X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ja na chwile obecna tez nie mam w ogóle ochoty..a jeszcze tydz temu mogłabym codziennie :) a no cóż..podobno od około 3m-ca ochota wraca znow :)
    11.02 mam pierwsza wizytę u gina..mam nadzieje ze juz coś będzie widać ♡♡♡♡
    Na pewno ja już 2 razy robiłam co prawda pęcherzyk ciążowy ale ładnie rósł najpierw miał 2 a 4 dni później 7 mm także super . U ciebie juz będzie prawie 7 tydzień to już serduszko usłyszysz :-) ja teraz czekam tak 2 tygodnie i tylko będę chciała usłysze. Bicie serca :-) potem już nie robię co za dużo te nie zdrowo ;-)

Bree, polkosia lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki u mnie ciąg dalszy głupich myśli itd u mnie ani mdłości ani zachcianek ani wyraźnego zmęczenia w ogóle nie czuje się jak w ciąży. W środę gin mam nadzieje ze po tej wizycie trochę się uspokoje.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Cześć Dziewczynki u mnie ciąg dalszy głupich myśli itd u mnie ani mdłości ani zachcianek ani wyraźnego zmęczenia w ogóle nie czuje się jak w ciąży. W środę gin mam nadzieje ze po tej wizycie trochę się uspokoje.
    Ania to nie myśl :-P nie no żartuje nie da się ale postaraj się nie nakręcać nie potrzebnie :-) to że jeszcze nie masz objawów to nie znaczy że nie będziesz ich mieć :-) kochana trzymam kciuki za twoją wizytę i za to żebyś się uspokoiła . stres to akurat nasz największy wróg ;-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Na pewno ja już 2 razy robiłam co prawda pęcherzyk ciążowy ale ładnie rósł najpierw miał 2 a 4 dni później 7 mm także super . U ciebie juz będzie prawie 7 tydzień to już serduszko usłyszysz :-) ja teraz czekam tak 2 tygodnie i tylko będę chciała usłysze. Bicie serca :-) potem już nie robię co za dużo te nie zdrowo ;-)

Ja już się nie mogę doczekać... szkoda, że mój ginekolog jest tak bardzo zapracowany od ilości pacjentek, że nie mam możliwości zapisać się wcześniej :(
    No cóż muszę być cierpliwa :)

A co byście chciały mieć chłopca czy dziewczynkę ? :P ja dziewczynkę - już mamy nawet imię wybrane ::):)

Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:

Aniu nie nakręcaj się! Ja przez ost tydzień czułam się średnio a dziś jestem pełna energii bez nawet najmniejszego bólu czy dyskomfortu.
    Moja koleżanka urodziła miesiąc temu i gdyby nie to, że miała brzuszek nie wiedziałaby, że jest w ciąży- tak świetnie się czuła i nie miała żadnych dolegliwości.
    Będzie dobrze ;*

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała dziewczynkę, bo chłopiec już jest i byłaby parka :) Ale co będzie to będzie, byle zdrowe :)
    Co do serduszkowania...ja mam ochotę, ale mąż dopiero przyjeżdża w piątek, po 5 tyg nieobecności, więc jak lekarz pozwoli (w piątek ma wizytę też) i nie będzie przeciwwskazań to na pewno będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:32

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta 129,6 w piątek było 32,36 :) endometrium 17,3mm

Muffinka1019, Nynusia, Małgorzatka, paula1, ola.321, tomania2806 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy poprzednich ciazach wymiotowalam okolo 6 miesiecy i to nie tylko rano ale calymi dniami.... teraz narazie zemdlilo mnie 2 razy ale obylo sie bez wymiotow... za to sutki pieka mnie zawsze jakby ktos kostki lodu przykladal albo szpilki w nie wbijal, stercza caly czas, no i zyly tez mi juz powychodzily, podbrzusze mnie tak cmi, czasami zakluje jajnik ale to tak sekunde, czasami cos jakby mi sie w brzuchu przsuwalo, takie jakby ruchy w jelitach, trudno to opisac... z wszystkim sobie radze, ale ta "chcica" mnie zabije, juz spie z koldra miedzy nogami :D bo sie troche boje ze zbyt czesty sex moglby mi zaszkodzic, cos takiego mam pierwszy raz :D Teraz sie z tego smieje ale chwilami to bywa tak upierdliwe ze nie potrafie nic w domu zrobic :D

Nynusia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Gratki ;*

Fatim, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) Pozdrawiam Was serdecznie i nieśmiało dopisuję się do Waszego grona ;)

Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum czyli nie ma się czym martwic ;)
    Ja zrobiłam generalne porządki w sypialni, a teraz leze bo rozbolał mnie z tego brzuch :\ tez bym chciała dziewczynkę, ale od samego poczatku mam przeczucie ze będzie chłopczyk. A jak Wasze przeczucia? Co co serduszkowania to do 12 tygodnia nie chce, bo się boje. Zobaczę jeszcze co mi powie ginekolog po badaniu

Fatim, Małgorzatka lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Przy poprzednich ciazach wymiotowalam okolo 6 miesiecy i to nie tylko rano ale calymi dniami.... teraz narazie zemdlilo mnie 2 razy ale obylo sie bez wymiotow... za to sutki pieka mnie zawsze jakby ktos kostki lodu przykladal albo szpilki w nie wbijal, stercza caly czas, no i zyly tez mi juz powychodzily, podbrzusze mnie tak cmi, czasami zakluje jajnik ale to tak sekunde, czasami cos jakby mi sie w brzuchu przsuwalo, takie jakby ruchy w jelitach, trudno to opisac... z wszystkim sobie radze, ale ta "chcica" mnie zabije, juz spie z koldra miedzy nogami :D bo sie troche boje ze zbyt czesty sex moglby mi zaszkodzic, cos takiego mam pierwszy raz :D Teraz sie z tego smieje ale chwilami to bywa tak upierdliwe ze nie potrafie nic w domu zrobic :D
    Podobno jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza sex jest zalecany w ciąży.

Jeśli chodzi o klucie w jajnikach czy też dziwne ruchy w brzuszku to mam to samo jakbym miała tam jakaś rewolucję hihi

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    Cześć dziewczyny ;) Pozdrawiam Was serdecznie i nieśmiało dopisuję się do Waszego grona ;)
    Witaj ;*

Rzodkiewka, Bree, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Fatum czyli nie ma się czym martwic ;)
    Ja zrobiłam generalne porządki w sypialni, a teraz leze bo rozbolał mnie z tego brzuch :\ tez bym chciała dziewczynkę, ale od samego poczatku mam przeczucie ze będzie chłopczyk. A jak Wasze przeczucia? Co co serduszkowania to do 12 tygodnia nie chce, bo się boje. Zobaczę jeszcze co mi powie ginekolog po badaniu
    Ja też mam przeczucie ze będzie dziewczynka zwłaszcza, że moja cera się bardzo pogorszyła :(

Małgorzatka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia płeć nie wpływa na cerę tak samo jak kształt brzucha ;) kuzynka męża kiepsko wyglądała w ciąży a urodziła chłopaka :) ja mam zakaz sexu z SORu więc pewnie dopiero przy usg serduszka dowiem się czy możemy już sex uprawiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 15:08

Bree, zakocona, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim no widzisz, to pewno jakieś głupie przesądy bo tak mi mówili, że jak chłopiec to kwitniesz w ciąży a jak dziewczynka to bardzo się pogarsza cera włosy paznokcie itp. No cóż w takim razie pozostaje mi czekać aż lekarz mi powie co będzie. Ważne tak na prawdę żeby było zdrowe

Małgorzatka, Bree, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Pięknie fatim!!! :-* czyli malec sobie "gniazdko buduje" stąd te plamienia ;-) nie ma się co martwić już :-* bardzo się cieszę

Fatim lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla fasolki wytrzymam wszystko :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj rzodkiewka napisz proszę imię i datę porodu dopiszę Cie do listy :-) gratuluję i rośnijcie zdrowo :-*

Bree no to faktycznie masz kolorowo jak tak dalej pójdzie mąż będzie uciekał od Ciebie :-D
    Muffinka też lekkie przeczucie mam że chłopiec więc mam nadzieję że tym razem :-D mąż by się załamał 4 "baby" w domu hehe już się szef z niego śmieje ile chce podwyżki :-D

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dla fasolki wytrzymam wszystko :)
    Pewnie że tak :-) :-)

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ