Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a czy Wy dużo procujecie?
Koleżanka mnie nastraszyla, ze zdecydowanie za dużo pracuje i ze jej lekarz po poronieniu kazał odpoczywac do 13tc, mimo, ze ciąży nie miała zagrożonejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 15:09
Bree lubi tę wiadomość
-
dodinka wrote:Dziewczynki mam pytanko czy też macie takie uczucie że ciągnie kluje w okolicach pachwin i po bokach brzucha ? I cały czas bulgocze mi w brzuchu
Tak mam nieraz takie kłucia i ciągnięcia, ale to normalne. Wszystko tam w środku nam się rozciągadodinka, Bree lubią tę wiadomość
-
kasia super wiadomośc :* oby takich jak najwięcej teraz
amerie ja nie robię testu PAPPA, jestem młoda to raz, a wiele z wad można wykluczyć już na usg, więc moim zdaniem bez sensu to jest póki się nie miało genetycznego.
ja dziś załatwiałam przedszkole i strasznie mnie wkurzyli. Synek ma teraz obowiązkowo do 5 latków iść bo to niby ta zerówka teraz, a baba mi już że mam sobie do więcej złożyć przedszkoli bo u nich mało miejsc i to mi wymienia gdzieś jakieś daleko...no sorry już cały rok dojeżdżam hektary do przedszkola 4 dzielnice dalej, bo nigdzie w pobliżu mi go nie przyjęli, to teraz nie będę znowu jeździć jak mają obowiązek go przyjąć. złożę do jeszcze jednego co jest też blisko i reszta mnie nie interesuje.Kasia82, Bree lubią tę wiadomość
-
Majlena nie przejmuj się nie masz obowiązku . Poczekaj sobie i tak musi przyjąć go pierwszego bo jest na obowiązkowym .
siostra miała to samo stąd wiem że i tak go wzięli i tak .
Bree lubi tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Hej. A ja mam za rydz.prenatalne i nie wyobrażam sobie tych badań nie robić na ostatnim usg wykryto przepuklinę niby fizjologiczną ktora ma się wchłonąć (tylko nie ma pewności) i powiem szczerze zr się teraz boje i to badanie mi po może podjąć decyzję
czy słuszną niewiem.
Wiem że mam głowę pełną i dylemat ale chorego dziecka bym nie chciała.
Myślę podobnie, też się zastanawiam co by było gdyby... ale też nie chciałabym sprowadzić ciężko chorego Maleństwa na ten świat, który i tak nie jest prosty nawet dla zdrowych ludzi. Byłoby trudno dziecku jak i nam. Może to brzmi samolubnie ale takie mam zdanie, choć nie wiem czy po wynikach byłoby łatwo podjąć tę ciężką decyzję nawet z bardzo wysokim ryzykiem. A po za tym jest jeszcze granica błędu, nikt nie zagwarantuje, że będzie tak jak wskazują wyniki. Mam 31 lat, więc na NFZ się nie kwalifikuję, 25 marca mam usg podobno z elementami badań prenatalnych i jak będzie ryzyko jakiś nieprawidłowości to od razu się umawiam na test PAPP-a.
Staram się nie myśleć, że coś będzie nie tak, bo jak to się mówi wszyscy w rodzinie zdrowi, więc czemu akurat u mnie miło by być coś nie tak... Ale zawsze jest jakieś ale...
Ursa, Bree lubią tę wiadomość
-
Majlena wrote:kasia super wiadomośc :* oby takich jak najwięcej teraz
amerie ja nie robię testu PAPPA, jestem młoda to raz, a wiele z wad można wykluczyć już na usg, więc moim zdaniem bez sensu to jest póki się nie miało genetycznego.
ja dziś załatwiałam przedszkole i strasznie mnie wkurzyli. Synek ma teraz obowiązkowo do 5 latków iść bo to niby ta zerówka teraz, a baba mi już że mam sobie do więcej złożyć przedszkoli bo u nich mało miejsc i to mi wymienia gdzieś jakieś daleko...no sorry już cały rok dojeżdżam hektary do przedszkola 4 dzielnice dalej, bo nigdzie w pobliżu mi go nie przyjęli, to teraz nie będę znowu jeździć jak mają obowiązek go przyjąć. złożę do jeszcze jednego co jest też blisko i reszta mnie nie interesuje.
Moja kumpela, która urodziła 4mce temu chciała po macierzyńskim wrocic do pracy i już przed urodzeniem (jakiś miesiąc) poszła wstępnie zapisać dzidzię do żłobka to państwowo przed nią jest 80dzieci w kolejce i nie wiadomo czy mała się dostanie...:/ewent. inne miasto czyli jakieś 45min drogi. Żłobek nie jest obowiązkowy ale tak jak z przedszkolem jest to dla mnie paranoja bo jak się nie ma np. środków na to żeby siedzieć z dzieckiem w domu i nie ma kto się tym maluszkiem zająć no to o co chodzi ??!! A ja coś kiedyś czytałam odnośnie przedszkola, że jeśli to jest najbliższe w okolicy przedszkole i dziecko już obowiązkowo musi iść to też obowiązkowo muszą przyjąć ?Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie myślcie w taki sposób. Problem się rozwiązuje w momencie kiedy się pojawia, nie zamartwiajcie się na siłę. Battinka, jeżeli nic nie jest potwierdzone, nie martw się na zapas. Ja rozumiem, że się boisz i że to silniejsze od Ciebie, ale spróbuj myśleć pozytywnie i wręcz wmów sobie, że dzidziuś będzie zdrowy i koniec, musi tak być.
Mi też czasami takie myśli przemkną, ale szybciutko je odganiam.
Agatka, ja pracuje 8 h dziennie od poniedziałku do piątku.
Majlena, złóż to tego co najbliżej i koniec. Skoro mają obowiązek go przyjąć, to się im nie dajMałgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Moja kumpela, która urodziła 4mce temu chciała po macierzyńskim wrocic do pracy i już przed urodzeniem (jakiś miesiąc) poszła wstępnie zapisać dzidzię do żłobka to państwowo przed nią jest 80dzieci w kolejce i nie wiadomo czy mała się dostanie...:/ewent. inne miasto czyli jakieś 45min drogi. Żłobek nie jest obowiązkowy ale tak jak z przedszkolem jest to dla mnie paranoja bo jak się nie ma np. środków na to żeby siedzieć z dzieckiem w domu i nie ma kto się tym maluszkiem zająć no to o co chodzi ??!! A ja coś kiedyś czytałam odnośnie przedszkola, że jeśli to jest najbliższe w okolicy przedszkole i dziecko już obowiązkowo musi iść to też obowiązkowo muszą przyjąć ?
Nynusia, Bree lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Batinka, ale u twojego dziecka wykryto przepuklinę? Bo nie rozumiem
Agatka powiem ci szczerze ze niewiem a się domyślam dr robiąc usg stwierdził ze jest przepuklina fizjologiczna ktora sama powinna się wchłonąć i będziemy się martwić jak się nie wchłonie (i tu mi się zapalila lampka) temat dr zakończył.
Jak poczytalam na wujku Google o tej przepuklinie to szybko pozalowalam.jestem dobrej myśli nie może być inaczej ale Sobie mysle...,,co jeśli,,...nigdy bym nie chciała stawać przed takim wyborem zwłaszcza ze u mnie w rodzinie nie ma chorych dzieci.
Nic jestem dobrej myśli:) moja fasolka się nie podda to mój krew!Muffinka1019, Mo_niczka, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny. złoże do dwóch najbliższych no w sumie te drugie nie jakoś strasznie dalej i reszta mnie nie interesuje.
Wcześniej to wiem, że trudno bo co roku synka zapisywałam i nic z tego nie było.chore. chcesz iść do pracy nie możeszteraz się wkurzyłam i znalazłam mniejsze mniej oblatywane przedszkole publiczne i tam znalazło się miejsce, no ale tak jak pisałam jest strasznie daleko.
-
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny, a czy Wy dużo procujecie?
Koleżanka mnie nastraszyla, ze zdecydowanie za dużo pracuje i ze jej lekarz po poronieniu kazał odpoczywac do 13tc, mimo, ze ciąży nie miała zagrożonej
Ja pracuję 7 godzin i mam dosyć stresującą pracę. No i 7h przy komputerze. Dzisiaj tak się zdenerwowałam, że mnie aż brzuch rozbolałBree lubi tę wiadomość
-
Witam ponownie,
Kasiu gratuluje dobrych wieści:)Cieszę się z Tobą
Co do wysiłku pracuje po 8h nie mam bardzo ciężkiej pracy ,ale w niekoniecznie zdrowych warunkach(bardzo zimno i głośno) i czasem jak się przemęczę to czuje lekki ból brzucha.
Co do testy PAPPa mam 26lat w tym roku i nic o nim nie słyszałam.
Po wizycie:Nadal nic nie wiem.Jestem w Uk także lekarz stwierdził ,że ciąża jest mniejsza niż wg ostatniej miesiączki ,co znaczy że owulacja mogła byc później.Nie powiedziała mi ile dokładnie.Pobrała mi krew i za dwa dni znowu mi pobiorą żeby zobaczyc czy stężenie HCG wzrasta.Staram się nadal być dobre myśli.Kasia82, Bree lubią tę wiadomość
Mój cud-Laura 11.07.2016:*
Aniołek [*] 03.2015
Fasolka [*] 23.12.2014
Aniołek [*] 29.07.2013
-
Lookinblueeyes to się często zdarza, że owulacja się przesuwa a czasem nawet jak się nie przesunie to maluszek wolniej rośnie i w drugim trymestrze nadgania
Więc spokojnie
Na pewno będzie wszystko wspaniale
Widziałaś coś na USG? Bo robił Ci usg?
Bree lubi tę wiadomość
-
lookinblueeye u mnie też jest duża różnica, to normalne
w końcu ciąże się liczy od miesiączki a dziecko powstaje dużo później, stąd te 2 tygodnie po terminie można przenosić
Bree lubi tę wiadomość
-
Ursa wrote:Lookinblueeyes to się często zdarza, że owulacja się przesuwa a czasem nawet jak się nie przesunie to maluszek wolniej rośnie i w drugim trymestrze nadgania
Więc spokojnie
Na pewno będzie wszystko wspaniale
Widziałaś coś na USG? Bo robił Ci usg?Ursa, Bree lubią tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:Teraz patrzę na tą piękną 12
Prawda? Bardzo dumnie wyglądaI dzisiaj kolejne serduszko na belly
Podpowiada mi tutaj kalendarzyk by powiedzieć o ciąży znajomym
I chyba jutro po badaniach naskrobię do dzieciatych koleżanek z pytaniami czy mają może jakieś ciuszki używane po swoich dzieciątkach.
Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość