X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nynusia,
    ja mam zachcianki na mleko ;D płatki z mlekiem, kakao, jogurty i serki... wszystko, byle było mleczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:21

Małgorzatka, Bree, Nynusia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do swojej fasolki ciągle mówię :) ta ginekolog u której byłam nie jest moim lekarzem, ale chciałam się szybko skonsultować ;) mi od 2 dni nie smakują banany, wczoraj nie smakował mi sok jabłkowy a dziś drażnił mnie zapach ciastek kakaowych, które mąż zajadał ;)

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Witaj Nynusia,
    ja mam zachcianki na mleko ;D płatki z mlekiem, kakao, jogurty i serki... wszystko, byle było mleczne :)

Żadnego jugurtu w tym momencie nie przełknę :) Mam jakieś obrzydzenie :) Tak samo do słodkich rzeczy. Mogę wsuwać kwaśne i mięsne - kotleciki itp :)

Mdłośi nie mam, ale jak zjem zanim mi się odbije to jest mi niedobrze. Czy tak mają wyglądać mdłości? :)

Bree lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki miałam okropny sen, śniło mi się, że byłam u kosmetyczki i ona mi laserowo wyrywała brwi i "wąsika". Jak już wychodziłam wspomniałam jej że jestem w ciąży, a ona na zrobiła taką zmartwioną minę i przepraszała, że zapomniała zapytać. Potem się przejmowałam, że ten tydzień taki ważny a ja naraziłam mojego faskolka. I jak się obudziłam to tak mi ulżyło, że aż na głos powiedziałam, " to tylko sen"...

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane ;-) dzisiaj będę z doskoku córa mi się rozkłada wymiotuje od nocy eh i tak leżę z nią i poje elektrolitami . Słabiutka to tylko do mamy chce się tulić . Witaj nynusia imię poproszę dopiszę Cię do naszej listy :-) gratuluję bardzo :-*
    Mersiak cieszy mnie Twoje pozytywne podejście :-*
    Mi nie smakuje wędlina żadna warzywa tak ale wędlina mnie odpycha :-D zaczną się pewnie zachcianki i inne :-D
    Miłego dnia będę zaglądać :-* :-*

Bree, Nynusia lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

To i ja się zapiszę do zacnego tematu Październikowych Szczęść :) Wg kalendarza termin 6-10-2015, ale lekarz póki co jeszcze nic nie potwierdził, bo wizyta dopiero 6 lutego :( Za to cztery domowe testy i dwie Bety twierdzą, że jestem w ciąży i tego się trzymam :) okres teoretycznie powinien wystąpić wczoraj, na razie czyściutko :)
    Gorąco pozdrawiam i życzę samych rosnących BET :)

Małgorzatka, Muffinka1019, ola.321, Bree, paula1, FreshMm lubią tę wiadomość

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Jaki miałam okropny sen, śniło mi się, że byłam u kosmetyczki i ona mi laserowo wyrywała brwi i "wąsika". Jak już wychodziłam wspomniałam jej że jestem w ciąży, a ona na zrobiła taką zmartwioną minę i przepraszała, że zapomniała zapytać. Potem się przejmowałam, że ten tydzień taki ważny a ja naraziłam mojego faskolka. I jak się obudziłam to tak mi ulżyło, że aż na głos powiedziałam, " to tylko sen"...
    Heh nie miły sen ale tylko na szczęście sen :-P

Muffinka1019, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo_niczka wrote:
    Witam,

To i ja się zapiszę do zacnego tematu Październikowych Szczęść :) Wg kalendarza termin 6-10-2015, ale lekarz póki co jeszcze nic nie potwierdził, bo wizyta dopiero 6 lutego :( Za to cztery domowe testy i dwie Bety twierdzą, że jestem w ciąży i tego się trzymam :) okres teoretycznie powinien wystąpić wczoraj, na razie czyściutko :)
    Gorąco pozdrawiam i życzę samych rosnących BET :)
    Witam no to kochana inaczej być nie może :-D dzidzia się zadomowiła ;-)

anima, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo_niczka witaj i gratulacje :)

Bree lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie tylko dziś rano odczuwałam lekkie mdłości, w sumie to wszystko jem oczami bo nie mam większego apetytu na nic konkretnego, nawet jak na coś przychodzi mi ogroooomna ochota to zjem kawałek i wystarczy :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Żadnego jugurtu w tym momencie nie przełknę :) Mam jakieś obrzydzenie :) Tak samo do słodkich rzeczy. Mogę wsuwać kwaśne i mięsne - kotleciki itp :)

Mdłośi nie mam, ale jak zjem zanim mi się odbije to jest mi niedobrze. Czy tak mają wyglądać mdłości? :)

Ja też tak mam, że do półki mi się nie odbije jest mi jakoś..."dziwnie"

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Witam się kochane ;-) dzisiaj będę z doskoku córa mi się rozkłada wymiotuje od nocy eh i tak leżę z nią i poje elektrolitami . Słabiutka to tylko do mamy chce się tulić . Witaj nynusia imię poproszę dopiszę Cię do naszej listy :-) gratuluję bardzo :-*
    Mersiak cieszy mnie Twoje pozytywne podejście :-*
    Mi nie smakuje wędlina żadna warzywa tak ale wędlina mnie odpycha :-D zaczną się pewnie zachcianki i inne :-D
    Miłego dnia będę zaglądać :-* :-*

Witaj ! Mam na imię Justyna :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Nynusia ja mam na 3go, ale pewnie się przesunie wszystko :)) lody mi wczoraj moje ulubione nie smakowały :(((

Ja bym bardzo chciała żeby poród był 4tego- dzień przed urodzinami mojego ukochanego mężczyzny <3

Małgorzatka, Bree, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dopisuje :-) ja mam 1 Październik a ja jestem 30 Wrzesień :-D także może będzie urodzinowy surprise :-D

Nynusia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Witajcie,

u mnie dziś zaczyna się 6 tydzień :) wyliczyłam termin porodu na 4 października, jednak wizytę u gin mam dopiero 11.02 wtedy będę miała potwierdzenie.

Wszystkim Wam serdecznie gratuluję i życzę powodzenia :)

A tak przy okazji macie jakieś zachcianki, bądź nie możecie(nie macie ochoty) jeść czegoś co wcześniej Wam smakowało?

Tez mam na 4 pazdziernika a moja corka urodzila sie 1 pazdziernika 21 lat temu, bedzie niezla roznica wieku :)

paula1, Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam kiedy i czy w ogole moja temperatura powinna wrocic do normalnosci... wiem ze po zaplodnieniu i zagniezdzeniu utrzymuje sie i osyluje wokol 37 stopni, ale czy tak ma byc caly czas czy bede miec po jakims czasie 36,6?

Co sadzicie o serduszkowaniu przed 12 tygodniem? ja jeszcze nie bylam u lekarza bo pierwsza wizyte mam na przyszly tydzien... czytalam ze to nie niesie za soba zadnych konsekwencji a inni znowu mowia ze trzeba bardzo uwazac i ze to jest wykluczone na tym etapie ciazy...

Moze to glupie co napisze ale moje libido tak wzroslo ze sobie czasami nie radze :D :D :D

Buziaki kobietki - milej niedzieli <3

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamuśkom :)!

Chwalcie się betami no tutaj :D! Fotami testów też :D!

Ja nie mam żadnych zachcianek, oprócz tego, że ciągle muszę coś podjadać. Generalnie lepiej, żeby zawsze coś pod ręką było :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja sie zastanawiam kiedy i czy w ogole moja temperatura powinna wrocic do normalnosci... wiem ze po zaplodnieniu i zagniezdzeniu utrzymuje sie i osyluje wokol 37 stopni, ale czy tak ma byc caly czas czy bede miec po jakims czasie 36,6?

Co sadzicie o serduszkowaniu przed 12 tygodniem? ja jeszcze nie bylam u lekarza bo pierwsza wizyte mam na przyszly tydzien... czytalam ze to nie niesie za soba zadnych konsekwencji a inni znowu mowia ze trzeba bardzo uwazac i ze to jest wykluczone na tym etapie ciazy...

Moze to glupie co napisze ale moje libido tak wzroslo ze sobie czasami nie radze :D :D :D

Buziaki kobietki - milej niedzieli <3
    Ja mam jeszcze podwyższona temperaturę i z tego co wiem to będzie ona się utrzymywać cały czas ale pewności nie mam :-P
    Co do seksu pewnie że można jeśli ciąża przebiega w porządku nie miałaś plamien ani stosunek nie sprawia bólu nie ma zastrzeżeń . Ja akurat odpadam nie mam ochoty i nawet jak raz próbowaliśmy czułam okropny dyskomfort wiec odpuściłam ;-) mąż cierpi ale coś za coś :-D

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Gratuluję nowym mamuśkom :)!

Chwalcie się betami no tutaj :D! Fotami testów też :D!

Ja nie mam żadnych zachcianek, oprócz tego, że ciągle muszę coś podjadać. Generalnie lepiej, żeby zawsze coś pod ręką było :P
    tak ja mieszanka krakowska w każdej kieszeni :-D

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwile obecna tez nie mam w ogóle ochoty..a jeszcze tydz temu mogłabym codziennie :) a no cóż..podobno od około 3m-ca ochota wraca znow :)
    11.02 mam pierwsza wizytę u gina..mam nadzieje ze juz coś będzie widać ♡♡♡♡

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ