X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja niestety też kocham jajuszka na miękko i często mam na nie ochotę ale przerzucilam się na średnio miękko i nawet mogą być ;)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nigdy nie mogłam jeść jajek na miękko bo mnie po nich bolał żołądek i w sumie ta informacja to tylko ciekawostka ;)
    Następna wizyta za ok 4 tyg, już nie mogę się doczekać.

Bree lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,a ja od wczoraj jem same kwasidla na przemian ze slodkim,dzis dzien bez mdlosci,wiec jest fajnie na sniadanko mialam sledzia w smietanie i goraca czekolade ;)
    a w ciazy niepowinno sie jesc surowych jaj,miesa czy ryb a takze watrobki,serow plesniowych,chyba to takie glowne.omg teraz sobie pomyslalam ze ten moj sledz byl z octu,a to sie liczy ze byl surowy??!!

Bree lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoje jajka i jem sadzone i na miękko ;) Watróbka też nie jest zabroniona, nie można jej jeść często, ale jak raz na całą ciążę się zje, to na pewno się nic nie stanie ;)

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam jajecznice i wedzonego lososia do tego :3 narobilyscie mi tymi jajkami smaka :D

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hejka,a ja od wczoraj jem same kwasidla na przemian ze slodkim,dzis dzien bez mdlosci,wiec jest fajnie na sniadanko mialam sledzia w smietanie i goraca czekolade ;)
    a w ciazy niepowinno sie jesc surowych jaj,miesa czy ryb a takze watrobki,serow plesniowych,chyba to takie glowne.omg teraz sobie pomyslalam ze ten moj sledz byl z octu,a to sie liczy ze byl surowy??!!

Asia, ja tez jadłam śledzie z octu lub z oleju i teraz mi włosy dęba stanęły. Ale taki z octu/oleju to chyba nie jest surowy, bo marynowany... Rany, na wszystko trzeba uważać. Już wariuje od czytania etykietek i tłumaczenia znaczenia E.

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jajka od rodziców więc eko, ale przyznam, że nie podejmę ryzyka :)

Bree lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadłam śledzie w oleju :D Na kolację ;)

~Rewianka~, Bree lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja dziś jadłam śledzie w oleju :D Na kolację ;)

I racja Polkosia :)
    Przecież śledzie to 'przysmak' ciążowy, a ich się nigdy nie smaży/gotuje, więc z octu/oleju muszą być OK :D

Bree, polkosia lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śledzi to nie wiem ale wiecie dziewczynki jak raz się coś zje to wydaje mi się ze nie powinno się nic stać przecież jemy takie rzeczy całe życie ale nie oznacza to że akurat w ciąży się coś stanie to musiałby być pech wydaje mi się ze tyczy to się dużych ilości tego typu jedzenia

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można jeść jajek na miękko? Nic mi gin nie mówiła :(
    A czemu nie można?

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śledzia jadłam raz w życiu haha !

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna bo podobno nie ścięte białko i żółtko może zawierać jakieś bakterie niebezpieczne dla dzidzi

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surowe jajka to zagrożenie zarażenia się salmonella ;)

Bree lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was szczepionkę p/grypie? Jak się czułyście po?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też przez 2 dni śledzie jadłam :/ ale takie białe były jakby ścięte w pomarańczowym oleju z cebulą, więc chyba nie surowe :).

A co do szczepionki brałam chyba raz w życiu parę lat temu i już więcej nie zdecydowałam się. Nie pamiętam nawet jak się czułam, więc nie pomogę :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:45

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja skoncze sobie teraz moja dziare ktora zaczelam przed ciaza...i piwa sie napije bo bardzo lubie...o! Takie dobre strony tego "urlopu" od zafasolkowania ;)
    PIWO! Jak leżałam w szpitalu to powiedziałam, że od razu jak będę tylko mogła wypiję! Czekam, aż krwawienie ustanie trochę i wypiję <3

Bree, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Małgo ja w 6 tygodniu miałam sam pęcherzyk 11mm a tydzień póżniej biło już serduszko, także nie stresuj się tak jak ja bo to nic nie pomaga :)

Mersiak staszliwie sie cieszę że Cię widzę tutaj :) Cały czas myślałam o Tobie i naal myślę, tak samo jak o Bree i innych aniołkowych mamach. jesteście mega dzielne i już niedługo będziecie razem z nami wymieniać kolejne dolegkiwości ciążowe :)

Arielka ja słodyczy nie zjadam, w ogóle niczego nie zjadam, na myśl o jedeniu mam odruch wymiotny :(

Bree a gdzie Twoja dziara? Napisz coś więcej :) Uwielbiam :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz pije sobie warke strong i sie zamartwiam dlaczego mi krwawienie ustaje...znowu mam wkreta ze cos ze mna nie tak ze za malo tego... nigdzie nie moge uzyskac miarodajnej informacji jak to powinno wygladac, ile jak dlugo, no bo chyba 3 dni i to takie jak slaby okres to chyba za malo...szlag mnie trafia ze nie moge isc do lekarza jak w normalnym cywilizowanym kraju zeby uzyskac normalna odpowiedz tylko zameczam wszystkich po necie i szukam na googlach, toz to jest chore zeby czlowiek w Europie Zachodniej w 2015 roku placacy podatki i pracujacy byl pozbawiony opieki lekarskiej.... szlag!

AsiaPoli lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do śledzi takich ze słoika to ja całe życie myślałam że one są jakieś jakby obgotowane czy cos :P haha człowiek uczy się całe życie :)

Mersiak ja po swojej stracie jak wróciłam do domu to wypiłam piwo i zapaliłam papierosa ) Powem Ci że dało nam to taki można by powiedzieć chwilowy relaks :) Siedzieliśmy przytuleni sączyliśmy piwo i duuużo rozmawialiśmy. I było jakby lepiej :)

Bree lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ