystko kobiecie, która, oględnie mówiąc, ani za mną ani za moją mamą nie przepada.

Ja na razie biorę kwas foliowy i dwa razy w tygodniu suplement z kwasami dha
    (nienawidzę ryb). Za tydzień mam zacząc brac suplementy, moja gin poleciła Pregna Plus, 1 tabletka co 2 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:37

Bree, mała.mi lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję fajnych bobasków :)

Co do witamin: ja biorę OmegaMed Optima (lekarz zalecił), kwas foliowy (bo trochę mało w tych wit.), kompleks wit. B, i wit. B6
    Nynusia ja tez mam ochotę na taką bagietkę, ale chyba zaspokoję się tostami :)
    Co do badań to ja miałam: mocz, morfologia, HIV, HCV, różyczka IgG, toxoplazma IgG i IgM, glukoza, WR.

Bree cieszę się Kochana, ze jesteś tak pozytywnie nastawiona - trzymam kciuki za Ciebie, żeby jak najszybciej się Wam udało :) i odwiedzaj nas kiedy tylko chcesz

Ursa współczuje Ci, ja tez nie lubię takich sytuacji, chociaż mój mąz raczej nie jest wylewny, zeby z kims rozmawiac na nasze tematy, chyba, ze przy jakims dopalaczu zakrapianym. Ale mojej siostry teście bardzo często docinali mojej mamie, mimo, ze spotykali się z nia tylko na jakis imprezach i w ogóle nie mieli prawa tego mówić. Po tym jak mama zmarła od października nie byłam ani razu u siostry, żeby przypadkiem na nich nie trafic, bo chyba bym im wszystko wyrąbała co mnie boli. Może by mi ulżyło wtedy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:44

Bree, Ursa lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...no doradźcie....

• Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, Ursa, Paula1 i reszta ekipy - normalnie to ja jestem straszny mazgaj i sama siebie teraz nie poznaje, nie wiem co mi jest, moze to hormony? Zaczelam sprzatac powolutku w domu bo przez ostatnie dni zaniedbalam mieszkanie i zrobil sie balagan, no ale ktoz by mial glowe do porzadkow w takiej sytuacji...

Od jutra zaczynam mierzyc temp i wpisywac w wykres, chociaz jeszcze kilka dni temu wrzucilam termometr za kaloryfer bo bardzo zle mi sie kojarzyl...
    Kupie sobie tez testy ovu chociaz troche mi zostalo od ostatniego razu...

Boli mnie jeszcze brzuch, co jakis czas taki skurcz ze az sie prostuje :P Nie jem tabletek bo jakos wole miec pod kontrola to co sie ze mna dzieje... ktos mi powiedzial ze po poronieniu lepiej zebym lezala, ale jak leze to czuje sie jakbym byla chora :P Siedziec jeszcze moge ale lezec?

Pomyslalam tez ze moge jesc moje witminiki Pregnacare dla kobiet starajacych sie i zafasolowanych taki kompleks witamin...

..ale przyznam Wam sie do tego ze jakos tak jak normalnie i w ciazy bylam nadpobudliwa seksualnie to teraz na mysl o serduszkowaniu jakos czuje hmmm srednia przyjemnosc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:51

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii, czasami ginekolodzy odmawiają zwolnienia, czasami sami proponują - to zależy od podejścia ginekologa, a nawet od tego, na ile Twój gin boi się kontroli zusu... Ale jeśli pójdziesz do lekarza rodzinnego, powiesz o swojej sytuacji, o tym, że nie jesteś w stanie pracować, że np. wymiotujesz, to na pewno da ci zwolnienie przynajmniej na 1-2 tygodnie.

Przed dzisiejszym usg mało w nocy spałam, zadręczały mnie złe wizje, że powtórzy się sytuacja sprzed 4 lat i znów się dowiem, ze serduszko nie bije... już układałam sobie w głowie co zrobię dalej... chociaż próbowałam odganiać z głowy te złe mary, one powracały.
    Gdy już byłam w gabinecie, nie patrzyłam w monitor ze strachu, tylko gdzieś przed siebie lub na przeciwną ścianę. Gdy jednak lekarz powiedział, że dzidziuś ma 23 mm odetchnęłam z ulgą... :) Rośnie jak na drożdżach i nadrabia tak, że już się zgadza z terminem owulacji. Chciałam, by miał ok.19 mm, a on sobie urosnął o 4 mm więcej niż się spodziewałam :D Serce bije. Jestem szczęśliwa :)
    Jedyny minus, że krwiak też urósł. 14 dni temu miał 1,5cm, teraz ma 3 cm. Więc mam przepisane witaminy i zwiększoną dawkę leków... dupek 3x2, lutka 3x1... ożesz, ile tych leków, będę `naprogesterowana` :] Czy ktoś ma taką dużą dawkę?
    I mam dalej leżeć, odpoczywać, nie napinać się.

Dentystę też na razie mam sobie odpuścić, chociaż wg doktorka znieczulenie u dentysty nie jest szkodliwe w ciąży, bo są to małe dawki. Chodzi o to, bym się tam czasem nie napinała i nie denerwowała na fotelu dentystycznym, teraz mam się skupić na tym krwiaku.

Mam się również przygotować na to, że krwiak pęknie i będę pokrwawiać. Jeśli będzie słabe krwawienie, wystarczy, ze przyjdę do swojego lekarza na pilną wizytę - a jeśli będzie bardzo mocne krwawienie, mam się udać do szpitala.

Dzidziuś fajny, zaczyna nabierać ludzkich kształtów :)

No to leżymy :) A teraz uciekam spać, by odespać tę nerwową noc, całuję Wszystkich :)

Bree, mała.mi, Ursa, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ