Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja zjadłam kanapki z czosnkiem profilaktycznie. Głodna jestem co 5 minut i to tak mnie ssie, jakbym nic nie jadła cały dzień. Nawet endokrynolog powiedziała, ze skoro nie wymiotuje to powinnam przystopować z jedzeniem ale sie nie da
Bree lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tez przechodziłam tydz.temu grypsko i dr powiedzial ze można na dobę wziac do 6 apapow...miałam taka gorączkę 39.3 ze wzięłam te 6apapow ale apap extra...gorączka może być o wiele groźniejsza.
Pozdrawiam.Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Kasia82 dlaczego dogorywasz? co sie stalo?
aagatkaa1984 jak ja slysze nachos to mam tylko jedno skojarzenie z Nacho Figuerasem kapitanem druzyny polo ktorego uwielbiamTakiego nachosa to sama bym schrupala
Buffy ja kocham ryby
EwelKa wielka a za czosnek to zloto oddamEwelKa wielka, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez kocham czosnek
a Apapow Extra to absolutnie bym nie radziła brać - zawierają kofeinę jako składnik zwiększający sile przeciwbólowego działania paracetamolu. Plus w pierwszym trymestrze to bym sie ograniczyła do dwóch tabletek dziennie. Paracetamol jest bezpieczny od drugiego trymestru a w pierwszym to ostatecznie bo wiadomo gorączka nasz wróg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:31
Bree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bree wrote:Kasia82 dlaczego dogorywasz? co sie stalo?
aagatkaa1984 jak ja slysze nachos to mam tylko jedno skojarzenie z Nacho Figuerasem kapitanem druzyny polo ktorego uwielbiamTakiego nachosa to sama bym schrupala
Buffy ja kocham ryby
EwelKa wielka a za czosnek to zloto oddam
Bree, jakoś tak ogólnie kiepsko się czuję. Mdli mnie trochę i mam potrzebę polegiwania,bo czasami brzuch mnie lekko kłuje. Senna niby nie jestem, ale ogólnie czuję się jak na jakimś kacu.Całe szczęście, że dostałam zwolnienie, bo nie miałabym na nic siły. Lekarz zabronił mi chodzić po schodach i mamy też zakaz współżycia. Zresztą na to i tak nie miałabym ochoty. Mój wygląd chyba też obecnie do najseksowniejszych nie należy.
Bree lubi tę wiadomość
-
EwelKa wielka wrote:Tez kocham czosnek
a Apapow Extra to absolutnie bym nie radziła brać - zawierają kofeinę jako składnik zwiększający sile przeciwbólowego działania paracetamolu. Plus w pierwszym trymestrze to bym sie ograniczyła do dwóch tabletek dziennie. Paracetamol jest bezpieczny od drugiego trymestru a w pierwszym to ostatecznie bo wiadomo gorączka nasz wróg.
No przecież wiadomo ze zadne leki nie sa wskazane w I trymestrze! I absolutnie nie robię reklamy żeby Apap lykac garściami tak? Tylko przy temp.powyżej 39 to raczej trzeba się ratować! Opisalam swój przypadek w którym Apap owy mi pomógł ten słabszy nie miał by żadnego działania bo ten Extra mi kilka kresek zbil i to na chwilkę...
Tak dla uscisnienia sprawy......EwelKa wielka, Bree, Ursa lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Arielko, Twoją ciążę prowadzi dr Piekarski czy tylko chodzisz do niego na usg? Byłam u niego na pierwszym usg, za dwa tygodnie idę na kolejne. Dużo się płaci u niego za samą wizytę? Bo pewnie oddzielnie płaci się za usg, oddzielnie za wizytę. No i badania pewnie niestety prywatnie trzeba wszystkie robić, prawda?
Chodziłam do niego jeszcze długo przed pierwszą ciążą. Szczerze mówiąc to nie pamiętam ile sama wizyta bo kiedyś brałam antykoncepcje i miałam wizytę co pół roku i na każdej robił mi usg. Ogólnie chyba nawet jak mnie badał na fotelu a potem usg to też i tak płaciłam 150 a sama wizyta nie wiem, ale chyba 100. Badania niestety trzeba prywatnie no i nie ma umowy z nfz, więc jak Ci wypisuje receptę to płacisz za lek 100%. No ale ja nie zmienię lekarza, ponieważ to był pierwszy lekarz, który mi nie wydał recepty na antykoncepcje zanim nie zrobiłam badań wątroby i krzepliwości krwi. Potem jak byłam w ciąży o okazało się, że obumarła miałam zabieg w instytucie matki i dziecka, ponieważ dr Piekarski tam pracuje i chociaż zabieg wykonywała inna przemiła lekarka to Pan Piekarski przyszedł do mnie na sale pooperacyjną i pytał jak się czuję. To było bardzo miłe. Uważam, że jest świetnym i wykwalifikowanym lekarzem i warto zapłacić i prowadzić u niego ciążęBree lubi tę wiadomość
-
Hejka kochane ♡
Marzyłam aby to napisać
Czy mogę dołączy ? :*
Paulina, termin na 29 października, mama aniołka w 5tc.
Dzisiaj na USG zobaczyłam serduszko, a fasolka ma już 8mm tak się ciesze :*Bunia86, paula1, Natka88, Ursa, EwelKa wielka, Bree, Amerie, Nynusia, FreshMm, dodinka, Majlena, Małgorzatka, Arielka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Zasjonek super
gratuacje
Zajsonek, Bree lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26