X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola juz zaciskam kciuki i za pozostale tez
    Fatim dobrze zrobilas

ola.321, Fatim, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim - ok :) :)

Fatim, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) no i jak ja mam pracować z zaciśniętymi kciukami? :D Będę miała wytłumaczenie dla mojego lenistwa i nic nie będę dziś robić tylko kciuki trzymać za Was wszystkie ;)
    Ja dziś byłam odebrać wyniki moich bet na papierze i siłą woli nie usiadłam na fotelu żeby robić następną. Może za tydzień? :D Miłego dzionka i dobrych wyników :)

Małgorzatka, ola.321 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś już zaciskam kciuki i za Ciebie fatim też z reszta za każdą z was mocno trzymam kciuki :-) :-)
    Ja sobie czekam już w gp , zobaczymy co mi powie położna na to wszystko :-) dzisiaj na pewno żadnych badań mi nie zrobi no może morfologie zleci ;-) to moja pierwsza ciąża tutaj w Anglii i nie wiem za bardzo jak działa ich system tylko z opowieści i z tego co ma internecie wyczytałam ;-) mam nadzieję że się nie zaskoczę negatywnie ;-)
    Fatim dobrze zrobiłaś nie ma co ryzykować a zajęcia nie uciekna :-P

Zakocona coś tam czytałam na innych wątkach no dziwne to wszystko ;-) cieszę się że mąż z tobą pojedzie ;-)

ola.321, Fatim, Nynusia lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Cześć :) no i jak ja mam pracować z zaciśniętymi kciukami? :D Będę miała wytłumaczenie dla mojego lenistwa i nic nie będę dziś robić tylko kciuki trzymać za Was wszystkie ;)
    Ja dziś byłam odebrać wyniki moich bet na papierze i siłą woli nie usiadłam na fotelu żeby robić następną. Może za tydzień? :D Miłego dzionka i dobrych wyników :)
    :-D :-D :-D na takie lenistwo możesz sobie pozwolić ;-)

ola.321, Nynusia lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka daj znac co Ci powoe polozna ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę w pracy i zaczynam świrować bo od wczoraj ustały mi wszystkie bóle jakie miałam (podbrzusze i kręgosłup..) zaczynam się martwić, że z fasolką coś nie tak.. :(

Udało mi się dostać do gin na środę na 18..ale chyba do tego czasu zeświruje..

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia nie przejmuj sie bo kazda z nas raz objawy ma a drugiego dnia nic, to normalne
    Marsia co u ciebie?

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokójcie się z tymi objawami. Raz są, raz ich nie ma. Raz się chce zjeść marchewkę, a raz odrzuca. Po co panikować?
    --
    Ja wróciłam do łóżka, spać mi się chce po tej beznadziejnej nocy i w ogóle jakoś dupny mam dzisiaj humor na razie. To, co miałam zrobić dzisiaj, odłożyłam na później. Świat się nie zawali.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam na zmianę jakieś objawy z całkowitym ich brakiem :) może organizm sobie odpoczywa co jakiś czas po wzmożonej pracy? :)
    Nie ma co się stresować :)

f2w3yx8d28091ws6.png

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Malgorzatka daj znac co Ci powoe polozna ;)
    Jestem :)

Zważyła mnie tylko wytłumaczyła co i jak :) kiedy pierwszy scan itd. :) na następnej wizycie czyli koło 8 tyg da mi dopiero skierowanie na morfologię i mocz i wtedy założy też kartę . Wyliczyła że jest to 5tydzi 3 dzień . Mam brać tylko kwas foliowy nic więcej i tyle .Jakbym miała jakieś silniejsze bóle lub krwawienie mam do niej zadzwonić i będzie mnie kierować do early pregnancy hospital czy jakos tak :) Wypytała o cała historię poprzednich ciąż i takie tam standardowe pytania o choroby w rodzinie ble ble ;)
    Co do moich usg z polski odniosła się że ona nic złego nie widzi w tych zdjęciach i nie ma potrzeby powtarzać . tym bardziej że miałam 2 razy robione w ciągu tyg że to nie zdrowe i takie tam . Generalnie odniosłam bardzo dobre wrażenie zobaczymy jak to będzie wyglądać potem :)

Nynusia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Uspokójcie się z tymi objawami. Raz są, raz ich nie ma. Raz się chce zjeść marchewkę, a raz odrzuca. Po co panikować?
    --
    Ja wróciłam do łóżka, spać mi się chce po tej beznadziejnej nocy i w ogóle jakoś dupny mam dzisiaj humor na razie. To, co miałam zrobić dzisiaj, odłożyłam na później. Świat się nie zawali.
    i prawidłowo :D Dobranoc :D :D
    odpocznij i zjedz cukierka żeby humor wrocił ;) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, no to super :) Czyli tylko teraz spokojnie i już bez żadnej paniki czekaj na USG serduszkowe :)!

L właśnie zakupił wagę domową. No to trzeba będzie sprawdzać jak tam maczek przybiera (jak na razie pewnie sporo, patrząc na to, ile ja jem...)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Małgorzatka, no to super :) Czyli tylko teraz spokojnie i już bez żadnej paniki czekaj na USG serduszkowe :)!

L właśnie zakupił wagę domową. No to trzeba będzie sprawdzać jak tam maczek przybiera (jak na razie pewnie sporo, patrząc na to, ile ja jem...)
    :D:D wiesz co ja też objadam się jak świnka :P a waże tyle co ważyłam ;) także wiesz nie koniecznie już zaczęłaś przybierać :P :P z resztą a co tam teraz można nie :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo.. pewno macie racje z tymi objawami ale same wiecie jak to jest :)

Małgorzatka to super oby tak dalej ! :)

Ja jeszcze sie nie ważyłam.. ale chyba też muszę się zabrać za to :P Ciekawe ile przytyję... co prawda pracę mam taką, że nie mam czasu na podjadanie ale po niej...pewno lodówka codziennie będzie pusta :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    ja też mam na zmianę jakieś objawy z całkowitym ich brakiem :) może organizm sobie odpoczywa co jakiś czas po wzmożonej pracy? :)
    Nie ma co się stresować :)

f2w3yx8d28091ws6.png

Nooo po mojej pracy ma prawo odpoczywać zwłaszcza, że nie ma dnia gdzie bym nie miała podniesionego ciśnienia.... ;/

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie. miałam na myśli że organizm odpoczywa po swojej pracy - produkowanie hormonów, rozciąganie macicy, wzrost dzieciaczka itd :)
    po naszej to niestety normalka

f2w3yx8d28091ws6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:59

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 554 chyba jest dobrze

aanaa, Małgorzatka, zakocona, Fatim, paula1, paula1 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło zobaczyć już Październikówki:) dużo zdrówka dla Was i pięknego okresu ciąży życzy Lipcówka 2015:)

Małgorzatka, paula1, Fatim, Rzodkiewka lubią tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Beta 554 chyba jest dobrze
    jest bardzo dobrze ;)

paula1 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ