X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczęłam zakupki a jaką sprawia mi to radość!!!

No właśnie u każdej inaczej to będzie widać. Sąsiadka ode mnie z bloku miała brzusio dopiero w 5 miesiącu taki żeby było widać, że to ciązowy a moja mama chodzi i się ze mnie śmieje, że u mnie brzuszek trochę się zaokrąglił ale to na pewno w dużej mierze przez wzdęcia

Bree, ola.321 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już kupiłam pierwsze hmm, body. Wrzucę później zdjęcie, bo gdzieś posiałam kabelek od telefonu do lapka. Muszę sobie podpatrzeć kiedy macie kolejne USG :) Ja mam 25/03 więc jeszcze troszeczkę poczekam...

Bree lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę hihi już się nie mogę doczekać!

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, a to już masz kolejne, prawda? Pamięteaj wrzucić fotkę :)
    Lecę na filmik, bo mężuś przyszedł i będziemy oglądać nowy serial: The 100. Podobno dobry. Spokojnej nocki :***

Bree lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzecie już :) ostatnio widziałam serducho <3 pewnie, że wrzucę :)
    To miłego oglądania dobrej nocki :***

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, że pozwole sie wtrącić , bo ja chodze po sklepach i ciagle widze jakies super promocje ! I piekne ciuszki i wlasnie nie wiem czy nie za wczesnie to by bylo zeby kupować ale widze , ze piszecie ze normalnie robicie zakupy , a ja teraz jade na tydzien do Polski wiec na pewno bede łazić wszedzie gdzie możliwe wiec jak ? Moge robic zakupy juz bez ''wyrzutow'' ze to za wczesnie ?

A co do brzuszkow juz kiedys pisalam ze jestem bardzo szczupla , nigdy nie mialam brzuszka a teraz juz fajnie odstaje , malutki minimalny ale nawet nie da sie go ''wciagnac'' wiec jestem pewna ze to malutkie poczatki bobaska :)

Bree lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Mała Mi, ja jestem na zwolnieniu. Jak wiesz, też pracuję w szkole i powiem Ci, że najchętniej bym już została na zwolnieniu. W których klasach uczysz?

Kasiu, ja mam pierwszą klasę 6-latków. Trochę szkoda mi ich zostawić, ale to są dzieci przy których nie da się siedzieć przy biurku, troszkę się trzeba z nimi nalatać, a do tego chodzą do szkoły kaszlące i zasmarkane. Do przytulania też są pierwsze i to zwłaszcza wtedy gdy są chore :-/

Tak sobie myślę, że wezmę to L4 może na razie tak do świąt, a później zobaczę jak będzie. Będzie cieplej, mniej chorób i mdłości może też już się skończą, to wrócę do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 22:06

Bree, Kasia82 lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Bree, jestem z Ciebie dumna! Z takim nastawieniem szybko będziesz miała pokaźny brzuszek.

Kasia82 " I <3 <3 <3 YOU" :* Bezdiesz ciocia internetowa ;)

Kupilam sadzonki, jutro zajme sie ogrodkiem za domem, jest taka piekna pogoda :3

Kasia82 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Kobitki, że pozwole sie wtrącić , bo ja chodze po sklepach i ciagle widze jakies super promocje ! I piekne ciuszki i wlasnie nie wiem czy nie za wczesnie to by bylo zeby kupować ale widze , ze piszecie ze normalnie robicie zakupy , a ja teraz jade na tydzien do Polski wiec na pewno bede łazić wszedzie gdzie możliwe wiec jak ? Moge robic zakupy juz bez ''wyrzutow'' ze to za wczesnie ?

A co do brzuszkow juz kiedys pisalam ze jestem bardzo szczupla , nigdy nie mialam brzuszka a teraz juz fajnie odstaje , malutki minimalny ale nawet nie da sie go ''wciagnac'' wiec jestem pewna ze to malutkie poczatki bobaska :)
    Mnie mówili że do 3m-ca się nie kupuje bo to źle wróży 3 miesiąc juz jest więc ja juz wpadłam w zakupowy szał wszędzie widzę sklepy z ciuszkami dla dzieciaczków;)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kasia82 " I <3 <3 <3 YOU" :* Bezdiesz ciocia internetowa ;)

Kupilam sadzonki, jutro zajme sie ogrodkiem za domem, jest taka piekna pogoda :3
    Super sprawa ogródek <3 ja mam ogródek na balkonie co roku ;)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no widzisz, same babole, ach ta ciaza.... Oby ciebie odmÓżdżenie nie trafilo.

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Miłego dnia dla wszystkich :)

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana :)
    Mi tez juz się brzuszek zaokragla, a waga stoi w miejscu.
    Jedno co mi się zmieniło to, że jakoś nie mogę patrzeć na mięso. Jadlabym tylko ser żółty albo topiony, dżem. Wczoraj mój M przyjechał rano i wieczorem go naszło i zrobił pieczone skrzydełka, to masakra, nawet zapach mnie dobijal. Ale dzień zakończyliśmy bardzo miło, troche poserduszkowalismy, bo mi też już tego brakowało ;-) zawsze myślę później czy będzie ok wszystko, no ale gin nam na razie nie zabronił.
    Co do rzeczy dla maleństwa też się cały czas zastanawiam czy jeszcze nie za wcześnie, no ale później mowie jakby człowiek miał wierzyć w jakieś przesady to by do porodu nic nie kupił...
    Muffinka ja wczoraj też gotowałam pomidoroweczke z ryżem bo taka miałam ochotę, dzisiaj planuje schabowe ale nie wiem czy go zjem...
    Miłej niedzieli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 07:08

Bunia86, Bree lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..czy gin pokazywal Wam na monitorku ciałko żółte?Mi pokazał i stwiedzil,ze to torbiel ciałka żółtego i strasznie się boję o mojego maluszka:(

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez juz wstałam ;)
    Paula u mnie się przytylo 300 gram.
    Od mięsa mnie odrzuca w ogóle nie mogę ciężkich rzeczy bo mecze się potem 2 dni.
    Co do serduszkowania to my korzystamy półki możemy zwłaszcza ze mi ochota wróciła a ze powiem nawet ze przez wrażliwsze piersi jest o wiele przyjemniej ;)

U mnie chyba tez dziś zawita schabowy.
    Miłej niedzieli moje drogie;)

paula1, Bunia86, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to ja tez ciężkich nie mogę jeść, bo się później męczę cały wieczór wieczór. Wczoraj na drugie danie zrobilam jajko sadzone to do wieczora je czułam czułam.
    Dodinka a nic Ci więcej o tym nie powiedzial? nie słyszałam o torbieli ciałka żółtego
    Edit: teraz sobie w googlach wpisalam, to piszą ze może się wchłonąć ale może też nawracać. I trzeba kontrolować cały czas u lekarza... Ale to pewnie Ci gin mówił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 08:00

Bree lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,
    mam pytanie. czy jak pojde do mojej ginki prywatnie a nie na NFZ to mam ja poprosic o usg czy sama zleci?

Bree lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melena jak płacisz to masz prawo do wszystkiego zresztą sama ci zrobi, bo więcej kasy za to zgarnie ;)

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula..dziekuje,ze mi odpisałaś..
    No będę gin mówił,ze ro ciałko żółte,a drugi,ze to krwotoczna torbiel ciałka żółtego...Ten drugi mnie mocno nastraszyl i przez to ciągle mysle o tej torbieli..mowil,ze to czasem wychodzi przy ciazy i ze moze się wchłonąć,ale tez moze pęknąć..a czytałam,ze jak pęknie,to można poronic:(Nigdy nie miałam torbieli..ta wyszła teraz przy ciąży..Nie martwilabym sie tak bardzo,gdyby nie to,ze ma 5cm na 6cm :(

Bree lubi tę wiadomość

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje tez ,ze tak jak y trochę zaokrąglony ale nie wiem sama ,może to złudzenia :) Widzę to co chce zobaczyć :D Jesz ze ma czas żeby urosnąć :) co do jedzenia to sama nie wiem na co Mam ochotę ,a na co nie raz to bym zjadła raz to ;D hehe niezdecydowanie :D

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ