X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to powiesz lekarzowi, ze nie masz do czego wracać. Ja jak poronilam dostałam zwolnienie lekarskie i wracam do pracy, a one w szoku, co pani tu robi? A ja do pracy wróciłam, a one z usmiechem myślałyśmy, ze do porodu będzie pani ciągła. (nie mówiłam, ze jestem w ciąży) a ja juz po porodzie i kopara w dol, pewnie mysla Kasiu, ze będzie tak, ze do porodu, wiec musza sie jakos zabezpieczyć

Kasia82 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demo, nie pamiętam, która, ale byla tutaj i jest mamuśka, ktora tez byla w takiej sytuacji jak ty i w zeszły piatek w 7 tygodniu zobaczyla malucha

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku, Paula1 i reszta ekipy oczywiscie dzieki za wirsuki, az cos od nich dzisiaj zamulam normalnie :D

mersiak jak tu bedziemy na fioletowej stronie grzeczne to nam kobietki wiruski beda wysylac ze niedlugo tu wrocimy z tej rozowej ;)
    Ja narazie mierze temp i obserwuje co "tam" sie dzieje, testy niestety jeszcze pozytywne to pewnie
    troche potrwa... :P

magdaa dzieki za pozytywna energie - z pewnoscia mi sie przyda <3

Malgorzatka ja mialam tak dokladnie z perfumami, proszkami, plynami do plukania i ogolnie zapachami chemii, szampony, kremy etc etc :P

Asienka trzymam kciuki za Twoja rozmowe z szefem, a niech go.... :P

demi_01 ja sie nie wypowiem bo nie mialam takich doswiadczen, ale ttrzymam kciuki zeby wszystko sie wyjasnilo i hitoria zakonczy sie happy endem <3

Za kobietki wizytujace dzisiaj trzymam kciuki z calych sil!!!

ola.321, Kaśku, Bunia86 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole szlag mnie trafia przez te moja temp. Caly czas 36,8... ani nie drgnie w jedna czy w druga strone... dlugo tak jeszcze bedzie ? :P Niecierpliwie sie.... chce wzywac mojego fasola spowrotem ale widze ze sie broni :P

preg.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, ja jeszcze w 3 pp cyklu miałam taka farsę z temperatura, ze wychodzilo, ze brak owulacji, a jak widac była, bo fasola jest.

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierz temperatury tylko dzialaj. Co drugi dzień od miesiączki do miesiaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:11

Bree, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Kasia to powiesz lekarzowi, ze nie masz do czego wracać. Ja jak poronilam dostałam zwolnienie lekarskie i wracam do pracy, a one w szoku, co pani tu robi? A ja do pracy wróciłam, a one z usmiechem myślałyśmy, ze do porodu będzie pani ciągła. (nie mówiłam, ze jestem w ciąży) a ja juz po porodzie i kopara w dol, pewnie mysla Kasiu, ze będzie tak, ze do porodu, wiec musza sie jakos zabezpieczyć

Agatko, wiem i wiele wskazuje na to, że już raczej zostanę na zwolnieniu. W pierwszej ciąży odwarstwienie kosmówki wchłaniało mi się trzy miesiące. Teraz pewnie będzie podobnie, bo to nie znika z dnia na dzień, a jeśli lekarz będzie kazał mi wrócić w czerwcu na czas klasyfikacji i wystawiania ocen, to już w ogóle będzie bez sensu. Na czas wakacji zwolnienia brać nie muszę.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ola, crp to nie jest typowe badanie, które się ciężarnym zleca. Ja choruj na sle i jak mam taki stan jak teraz czyli bol mięśni, to musze zobaczyć na ile jest to związane z rzutem mojej choroby. Jezeli crp jest wysokie oznacza, to w moim przypadku leczenie sterudami, którymi na obecna chwile leczyć sie bym nie chciala

Rozumiem, dzięki za info. Ostatnio spotkałam się z tym badaniem w jakimś artykule i mnie zastanowiło dlatego zapytałam.
    Ja się zastanawiałam nad nim bo mam problem z alergią, pokrzywką itd. i może mi wyjść chyba przez to podwyższone - no ale nie wiem...
    Ja biorę sterydy od kilku miesięcy.

Bree lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Bree, ja jeszcze w 3 pp cyklu miałam taka farsę z temperatura, ze wychodzilo, ze brak owulacji, a jak widac była, bo fasola jest.

A czy Ty mierzylas systematycznie wtedy temp? bylo cokolwiek widac ze jest ovulka? Czy robilas moze testy?

Ja juz czuje sie "na silach" naczytalam sie tylko ze taka ciaza zaraz po poronieniu jest obarczona wiekszym ryzykiem (nie wiem ile w tym prawdy).

Robilabym testy ovu ale tez podobno wychodza pozytywnie przeklamane. (tez nie wiem ile w tym prawdy)

Moj test ciazowy pokazuje jeszcze dwie kreski - czy w takim przypadku mozliwa jest ovu?

Chyba faktycznie zamiast szperac po necie powinnam podzialac w lozku :D

Tylko ze moj wolalby abym zrobila jakies podstawowe badania zanim podejmiemy kolejne proby... moze sa jakies opcje wyeliminowania ewentualnych przyczyn poronienia na tym etapie...

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    A ja byłam wczoraj na usg i nie mam narazie dobrych wieści :(. Był to 6tydz. 5 dzień, wg usg 6 tydz. 2 dzień ale na usg widać tylko było pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, a lekarz nie widział jeszcze zarodka :(. Kazali czekać, ale nie wiem co mam sobie myśleć. Strasznie mi ciężko, zwłaszcza, że już jestem po jednym pustym jaju płodowym, tyle, że wtedy nie było nawet ciałka żółtego.
    Któraś z Was miała w przeszłości taką sytuację?
    :(

Kochana nie przejmuj się ! Ważne, że jest ciałko żółte za parę dni będzie i zarodek. Bądź dobrej myśli i przede wszystkim sie nie strasuj!!

Bree, Kaśku, KochamMisia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    A ja byłam wczoraj na usg i nie mam narazie dobrych wieści :(. Był to 6tydz. 5 dzień, wg usg 6 tydz. 2 dzień ale na usg widać tylko było pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, a lekarz nie widział jeszcze zarodka :(. Kazali czekać, ale nie wiem co mam sobie myśleć. Strasznie mi ciężko, zwłaszcza, że już jestem po jednym pustym jaju płodowym, tyle, że wtedy nie było nawet ciałka żółtego.

demi ja miałam taką sytuację że w 6 tygodniu był pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale to na leszym USG bo na gorszym tego samego dnia był sam pęcherzyk. A 8 dni później już widziałam serduszko. Też się stresowałam ale jak widać niepotrzebnie, także bądź dobrej myśli i wszystko będzie dobrze :)

Bree, Kaśku, demi_01 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:

Kochana ja tak miałam we wcześniejszej ciaży :) Zarodek się pokazał. Masz ciałko żółte więc fasol będzie miał jedzonko :)

Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:

Nie martw się. Ja byłam na usg w 5tyg 5 dniu ciąży i był tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. Lekarz ocenił ciążę na koniec 4 tygodnia i powiedział, że ZDECYDOWANIE za wcześnie przychodzę i kolejną wizytę mam w skończonym 8 tygodniu (będzie to dokładnie 8 tydz 5 dzień). U każdej z nas jest inaczej, u jednej serduszko widać szybciej u drugiej później. Będzie dobrze.

Bree, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziewczyny,
    nie wiem czy wiecie w ciąży można wykonać dodatkowe bezpłatne badania na konflikt płytkowy (uwaga! to nie to samo co konflikt serologiczny), o którym rzadko mówią lekarze:

tu macie wszystkie dane, program jest darmowy, a poza programem diagnostyka tego problemu nie jest raczej dostępna:

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/przystapdoprogramu

I spokojnych ciąż Wam życzę :)

Bree, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 - myślę, że jak jest ciałko żółte to jest już bardzo dobrze :) nie martw się.
    Ja też mam obawy co zobaczę za 2 tygodnie, ale staram się uspokajać i być dobrej myśli.

Bree, demi_01 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja idę na kolejne usg w poniedziałek i też się boję, co zobaczę. Mam nadzieję, że krwiak za jakiś czas się wchłonie, bo trochę mnie to martwi. 15 kwietnia kolejne usg, a może między nimi jakieś jedno, bo po tym poniedziałkowym lekarz może znów zalecić.
    Babeczki, starajcie się nie zamartwiać. Niestety, nie na wszystko mamy wpływ. Mój lekarz kazał mi myśleć pozytywnie, co staram się wprowadzić w życie. Póki odpoczywam na zwolnieniu, jestem w miarę spokojna. Obawiam się powrotu do szkoły, bo znów zacznie się praca na pełnych obrotach i mnóstwo nerwówki.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, ja idę na kolejne usg w poniedziałek i też się boję, co zobaczę. Mam nadzieję, że krwiak za jakiś czas się wchłonie, bo trochę mnie to martwi. 15 kwietnia kolejne usg, a może między nimi jakieś jedno, bo po tym poniedziałkowym lekarz może znów zalecić.
    Babeczki, starajcie się nie zamartwiać. Niestety, nie na wszystko mamy wpływ. Mój lekarz kazał mi myśleć pozytywnie, co staram się wprowadzić w życie. Póki odpoczywam na zwolnieniu, jestem w miarę spokojna. Obawiam się powrotu do szkoły, bo znów zacznie się praca na pełnych obrotach i mnóstwo nerwówki.

Kasiumam pytanie dot. Twojego krwiaka. Czy krwawisz cały czas? Ja w sumie krwawiłam tylko w sobotę rano, a potem już nie. Chyba lekko się pochwa oczyszczała. Od tego czasu nic się nie dzieje (cieszę się, ale słyszałam, że dobrze jak się opróżni). Gubię się w tym ;/

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    Tak ja miałam, jak poszłam za wcześnie do ginekolog na usg. Miałam sam pęcherzyk bez ciała żółtkowego. Poszłam za 2 tygodnie większy pęcherzyk i brak ciała żółtkowego i podejrzenie "pustego jaja". Całe szczęście za 2 tygodnie był już zarodek z bijącym sercem, dlatego wiem co przeżywasz. Możesz sobie zrobić betę w odstępie 2 dni i sprawdzić przyrost hcg, czy ładnie przybiera. Ja po drugiej becie wiedziałam, że wszystko jest w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:36

Bree, Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, pocieszyłyście mnie trochę!

Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Kasiumam pytanie dot. Twojego krwiaka. Czy krwawisz cały czas? Ja w sumie krwawiłam tylko w sobotę rano, a potem już nie. Chyba lekko się pochwa oczyszczała. Od tego czasu nic się nie dzieje (cieszę się, ale słyszałam, że dobrze jak się opróżni). Gubię się w tym ;/

Kasiu, ja w ogóle nie krwawię. Gdyby nie to usg, nie wiedziałabym, że mam odwarstwienie kosmówki. To samo miałam w pierwszej ciąży i wtedy też nie krwawiłam. Lekarz, u którego robiłam usg, stwierdził, że jeśli nie ma krwawienia, to mogłabym przyjść dopiero na kolejne usg w 12 tc, ale mój prowadzący dmucha na zimne i muszę iść w poniedziałek, aby zobaczyć, czy krwiak się powoli wchłania. W pierwszej ciąży, tak jak już gdzieś pisałam wcześniej, wchłaniał się przez trzy miesiące, więc trochę to trwało.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ