X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowałam się z pediatra przez telefon bo przecież nie mogę przyjść z dzieckiem do przychodni jak wymiotuje :-/ i mi kazał dawać jej lody pierwszy raz się z tym spotykam . Na razie pije tak po łyżeczce tych elektrolitów I zrobiłam jej marchwiankę mam lody ale no nie wiem chyba przystane na naszych metodach babcinych :-P

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka już sprawdziłam na internetowej liście :-) ale masz piękna betę :-D taka wysoka to może bliźniaki :-P trzymam kciuki za wizytę ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie pobolewania w podbrzuszu jakby skurcze macicy? ale nie jakies bardzo bolesne tylko takie ze da sie zauwazyc ale nie sa uciazliwe i trwaja kilka minut? Mam dwoje dzieci ale zapomnialam juz jak to bylo, i wtedy intensywniej praowalam i nie wsluchiwalam sie tak w swoje cialo, a teraz ze wzgledu na swoj wiek to staram sie miec wszystko pod kontrola i kazdy nowy objaw to nowe pytanie :P

tomania2806 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Dziewczyny a macie takie pobolewania w podbrzuszu jakby skurcze macicy? ale nie jakies bardzo bolesne tylko takie ze da sie zauwazyc ale nie sa uciazliwe i trwaja kilka minut? Mam dwoje dzieci ale zapomnialam juz jak to bylo, i wtedy intensywniej praowalam i nie wsluchiwalam sie tak w swoje cialo, a teraz ze wzgledu na swoj wiek to staram sie miec wszystko pod kontrola i kazdy nowy objaw to nowe pytanie :P
    Ja mam od czasu do czasu takie dlatego biorę magnez :-) również polecam . Przed terminem miesiączki bralam też nospę ale bóle były silniejsze teraz tak raz na jakiś czas :-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore zestaw witamin dla zafasolkowanych - jest tam tez magnez :) Te pobolewania sa lajtowe to juz przed okresem bardziej dawalo mi popalic, tylko ze teraz siedze w domu i jak mnie cos "piknie" to ja juz sie zastanawiam co to :D

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja biore zestaw witamin dla zafasolkowanych - jest tam tez magnez :) Te pobolewania sa lajtowe to juz przed okresem bardziej dawalo mi popalic, tylko ze teraz siedze w domu i jak mnie cos "piknie" to ja juz sie zastanawiam co to :D
    Normalka :-P

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Dobranoc dziewczyny do jutra :* :*
    Śpijcie dobrze :) :)

Witaj Pap napisz jak masz na imie dopiszę Cię do naszej magicznej listy ;) ;) i gratuluje beta super nie ma co się martwić :)

Mam na imię Paulina i dzięki za miłe przyjęcie :) Oby nam ciąża lekką była hehe. Od dziś mam nowy objaw bo oto przyszło zmęczenie i senność, nie jest póki co bardzo uciążliwe ale wstaję z łóżka wypoczęta a po 2 godzinach mogła bym znów pójść spać. Ucięłam sobie dziś popołudniową drzemkę.

Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy prolaktyna w ciazy powinna byc wysoko ponad norme ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny czy prolaktyna w ciazy powinna byc wysoko ponad norme ?
    prolaktyna zawsze w ciąży rośnie także nie ma sensu jej badać :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie slyszalam kiedys, ze prolaktyna powinna byc w normie zeby zajsc a pozniej w ciazy rosnie, bo jest potrzebna do laktacji itd. Zastanawiam sie tylko czy mi nie za wysoko skoczyla. Wybiore sie w tym tygodniu do endokrynologa, zobaczymy co powie...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, ja migdały z mieszanki studenckiej podjadam ciągle, marchwitki, oraz banana. Codzienny zestaw przetrwania :P

Bree, to jesteś dokładnie na takim samym etapie ciąży, co ja :)

Ja na sex też nie mam ochoty, bo ciągle coś mnie boli (piersi i brzuch przede wszystkim).

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    No wlasnie slyszalam kiedys, ze prolaktyna powinna byc w normie zeby zajsc a pozniej w ciazy rosnie, bo jest potrzebna do laktacji itd. Zastanawiam sie tylko czy mi nie za wysoko skoczyla. Wybiore sie w tym tygodniu do endokrynologa, zobaczymy co powie...
    dokładnie czasem dziewczyny robią kilka dni po owulacji wychodzi wysoka dostają tabletki a jeszcze kolejnych kilka dni i test pozytywny :P ale przy staraniach warto sprawdzić :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Małgorzatka, ja migdały z mieszanki studenckiej podjadam ciągle, marchwitki, oraz banana. Codzienny zestaw przetrwania :P

Bree, to jesteś dokładnie na takim samym etapie ciąży, co ja :)

Ja na sex też nie mam ochoty, bo ciągle coś mnie boli (piersi i brzuch przede wszystkim).
    :D :D będziemy szersze niż wyższe :D :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zachcianek tylko produkty, ktore przestaly mi smakowac. Slodkie rzeczy wydaja mi sie kwasne, czuje chyba kazdy skladnik oddzielnie i jak mi jeden w czyms nie pasuje to juz jest bee. Za to najbardziej smakowala mi surowka podkradana z chinszczyzny meza. Nie zadne miecho,ryz,zupa tylko ta surowka :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja nie mam zachcianek tylko produkty, ktore przestaly mi smakowac. Slodkie rzeczy wydaja mi sie kwasne, czuje chyba kazdy skladnik oddzielnie i jak mi jeden w czyms nie pasuje to juz jest bee. Za to najbardziej smakowala mi surowka podkradana z chinszczyzny meza. Nie zadne miecho,ryz,zupa tylko ta surowka :D
    Hahaha przynajmniej zdrowiej :-P

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam problem, nie wiem czy to po meczu, który strasznie przeżywałam ale dostałam krwawienia jak na @, bez szczególnych bóli.. szybki tel do gina.. i pojechałam do niego. USG wykazało pęcherzyk (jestem w 36dc) - jednak ciąża ma 4 t 3 dni. Dostałam luteinę dopochwowo i teraz się okaże czy uda mi się utrzymać. Do tego pęcherzyk zagnieździł się w niezbyt fajnym miejscu bo w prawym rogu macicy ale nie śródsciennie, woreczek żółciowy jest, zarodka brak, Trzymajcie kciuki za naszą fasolkę...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:

Bree ja właśnie tak mam i tez się zastanawiam czy to jest ok...

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak trzymam kciuki, u mnie na usg nie widac jeszcze pecherzyka...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    No i mam problem, nie wiem czy to po meczu, który strasznie przeżywałam ale dostałam krwawienia jak na @, bez szczególnych bóli.. szybki tel do gina.. i pojechałam do niego. USG wykazało pęcherzyk (jestem w 36dc) - jednak ciąża ma 4 t 3 dni. Dostałam luteinę dopochwowo i teraz się okaże czy uda mi się utrzymać. Do tego pęcherzyk zagnieździł się w niezbyt fajnym miejscu bo w prawym rogu macicy ale nie śródsciennie, woreczek żółciowy jest, zarodka brak, Trzymajcie kciuki za naszą fasolkę...
    mersiak, trzymam mocno kciuki!! Oby wszystko było dobrze!!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 19:18

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ