X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam o takim prawie, ale ja nie mam zamiaru mówić o ciąży w 6 tygodniu ciąży, bo jeszcze wszystko może się stać

km5st5odymuuq2ts.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka a kiedy masz w planach informować :) ?

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 14 Tc zarówno w pracy, jak i bliskich, rodzinę

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy macie zamiar powiedzieć w pracy o ciąży. Mam pytanie jeszcze czy to prawda ze po 3m-cu pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży na umowę o pracę a na zlecenie jak jest

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli na razie wie tylko mąż/partner?

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zlecenie żadne prawo nie chroni ciężarnej. tak samo na umowę o dzieło, stażu oraz o pracę w zastępstwie.

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena, tak wie tylko mąż i jak na 6tc wystarczy, nawet nasza córka nie wie

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj powiedzieliśmy rodzicom, ledwo na tyłkach usiedzieli tak ich nosiło żeby wszystkich obdzwonić :) Miło było patrzeć na ich szczęście :)

Kaśku lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my się będziemy cieszyć wszyscy niestety dopiero, gdy dziecko dostanę całe i zdrowe do rąk po porodzie. Do tego czasu będzie strach i łzy.

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mysle sobie, jak to fajnie bylo w ciąży z corka pierwsz raz, żadnych leków, kłopotów istna sielanka...piękny czas

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z synkiem też miałam książkową, z córką od początku problemy. teraz póki co nic się nie dzieje, ale u mnie problem z niewydolnością szyjki, więc to pewnie kwestia czasu.

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam SLE i od kilku dni bola mnie stawy kolanowe i zaczynam sie zamartwiać. Dodatki jestem tak zmęczona, ze ledwo funkcjonuje, a jestem psychologiem, wiec musze byc na pełnych obrotach.

km5st5odymuuq2ts.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietam ze ja powiedzialam w pracy w 4 mcu ciazy a pracowalam do 8mca a w 9 poszlam na L4
    rodzicom powiedzialam w 3 mcu ciazy i tesciom tez
    dalsza rodzina, znajomi i wogole inni dowiedzieli sie jak widzieli juz brzuszek
    po co zapeszc tak sobie wowczas mowilam no i ciesze sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 11:57

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    A kiedy macie zamiar powiedzieć w pracy o ciąży. Mam pytanie jeszcze czy to prawda ze po 3m-cu pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży na umowę o pracę a na zlecenie jak jest

Ja już powiedziałam, tak to prawda po 3m-cu pracodawca nie może Cię zwolnić jesli masz umowę o pracę, jeśli jest ona na czas określony przedłuża się do czasu porodu.

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Wpadam tylko, by powiedzieć, że z trudem umówiłam się na usg prenatalne, bo ciężko z terminami... Akurat zbliżają się święta Wielkanocne, niektórzy lekarze robią sobie wolne - przynajmniej u "Sodowski" w Katowicach było ciężko nawet się dodzwonić, ale w końcu się udało. :) jedyne co to nie udało się do lekarki, którą sobie upatrzyłam i nie było wolnych terminów w godzinach wieczornych, to się umówiłam do kogokolwiek, byle u nich. A zależało mi u "Sodowskiego", bo tam wszyscy polecają - dają po badaniach świetnie wszystko opisane, porządnie je robią.
    To tak mówię, by Te z Was, które też planują prenatalne, nie zwlekały z umówieniem się :)

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Bree Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning!

Przeczytalam zalegla lekture i melduje sie na posterunku ;)
    Widze ze nie tylko moja sroda jest jakas taka "krzywa" :/

To juz wczoraj mialam wiecej powera...
    Tak sobie mysle ze mam uczulenie na niektorych ludzi...
    OK przytrafilo mi sie co mi sie przytrafilo...tragedia...nie ja pierwsza i nie ostatnia, staram sie poskladac do kupy sama i dzieki takim ludziom jak Wy <3

Ale mam uczulenie na takich ktorzy starajac sie mnie pocieszyc opowiadaja o jeszcze wiekszych tragediach i sugeruja ze ja mam swoja tragedie traktowac jako pewnego rodzaju "szczescie"

...albo jeszcze jak porady plyna z ust osob ktore sobie na internecie kupily tabletke poronna bo im sie ciaza znudzila, i pisza mi takie rzeczy jak ta ponizej, to juz w ogole cisnienie mi sie podnosi! Uslyszalam takie cos:

"Nic sie nie martw...nic sie nie stalo za 3 miesiace machniesz sobie nowe...ja wzielam tabletke w 11 tygodniu a teraz jestem w ciazy ze zdrowym dzieckiem"

Wiecie co... mialam ochote machnac... ale kijem do golfa w potylice...i bez czekanie 3 miesiecy :D

Tak w ogole to dzisiaj pomimo krwawienia zmierzylam sobie pierwszy raz temp. Moze to bez sensu ale psychicznie czuje sie przez to lepiej...no i wrocilam do moich ciazowych witaminek...

Zastanawiam sie tez ile dni po poronieniu powinnam zrobic badania zeby dobrze sie przygotowac do kolejnej fasolki...

W ogole to mam starszna gonitwe mysli, moze to moje hormony wariuja a moze ja?

PS
    Fajnie ze jestescie, jak tu wracam to troche jakbym wracala "do domu" :)

Udanego dnia kobietki!

Kaśku, Ursa, Bunia86, paula1 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama po zabiegu wręcz kazała mi nie płakać, bo ona rozumie. Spytałam się czy kiedyś zdarzyła jej się podobna sytuacja, powiedziała że nie. Byłam na nią wtedy bardzo zła.

Druga historia - znów moja mama ;/ - powiedziała, że ona o mnie starała się rok, a u nas tak szybciutko poszło (nie chwaliłam się staraniami na prawo i lewo). Wtedy jej wygarnęłam i sobie poszła.

Ale mnie wtedy wkur***. Też słyszałam historie w stylu "babcia miała trojaczki i poroniła" - ch* że w latach 60tych, ale co tam.

Każdy reaguje inaczej, ale masz rację Bree, takie opowiastki bardziej wkurzają niż pomagają ;/

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Just_me ogromnie mi przykro !! Trzymaj się dzielnie. Sciskam Cię mocno!!

Ja prenatalne tez będę robić. Na razie umóœiłam się na 20.03 ale chciałabym zmienić na 30.03 bo wtedy M będzie mógł pójść a strasnzie chce :-)
    Tylko nie wiem czy nie trochę za póżno bo to już 13+3 będzie. Niby można do 13+6 ... sama nie wiem. Co myślicie?

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ja to usłyszałam. Nawet od swojej mamy, ze to przeciez dziecko nie było, albo lepiej, no i po co wy mówiliście wszystkim, teraz trzeba odkręcać, może powiedz, ze ci się okres spóźnil, ta 12tygodni, albo ja mam gorzej, bo nie mam dzieci, ty chociaż masz jedno.

Dziewczyny, czy wy się tez czujecie jakbyście byly chore, silne zmęczenie, uderzenia gorąca, ledwo zyje. Niby jako takich mdłości nie mam, ale czuje sie strasznie. Może ten duphaston tak na mnie wpływa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 12:38

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie nie mają wyobraźni.

Ja bym szła w tym 13+3 z partnerem. Widziałam mojego jak zobaczył serduszko ;D nie wiem co mnie bardziej rozczuliło ;D

Potem jak zadzwonił do siostry pochwalić się, to aż się chłopina wzruszył ze szczęścia jak opowiadał o serduchu ;D

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ