X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia możliwe że to wystarczy :) musisz spytać. Ja nie mam wpisanego w książeczce, wiec pewnie dlatego wysyła mnie gin na grupę krwi.

Co do orgazmu to pewnie wszystko zależy od stanu przyszłej mamy. Ja plamiłam, więc teraz mi gin odradziła sex. Pewnie gdyby tego nie było, nie robiłaby przeciwskazań.

Mamie ma być dobrze, a jak orgazm robi jej dobrze, to czemu nie ;) Prawie jak zachcianka na gofra o 2:00 w nocy :D

Bree, Nynusia, Natka88, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna no niestety... ja mam ten problem, że on z nimi mieszkał 30 lat. Czasem mam wrażenie, że już się go nie naprostuje... Ten facet nie miałby wad gdyby nie macki jego rodziców. Jest przez nich totalnie ubezwłasnowalniany. I pomyśleć, że byłam tak entuzjastycznie nastawiona do tego wspólnego mieszkanie. Jak mieszkali od nas 400km to życie było takie kolorowe. No ale już staram się o tym nie mówić, wygadałam się i mam nadzieję, że będzie mi już lepiej, bo to moje dzieciątko od wczorajszego wieczora zalewane jest moimi smutkami. Na pewno nie wie co się dzieje ;)

Mi wczoraj popękały żyłki na piersiach. Całe piersi ma w drobnych siniakach. Libido na minusie praktycznie od początku. Kilka razy przytulaliśmy sie z mężem ale było to dla mnie niekomfortowe więc daliśmy sobie spokój. Poczekamy na drugi trymestr może wróci zapał :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze jak sex czy orgazm nie jest zakazany przez lekarza to mozna... o tym kolysaniu tez slyszalam... mi lekarz niczego nie zakazal... przyczyny nie bede szukac na sile i sobie wkrecac, moglo byc ich tysiac i bog jeden raczy wiedziec co to bylo... na badania jakiekolwiek z materialu po poronieniu nie mam co liczyc (Anglia) tutaj dopiero po 3 takich "przygodach" ktos sie mna zajmie... poki co staram sie byc dobrej mysli i isc do przodu... jestem w kontakcie z Mersiak, bedziemy sie wspolnie wspierac ;)

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/orgazm-w-ciazy

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa to rzeczywiście średnia przyjemność ;/ Mój dzwoni do swojej mamy co wieczór, ale ona jest sama, więc rozumiem. Gadają o bzdetach, ale chłopak potrafi tajemnicę zatrzymać dla siebie.

U mnie jest ten plus, że teściowa, z moją mamą, tatą, siostrą męża i jej mężem się wręcz uwielbiają :) Spotykają bez okazji, dzwonią do siebie na urodziny. Upili się razem, płakali razem, więc ja mam bajkę

Z artykułu podrzuconego przez Nynusię "Z najnowszych badań wynika jednak, że skurcze wywołane przez orgazm nie są w stanie doprowadzić do przedwczesnego porodu. Z drugiej strony, należy pamiętać, że orgazm w ciąży może być niebezpieczny, jeśli ciąża jest zagrożona.

Jeśli kobieta jest zdrowa, a ciąża przebiega bez zakłóceń, orgazm i seks są całkowicie bezpieczne. Mają nawet korzystny wpływ: poprawiają nastrój kobiety w ciąży i minimalizują różne dolegliwości ciążowe. "

Laski myśmy na to wszystko same wpadły ;D Po co my do lekarzy chodzimy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 16:41

Ursa, Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 bardzo trafne porównanie :D

Ursa och.. skąd ja to znam... (zapytam mamy, bo mama, a mama to... -idealnie)

Ursa, Katarzyna87, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 19minut i do domku !!! jak się cieszę :D

Aaaa... do mojej wizyty pozostało już tylko 7 pełnych dni <3

l22nhdgeccid541p.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazal sie wstrzymac z ♡ chodziasz bylo wszystko ok.szkoda heh

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ale będziesz miała wspaniałe widoki :D W 10 tygodniu to już będzie naprawdę mały człowiek :)

Bree, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Nynusia...prywatnie chodzę...
    Myślisz,że mi da..?
    W sumie dał mi kartę ciaży już na pierwszym usg-tydzień temu...
    I byłam u niego,jak beta mi zaczęła spadać przy ciaży biochemicznej,wiec jest ze mną od początku,to wie co i jak...
    Cały czas mnie trzyma...ja już po prostu nie mogę:(
    Przez to gorzej się odzywiam...
    Ale wiesz co?
    Jak mi nie da zwolnienia,to pójdę do innego-proste;)

Dodiiiiiiii Doddiiiiiiiii
    Skoncz tym razem będzie wszystko dobrze ! zapewne :P
    Ty wiesz ze ja cie cąły czas obserwuje :P a jak zaczniesz ciś pierdoły to ci nakopie do dupy :D Prosto z mostu i na temat !
    Trzymaj sie i wyluzuj,
    <3

oar8skjod4lwslof.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Mi lekarz kazal sie wstrzymac z ♡ chodziasz bylo wszystko ok.szkoda heh

Zeta ale pomyśl jaki będziemy miały boski orgazm jak już gin pozwoli!!! :D*

*i jak moje Libido ruszy dupę spod stołu i się obudzi w końcu ;p

Nynusia, Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Laski myśmy na to wszystko same wpadły ;D Po co my do lekarzy chodzimy ;D

Taak :D zresztą kiedyś nie było USG i w ogóle większości leków a dzieci się zdrowe rodziły i nikt nie wydawał kupy szmalu na różne rękawiczki niedrapki, laktatory, sterylizatory i inne

Ursa, Katarzyna87, Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Nynusia ale będziesz miała wspaniałe widoki :D W 10 tygodniu to już będzie naprawdę mały człowiek :)

Taaaak!!! czekam na to baaardzo, właśnie dziś czytałam i oglądałam jak będzie fasolinka wyglądać :D

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Katarzyna87 ale ja mam książeczkę zdrowia dziecka swoją gdzie jest oznaczenie grupy krwi z nazwą lab i podpisem więc chyba może być ?! Pójdę na wizytę to się dowiem a jak się okaże, że to nie wystarczy to wtedy szybko zrobię.
    A co do orgazmu to podobno dla kobiety w ciąży i dla fasolki jest to nawet wskazane bo fasolka odbiera to jako kołysanie a kobieta rozluźnia mięśnie a czy to prawda ?! nie wiem...
    Mi tłumaczono an poczatku że każda kobieta w ciązy musi mieć oznaczenie grupy krwi nawet gdy ma wpisane w ksiązeczce.
    Istnieje możliwość od noworodka pobrania krwi pępowinowej, która ma to do siebie iż może zmieniać grupę.
    Pytałam o to w labolatorium bo mówie po co mam robić jak wiem..

Ursa lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - ja biorę luteinę 3x100 i dupka 3x1 więc to też duża dawka :)

Ursa - mam nadzieję że największe nerwy i smutki przejdą i mąż zrozumie że tak nie można :/
    aaa i też biorę pregna plus 1x1

Ursa, Bree, Kaśku, FreshMm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grupe krwi mam z książeczki krwiodawcy i nikt problemu nie robi i uwaza ja za wartosciowy dokument:)

Ursa lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do was - czy jak położycie się na brzuchu to zaczyna was w podbrzuszu kuć?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Mi tłumaczono an poczatku że każda kobieta w ciązy musi mieć oznaczenie grupy krwi nawet gdy ma wpisane w ksiązeczce.
    Istnieje możliwość od noworodka pobrania krwi pępowinowej, która ma to do siebie iż może zmieniać grupę.

Bo może to nie tyle chodzi o grupę krwi co ten odczyn Coombasa? Czyli czy istnieją przeciwciała w przypadku bRH minus? Ja też mam w książeczkę wbitą grupę a mimo to ten odczyn zawsze mi badają.

Edit: A ten odczyn to nic innego jak ponowne zbadanie grupy krwi i stwierdzenie obecności przeciwciał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 17:41

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie klulo, ale piersi mnie bolaly jakbym miala za przeproszeniem dwa worki pelne ropy :/ A w zaawansowanej ciazy to uwielbialam spac na brzuchu tylko podkladalam sobie koldre :)

Tak z innej beczki - odnosnie USG czytalam zbyt czeste usg nie jest wskazane w ciazy ale jako tako nie ma stwierdzonych naukowo jego skutkow ubocznych... ja to najchetniej kupilabym sobie wlasne usg dla swietego spokoju i ogladalabym dzidzie 2 razy dziennie...
    jak nie 10 razy :D

agania, Kaśku, EwelKa wielka, Bunia86, BATTINKA, betii, FreshMm lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Ja miałam przy narodzinach i powtórzone mając 6mcy

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ