X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gulasz, kasza i kiszone ogórasy :)

~Rewianka~, Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś ogórkowa która uwielbiam:)

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pracy głodna jak wilk. W markecie WSZYSTKO chciałam kupić. Zjadłam 4 kanapki z szynką i pomidorem, w międzyczasie ugotowałam sobie zupę jarzynową z mrożonki i mam ochotę wciągnąć jeszcze bułkę z serkiem danio, ale poczekam z godzinkę, bo jak zjem teraz (wszystko w ciągu ok. 30 min), to będę żałować, ale nadal jestem głodna...

Rano jest mi trochę niedobrze, ale nie nazwałabym tego mdłościami. Za to jak mnie najdzie głód, to nie mogę się opanować. Z jednej strony brak mdłości mnie trochę martwił, ale z drugiej cieszę się, że mogę jeść, bo nie byłabym w stanie pracować :/

Kasia82, Kaśku, Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no oczywiście obiad jadłam w pracy :) Schab w cieście, ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty :)

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to jasne, póki co się nie denerwuję :)
    Nie jestem lekarzem więc nie podjemuję się samodzielnej interpretacji wyników :)

W kadżdym razie jestem pozytywnej myśli, że będzie wszystko ok :)
    A może w labku pomylili się o jeden przecinek :p

Bree lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nóżka z kurczaka, brokuły i ryż w sosie beszamelowym :)
    A na deser serek Bakuś, bo wzbogacony o kwasy omega 3 :D

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszecie to przemawia do mnie gulasz (ale mój ulubiony wołowy robiłby się do jutra) i zupa ogórkowa :D

Czasami mam wrażenie, że mam ochotę na wszystko ;D Ostatnio jadłam jajecznicę zagryzaną croissantem i kakao ;p Kto ciężarnej zabroni

~Rewianka~, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy proszę nie nakręcać dziewczyn i siebie ;-) . Nie czytaj nic co jest w internecie . Po to jest tak szeroka skala w badaniu bety . Jedna ma niższą druga wyższą . Beta w sytuacjach o których pisałaś jest podwyższona nie o kilka jednostek ;-) a dwa wyniki masz w normie a wielkość pęcherzyka nie ma tu nic do rzeczy to orientacyjnie się porównuje do wieku czy się zgadza z usg . Obliczanie na mm "czarnej kropki" na monitorze nie jest takie super dokładne czasem lekarz może pomylić się o 1 mm co dla statystyki wieku ciąży może być już jednym dniem ;-) także stop własnym interpretacją jakichkolwiek wyników :-)

Ja zostanę na noc . Karmią mnie kroplówkami tylko , narazie ścisła dieta . morfologia wyszła okej :-) jeszcze raz wam dziękuję za wsparcie odezwę się już jutro idę spać bo dosłownie zamykają mi się oczy patrząc na te ściany . Buziaki miłego wieczoru i spokojnej nocy <3

Ursa, Bree, agania, Bunia86 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak <3

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak - no to pewnie zostań z nami :), mam nadzieję że czujesz się już lepiej :). Co do reakcji na to co się tu dzieje i czy dasz radę... będą gorsze dni ale spokojnie, trzymamy za Ciebie kciuki i czekamy na dobre wieści :).
    Fakt, na różowej stronie mniej się zawsze działo, ale ja poznałam tam dziewczyny z którymi mam kontakt do tej pory i wspieramy się :).

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze wrześniówki już znają płec :)

Kasia82, ~Rewianka~, polkosia, ola.321, Kaśku, Bree, agania, Katarzyna87, Bunia86 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka - odpoczywaj :) miłego wieczoru!!

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam gulasz z marchewką i kopytka i zaraz chyba się ocielę:(

Bree, agnes175 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    ja zrobiłam gulasz z marchewką i kopytka i zaraz chyba się ocielę:(

Też mam wrażenie, że pęknę zaraz.

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak ! Witaaaaaaj <3 Fajnie ze jestes :*

Małgrzatka spokojnej nocy zycze trzymaj sie !

Bree lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiłam schab w sosie własnym z kaszą :) bo miałam ochotę na kaszę i zjadłam z ogórkiem kiszonym :):).

Powiem Wam że od jakiegoś tygodnia mam taki apetyt że oglądam strony kulinarne i ślinka mi cieknie jak widzę zdjęcia tych pyszności :).

Niedobrze mi już nie tak często ale jednak czasem trochę mnie mdli, więc może to jest tak jak z bólem piersi że raz bolą bardziej raz mniej :/.

Ursa - no nieźle, wrześniówki już na tym etapie są :)

a listopadówki pewnie na betach :)

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Powiem Wam że od jakiegoś tygodnia mam taki apetyt że oglądam strony kulinarne i ślinka mi cieknie jak widzę zdjęcia tych pyszności :).

Niedobrze mi już nie tak często ale jednak czasem trochę mnie mdli, więc może to jest tak jak z bólem piersi że raz bolą bardziej raz mniej :/.

Jak bym czytała o własnych objawach. Moje mdłości pojawiają sie teraz tylko czasami i są jakby lżejsze. Apetyt też mam niezły. I dokładnie to samo mam jak oglądam fotki z blogów kulinarnych... po prostu wtedy zjadłabym wszystko.
    Mi jest niedobrze, tak na prawdę, jak za dużo zjem.

Myślę, Olu, że nam powolutku już będzie odpuszczało :) W końcu już łożysko zaczyna pracowac :)

ola.321, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też napisałam, że nie podejmuję się interpretacji tych wyników :)
    Jutro lekarz to zrobi.
    I nie jest moim celem straszyć inne, ale forum jest od dzielenia się swoimi obawami czy szczęśliwymi nowinami przecież ;)

Bree lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa - jak dobrze że mnie uspokoiłaś :*, niby nie chciałam panikować ale doszukuję się chociaż najmniejszych mdłości... są tylko czasem i dużo mniejsze niż jeszcze 1-2 tygodnie temu. Chyba masz rację że teraz to już u nas będzie z górki z tymi mdłościami i będzie wzrastał apetyt :D.

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuski:)Ale zgłodniałam po waszych wpisach:)Ja się czuję już trochę lepiej, najgorzej jest wieczorem, okropna niestrawnośc i zgaga. Co dzień walczę z zaparciami:) Wczoraj robiłam badania pierwszego trymestru, skorzystałam z bonu Diagnostyki (ale dla kobiet planujących ciążę, bo więcej badań mi się pokrywało z tym co lekarz zalecił), dodatkowo dorobiłam mocz i toxi Igm. Wyniki mam w miare dobre, martwi mnie tylko glukoza, bo mam 97 przy normie do 99,a nie jem w ogole słodkiego:/Dodatkowo w moczu PH jest za wysokie, ale wydaje mi się, że to nic wielkiego. Wizyta 16. 03 chyba jajko zniose do tego czasu, bo na ostatniej wizycie widziałam tylko pęcherzyk więc stres momentami bierze górę:/ Ale jestem dobrej myśli:)

Małgorzata trzymaj się tam, wiem co to znaczy problem z żołądkiem:/Non stop mam jakieś bóle, refluks, ale na szczęście może trzy razy wymiotowałam więc nie podrażniam tego żołądka dodatkowo.

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ