X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka Twoje córy to mają pomysły :)

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Małgorzatka Twoje córy to mają pomysły :)
    Fantastyczne :-) sprawnie chcą umilić nam każdy dzień ;-)

Kaśku, Bunia86, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje sie dzis srednio. Brzuch pobolewa do tego mdlisci. Jeszcze szef mnie wkurzyl z samego rana. Nie chcialam tak tego zalatwiac, ale chyba powiem mu dzis przez telefon i nie bede czekac do 21 marca, niech wie ze mam asa w rekawie, a raczej w brzuszku, a co

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana :)

na początek mocno kibicuję badającym się :)

Asieńka - no to powodzenia z tym szefem :) jak się dowie to może mu będzie głupio :)

miłego dnia wszystkim :)

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam 3dni urlou. Nie wyrabiam juz z tymi moimi bolami nóg. Dzwonilam dzisiaj do reumatolog, ktoś powiedziała mi, ze tak może być i jezeli crp nie jest podwyższone, to przecierpieć. Módlmy sie wiec, abym crp nie miała podwyższonego

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i tu znowu kwestia paracetamolu do 3 tabletek paracetamolu, można brać spokojnie, chociaż ja juz biorę tyle leków, ze jak pomysle o paracetamolu jeszcze to mi sie konkretnie chcę rzygnąć. W piatek idę na obciążenie glukoza, ciekawe czy uda mi sie godzinę wysiedzieć, bez jedzenia na samej glikozie m

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola moj szef to raczej z tych co jeszcze pretensje bedzie mial, ze jak ja moglam mu to zrobic w tak kryzysiwym momencie, gdzie wwaza sie losy szkoly... A ja coz, hak mnie bedzie mocno denerwowal to pojde na zwolnienie wczesniej niz mu sie wydaje

Bree lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka - no to nieźle :), ale i tak będzie się musiał z tym pogodzić :)

aagatkaa - a to crp to zlecił Ci lekarz? ja się właśnie zastanawiałam nad tym badaniem ale zapomniałam moją gin zapytać o to :/

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mam nadzieje ze obejdzie sie bez wiekszych ekscesow,bo niestety jestem z tych co maja strasznie emocjonalne podejscie do pracy a taki stres mi niepotrzebny

Bree lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka - teraz musisz dbać o siebie :) nie stresuj się i jak będziesz czuła że masz dość to idź na L4 i odpoczywaj :). Ja sama jak mówiłam w pracy to się stresowałam strasznie ale jakoś poszło, na szczęście nikt mi problemów nie robił a poszłam na L4 bardzo wcześnie przez wcześniejsze przejścia.

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam się i ja :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Asieńka i za twoja rozmowę z szefem też - żeby mu w pięty poszło.
    Wiecie śniło mi się dziś że dostałam wypowiedzenie z pracy :-P za to że ziewnęłam podczas wypowiedzi szefowej ..hehehe

ola.321, Bree, aghnies lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka olej szefa, maleństwo najważniejsze :)

Kasku co za sen :D

a ja od wczoraj mam kosę z M :/ jakiś taki przez to ponury dzień pomimo że za oknem słońce i piękna pogoda

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj oddać krew na badania, 4 fiolki. Szaleństwo.
    Jutro gin, żeby sprawdzić mojego krwiaka. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok ;)

Bree, Nynusia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na usg i nie mam narazie dobrych wieści :(. Był to 6tydz. 5 dzień, wg usg 6 tydz. 2 dzień ale na usg widać tylko było pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, a lekarz nie widział jeszcze zarodka :(. Kazali czekać, ale nie wiem co mam sobie myśleć. Strasznie mi ciężko, zwłaszcza, że już jestem po jednym pustym jaju płodowym, tyle, że wtedy nie było nawet ciałka żółtego.
    Któraś z Was miała w przeszłości taką sytuację?
    :(

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie zazdroszczę wam że będziecie mogły już za chwilkę zobaczyć co tam u waszych bobasków :-D
    Ja muszę całe dwa tygodnie poczekać... boszzz jak to długo

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    A ja byłam wczoraj na usg i nie mam narazie dobrych wieści :(. Był to 6tydz. 5 dzień, wg usg 6 tydz. 2 dzień ale na usg widać tylko było pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, a lekarz nie widział jeszcze zarodka :(. Kazali czekać, ale nie wiem co mam sobie myśleć. Strasznie mi ciężko, zwłaszcza, że już jestem po jednym pustym jaju płodowym, tyle, że wtedy nie było nawet ciałka żółtego.

Demi podstawa to spokój!! Były już u nas takie przypadki i pojawiły się bobaski... ale niestety potrzeba cierpliwości. Wiem wiem że ciężko... Pamiętaj też że dokładność badania zależy od sprzętu i spostrzegawczości/dociekliwości lekarza.
    Ważne że ciałko żółte już jest!!
    Kiedy masz następne usg?

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, crp to nie jest typowe badanie, które się ciężarnym zleca. Ja choruj na sle i jak mam taki stan jak teraz czyli bol mięśni, to musze zobaczyć na ile jest to związane z rzutem mojej choroby. Jezeli crp jest wysokie oznacza, to w moim przypadku leczenie sterudami, którymi na obecna chwile leczyć sie bym nie chciala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:53

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demi, bądź dobrej myśli. Podpisuję się pod słowami Kaśku. Wiem, że nie jest łatwo, ale musisz być cierpliwa.

U mnie w pracy już na mnie krzyżyk postawili. ;) W marcu są stałe zastępstwa koleżanek, a od kwietnia dyrekcja chce kogoś zatrudnić na zastępstwo, a ja przecież nie wiem czy będę dalsze zwolnienia dostawać. Kto wie, może już wszystko będzie ok i lekarz każe mi wrócić do pracy. I co wtedy? ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Demi podstawa to spokój!! Były już u nas takie przypadki i pojawiły się bobaski... ale niestety potrzeba cierpliwości. Wiem wiem że ciężko... Pamiętaj też że dokładność badania zależy od sprzętu i spostrzegawczości/dociekliwości lekarza.
    Ważne że ciałko żółte już jest!!
    Kiedy masz następne usg?

Dopiero w poniedziałek. Wiem, ale jest bardzo cieżko. Pęcherzyk jest już spory, bo ma 20 mm. Wiem, wszystko może się wydarzyć, nie chciałabym przechodzić tego ponownie.

Bree lubi tę wiadomość

• Amerie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:

Na razie się nie denerwuj. Ja jak byłam na pierwszym usg to też było tylko ciałko żołte (wg usg 5t6d). Lekarz powiedział, że obecność ciałka zółtego oznacza, że dzidziuś jest tylko po prostu jeszcze za malutki, żeby go zobaczyć:) I tak jak pisze Kaśku dużo zależy też od sprzętu.

Ja tez się denerwuje, bo od tamtej wizyty mineły 3 tyg,a w pon dopiero ide na następną, więc też jest obawa, że nic się nie pojawiło. jednak trzymam się tego co powiedział lekarz:)

Bree, Kaśku, demi_01 lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ