X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluję wizyty tak się cieszę ze wszystko ok :*

Amerie ja robie tylko USG genetyczne nie robie tego testu bo u mnie w rodzinie ani u mojego M nie ma żadnych obciążeń genetycznych po co się stresować dodatkowo, niby gin mi powiedział, że najpierw usg potem ten test i wyniki łączą się ze sobą i wtedy jest jasne co i jak ale nie namawia do tego i ja jednak się nie zdecyduję. Co by było gdyby wyszła jakaś "domniemana" wada ??!! chyba bym umarła ze strachu do urodzenia...

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już inaczej podchodzę do drugiej ciąży niż dziewięć lat temu. Jakaś obawa zawsze jest, ale już inaczej się na to zapatruję. Zdążyłam oswoić temat i nie zamierzam się doszukiwać czegoś, czego nie ma. :)

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś wizytę o 18... powiem Wam, że się stresuję...po tych wszystkich Waszych smutnych historiach...

Małgorzatka, FreshMm, Bree lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    I tego właśnie się boję. Wyjsą złe parametry a jest świadomość tych 5% błędnych wyników i co mam się zdecydować na usunięcie ciąży? Nie wiem co bym w tym wypadku zrobiła, więc może lepiej nie ryzykować. Wiem, że jest badanie : test nimfy, który na 99% potwierdza lub wyklucza wady, koszt takiego badania to okolo 3 tys. Widziałam na wrzesniówkach, że jedna dziewczyna wykonywała takie badanie, bo badania wcześniejsze wyszły kiepskie i okazało się, że jest ok.
    Daj sobie z tym spokój jak już się denerwujesz to co będzie po wynikach a po tym często robią amniopunkcję która wcale wbrew pozorom nie jest taka bezpieczna . Usg da Ci odpowiedz jeśli chodzi o zespół downa . Ja wiem że każda z nas chce mieć zdrowe dziecko ale nigdy I tak nie będziesz miała 100 % pewności że tak będzie . Decyzja i tak należy do Ciebie ja uważam że to bez sensu . Jesteś młoda i jeśli nie jesteś narażona chorobami genetycznymi to naprawdę po co ten stres

FreshMm, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Mam dziś wizytę o 18... powiem Wam, że się stresuję...po tych wszystkich Waszych smutnych historiach...

Smutne historie nie są zaraźliwe ;) Głowa do góry, będzie dobrze.

A stresik zawsze jest :)

Małgorzatka, aanaa, Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie odnośnie Warsztatów Mamo to ja. Tam w formularzu jest opcja będę z osobą towarzyszącą. Czy tą osobą towarzyszącą może być ktoś inny niż mąż. Np bratowa:)

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Mam jeszcze pytanie odnośnie Warsztatów Mamo to ja. Tam w formularzu jest opcja będę z osobą towarzyszącą. Czy tą osobą towarzyszącą może być ktoś inny niż mąż. Np bratowa:)
    Tak nie ma znaczenia kto to jest ;-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:) Dzięki Małgorzatka:)

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż dzisiaj na totalnym podlizie . Prasuje obiad robi i do tego łazienkę umył całą . Szkoda że tylko po aferach tak jest :-P dobra już nie narzekam heh :-D

Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, popatrzyłam do lustra i pod oczami - bardziej po zewnętrznej stronie wyskoczyły mi jakieś czerwone podskórne plamki. Co to może być? Rano wymotywałam, czy to może być przyczyną?

Bree lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka może naczynka popękały od wysiłku. Ja tak mam zawsze po grypie żołądkowej:/

Muffinka1019, Bree lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super wieści :)

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to dobrze, że to tylko to. Myślałam, że coś mi jest... że się w zombie zamieniam :) ->żart<-
    Oby szybciutko zniknęło.
    Idę coś pożytecznego zrobić, dzień wolny więc leń się aktywował, trzeba go przegonić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 14:19

Amerie, Bree lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jaki wy warsztaty dziewczyny idziecie?

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja mam za rydz.prenatalne i nie wyobrażam sobie tych badań nie robić na ostatnim usg wykryto przepuklinę niby fizjologiczną ktora ma się wchłonąć (tylko nie ma pewności) i powiem szczerze zr się teraz boje i to badanie mi po może podjąć decyzję:( czy słuszną niewiem.
    Wiem że mam głowę pełną i dylemat ale chorego dziecka bym nie chciała.

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Uff, to dobrze, że to tylko to. Myślałam, że coś mi jest... że się w zombie zamieniam :) ->żart<-
    Oby szybciutko zniknęło.
    Idę coś pożytecznego zrobić, dzień wolny więc leń się aktywował, trzeba go przegonić ;)
    też to miałam to wybroczony :-P od wysiłku się robią . Znikną za kilka dni . Ja jak juz tak bardzo wymiotowalam to nawet na klatce piersiowej miałam :-/ ładnie to nie wygląda ale zombie nie zostaniesz :-D

aanaa, Muffinka1019, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka, ale u twojego dziecka wykryto przepuklinę? Bo nie rozumiem

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Hej. A ja mam za rydz.prenatalne i nie wyobrażam sobie tych badań nie robić na ostatnim usg wykryto przepuklinę niby fizjologiczną ktora ma się wchłonąć (tylko nie ma pewności) i powiem szczerze zr się teraz boje i to badanie mi po może podjąć decyzję:( czy słuszną niewiem.
    Wiem że mam głowę pełną i dylemat ale chorego dziecka bym nie chciała.
    Nie miałam tego lubieć :-P tak usg prenatalne okej mi raczej chodzi o test pappa bo mnóstwo kobiet to straszy . Na nie które rzeczy i tak nie mamy wpływu . Ja nie wiem jakbym zareagowała ciężko mi powiedzieć jeśli lekarz by mi powiedział że dziecko jest chore . na pewno było by ciężko ale aborcja i inne takie raczej nie wchodzą w grę . Lepiej o tym nie myśleć . Każda z nas chce i będzie miała zdrowego dzidziusia . koniec kropka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 14:51

BATTINKA, Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko czy też macie takie uczucie że ciągnie kluje w okolicach pachwin i po bokach brzucha ? I cały czas bulgocze mi w brzuchu :/

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kuje, czasami mocno, ale trwa to kilka minut.

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ