X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, połóż się i połóż rękę na brzuchu. Sprawdź czy Ci się napinają mięśnie podczas tego bólu. Tak radziła któraś dziewczyna i chyba to mądra rada. Tępy ból wg mnie to tak w którym stoisz zgięta w pół. No i bóle po bokach to normalka w 6 tyg.

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki bol jest normalny, bol ktoś jest niebezpieczny, to bol rozlany, silny w sklai od 0-10, minimum8

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięśnie wydają się nie napięte.
    W zasadzie to on jest trochę tępy, ale nie zgina mnie w pół. Nie jest jakiś mocny. Ale taki rozlany właśnie jakby.

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Trzymam kciuki za wszytko wizyty ,będzie dobrze Kochane :* Ja nie Mam na nic ochoty wczoraj tak najadlam się pierogów z kapusta i grzybami,że od tamtej pory nic nie jem :) chyba z 10 zjadłam. Ogólnie na nic nie Mam ochoty. Leżę i leze. Buziaki

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy bóle będą się pojawiać zwłaszcza na samym początku. Moim zdaniem to normalne ale jak się martwisz to zadzwoń do lekarza

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli jest coś nie tak, to jest to specyficzny ból, inny niż zawsze, da się rozróżnić.

Ursa, meeegi1771 lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    37.3 to może być zwykla temperatura ciazowa, gdyz teraz mamy ja srednio podwyzszona do 37.5.
    Mi gin pozwolil brac paracetamol/apap i powiedzial tez, ze w przypadku temperatury od 38.5.
    Ja bralam od 38, bo i tak dobijalam do 40 i nic nie pomagalo:/

Dokładnie jestem tego samego zdania. Temperatura 37 to teraz normalna temperatura. Ale może ja nie jestem tak odważna :)

Zrealizowałam swój plan i zjadłam 8 pierogów z jagodami i chyba zaraz ugotuje kolejne bo są takie pyszne :)).
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam teraz 13. Bo chce zmienić lekarza i będę wypróbowywać innego :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od wczoraj umieram...

Ból głowy nie do zniesienia przy tym mdłości i zawroty głowy, myślałam, że dziś będzie lepiej ale jest to samo co wczoraj :(
    Obudziłam się o 4 nad ranem w sumie przez ten ból już nie usnęłam.

No i zaliczyłam dziś rano pierwszego ciążowego pawia :(

Ogólnie ciesze się, że dziś jest piątek bo bym chyba nie wyrobiła...:/

l22nhdgeccid541p.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek gratuluje... ta zielona kokardka na tescie <3

Malgo85 trzymam kciuki za Twoja fasolinke :3

Blondik gratulacje :)

aagatka1984 zycze Ci wszystkiego dobrego, i zero stresu, juz za chwile zobaczysz swoje malenstwo!

melenaxoxo <3 ja sie nie moge doczekac moich wizyt w przyszlosci i tego jak dostane pierwszego kopniaka :D

lojkalojka lyzwy??? Jezdzisz? Ale super :3

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace, zycze zeby opuscil Was stres bo to okropne uczucie... duzo zdrowka wszystkim...

Ja chyba lapie dola i czekam wlasnie na telefon od psychologa... ale ja sie lecze od lat na depresje wiec.... nic nowego...

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od wczoraj pobolewa podbrzusze. Wezmę sobie zaraz nospę i rozsiądę się w pracowniczym fotelu starając odpoczywać.

Cycki bolą coraz mniej, ale tym się nie martwię, bo to nie jest tak, że nagle przestały tylko ból powoli schodził.

Blondik - WRESZCIE :*

Bree, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Miłego dnia wszystkim :)

Trzymam mocno kciuki za Malgo! Powinna zaraz tu byc?
    Agatka za Ciebie również. Ja sobie tak myślę, że takie złe przeczucia to chyba przez hormony, ja też takie miałam. Trzy dni byłam pewna, że już po wszystkim.

Buffy ja mam do teraz takie bóle. Wczoraj jak kichnęłam to mnie tak szarpnęło podbrzusze, że mi łzy stanęły w oczach. Żaden lekarz w ogóle się do tego nie ustosunkował, nie mam ograniczenia na seks ani nawet na sporty. Nie wiem jak rozpoznaje się tępy ból ale u mnie jak było źle to miałam regularne skurcze i właśnie tak jak napisała Bunia co kilka minut spinał mi się brzuch. No i była krew. A po bokach to nie musi bolec jajnik to mogą więzadła macicy się rozciągać. Głowa do góry będzie dobrze. Przecież wczoraj widziałaś swojego maluszka! Tak się po prostu nie można umartwiać bo w końcu będziesz musiała zamieszkać w klinice :)

A Chorowitkom życzę zdrówka :)

Bree, EwelKa wielka, Magnosia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Malgo :) mam nadzieję, że się zgłosi do Nas po wizycie :)

Tak się zastanawiam czy nie iść do gina za tydzień w środę na kontrolę. W kolejną sobotę robimy urodziny dla rodziny. To będzie dokładnie ten czas kiedy traciliśmy fasolkę wcześniejszą i po prostu chciałabym to sprawdzić...

Bree, EwelKa wielka, Ursa lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jezeli ma cie to uspokoić, to idź

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna jeśli Cię to uspokoi to pewnie, że idź. Ja właśnie siedzę z komórką w ręce i mam silne postanowienie umówienia się na prenatalne. Dziś według OM zaczyna się 11 tydzień.

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię. Umówię się na przyszły tydzień, wtedy będę 10 dni po ostatnim usg, a 2 tygodnie przed kolejnym.

Dzięki dziewczyny :****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:50

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:

Buffy ja mam do teraz takie bóle. Wczoraj jak kichnęłam to mnie tak szarpnęło podbrzusze, że mi łzy stanęły w oczach. Żaden lekarz w ogóle się do tego nie ustosunkował, nie mam ograniczenia na seks ani nawet na sporty. Nie wiem jak rozpoznaje się tępy ból ale u mnie jak było źle to miałam regularne skurcze i właśnie tak jak napisała Bunia co kilka minut spinał mi się brzuch. No i była krew. A po bokach to nie musi bolec jajnik to mogą więzadła macicy się rozciągać. Głowa do góry będzie dobrze. Przecież wczoraj widziałaś swojego maluszka! Tak się po prostu nie można umartwiać bo w końcu będziesz musiała zamieszkać w klinice :)

No właśnie wiem, że panikowanie niczemu dobremu się nie przysłuży :) Staram się sobie tłumaczyć, że to pewnie maluch się gnieździ, a macica rozciąga na kolejny tydzień. Bo nie jest to ból, który zgina mnie w pół, to bardziej takie uwieranie.
    Ale jeśli wy też tak miewacie to chyba faktycznie to norma.
    Ja żadnego krwawienia nie mam, a właśnie wczoraj było serduszkowanie i zastanawiam się czy może nazbyt intensywne i może tu też przyczyna. Czort wie.

Bree, Ursa lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    No właśnie wiem, że panikowanie niczemu dobremu się nie przysłuży :) Staram się sobie tłumaczyć, że to pewnie maluch się gnieździ, a macica rozciąga na kolejny tydzień. Bo nie jest to ból, który zgina mnie w pół, to bardziej takie uwieranie.
    Ale jeśli wy też tak miewacie to chyba faktycznie to norma.
    Ja żadnego krwawienia nie mam, a właśnie wczoraj było serduszkowanie i zastanawiam się czy może nazbyt intensywne i może tu też przyczyna. Czort wie.

Dobrze to ujęłaś, ja też czuję uwieranie. Bo to nie jest taki typowy ból.

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, udało mi się wcisnąć do dentystki. Niestety podejrzewam u siebie zgorzel w martwym zębie i nie wiem czy nie będzie potrzebne zrobienie prześwietlenia i brania antybiotyku...

Ursa lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam wyjsc na miasto dzisiaj ale sie boje ze nie dam rady...jeszcze nie bylam od.... o ile w domu daje rade to boje sie ze na miescie "cos" zobacze i bedzie to dla mnie zbyt trudne i sie rozbecze w centrum.... szlag by to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:25

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień po zabiegu, przyjaciółce umarło dziecko (1mc), w piątek był pogrzeb. Ryczałam jak bóbr, bardzo personalnie to wzięłam, więc Bree wiem co możesz czuć.

Jednak pamiętaj, że będziesz musiała wyjść, pewnie będziesz miała wrażenie, że wszędzie widzisz brzuchate mamy. Pamiętaj, że za niedługo też będziesz brzuchatą mamą :*

Kochana zastanów się czy jesteś gotowa na starania, skoro boisz się wyjść z domu. Czy jeśli w 1 cyklu się nie uda dasz sobie radę?

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ