X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię, ale musiałam chwile z teściowa posiedzieć bo jesteśmy teraz na ich łasce :)

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię, co jakiś czas czytam co piszecie, ale nie mam siły na pisanie, bo znów dogorywam. :(

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam do domu i nie miałam ochoty na jedzenie, po czy nie minęło 10minut zjadłam nachosy z serem, 5kabanow i ziemnika gotowanego w mundurku, a glodna nie bylam

EwelKa wielka, Bree, Bunia86, Natka88 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Agatka no ładnie ;p ja właśnie będę szamać sushi z rybą na gorąco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:08

Bree lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam kanapki z czosnkiem profilaktycznie. Głodna jestem co 5 minut i to tak mnie ssie, jakbym nic nie jadła cały dzień. Nawet endokrynolog powiedziała, ze skoro nie wymiotuje to powinnam przystopować z jedzeniem ale sie nie da :)

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez przechodziłam tydz.temu grypsko i dr powiedzial ze można na dobę wziac do 6 apapow...miałam taka gorączkę 39.3 ze wzięłam te 6apapow ale apap extra...gorączka może być o wiele groźniejsza.
    Pozdrawiam.

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 dlaczego dogorywasz? co sie stalo?

aagatkaa1984 jak ja slysze nachos to mam tylko jedno skojarzenie z Nacho Figuerasem kapitanem druzyny polo ktorego uwielbiam <3 Takiego nachosa to sama bym schrupala :3
    Buffy ja kocham ryby :D
    EwelKa wielka a za czosnek to zloto oddam :3

EwelKa wielka, Kasia82 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja też, zwłaszcza sushi :p
    Wiadomo, że surową absolutnie, ale na ciepło to w sam raz :)

EwelKa wielka, Bree lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kocham czosnek :) a Apapow Extra to absolutnie bym nie radziła brać - zawierają kofeinę jako składnik zwiększający sile przeciwbólowego działania paracetamolu. Plus w pierwszym trymestrze to bym sie ograniczyła do dwóch tabletek dziennie. Paracetamol jest bezpieczny od drugiego trymestru a w pierwszym to ostatecznie bo wiadomo gorączka nasz wróg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 21:31

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czosnek też :)

• Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosty z zoltym serem i czosnkiem a do tego herbata earl grey :3

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 5 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie chce pierogów z jagodami, kupiłam mrożone i jutro zjem jak teściowej nie będzie :)

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu się smacznie na noc zrobiło :) Ja na kolację zjadłam to samo co na obiad :P Pomidorówkę z ryżem :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)

Wysłany: 5 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubię. Ja teraz prawie wszystko bym zjadła :)

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kasia82 dlaczego dogorywasz? co sie stalo?

aagatkaa1984 jak ja slysze nachos to mam tylko jedno skojarzenie z Nacho Figuerasem kapitanem druzyny polo ktorego uwielbiam <3 Takiego nachosa to sama bym schrupala :3
    Buffy ja kocham ryby :D
    EwelKa wielka a za czosnek to zloto oddam :3

Bree, jakoś tak ogólnie kiepsko się czuję. Mdli mnie trochę i mam potrzebę polegiwania,bo czasami brzuch mnie lekko kłuje. Senna niby nie jestem, ale ogólnie czuję się jak na jakimś kacu. :( Całe szczęście, że dostałam zwolnienie, bo nie miałabym na nic siły. Lekarz zabronił mi chodzić po schodach i mamy też zakaz współżycia. Zresztą na to i tak nie miałabym ochoty. Mój wygląd chyba też obecnie do najseksowniejszych nie należy. :)

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Tez kocham czosnek :) a Apapow Extra to absolutnie bym nie radziła brać - zawierają kofeinę jako składnik zwiększający sile przeciwbólowego działania paracetamolu. Plus w pierwszym trymestrze to bym sie ograniczyła do dwóch tabletek dziennie. Paracetamol jest bezpieczny od drugiego trymestru a w pierwszym to ostatecznie bo wiadomo gorączka nasz wróg.

No przecież wiadomo ze zadne leki nie sa wskazane w I trymestrze! I absolutnie nie robię reklamy żeby Apap lykac garściami tak? Tylko przy temp.powyżej 39 to raczej trzeba się ratować! Opisalam swój przypadek w którym Apap owy mi pomógł ten słabszy nie miał by żadnego działania bo ten Extra mi kilka kresek zbil i to na chwilkę...
    Tak dla uscisnienia sprawy......

EwelKa wielka, Bree, Ursa lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Arielko, Twoją ciążę prowadzi dr Piekarski czy tylko chodzisz do niego na usg? Byłam u niego na pierwszym usg, za dwa tygodnie idę na kolejne. Dużo się płaci u niego za samą wizytę? Bo pewnie oddzielnie płaci się za usg, oddzielnie za wizytę. No i badania pewnie niestety prywatnie trzeba wszystkie robić, prawda?

Chodziłam do niego jeszcze długo przed pierwszą ciążą. Szczerze mówiąc to nie pamiętam ile sama wizyta bo kiedyś brałam antykoncepcje i miałam wizytę co pół roku i na każdej robił mi usg. Ogólnie chyba nawet jak mnie badał na fotelu a potem usg to też i tak płaciłam 150 a sama wizyta nie wiem, ale chyba 100. Badania niestety trzeba prywatnie no i nie ma umowy z nfz, więc jak Ci wypisuje receptę to płacisz za lek 100%. No ale ja nie zmienię lekarza, ponieważ to był pierwszy lekarz, który mi nie wydał recepty na antykoncepcje zanim nie zrobiłam badań wątroby i krzepliwości krwi. Potem jak byłam w ciąży o okazało się, że obumarła miałam zabieg w instytucie matki i dziecka, ponieważ dr Piekarski tam pracuje i chociaż zabieg wykonywała inna przemiła lekarka to Pan Piekarski przyszedł do mnie na sale pooperacyjną i pytał jak się czuję. To było bardzo miłe. Uważam, że jest świetnym i wykwalifikowanym lekarzem i warto zapłacić i prowadzić u niego ciążę :)

Bree lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja juz sie zmywam do wyrka, niech Wam sie przysnia Wasze rozbrykane zdrowe fasolki <3 Dobranoc wszystkim, do jutra :3

Bunia86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane ♡
    Marzyłam aby to napisać :)
    Czy mogę dołączy ? :*

Paulina, termin na 29 października, mama aniołka w 5tc.

Dzisiaj na USG zobaczyłam serduszko, a fasolka ma już 8mm tak się ciesze :*

Bunia86, paula1, Natka88, Ursa, EwelKa wielka, Bree, Amerie, Nynusia, FreshMm, dodinka, Majlena, Małgorzatka, Arielka, Kaśku lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasjonek super :) gratuacje :)

Zajsonek, Bree lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ