Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arielka wrote:a ja czytałam,że miesiące oblicza się od terminu porodu. Np jak ja mam termin wg OM na 6 pazdziernika to 3 miesiąc zaczął mi się 6 marca pomimo tego, że był to 9 tydzień i 3 dni.
Arielko, czy dziewczyny nie pomyliły się, wpisując na pierwszej stronie przewidywany termin Twojego porodu na 20 października? Ja mam termin dzień później, a na suwaczku jestem dwa tygodnie za Tobą. To jest możliwe?Czy suwaczek jakoś inaczej sobie ustawiłaś albo miałaś bardzo wczesną owulację? Ciekawa jestem, dlaczego jest między nami taka różnica w suwaczkach i za nic nie mogę rozwikłać tej zagadki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 13:26
Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
znalezione ale uśmiałam się
prawdziwe trzeba przyznać
JA, KOBIETA: Nie czytam zadnych instrukcji. Wciskam guziki, az zadziala.
Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!
Najpiekniejsze slowa swiata: "Ide na zakupy" Emotikon smile
Nie mam zadnych dziwactw! To sa "special effects"!
Kobiety powinny wygladac jak kobiety, a nie wytapetowane kosci!
Przebaczyc i zapomniec?Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera!
My kobiety jestesmy aniolami,a gdy sie nam podetnie skrzydla, lecimy dalej - na miotle!
To nie jest zaden tluszcz! To "erotyczna powierzchnia uzytkowa"!
Gdy Bog stworzyl mezczyzne, obiecal, ze idealnego faceta bedzie mozna spotkac na kazdym rogu....a potem uczynil ziemie okragla!!!
Na moim nagrobku niech bedzie napis: "Co sie glupio gapisz? Tez bym wolala lezec teraz na plazy!"
Tak, tak...my kobiety jestesmy jedyne w swoim rodzaju...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 13:31
Kaśku, meeegi1771, AsiaPoli, ola.321, tomania2806, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Arielka wrote:a ja czytałam,że miesiące oblicza się od terminu porodu. Np jak ja mam termin wg OM na 6 pazdziernika to 3 miesiąc zaczął mi się 6 marca pomimo tego, że był to 9 tydzień i 3 dni.
zaraz to zmieniam heheh
Kasia82, Bree, Nynusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMajlena wrote:no ja praktycznie wszystko mam jeśli będzie dziewczynka. no może oprócz paru kosmetyków i porodowych rzeczy bo wykorzystałam no i zostawiłam na OIOMIE, gdzie córka leżała. Jeśli będzie chlopak to mam problem, bo pewna bardzo wredna osoba sprzedała moje ciuszki po synku mimo że nie tak się umawiałyśmy. Ja długo nie będę nic kupować pewnie...
Ja też jestem po stracie ,ale w 20 tygodniu ciąży,rozumiem że twoja droga musiała być o wiele cięższaBree lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja ostatnio mam coś kiepski nastrój i ogólny brak ochoty na cokolwiek. Ah te hormonki mogły by już odpuścić. Nie pisałam ale czytałam na bieżąco i kciuki kiedy trzeba było mocno zaciśkałam
Co do lotów samolotem to wiem od lekarza że jesli nie ma przeciwskazań to można latać. Trzeba sprawdzać bo to się różni w zależności od przewoźnika ale ogólnie od 24 tc linie lotnicze się zabezpieczają i trzeba mieć zaświadczenie od lekarza. Od 35-36 tc już nie wpuszczają na pokład.
A jeszcze się pochwalę że wczoraj miałam wizytę i maluszek ma się dobrze, serduszko bije i się ruszał i machał rączkamiTo było boskie
. Nie mierzyliśmy się tym razem bo maluch się jakoś tak ułożył że ciężko by było. Dostałam skierowanie na badanie pappa i usg przezierności karku - do zrobienia między 23 a 27 marca.
Aha i te badania trzeba jednego dnia zrobić.
A teraz idę zjeść rosołekmeeegi1771, Bree, Katarzyna87, paula1, Kasia82, Nynusia, ola.321, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki prosze Was o poradę. Jestem w 7 tygodniu na jutro mam zaplanowaną pierwszą wizytę. Mam nadzieje ze na nią dotrę bo niestety od piątku leżę w szpitalu (dwie plamki krwi na papierze ) oprócz podawania mi 3x dziennie dupka magnezu i nospy nie zrobili mi żadnych badań, w związku z tym myśle o wpisaniu się na własne żądanie żeby dotrzeć na wizytę w prywatnym gabinecie gdzie mam zagwarantowane badanie USG. Co myślicie ?
-
nick nieaktualnyKaśku wrote:Cześć dziewczyny!
A jeszcze się pochwalę że wczoraj miałam wizytę i maluszek ma się dobrze, serduszko bije i się ruszał i machał rączkamiTo było boskie
. Nie mierzyliśmy się tym razem bo maluch się jakoś tak ułożył że ciężko by było. Dostałam skierowanie na badanie pappa i usg przezierności karku - do zrobienia między 23 a 27 marca.
Aha i te badania trzeba jednego dnia zrobić.
A teraz idę zjeść rosołek
Hej Kasku, gratuluje maluszka i USG przez brzuszek!
Ja sie w dwoch miejscach dowiadywalam o USG genetyczne i PAPPA i w obu kazali zrobic PAPPA kilka dni przed USG, zeby na USG przyjsc juz z wynikiem...
Nie wiem, skad ta roznica w zaleceniach
Tez bym zjadla rosolek, ale mam jarzynowaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 17:53
Kaśku, paula1, Bree lubią tę wiadomość
-
Kasku ja też mam PAPPA tydzień przed usg żeby wyniki mieć już. Tak mi gin mówił żeby zrobić.
A ja dzisiaj zrobilam pizze, od wczoraj za mną chodziła ale nie miałam siły.
A jutro znowu do pracy... szybko ten weekend coś minąłWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 19:31
Bree, Kaśku lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.