X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowałam się z pediatra przez telefon bo przecież nie mogę przyjść z dzieckiem do przychodni jak wymiotuje :-/ i mi kazał dawać jej lody pierwszy raz się z tym spotykam . Na razie pije tak po łyżeczce tych elektrolitów I zrobiłam jej marchwiankę mam lody ale no nie wiem chyba przystane na naszych metodach babcinych :-P

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka już sprawdziłam na internetowej liście :-) ale masz piękna betę :-D taka wysoka to może bliźniaki :-P trzymam kciuki za wizytę ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie pobolewania w podbrzuszu jakby skurcze macicy? ale nie jakies bardzo bolesne tylko takie ze da sie zauwazyc ale nie sa uciazliwe i trwaja kilka minut? Mam dwoje dzieci ale zapomnialam juz jak to bylo, i wtedy intensywniej praowalam i nie wsluchiwalam sie tak w swoje cialo, a teraz ze wzgledu na swoj wiek to staram sie miec wszystko pod kontrola i kazdy nowy objaw to nowe pytanie :P

tomania2806 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Dziewczyny a macie takie pobolewania w podbrzuszu jakby skurcze macicy? ale nie jakies bardzo bolesne tylko takie ze da sie zauwazyc ale nie sa uciazliwe i trwaja kilka minut? Mam dwoje dzieci ale zapomnialam juz jak to bylo, i wtedy intensywniej praowalam i nie wsluchiwalam sie tak w swoje cialo, a teraz ze wzgledu na swoj wiek to staram sie miec wszystko pod kontrola i kazdy nowy objaw to nowe pytanie :P
    Ja mam od czasu do czasu takie dlatego biorę magnez :-) również polecam . Przed terminem miesiączki bralam też nospę ale bóle były silniejsze teraz tak raz na jakiś czas :-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore zestaw witamin dla zafasolkowanych - jest tam tez magnez :) Te pobolewania sa lajtowe to juz przed okresem bardziej dawalo mi popalic, tylko ze teraz siedze w domu i jak mnie cos "piknie" to ja juz sie zastanawiam co to :D

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja biore zestaw witamin dla zafasolkowanych - jest tam tez magnez :) Te pobolewania sa lajtowe to juz przed okresem bardziej dawalo mi popalic, tylko ze teraz siedze w domu i jak mnie cos "piknie" to ja juz sie zastanawiam co to :D
    Normalka :-P

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Dobranoc dziewczyny do jutra :* :*
    Śpijcie dobrze :) :)

Witaj Pap napisz jak masz na imie dopiszę Cię do naszej magicznej listy ;) ;) i gratuluje beta super nie ma co się martwić :)

Mam na imię Paulina i dzięki za miłe przyjęcie :) Oby nam ciąża lekką była hehe. Od dziś mam nowy objaw bo oto przyszło zmęczenie i senność, nie jest póki co bardzo uciążliwe ale wstaję z łóżka wypoczęta a po 2 godzinach mogła bym znów pójść spać. Ucięłam sobie dziś popołudniową drzemkę.

Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy prolaktyna w ciazy powinna byc wysoko ponad norme ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny czy prolaktyna w ciazy powinna byc wysoko ponad norme ?
    prolaktyna zawsze w ciąży rośnie także nie ma sensu jej badać :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie slyszalam kiedys, ze prolaktyna powinna byc w normie zeby zajsc a pozniej w ciazy rosnie, bo jest potrzebna do laktacji itd. Zastanawiam sie tylko czy mi nie za wysoko skoczyla. Wybiore sie w tym tygodniu do endokrynologa, zobaczymy co powie...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, ja migdały z mieszanki studenckiej podjadam ciągle, marchwitki, oraz banana. Codzienny zestaw przetrwania :P

Bree, to jesteś dokładnie na takim samym etapie ciąży, co ja :)

Ja na sex też nie mam ochoty, bo ciągle coś mnie boli (piersi i brzuch przede wszystkim).

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    No wlasnie slyszalam kiedys, ze prolaktyna powinna byc w normie zeby zajsc a pozniej w ciazy rosnie, bo jest potrzebna do laktacji itd. Zastanawiam sie tylko czy mi nie za wysoko skoczyla. Wybiore sie w tym tygodniu do endokrynologa, zobaczymy co powie...
    dokładnie czasem dziewczyny robią kilka dni po owulacji wychodzi wysoka dostają tabletki a jeszcze kolejnych kilka dni i test pozytywny :P ale przy staraniach warto sprawdzić :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Małgorzatka, ja migdały z mieszanki studenckiej podjadam ciągle, marchwitki, oraz banana. Codzienny zestaw przetrwania :P

Bree, to jesteś dokładnie na takim samym etapie ciąży, co ja :)

Ja na sex też nie mam ochoty, bo ciągle coś mnie boli (piersi i brzuch przede wszystkim).
    :D :D będziemy szersze niż wyższe :D :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zachcianek tylko produkty, ktore przestaly mi smakowac. Slodkie rzeczy wydaja mi sie kwasne, czuje chyba kazdy skladnik oddzielnie i jak mi jeden w czyms nie pasuje to juz jest bee. Za to najbardziej smakowala mi surowka podkradana z chinszczyzny meza. Nie zadne miecho,ryz,zupa tylko ta surowka :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja nie mam zachcianek tylko produkty, ktore przestaly mi smakowac. Slodkie rzeczy wydaja mi sie kwasne, czuje chyba kazdy skladnik oddzielnie i jak mi jeden w czyms nie pasuje to juz jest bee. Za to najbardziej smakowala mi surowka podkradana z chinszczyzny meza. Nie zadne miecho,ryz,zupa tylko ta surowka :D
    Hahaha przynajmniej zdrowiej :-P

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam problem, nie wiem czy to po meczu, który strasznie przeżywałam ale dostałam krwawienia jak na @, bez szczególnych bóli.. szybki tel do gina.. i pojechałam do niego. USG wykazało pęcherzyk (jestem w 36dc) - jednak ciąża ma 4 t 3 dni. Dostałam luteinę dopochwowo i teraz się okaże czy uda mi się utrzymać. Do tego pęcherzyk zagnieździł się w niezbyt fajnym miejscu bo w prawym rogu macicy ale nie śródsciennie, woreczek żółciowy jest, zarodka brak, Trzymajcie kciuki za naszą fasolkę...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:

Bree ja właśnie tak mam i tez się zastanawiam czy to jest ok...

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak trzymam kciuki, u mnie na usg nie widac jeszcze pecherzyka...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    No i mam problem, nie wiem czy to po meczu, który strasznie przeżywałam ale dostałam krwawienia jak na @, bez szczególnych bóli.. szybki tel do gina.. i pojechałam do niego. USG wykazało pęcherzyk (jestem w 36dc) - jednak ciąża ma 4 t 3 dni. Dostałam luteinę dopochwowo i teraz się okaże czy uda mi się utrzymać. Do tego pęcherzyk zagnieździł się w niezbyt fajnym miejscu bo w prawym rogu macicy ale nie śródsciennie, woreczek żółciowy jest, zarodka brak, Trzymajcie kciuki za naszą fasolkę...
    mersiak, trzymam mocno kciuki!! Oby wszystko było dobrze!!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 19:18

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ