X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Bree, też Cię podziwiam, dzielna :) Ja sobie myślę, że możesz chodzić, wszak ruch może chyba tylko pomóc poronieniu samoistnemu... Mięśnie ćwiczą, się rozluźniają. A właściwie to najlepsze, byś robiła to, co czujesz, że jeste słuszne. Jeśli czujesz się dobrze, czemu miałabyś leżeć :)

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie chodzi o to,że już dostałam od rodzinnego:(

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii, to niech Ci rodzinny przedłuży... powiedz, ze nie ma poprawy, nadal czujesz się kiepsko. poproś, by dał Ci na 2 tygodnie do wizyty u ginekologa, którego poprosisz o decyzję co dalej. Ja przedłużałam zwolnienie u internisty zawsze do dnia wizyty u gina- aż wreszcie gin mi wypisał l4.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddodiii mój gin nie jest za wystawianiem L4 tak wcześnie powiedział mi, że półki dobrze się czuję i ciąża nie jest zagrożona to na razie mi nie da. Ale tak jak pisze FreshMm nawet rodzinny może Ci dać L4 jeżeli źle się czujesz.

Bree ja bym na Twoim miejscu odłożyła termometr, moja tempka teraz się utrzymuje na poziomie 36,7 a niby powinna być podwyższona od razu się zaczęłam schizować :/a w wyniku nawet małego przeziębienia czy przegrzania może tempka się różnić więc moim zdaniem dobrym pomysłem są testy OVU
    Mnie ochota na <3 wzrosła !!

FreshMm to dzidzia jest duża superowo!!! Krwiakiem się nie przejmuj na pewno będzie dobrze. Mnie gin bez większej potrzeby dał lutke 2x2 na pierwszej wizycie i stwierdził, że tego w ciąży nigdy za wiele a lepiej zapobiegać okazało się co prawda, że raczej nie było potrzeby dawać tyle ale zaszkodzić mi nie zaszkodziło więc Tobie może tylko pomóc :)

Bree, FreshMm lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam do piątku i zapisałam się do gina na czwartek...tak bym chciała,żeby dał mi zwolnienie...Ja i tak leżę w domu...nigdzie nie wychodzę,bo tak źle sie czuję,a jak pomyślę,że mam iść tam do tego marketu,gdzie i tak nikt mnie nie oszczędzi,to aż się boję,że znowu poronię:(
    Tylko co jeśli on nie będzie mi chciał dać...:(

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kobietki narazie żadnych mdłości nie mam ale za to kibelek odwiedzam bardzo często
    Najgorsza jest noc bo nie chce mi się wstac

Bree, agania, Kaśku lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    No właśnie mam do piątku i zapisałam się do gina na czwartek...tak bym chciała,żeby dał mi zwolnienie...Ja i tak leżę w domu...nigdzie nie wychodzę,bo tak źle sie czuję,a jak pomyślę,że mam iść tam do tego marketu,gdzie i tak nikt mnie nie oszczędzi,to aż się boję,że znowu poronię:(
    Tylko co jeśli on nie będzie mi chciał dać...:(

Powołaj się na sytuację w pracy i na pewno Ci da a idziesz prywatnie na wizytę?

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mi to ochota na <3 wzrosla jak krolikowi ale to jak bylam jeszcze w ciazy a teraz mam chyba troche blokade jakas chociaz normalnie jestem zboczuchem :P czasami sie zastanawiam czy serduszkowanie nie zaszkodzilo mojej fasolce :( ale tego sie nie dowiem chociaz nie wykluczam takiej mozliwosci, nie chce sie jednak zadreczac bo to do niczego dobrego nie prowadzi...

A jak u Was z serduszkowaniem chce sie czy nie bardzo? Ja moglam kilka razy na dzien, az mi wstyd normalnie.... <wstydnis>

Kasia82 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa u mnie ten sam problem :/

Teściowa <--->mój M <---> moja mama jednym słowem masakra :/ :D

Ja się nauczyłam jednej zasady mówię wszystko to co powinnam, niektóre rzeczy zachowuję dla siebie i lepiej mi się tak żyje :)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree mnie się nie chciało w ogóle odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży trochę z obawy o fasolkę i też w dużej mierze od spadku libido(podają to jako objaw ciąży :D)
    Jeśli nie miałaś krwawienia po <3 to na pewno to fasolince nie zaszkodziło :)
    Ja jedynie co to odczuwam lekki dyskomfort zaraz po <3 a za chwilę wraca wszystko do normy i jest git :D

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha mnie powoli mdłości przechodzą łapią mnie teraz tylko jak jestem głodna..

Na bbf w poradzie dnia mam napisane, że mam wypijać 10 szklanek wody dziennie...pfff jestem po 3 i chodzę siusiu z częstotliwością co 30min chyba bym zamieszkała w kibelku wypijając 10 :o

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie libido wzroslo o 1000% po zafasolkowaniu ze spalam z koldra miedzy nogami :P a moj to sie juz malo nie ewakuowal :D

kurcze chce juz bym w ciazy! :3 <marzyciel>

Kaśku lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia...prywatnie chodzę...
    Myślisz,że mi da..?
    W sumie dał mi kartę ciaży już na pierwszym usg-tydzień temu...
    I byłam u niego,jak beta mi zaczęła spadać przy ciaży biochemicznej,wiec jest ze mną od początku,to wie co i jak...
    Cały czas mnie trzyma...ja już po prostu nie mogę:(
    Przez to gorzej się odzywiam...
    Ale wiesz co?
    Jak mi nie da zwolnienia,to pójdę do innego-proste;)

Bree, aanaa lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia moja gin powiedziała, że z badań krwi dają kartkę i jej oryginał musi być podpięty do dokumentów w szpitalu. Lekarka mówiła, że nawet jak ona je przepisze i podbije to i tak muszę mieć osobno z lab info.

dddodiii moja gin za każdym razem się pyta czy już chcę L4 i że wystarczy, że ją poproszę to mi wypisze z miejsca :)

Doddi jakie "znowu poronię" przestań siać panikę, wszystko będzie dobrze. Tak myśląc sama przywołasz do siebie złe sytuacje. Każda która poroniła się obawia, ale nie można przeradzać tego w paranoję.

Ursa u mnie na szczęście nie ma tego problemu, co jest tajemnicą to jest, ale muszę mojego lubego uprzedzić, żeby nie paplał.
    Ja też mam brać pregna plus

Bree moje libido leży pod stołem i śpi snem zimowym. Gin wcześniej ze względu na plamienia powiedziała, żeby się nie seksić. Wczoraj wspomniała, że jak chcemy tak pomalutku można, ale mój mąż od razu powiedział, że on póki co nie chce, bo się boi, że zrobimy krzywdę fasolce.
    Wątpię, żeby seks miał wpływ, tu chodzi o orgazm - skurcze pochwy/macicy.

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87

No wlasnie mi chodzilo o sex z orgazmem.... kiedys tez tak robilam i wszystko bylo OK przez cala ciaze wiec nie wiedzialam ze moze sie cos popsuc...urodzilam 2 zdrowych dzieci... nie mowie ze to przez to ale wykluczyc tego tez nie moge...

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree jestem zafascynowana Twoim podejściem ale dobrze trzymaj tak dalej!!

Dddodiii jak prywatnie to na pewno da! Opisz w razie czego swoją sytuację i obawy, a jak sie uprze to idź do innego i już.
    Myślę, że ja gdybym się uparła to bym wywalczyła to L4

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia dziekuje <3 ciekawe na ile mi starczy tego powera? :P

preg.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree we wcześniejszej ciąży też był sex z orgazmem. Szukałam na siłę przyczyny, robiłam badania. Po zabiegu miałam badania histopatologiczne wyskrobin (tak się się nieładnie nazywa ;/ ).

Nic to nie dało. Ginekolog powiedziała, że wątpi żebym sobie sama zaszkodziła. Niestety, ale czasami tak jest, że dziecko rozwija się źle, urodziłoby się chore, niepełnosprawne umysłowo albo fizycznie, więc natura sama robi selekcję, na tyle wcześniej, żeby nie było znacznej ingerencji w ciele kobiety.

Nie brzmi to najlepiej, ale czasami warto trzymać się myśli, że miało być po prostu niepełnosprawne i nie szukać na siłę przyczyn, bo nie zawsze jest możliwość by je znaleźć.

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 ale ja mam książeczkę zdrowia dziecka swoją gdzie jest oznaczenie grupy krwi z nazwą lab i podpisem więc chyba może być ?! Pójdę na wizytę to się dowiem a jak się okaże, że to nie wystarczy to wtedy szybko zrobię.
    A co do orgazmu to podobno dla kobiety w ciąży i dla fasolki jest to nawet wskazane bo fasolka odbiera to jako kołysanie a kobieta rozluźnia mięśnie a czy to prawda ?! nie wiem...

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree na pewno na tak długo żeby urodzić dzieciaczka :D

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ