X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka nie martw się!! Mój na razie też jest nie bardzo skory do rozmów, mimo, iż bardzo chciał dzidzi tak samo jak ja. Może musi to dotrzeć do niego? zabierz go ze sobą na USG może jak zobaczy fasolkę to zacznie się cieszyć? Bądź dobrej myśli i się nie smutaj - przecież masz milion innych powodów do radości ! :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz rozmawialam, ciagle tlumaczy ze brak czasu, ze duzo pracy i innych zajec i ja to rozumiem, ale kurcze jak juz kladziemy sie spac to tez tematu nie ma, fakt ze libido mam obecnie zerowe, ale on wifocznie tez i wszystko takie suche

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Teraz już naprawdę idę po kąpieli jeszcze zagladlam ;-)

Nynusia ja nie pomogę z tym dziurawcem ale jak nie musisz to nie pij nie każde Ziółko jest bezpieczne podczas ciąży :-)

Dlatego też zrobiłam sobie zwykłą herbatkę :) dowiem się od lekarza czy mogę bo akurat uwielbiam dziurawiec :)

Dobrej nocki ;)

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo po prostu mi hormony buzuja, do tego dzisiejszy stres na uczelni gdxie wykladowca nie dosc ze przedluzyl zajeciabo dwie godziny to jeszcze egzamin przelozyl na przyszly weekend gdy mnie nue ma a mual byc dzisiaj

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka mój bardzo dziś chciał się pokochać- mimo, iż nie mam jakiejś większej ochoty się zgodziłam, jednak on po wszystkim stwierdził, że się boi troche o dzidzi i to nie to samo :) Może u Twojego także pojawił się strach?

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też hormony dają o sobie znać. Mój wyrzucił mi buty wczoraj bo się rozkleiły to płakałam jak bóbr :D

Fatim lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia u niego to ewidentnie nie strach. I to jest przykre... Moze sie zmieni. Na razie ide spac bo sie zadreczam wszystkim coraz bardziej

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka 3maj się ! dobrej nocki :)

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!

Mersiak, przede wszystkim czekam kciuki.

Powiedzieliśmy dziś mamie P., przyszła babcia popłakała się ze wzruszenia, kochana. :) We wtorek idę do szefowej pogadać, bo zależy mi, by gdy wrócę z ciąży i macierzyńskiego, dalej mieć pracę, a umowa kończy mi się miesiąc przed porodem, więc z mocy prawa musi wydłużyć tylko do dnia porodu... Dowiedziałam się, żeby z nią dobrze zagadać, podobno wiele potrafi zrozumieć i może być dobrze - byle pogadać, a nie zniknąć na L4 bez słowa. Zatem pogadam, przedstawię sytuację i zobaczymy.

Znikam, bo padam zmęczona, dobranoc :*

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm ja też mam zamiar powiedzieć szefowi jutro. Śmiejemy się z koleżanką ze trzeba mu jakieś tab na zawał kupić bo to juz 4 ciąża u nas w firmie w przeciągu roku...chłopak się zalamie...ale cóż zrobić...

Tez idę spać dobranoc ;)

paula1, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już swojej dyrekcji powiedziałam, żeby wiedziała jak planować przyszły rok...:)
    Ok było, nic nie marudziła, pogratulowała :)
    Asieńka nie martw się, z chłopami niestety tak jest, że oni myślą trochę inaczej jak my :) Myślę, że jak zobaczy maleństwo na USG to wtedy zacznie inaczej podchodzić.
    Dobrej nocy :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane, spokojnej nocy

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej kobietki kiedy powinno sie isc na pierwsza kontrolna wizyte u ginekologa?

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena najlepiej do 10 tygodnia, ale 6-8 zdarza sie najczesciej. No chyba ze mialas wczesniejsze problemy lub cos cie niepokoi

• Fatim Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog mowila,ze kiedy beta wynosi ok 1500 najczesciej widac pecherzyk choc jak go nie widac jeszcze to tez nie jest to nic zlego :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny ;)
    Długi dzień przede mną dzisiaj, ale w wolnej chwili będę zaglądać.
    Melena ja tez czytałam że najlepiej kolo 6-8 tyg.pierwsza wizyta u gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 06:44

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakies chorobsko rozklada... Ale sie nie sam. Zaraz jade na bete i do pracy. Spokojnego dzionka.

Fatim lubi tę wiadomość

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie lekarz przed zajściem w ciążę kazał mi brać PREGNAPLUS
    i mi się ubzdurało że kazał brać dwa razy dziennie rano i wieczorem i tak też brałam a teraz przeczytałam że dzienna dawka to jedna czy mogłoby to zaszkodzić?

skład :
    PregnaPLUS to nowoczesny suplement diety, zawierający starannie dobrany zestaw składników odżywczych w ilościach dostosowanych do potrzeb kobiet w ciąży. Pomaga uzupełnić dietę w ważne w tym okresie witaminy i minerały. Zawiera rekomendowane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne dawki kwasu foliowego, żelaza, jodu i witaminy D31. W skład preparatu PregnaPLUS wchodzą również ważne w tym okresie suplementacji kwasy omega-3, szczególnie DHA oraz cynk, witaminy B6 i B12

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta o 14stej ;)

Fatim lubi tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;-)
    Aniu myślę że nie masz się czym martwić bierz sobie teraz normalnie 1 tabletkę ;-)

Tomania trzymam kciuki za betę ;-)

Miłego dnia dla wszystkich :-* :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ