X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim Konradem zyjemy w zwiazku partnerskim od 12 lat...tesc jest zaje*isty, taki co to do tanca i do rozanca, mozna sie z nim napic i pogadac o wszystkim... jak sie dowiedzial o wnuku to sie bardzo ucieszyl bo bylby to pierwszy wnuk... tesciowa tylko powiedziala wielke glosne COOO???!!! :D

Ja mowie do nich per pan, pani...zastanawialam sie jak wnuczek by sie zwracal :D Ale to malo istotne... teraz zaprzysieglam sobie ze jak bede zafasolkowana to z pewnoscia im nie powiem...

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tego nie rozumiem, nie mów nikomu oznacza dla niektórych powiem sąsiadce, i ciotce Heńce

Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Just_me nie poddawaj się i staraj się o dzidzię, bo wiem że tego pragniesz!!!!
    Ja jak powiedziałam o pustym jajeczku teściom (mam nadzieję, że dzidzia się pokaże w ten piątek)to była gadka:
    -"To nie będzie wnuczka"? "Trzeba z tym coś zrobić" "Jak może nie być wnuczka?"
    A później godzina paplania teściowej na temat kalendarzyka, okresu i jej obliczenia jak to możliwe, że są opóźnienia aż o 2 tygodnie. Jej tłumaczenie, co gdzie i kiedy się dzieje, bo według jej obliczeń wszystko powinno być dobrze. Słuchałam jej wypuszczając wszystko drugim uchem. Powiem szczerze nie lubię mojej teściowej i nie polubię. A co najgorsze powiedział mój teściu, że teraz musi wszystko odkręcać, bo powiedział już rodzinie chociaż miała być to tajemnica i teraz każdy wie włącznie z sąsiadami:/
    Sorki dziewczyny, ale takie gadanie mnie wkurza i wieczne pouczanie:/

Kochana wszystko będzie dobrze, czekamy na dzieciątko u Ciebie ;) Opóźnienia się zdarzają, a matematyka teściowej nic nie da.

U mnie kiedyś moja mama się wygadała jak mnie zwolnili z pracy. Redukcja etatów, ale i tak ubodło. Nie prosiłam, żeby nikomu nie mówiła bo to takie oczywiste się wydawało. Tydzień później spotkałam kuzynkę, która przez całe osiedle się darła jak tylko mnie zobaczyła "słyszałam, że jesteś bezrobotna?" Ale byłam zła wtedy ;/ Swoją drogą kuzynka sama bez pracy od paru lat, ale co tam, jej się nie można było czepić.

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja tez tego nie rozumiem, nie mów nikomu oznacza dla niektórych powiem sąsiadce, i ciotce Heńce

Bo to jest "Heńka moja córa jest w ciąży, ale wiesz...nie mów nikomu"
    Heńka Zośce "Zośka, córka Mirki jest w ciąży, ale wiesz...nie mów nikomu"
    Zośka Jadźce "Jadźka, córka Mirki, wiesz za od Heńki jest w ciąży, ale wiesz...nie mów nikomu"

Dwa dni i połowa miasta wie, ale nie powie nikomu...

Bree, Kaśku, tomania2806 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Cześć dziewczynki moje kochane :) Ja za 2 godziny mam położną trzymajcie kciuki za mnie, pewnie się nic nie dowiem ale cieszę się, że 1 wizytę będę mieć za sobą.

3mam kciuki! (y)

preg.png
  • Kaśku Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo a kiedy ty teraz masz wizytę?

A tak przy okazji nie mogę się zalogować do kalendarza naszego. Też macie problemy? Wrzuca mi że błędna hasło... no przecież znam hasło.

Bree, aanaa lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Bree Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zośka Jadźce "Jadźka, córka Mirki, wiesz za od Heńki jest w ciąży, ale wiesz...nie mów nikomu"

Uśmialam sie :D

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Cześć dziewczynki moje kochane :) Ja za 2 godziny mam położną trzymajcie kciuki za mnie, pewnie się nic nie dowiem ale cieszę się, że 1 wizytę będę mieć za sobą.

Koniecznie jak tylko wrócisz pochwal się jak było.
    A kciuki oba zaciśnięte :-)

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka, humor mi poprawiłaś ;)

Bree, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Hahaha ... rozpracowałaś system :-D

Bree, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahahahaha nie mogę, ale w moim przypadku to właśnie tak działa. Powiem Halinie Halina powie Zosi, Zosia powie Marysi, Marysia powie babci, babcia nic nie powie, bo głucha

Wizytę mam w ten piątek o 9.45, asystować będzie mi mama, która bardzo mnie wspiera. Chociaż moja mama umie dochować tajemnicy i nic nikomu nie mówi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:26

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Wizytę mam w ten piątek o 9.45, asystować będzie mi mama

W takim razie trzymam mocno kciuki też za Ciebie i wierzę ogromnie że wszystko będzie dobrze i zobaczysz wreszcie fasolkę z serduszkiem jak dzwon.. :-P

8R8Zp1.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą rodzice i teściowie no bo wiedzieli i tak kiedy transfer wiec jak jechaliśmy na pierwszą bete to też wiedzieli
    Mieszkam chwilowo z teściową i od czasu gdy wie że się udało okropnie działa mi na nerwy tego nie rusz tego nie rób no kur***jak bym była normalnie ułomna jakaś rozumiem dbać o siebie odpoczywać ale bez przesady wczoraj powiedziałam że przedłużyłam sobie l4 ale za tydzień chce wrócić do pracy bo oszaleje w domu matko boska jak ją ruszyło ze w moim stanie i do pracy juz nie wytrzymałam i jej powiedziałam że upośledzona to ja nie jestem wiem co mi wolno a co nie
    Wiem może i chce dobrze ale jak chce za dobrze to mi to zaczyna przeszkadzać chyba jak każdej by to przeszkadzało

Bree lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasku tez tak kiedys mialam , ze na innym urzadzeniu nie moglam jak zmienialam haslo to pierwsze bylo prawidlowe a mimo to nic sie nie logowalo i okazalo sie ze nie jest aktywowane , musialam wejsc w maila i jeszcze raz klikac aktywuj mimo ze to robilam , moze to pomoze ! :)

Bree lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bree Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze robic obiad a mi sie nie chce... niech mnie ktos kopnie plizzzz! :D

Na co macie ochote? Ja chyba zrobie klopsy z szynki i marchewke na masle ;)

Bunia86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku - co do Twoich badań prenatalnych, o termin zapytaj tam gdzie będziesz robić badanie. Jak ja się umawiałam to chciałam iść do konkretnego lekarza ale on miał termin na mój ok 13t1d i Pani na rejestracji powiedziała mi że to za późno, a to przychodnia typowo prenatalna więc babka wiedziała co mówi bo sama mi wyliczała termin na podstawie ostatniej @.
    Oczywiście nie chcę Ci nic sugerować tylko piszę żebyś wiedziała jaką mam informację. Wiem że z mężem będzie z kolei raźniej więc zdecyduj sama :).

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Kasku tez tak kiedys mialam , ze na innym urzadzeniu nie moglam jak zmienialam haslo to pierwsze bylo prawidlowe a mimo to nic sie nie logowalo i okazalo sie ze nie jest aktywowane , musialam wejsc w maila i jeszcze raz klikac aktywuj mimo ze to robilam , moze to pomoze ! :)

szczescliwa_mamusia21 ale ja pisałam o naszym kalendarzu takim wspólnym do którego link mamy na pierwszej stronie. Zresztą nik i hasło też tam jest więc ciężko zapomnieć ... Już się tam logowałam i działało a teraz nie chce.. buu.

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny bo nie wiem czy się martwić czy to normalne
    Boli mnie momentami podbrzusze w środku tak jak by na @
    Traw to chwilę i przechodzi ale po chwili wraca:(

201510287051.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za wsparcie i proszę bardzo o trzymanie kciuków w piątek o 9, bo pewnie wejdę wcześniej jak ostatnio

Bree, Kaśku, Bunia86 lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma plot w ogóle na szczęście ;) Ale rozumiem o czym mówicie, chociaż mi by to osobiście bardzo nie przeszkadzało. W tej ciąży od początku było dobrze, więc dość szybko wszystkim powiedzieliśmy... W pierwszej było źle od początku. Najpierw beta słabo rosła, potem podejrzenie pozamacicznej, a na koniec jak okazało się, że pęcherzyk jest w macicy, to zarodka nie było i tak w kółko... W drugiej poroniłam tydzień po spodziewanej @ - beta rosła i nagle kaplica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:37

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ