Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziś u gina widziałam serduszko
ginka powiedziała, że ocenia wiek na 5+6
za dwa tyg ponowne usg by zobaczyć czy jest ok, a jutro druga beta.Amerie, Amerie, ola.321, Kaśku, Bree, Bunia86, Natka88, szczesliwa_mamusia21, EwelKa wielka, paula1, Katarzyna87, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czekajaca000 wrote:Witam dziewczynki. A mnie dopadło takie wstrętne chróbsko jak nigdy w życiu
wirus jakis podobno gorączka, kaszel ktory rozsadza klatkę i oskrzela aż sie boje kaszlec do tego katar i bol gardla no normalnie masakraaa!! Czuję się jak umierająca lekarka pozwolila brac apap na zbicie gorączki ale tak się boję bo to pierwszy trymestr czyli najwrazliwszy czas
(( Brała ktoraś z Was apap w 1 trymestrze?
Bree lubi tę wiadomość
-
Bree wrote:mersiak ja tez tak mialam ze mi spadla ale bylam cieplawa a teraz juz sie czuje normalnie... (mam nadzieje ze normalnie
) boze tak sie nakrecam ze juz mysle gdzie by tu fasolkowac bo sobie tak postanowilismy ze nie w domu
Wariatkaja mam 37 stopni ;/ porobiłam trochę w kuchni i taki ból mnie złapał, że znów na tabletkach ;/
Bree lubi tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Buffy gratuluje !
Matko jaka tu dyskusja sie odbyla
A ja bylam dzisiaj na Urgent ( IP ) tak mnie niepokoily te klucia i dziwny sluz , ze postanowilam sie zbadac . Oczywiscie z groszkiem wszystko ok , ale badal mnie praktykant chyba , bo nie potrafil odpowiedziec na wiekszosc moich pytan .Na Usg widac bylo groszka i cos jeszcze i sie pytam ,co to jest? . A on na to , ze albo glowa , albo nie wie coPoprostu rece opadaja . Oczywiscie wrocilam do domu i poszperalam w necie i okazalo sie , ze to cialko zolte
Bree, Bunia86, Nynusia, Małgorzatka lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Mersiaczku 37 to jeszcze nie ma takiej tragedii, moze dlatego ze mialaz zabieg to dluzej sie schladzasz? Ja mialam 37,5 na poczatku ale juz jest ok...bole mnie lapia tez wlasnie jak chodze cos wiecej, jak siedze albo leze to przechodza, ale czasami jak mnie zlapie skurcz na kilka sekund to mam ochote komus dokopac...
Lojkalojka z tymi lekarzami to masakra jakas... jak mi robil usg to powiedzial ze widzi dwa pecherzyki i to drugie to chyba blizniak jest albo jakas zylka... noz kurna...to co sobie mam z fusow wywrozyc co to jest bo on nie wie???
Dodam ze moj lekarz wyklada na Oxfordzie to spodziewalabym sie ze lepiej bedzie ogarnial temat.
Dzisiaj zarejestrowalam sie w Manchesterze w polskiej klinice. Wizyte mam w przyszla sobote. Koszt USG + badania krwi - okolo 1500 zl!!! Malo nie zemdlalam...beda starali mi sie sprzedac wszystkie badania krwi wmawiajac ze sa niezbedne no bo na tym zaraiaja, a ja musze miec tylko te niezbedne w moim przypadku...no i znowu batalia... -
Bree,, anie masz możliwości przyjechania do polski i zrobienia diagnostyki tutaj?
Bree na pewno jestem tego żywym przykładem pod koniec listopada lyzeczkowanie, bęc luty i juz ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:21
Bree lubi tę wiadomość
-
Bree wrote:Trzymam kciuki z calej sily, moze to te leki zafalszowaly w jakis sposob wyniki? Sorry jak glupio pisze ale nie znam sie na tym, w zyciu nie mialam bety...
Ja też nie robiłam bety w pierwszej ciąży, teraz też nie. Jedynie na usg byłam, a na kolejne muszę pójść za dwa tygodnie. Poza tym łykam Duphaston i jestem na zwolnieniu, więc na razie do 8 kwietnia odpoczywam w domu. -
Gratuluje Buffy
co do kremów na rozstępy to koleżanka, która ma termin w marcu stosowała bio Oli (ale pewnie każda oliwka by była dobra), pharmaceris i pare innych i nie ma rozstępów. Wiem tylko, ze z jej opinii mustella słabo sie wchłania i nie jest warta ceny. Myślicie, ze to już czas sie nawilżać? Ja to nie mam we krwi systematyczności w stosowaniu zabiegów upiększających i nie wiem czy dam radę sie codziennie smarować
Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Bree,, anie masz możliwości przyjechania do polski i zrobienia diagnostyki tutaj?
Bree na pewno jestem tego żywym przykładem pod koniec listopada lyzeczkowanie, bęc luty i juz ciąża
Mysle ze bilety na samolot + cena prywatnych badan w PL bylaby zblizona do tego co zaplace tu na miejscu... juz trudno...wydam te kase tylko zeby mi powiedzieli cos konkretnego a nie wrozyli z fusow...szlag mnie trafia jak co drugie slowo u lekarza brzmi "chyba, prawdopodobnie, mozliwe, raczej, powinno itd...." -
Arielko, Twoją ciążę prowadzi dr Piekarski czy tylko chodzisz do niego na usg? Byłam u niego na pierwszym usg, za dwa tygodnie idę na kolejne. Dużo się płaci u niego za samą wizytę? Bo pewnie oddzielnie płaci się za usg, oddzielnie za wizytę. No i badania pewnie niestety prywatnie trzeba wszystkie robić, prawda?
Bree lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mnie też dopadła jakaś grypsko
plackiem umieram w łóżku mam gorączkę i głowa mi peka raz zimno raz goraco też się zastanawiałam czy coś wsiąść akurat wyczytałam od was o tym apap i chyba też weznę masakra co za wredne grypsko
Bree lubi tę wiadomość
-
w pierwszym trymestrze paracetamol jedyne w stanach koniecznej konieczności. Przy temperaturze 38 bym dopiero wzięła. A wcześniej, chłodne okłady i letnia kąpiel. U mnie w pracy tez wszyscy kaszlą i chorują i czuje, ze chcą mnie zarazić
dodatkowo miejsce pracy tez sprzyja infekcjom
Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość