X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, może Ci pomoże jest taki film niebo istnieję naprawdę, mi bardzo pomógł uporać sie ze stratą

Bree, FreshMm lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ogladalam :) Na pewno nie zaszkodzi.
    Bree jesli wszytsko sie udalo za pierwszym to bedzie dobrze , troszke sie zregeneruj moze w grudniu spadnie snieg i fasoleczka sie pojawi ! Trzymam mocno kciuki :*

Bree lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widzialam, bardzo piekny film <3 Nie wiem czy wspominalam ale zawodowo pracuje w zakladzie gdzie na codzien musze pomagac ludziom uporac sie ze strata bliskich...

Wiecie co? Mam ochote na michałka, chce ktos? ;)

W ostatniej ciazy bardzo smakowaly mi (wstyd sie przyznac) zupki chinskie, oczywiscie nie zajadalam sie nimi ale podjadlam komus 3 razy ;) no i pączki... mniammmmm :3

agnes175, Kaśku, szczesliwa_mamusia21, FreshMm lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam sie ogarnac bo zalegam w pizamie z laptopem na kolanach...zdrowia, pozytywnej energii i zero strachow dla wszystkich. Dzieki za odpowiedzi i sorry ze ja tak nie w temacie ale fajnie mi tu z Wami ;) zaczelam nowy cykl na ovu i chyba zaczne pisac pamietnik...

Pewnie bede tu wpadac bo jakos tu "przyroslam", to nie bijcie jak cos ;)

buziaki :*

sciskam Was wszystkie z mrrrocznego Yorku ;)

aanaa, szczesliwa_mamusia21, tomania2806 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka..bo ja wiem..gdybys Ty widziała jak ja sie stresowałam..jestem taki nerwus,ze się w pale nie mieści..wiec nie wierze,ze to stres.
    Każdy ma swoją teorie:)

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Tak,tylko za dużo tych badan nie ma jak za stówę...Moze ze dwie dychy aie zaoszczędzi...

wymieniłam tylko dwa i napisałam itp. bo badania obejmują dokładnie:Morfologi krwi (pełna), Mocz ogólny, TSH,
    Toksoplazmoza IgM, CMV (Cytomegalovirus) IgM,
    P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA,
    Elektrolity (Na, K), Magnez, ALT, Bilirubina całkowita,
    Żelazo

Nie wiem ja w pierwszej ciąży robiłam podobny zestaw i zapłaciłam prawie 300zł. samo tsh, tokso i cyto to już ponad stówa.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Natka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moj Mis Haribo ma cale 2,03cm szczescia i serducho pieknie bijace <3 Dostalam tez skierowanie na badanie prenatalne, przynajmniej dobre 4 stowy zostana w kieszeni:)

Bree, ja zaraz po zabiegu tez mialam owulacje, bardzo czesto to sie zdaza, takze trzymam kciuki!

polkosia, Bree, aanaa, Kaśku, szczesliwa_mamusia21, agnes175, Katarzyna87, nat_alia, Małgorzatka, ola.321, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym poronieniu w kolejną ciążę zaszłam po 4 miesiącach, a po drugim dopiero po 2 latach, teraz... Nie ma reguły. Mi cykl szybko się unormował, w zasadzie poronienie liczyłam jako okres i choć trwało z 10 dni, to następną @ dostałam w terminie.

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy gdybym zaszla w cyklu zaraz po poronieniu, zakladajac ze za okolo 2 tyg bede miec owu, to czy fakt iz poronilam bedzie mial negatywny wplyw na ewentualna ciaze? Byc moze hcg jeszcze nie do konca spadnie, zreszta nie wiem, nie chce sie wypowiadac bo zupelnie nie mam na ten temat pojecia i doswiadczenia...ufam Wam bo juz to przerabialyscie ;)

preg.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wydaje mi się, że to twój gin powinien Ci powiedzieć czy możesz od razu zacząć się starać czy lepiej odczekać jakiś czas.

Bree lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree mi po poronieniu (samoistnym) lekarze zalecili poczekać do następnego cyklu. I to zarówno lekarze ze szpitala jak i moja pani doktor. Akurat jak miałam wizytę w cyklu zaraz po poronieniu wg usg wyszło że zaraz będę miała owulację więc wiem że jest to możliwe. Z info od lekarzy mialam poczekać jak się skończy krwawienie iść na kontrolne badanie usg żeby potwierdzić że wszystko jest ok (wszystko się wyczyściło) a podczas następnej @ (w 2-5 dc) zrobić badania hormonów i jeśli wrócą do normy to do pracy :-P
    U mnie udało się w 3 cyklu (tzn w pierwszym nie próbowaliśmy bo lekarze powiedzieli że lepiej jednak nie) tzn po poronieniu miałam 2 razy @.

Mi po poronieniu się pozmieniało: cykl się wydłużył troszkę i zmienił się dzień owu - podejrzewam że dlatego nie trafiliśmy za pierwszym razem :-)

A co do bolących pach.. mam tak. Mam duży biust i jak się zbliżał okres to bolało mnie pod pachą i w stronę piersi - obu. Upierdliwe wiem ale daje się przeżyć :-)

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka 88 super wiadomosć ! :)
    Bree wpadaj kiedy chcesz i dziel sie z nami dobrymi wiesciami bedziemy czekac !

Dziewczyny milego dnia wam zycze ja lece sie rozliczyc z podatku , bedzie na wozek dla dzidzi hehe , trzymajcie sie cieplo :*

Kaśku, Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie watpliwosci mozecie zajrzec tutaj jezeli chodzi o opieke nad ciezarnymi na NFZ http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/standard-opieki-okoloporodowej.

Z tego dokumentu wynika, ze USG na NFZ powinno byc wykonane 4 razy, a pierwszy raz po 10tc. A jak jest kazda wie w praktyce;) W kazdym razie znajomosc swoich praw pomaga:)

Kaśku, Bree, agnes175, Małgorzatka, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam nowe mamusie :-)
    Fajnie że jeszcze nas przybywa!!!

I gratuluję wyników i wizyt i super zdjęć :-D

Małgorzatka lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial bardzo ogolnie ze jak poczuje iz juz moge to mam dzialac...nawet nie kazal mi robic badan kontrolnych ani USG chociaz to prywatny lekarz, profesor Oxfordu wiec chyba wie co mowi, ale odpowiedzi udzielil mi ogolnej... to samo powiedziano mi w szpitalu ze nie musze czekac tylko zaraz dzialac a jedynym badaniem jakie mi polecono to test z moczu ktory ma potwierdzic brak ciazy... jakos tak troche slabo to widze...

Ja bym chciala juz chociaz mowia co nagle to po diable ;)

tylko nie wiem jakie sa naprawde przeciwskazania na zajcie w ciaze bezposrednio po poronieniu... w UK to lekarze wszystko zostawiaja "naturze" i wez tu badz madry :P

preg.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    aagatkaa1984 ja tu musze wchodzic bo wariuje jak nie wchodze...znaczy poplakuje sobie i jest mi przykro, mam lepsze i gorsze chwile... ale staram sie jakos podswiadomie zamienic smutek na nadzieje, robie plany w glowie zeby nie zwariowac... to mi pomaga...Wy mi pomagacie, ciesze sie na kazdy post jak ktos mi odpisze ;) troche sie czuje jak uczen ktory zostal siedziec na drugi rok w tej samej klasie i wpada zeby odwiedzic kolezanki a w miedzyczasie musi sie uczyc drugi rok tego samego materialu bo wczesniej nie zaliczyl ;) moze glupie porownanie ale tak sobie tlumacze ;) no i wiem ze mam znajomosci teraz w niebie bo aniolek bedzie mi pomagal tak troszke ;) To byl dla mnie ciezki okres jak sie dowiedzialam, ale najgorsze mam juz za soba... :3
    Wiem co przechodzisz 1,5 roku temu poroniłam w 8tc...serduszko przestało bić...to jest bardzo przykre,niesprawiedliwe...bo po świecie chodza kobiety ktore nie dbaja o siebie,nie kochaja swoich nienarodzonych dzieci a udaje im sie zdrowe dziecko...niestety niesprawiedliwosc jest wszedzie.Duzo czasu zajmie Ci poukladanie sobie w głowie wszystkiego,mi do dzisiaj jest trudno z tym mimo ze staram sie myślec że teraz napewno mi sie uda :)Nabierz dystansu,daj czas sobie,żyj pełnia życia...Masz juz wtyki w niebie i swojego anioła stróza.Ja na widok kobiet z brzuszkiem to szału dostawałam..nienawidziłam je bo miały to co mi zostało zabrane...wiec rozumiem Cie :*

Bree, BATTINKA lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ciężka decyzja ...ale jeśli lekarze tak powiedzieli to wiesz ...czemu im nie wierzyć. Nasze ciało wbrew pozorom to bardzo mądry "stwór" :-)

Nie wiem. Ja nie czułam się pewnie w tym pierwszym cyklu więc podejrzewam że nawet w przypadku zielonego światła i tak nie chciałabym <3
    W drugim już było całkowicie inaczej... Może rzeczywiście jeśłi poczujesz że już możesz i chcesz to czemu nie spróbować...

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zabiegu mogłam teoretycznie starać się w pierwszym cyklu bo owulka była, gin zaleciła jednak odczekać, ponieważ chodzi tu głównie o psychikę kobiety. Zależy jak się czujesz.

Niby czytałam o przeciwwskazaniach do zajścia w 1cpp, ale czytałam też, że ciąże zostały donoszone jakby były w każdym innym cyklu :)

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 <3 jest tak jak piszesz, mam wtyki w niebie, dostaje szalu na widok kobiet w ciazy, ukladam sobie wszystko w glowie i nie pojmuje ze te ktore nie chca to wpadaja, te co chca to czesto nie maja, te co niedbaja maja zdrowe dzieci a te ktorym zalezy czesto je traca...

Ale wracam tu na forum, czytam co piszecie, troche zazdrosze, ale tak pozytywnie bo wiem ze niedlugo tu wroce na fioletowa strone mocy z moja fasolka ktora poprostu chciala sie urodzic w zimie a nie w pazdzierniku ;)

Widac lubi snieg tak jak ja :3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:09

Kaśku, anula1990, Małgorzatka, aanaa, paula1, Mo_niczka, Katarzyna87, Beeblu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluję wizyt Natka <3 ana <3 agania <3

Cieszę się że wszystko okej :-)
    Bree zaglądaj ile chcesz kochana ;-)
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:12

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ