WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię, ale musiałam chwile z teściowa posiedzieć bo jesteśmy teraz na ich łasce :)

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię, co jakiś czas czytam co piszecie, ale nie mam siły na pisanie, bo znów dogorywam. :(

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam do domu i nie miałam ochoty na jedzenie, po czy nie minęło 10minut zjadłam nachosy z serem, 5kabanow i ziemnika gotowanego w mundurku, a glodna nie bylam

EwelKa wielka, Bree, Bunia86, Natka88 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Agatka no ładnie ;p ja właśnie będę szamać sushi z rybą na gorąco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:08

Bree lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam kanapki z czosnkiem profilaktycznie. Głodna jestem co 5 minut i to tak mnie ssie, jakbym nic nie jadła cały dzień. Nawet endokrynolog powiedziała, ze skoro nie wymiotuje to powinnam przystopować z jedzeniem ale sie nie da :)

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez przechodziłam tydz.temu grypsko i dr powiedzial ze można na dobę wziac do 6 apapow...miałam taka gorączkę 39.3 ze wzięłam te 6apapow ale apap extra...gorączka może być o wiele groźniejsza.
    Pozdrawiam.

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 dlaczego dogorywasz? co sie stalo?

aagatkaa1984 jak ja slysze nachos to mam tylko jedno skojarzenie z Nacho Figuerasem kapitanem druzyny polo ktorego uwielbiam <3 Takiego nachosa to sama bym schrupala :3
    Buffy ja kocham ryby :D
    EwelKa wielka a za czosnek to zloto oddam :3

EwelKa wielka, Kasia82 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja też, zwłaszcza sushi :p
    Wiadomo, że surową absolutnie, ale na ciepło to w sam raz :)

EwelKa wielka, Bree lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kocham czosnek :) a Apapow Extra to absolutnie bym nie radziła brać - zawierają kofeinę jako składnik zwiększający sile przeciwbólowego działania paracetamolu. Plus w pierwszym trymestrze to bym sie ograniczyła do dwóch tabletek dziennie. Paracetamol jest bezpieczny od drugiego trymestru a w pierwszym to ostatecznie bo wiadomo gorączka nasz wróg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:31

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czosnek też :)

• Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosty z zoltym serem i czosnkiem a do tego herbata earl grey :3

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 5 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie chce pierogów z jagodami, kupiłam mrożone i jutro zjem jak teściowej nie będzie :)

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu się smacznie na noc zrobiło :) Ja na kolację zjadłam to samo co na obiad :P Pomidorówkę z ryżem :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)

Wysłany: 5 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubię. Ja teraz prawie wszystko bym zjadła :)

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kasia82 dlaczego dogorywasz? co sie stalo?

aagatkaa1984 jak ja slysze nachos to mam tylko jedno skojarzenie z Nacho Figuerasem kapitanem druzyny polo ktorego uwielbiam <3 Takiego nachosa to sama bym schrupala :3
    Buffy ja kocham ryby :D
    EwelKa wielka a za czosnek to zloto oddam :3

Bree, jakoś tak ogólnie kiepsko się czuję. Mdli mnie trochę i mam potrzebę polegiwania,bo czasami brzuch mnie lekko kłuje. Senna niby nie jestem, ale ogólnie czuję się jak na jakimś kacu. :( Całe szczęście, że dostałam zwolnienie, bo nie miałabym na nic siły. Lekarz zabronił mi chodzić po schodach i mamy też zakaz współżycia. Zresztą na to i tak nie miałabym ochoty. Mój wygląd chyba też obecnie do najseksowniejszych nie należy. :)

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Tez kocham czosnek :) a Apapow Extra to absolutnie bym nie radziła brać - zawierają kofeinę jako składnik zwiększający sile przeciwbólowego działania paracetamolu. Plus w pierwszym trymestrze to bym sie ograniczyła do dwóch tabletek dziennie. Paracetamol jest bezpieczny od drugiego trymestru a w pierwszym to ostatecznie bo wiadomo gorączka nasz wróg.

No przecież wiadomo ze zadne leki nie sa wskazane w I trymestrze! I absolutnie nie robię reklamy żeby Apap lykac garściami tak? Tylko przy temp.powyżej 39 to raczej trzeba się ratować! Opisalam swój przypadek w którym Apap owy mi pomógł ten słabszy nie miał by żadnego działania bo ten Extra mi kilka kresek zbil i to na chwilkę...
    Tak dla uscisnienia sprawy......

EwelKa wielka, Bree, Ursa lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Arielko, Twoją ciążę prowadzi dr Piekarski czy tylko chodzisz do niego na usg? Byłam u niego na pierwszym usg, za dwa tygodnie idę na kolejne. Dużo się płaci u niego za samą wizytę? Bo pewnie oddzielnie płaci się za usg, oddzielnie za wizytę. No i badania pewnie niestety prywatnie trzeba wszystkie robić, prawda?

Chodziłam do niego jeszcze długo przed pierwszą ciążą. Szczerze mówiąc to nie pamiętam ile sama wizyta bo kiedyś brałam antykoncepcje i miałam wizytę co pół roku i na każdej robił mi usg. Ogólnie chyba nawet jak mnie badał na fotelu a potem usg to też i tak płaciłam 150 a sama wizyta nie wiem, ale chyba 100. Badania niestety trzeba prywatnie no i nie ma umowy z nfz, więc jak Ci wypisuje receptę to płacisz za lek 100%. No ale ja nie zmienię lekarza, ponieważ to był pierwszy lekarz, który mi nie wydał recepty na antykoncepcje zanim nie zrobiłam badań wątroby i krzepliwości krwi. Potem jak byłam w ciąży o okazało się, że obumarła miałam zabieg w instytucie matki i dziecka, ponieważ dr Piekarski tam pracuje i chociaż zabieg wykonywała inna przemiła lekarka to Pan Piekarski przyszedł do mnie na sale pooperacyjną i pytał jak się czuję. To było bardzo miłe. Uważam, że jest świetnym i wykwalifikowanym lekarzem i warto zapłacić i prowadzić u niego ciążę :)

Bree lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja juz sie zmywam do wyrka, niech Wam sie przysnia Wasze rozbrykane zdrowe fasolki <3 Dobranoc wszystkim, do jutra :3

Bunia86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane ♡
    Marzyłam aby to napisać :)
    Czy mogę dołączy ? :*

Paulina, termin na 29 października, mama aniołka w 5tc.

Dzisiaj na USG zobaczyłam serduszko, a fasolka ma już 8mm tak się ciesze :*

Bunia86, paula1, Natka88, Ursa, EwelKa wielka, Bree, Amerie, Nynusia, FreshMm, dodinka, Majlena, Małgorzatka, Arielka, Kaśku lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasjonek super :) gratuacje :)

Zajsonek, Bree lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ