Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak widzialam, bardzo piekny film
Nie wiem czy wspominalam ale zawodowo pracuje w zakladzie gdzie na codzien musze pomagac ludziom uporac sie ze strata bliskich...
Wiecie co? Mam ochote na michałka, chce ktos?
W ostatniej ciazy bardzo smakowaly mi (wstyd sie przyznac) zupki chinskie, oczywiscie nie zajadalam sie nimi ale podjadlam komus 3 razyno i pączki... mniammmmm
agnes175, Kaśku, szczesliwa_mamusia21, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Zmykam sie ogarnac bo zalegam w pizamie z laptopem na kolanach...zdrowia, pozytywnej energii i zero strachow dla wszystkich. Dzieki za odpowiedzi i sorry ze ja tak nie w temacie ale fajnie mi tu z Wami
zaczelam nowy cykl na ovu i chyba zaczne pisac pamietnik...
Pewnie bede tu wpadac bo jakos tu "przyroslam", to nie bijcie jak cos
buziaki :*
sciskam Was wszystkie z mrrrocznego Yorkuaanaa, szczesliwa_mamusia21, tomania2806 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dddodiii wrote:Tak,tylko za dużo tych badan nie ma jak za stówę...Moze ze dwie dychy aie zaoszczędzi...
wymieniłam tylko dwa i napisałam itp. bo badania obejmują dokładnie:Morfologi krwi (pełna), Mocz ogólny, TSH,
Toksoplazmoza IgM, CMV (Cytomegalovirus) IgM,
P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA,
Elektrolity (Na, K), Magnez, ALT, Bilirubina całkowita,
Żelazo
Nie wiem ja w pierwszej ciąży robiłam podobny zestaw i zapłaciłam prawie 300zł. samo tsh, tokso i cyto to już ponad stówa. -
Dziewczyny, moj Mis Haribo ma cale 2,03cm szczescia i serducho pieknie bijace
Dostalam tez skierowanie na badanie prenatalne, przynajmniej dobre 4 stowy zostana w kieszeni:)
Bree, ja zaraz po zabiegu tez mialam owulacje, bardzo czesto to sie zdaza, takze trzymam kciuki!
polkosia, Bree, aanaa, Kaśku, szczesliwa_mamusia21, agnes175, Katarzyna87, nat_alia, Małgorzatka, ola.321, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość
-
Ja po pierwszym poronieniu w kolejną ciążę zaszłam po 4 miesiącach, a po drugim dopiero po 2 latach, teraz... Nie ma reguły. Mi cykl szybko się unormował, w zasadzie poronienie liczyłam jako okres i choć trwało z 10 dni, to następną @ dostałam w terminie.
Bree lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czy gdybym zaszla w cyklu zaraz po poronieniu, zakladajac ze za okolo 2 tyg bede miec owu, to czy fakt iz poronilam bedzie mial negatywny wplyw na ewentualna ciaze? Byc moze hcg jeszcze nie do konca spadnie, zreszta nie wiem, nie chce sie wypowiadac bo zupelnie nie mam na ten temat pojecia i doswiadczenia...ufam Wam bo juz to przerabialyscie
-
Bree mi po poronieniu (samoistnym) lekarze zalecili poczekać do następnego cyklu. I to zarówno lekarze ze szpitala jak i moja pani doktor. Akurat jak miałam wizytę w cyklu zaraz po poronieniu wg usg wyszło że zaraz będę miała owulację więc wiem że jest to możliwe. Z info od lekarzy mialam poczekać jak się skończy krwawienie iść na kontrolne badanie usg żeby potwierdzić że wszystko jest ok (wszystko się wyczyściło) a podczas następnej @ (w 2-5 dc) zrobić badania hormonów i jeśli wrócą do normy to do pracy
U mnie udało się w 3 cyklu (tzn w pierwszym nie próbowaliśmy bo lekarze powiedzieli że lepiej jednak nie) tzn po poronieniu miałam 2 razy @.
Mi po poronieniu się pozmieniało: cykl się wydłużył troszkę i zmienił się dzień owu - podejrzewam że dlatego nie trafiliśmy za pierwszym razem
A co do bolących pach.. mam tak. Mam duży biust i jak się zbliżał okres to bolało mnie pod pachą i w stronę piersi - obu. Upierdliwe wiem ale daje się przeżyćBree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Natka 88 super wiadomosć !
Bree wpadaj kiedy chcesz i dziel sie z nami dobrymi wiesciami bedziemy czekac !
Dziewczyny milego dnia wam zycze ja lece sie rozliczyc z podatku , bedzie na wozek dla dzidzi hehe , trzymajcie sie cieplo :*Kaśku, Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
W razie watpliwosci mozecie zajrzec tutaj jezeli chodzi o opieke nad ciezarnymi na NFZ http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/standard-opieki-okoloporodowej.
Z tego dokumentu wynika, ze USG na NFZ powinno byc wykonane 4 razy, a pierwszy raz po 10tc. A jak jest kazda wie w praktyce;) W kazdym razie znajomosc swoich praw pomaga:)Kaśku, Bree, agnes175, Małgorzatka, meeegi1771 lubią tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedzial bardzo ogolnie ze jak poczuje iz juz moge to mam dzialac...nawet nie kazal mi robic badan kontrolnych ani USG chociaz to prywatny lekarz, profesor Oxfordu wiec chyba wie co mowi, ale odpowiedzi udzielil mi ogolnej... to samo powiedziano mi w szpitalu ze nie musze czekac tylko zaraz dzialac a jedynym badaniem jakie mi polecono to test z moczu ktory ma potwierdzic brak ciazy... jakos tak troche slabo to widze...
Ja bym chciala juz chociaz mowia co nagle to po diable
tylko nie wiem jakie sa naprawde przeciwskazania na zajcie w ciaze bezposrednio po poronieniu... w UK to lekarze wszystko zostawiaja "naturze" i wez tu badz madry -
Bree wrote:aagatkaa1984 ja tu musze wchodzic bo wariuje jak nie wchodze...znaczy poplakuje sobie i jest mi przykro, mam lepsze i gorsze chwile... ale staram sie jakos podswiadomie zamienic smutek na nadzieje, robie plany w glowie zeby nie zwariowac... to mi pomaga...Wy mi pomagacie, ciesze sie na kazdy post jak ktos mi odpisze
troche sie czuje jak uczen ktory zostal siedziec na drugi rok w tej samej klasie i wpada zeby odwiedzic kolezanki a w miedzyczasie musi sie uczyc drugi rok tego samego materialu bo wczesniej nie zaliczyl
moze glupie porownanie ale tak sobie tlumacze
no i wiem ze mam znajomosci teraz w niebie bo aniolek bedzie mi pomagal tak troszke
To byl dla mnie ciezki okres jak sie dowiedzialam, ale najgorsze mam juz za soba...
Bree, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Bree ciężka decyzja ...ale jeśli lekarze tak powiedzieli to wiesz ...czemu im nie wierzyć. Nasze ciało wbrew pozorom to bardzo mądry "stwór"
Nie wiem. Ja nie czułam się pewnie w tym pierwszym cyklu więc podejrzewam że nawet w przypadku zielonego światła i tak nie chciałabym
W drugim już było całkowicie inaczej... Może rzeczywiście jeśłi poczujesz że już możesz i chcesz to czemu nie spróbować...Bree lubi tę wiadomość
-
Ja po zabiegu mogłam teoretycznie starać się w pierwszym cyklu bo owulka była, gin zaleciła jednak odczekać, ponieważ chodzi tu głównie o psychikę kobiety. Zależy jak się czujesz.
Niby czytałam o przeciwwskazaniach do zajścia w 1cpp, ale czytałam też, że ciąże zostały donoszone jakby były w każdym innym cykluKaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
anula1990
jest tak jak piszesz, mam wtyki w niebie, dostaje szalu na widok kobiet w ciazy, ukladam sobie wszystko w glowie i nie pojmuje ze te ktore nie chca to wpadaja, te co chca to czesto nie maja, te co niedbaja maja zdrowe dzieci a te ktorym zalezy czesto je traca...
Ale wracam tu na forum, czytam co piszecie, troche zazdrosze, ale tak pozytywnie bo wiem ze niedlugo tu wroce na fioletowa strone mocy z moja fasolka ktora poprostu chciala sie urodzic w zimie a nie w pazdzierniku
Widac lubi snieg tak jak jaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:09
Kaśku, anula1990, Małgorzatka, aanaa, paula1, Mo_niczka, Katarzyna87, Beeblu lubią tę wiadomość
-
Hej gratuluję wizyt Natka
ana
agania
Cieszę się że wszystko okej
Bree zaglądaj ile chcesz kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:12
Bree lubi tę wiadomość