X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zacwszystkie bobaski i ich mamusie, bedzie dobrze, musi byc

Bree lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* :* Co słychać ?? Wybaczcie mi ale nie nadrabiałam nie wiem co się dzieje , musze to zrobić ale tyle naskrobałyście że masakra :D Ja sobie odpoczywam w domku i czuję się tak samo czyli do dupy ale nie wymagam po jednym dniu cudów ;) Wczoraj po szpitalu pojechałam do mothercare bo chciałam kupić detektor tętna płodu z polecenia a raczej zalecenia doktorka podobno słychać serduszko już od 10-11 tyg ;) ale nie było więc kupiłam troszkę ciuszków (wariatka wiem) :D ale nie mogłam się oprzeć , jeszcze były takie wyprzedaże że wow :D Widziałam że dosżły kolejne dwie Mamy Blondik i Zajsonek ;) Gratuluje i witam w naszym gronie ;) Mam nadzieję że tutaj już lepszy nastrój a nie burzowo ;) ;) Zaraz Was będę nadrabiać ;) ja już czekam do wyjazdu choć już mówiłam mamie że podczas pobytu mogą się napatrzeć na mój związek z muszlą ;) To chwalę się co upolowałam , starałam się wybierać w miarę uniwersalne ale nacisk męża był ;)
    Miłego dnia kochane a ja idę poczytać :) :)
    (5 bodziaków udało mi się kupić za 3,50 , zdjęcie trochę nie wyraźne nie wiem czemu )
    ce65f113.jpg
    (Tutaj są dwa pajace też za 3f-żal było nie wziąć)
    cb77b7c9.jpg
    (no i kombinezonik za 12f - też się opłacało przeceniony z 26 ;) jakby nie było rodzimy na jesień )
    2f519e31.jpg

Nie które z Was pomyślą że to głupie itd. ale wiecie to naprawdę relaksuje i poprawia nastroj ;) ;)

Bunia86, Katarzyna87, EwelKa wielka, Bree, FreshMm, paula1, Kaśku, Nynusia lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree...jesli boisz sie zobaczyć ciezarna, to pomyśl sobie tak jak ja pomyślałam, dlaczego jestem zla na nią, to nie ona odebrala mi dziecko, może i ona stracila ciążę i cieszy się teraz zdrowa ciąża, bardzo mi pomagalo

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Katarzyna a co się dzieciątku stało?

U mnie wczoraj u brata męża 5tygodniowemu dziecku podczas karmienia mleko wpadło nie w tę dziurkę i zakrztuszenie było tak silne, że akcja serca była zatrzymana i szybko na pogotowie... Na szczęście udało się przywrócić, ale teraz jest w szpitalu. Masakra :(

Bree lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki :)

no to czekamy na wieści z wizyt :)

Bree - głowa do góry, wszystko będzie ok!!

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka ale cudowne te ciuszki :) Najbardziej urzekły nie pajace :) Cudowne :D

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy koszmar, my z nasza corka tez przechodziliśmy katusze, od urodzenia miała juz kolki i silne wymioty, odrzucila pierś. I caly czas plakala, wszyscy bam mówili, ze to kolki i przejdzie, aż do momentu kiedy byla juz bardzo markotna, nie jadła, robila kupy co 10minut, pojechaliśmy w końcu do szpitala, a tam diagnoza zapalenie jelit, wrodzona nietolerancja laktozy, taka glupota a sto lekarzy nie postawili diagnozy, przyszedł do mnie lekarz po badaniach i powiedzial, ze stan jest zly i przyjechaliśmy w ostatniej chwili, ciąża to Pikus, pozniej to jest hard core;)

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Chcialam wyjsc na miasto dzisiaj ale sie boje ze nie dam rady...jeszcze nie bylam od.... o ile w domu daje rade to boje sie ze na miescie "cos" zobacze i bedzie to dla mnie zbyt trudne i sie rozbecze w centrum.... szlag by to!

Bree jesteś silna :) Jeśli to jeszcze nie jest odpowiedni czas to poczekaj jeszcze. Nic na siłę. Daj sobie czas :*

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wcześniak, dużo komplikacji, zaczęły narządy odmawiać posłuszeństwa. Dziecko urodziło się bardzo wcześnie w 24tc.

Małgorzatka ciuszki śliczne, ceny - wow, w polsce takich nie mamy ;P Teraz musi być chłopak :)

Mnie się dzisiaj śniło, że miałam przy sobie niemowlaka, ale nie wiem czy było to moje dziecko? Miało czarne włoski ;)

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

witam nowe mamusie :) uwaga ciężko się wbić, ale musicie próbować :D

kciuki za wizyty :*

no i cieszę się, że wczorajsze wizyty udane!

Mój synek miał kolki przez pół roku, to był hardcore ;)

ja sobie posprzątałam, pomyłam podłogi teraz odpoczywam :)

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Bree Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 Caly czas trzymam sie niezle, pisze tu, czytam co piszecie, ogladam zdjecia i wyniki Waszych badan i jest OK. Poukladalam sobie w glowie sprawy, tlumacze sobie rzeczy czasami w bardzo infantylny spoob aczkolwiek pomagaja mi lepiej popatrzec na rozne sprawy... ale czasami przyjdzie taki moment.. nigdy nie wiem kiedy i nie wiem co go powoduje..w zasadzie nic go nie powoduje bo nie ma jakiegos widocznego, namacalnego czynnika... poprostu to sie dzieje i musze sie wybeczec...mysle ze to jakies stlamszone emocje ze mnie wychodza... w koncu minelo zaledwie kilka dni od tamtej traumatycznej chwili... wiem ze dam rade tylko te momenty kiedy mam slabsze chwile troche mnie przytlaczaja...

leczylams ie wiele lat na depresje i mysle ze to tez nie pozostaje bez znaczenia...

a co do mojej fasolki to mysle sobie ze ona poszla na spacer...pobawic sie z innymi fasolkami... tylko... i za jakis czas wroci...ale z dziecmi/fasolkami juz czasami tak jest... ze maja wrocic o okreslonej godzinie/czasie ale nie sluchaja sie rodzicow i wracaja kiedy chca...ale wracaja...rodzice sie denerwuja ze dzieci/fasolki nie przychodza o czasie...ale jak juz wroca wtedy rodzicom przechodzi zlosc i tula swoje pociechy do siebie i to jest piekne :3

A Twojej przyjaciolce BARDZO wspolczuje...

Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie ponuro zrobiło. :/

Bree lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree musisz wyjść. To dla Twojego dobra wierz mi wiem co mówię, bo sama po śmierci córki prawie miesiąć siedziałam w domu. Ja do dziś nie pogodziłam się z widokiem małych noworodków w wózku, a szczególnie dziewczynek, a nie długo będzie rok, spuszczam głowę w dół, zaciskam zęby i idę dalej.

Małgorzatka, Bree, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i bardzo szczęśliwa. Dzieciątku biło serduszko, było widać migający punkcik. Zobaczyłam sporą niunie, na ekranie. Co ciekawe crl 1.85 GA 8w3d, ale w karcie ciąży mam napisane 8/9 tydzień. Nawet poprosiłam, o prowadzenie ciąży tej samej ginekolog do której chodzę, wydrukowała nawet zdjęcie jak ja poprosiłam. Była bardzo miła i rzeczowa, zleciła mi badania na morfologię+obraz, tsh, mocz

Bunia86, Małgorzatka, Majlena, Bree, Katarzyna87, ola.321, Ursa, Natka88, monika_89, FreshMm, agania, meeegi1771, paula1, Kaśku, Nynusia, lojkalojka, mała.mi lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Bunia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas za oknem dziś słońce :)
    Chyba kompot ugotuję z truskawek :) i malin :)

ojxeej28a64grrny.png

• Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam w miarę ;)
    Buffy Agatka schowajcie te przeczucia do szafy i zamknijcie na klucz ;) Myślcie o tym co jest teraz Buffy zobaczyłaś śliczne , rosnące maleństwo z pikającym serduchem , czego chcieć więcej ;) ;) Agatka Ty zobaczysz dokładnie to samo więc relaks i przestawiamy się na tu i teraz z uśmiechem ;) ;)

Gratuluję wszystkim Mamom udanych wizyt <3
    Muszę uzupełnić nasza liste o kolejne Mamuśki ;) ;)

Katarzyna no powiem Ci że już uwielbiam ten sklep , zawsze myślałam że Mothercare jest strasznie drogie ale to chyba tylko w Pl . Tutaj bardzo mało kosztują rzeczy dla Bąblów ;)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Ale sie ponuro zrobiło. :/
    Czemu :P ?

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bunia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgo tak się cieszę :) Superowo :D czekam na zdjęcia :)

Bree lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Ja już po wizycie i bardzo szczęśliwa. Dzieciątku biło serduszko, było widać migający punkcik. Zobaczyłam sporą niunie, na ekranie. Co ciekawe crl 1.85 GA 8w3d, ale w karcie ciąży mam napisane 8/9 tydzień. Nawet poprosiłam, o prowadzenie ciąży tej samej ginekolog do której chodzę, wydrukowała nawet zdjęcie jak ja poprosiłam. Była bardzo miła i rzeczowa, zleciła mi badania na morfologię+obraz, tsh, mocz
    Gratuluję :) :) :) <3

oar83e3krqgkccev.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo super!!! to obyś następnym razem ujrzała już machające rączki i nóżki <3

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ