X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mbie tylko po wysiłku kłuje, np jak za szybko idę. Tak to ostatnio nie.

Bree lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wy dużo procujecie?
    Koleżanka mnie nastraszyla, ze zdecydowanie za dużo pracuje i ze jej lekarz po poronieniu kazał odpoczywac do 13tc, mimo, ze ciąży nie miała zagrożonej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 15:09

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Dziewczynki mam pytanko czy też macie takie uczucie że ciągnie kluje w okolicach pachwin i po bokach brzucha ? I cały czas bulgocze mi w brzuchu :/

Tak mam nieraz takie kłucia i ciągnięcia, ale to normalne. Wszystko tam w środku nam się rozciąga :)

dodinka, Bree lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia super wiadomośc :* oby takich jak najwięcej teraz :)

amerie ja nie robię testu PAPPA, jestem młoda to raz, a wiele z wad można wykluczyć już na usg, więc moim zdaniem bez sensu to jest póki się nie miało genetycznego.

ja dziś załatwiałam przedszkole i strasznie mnie wkurzyli. Synek ma teraz obowiązkowo do 5 latków iść bo to niby ta zerówka teraz, a baba mi już że mam sobie do więcej złożyć przedszkoli bo u nich mało miejsc i to mi wymienia gdzieś jakieś daleko...no sorry już cały rok dojeżdżam hektary do przedszkola 4 dzielnice dalej, bo nigdzie w pobliżu mi go nie przyjęli, to teraz nie będę znowu jeździć jak mają obowiązek go przyjąć. złożę do jeszcze jednego co jest też blisko i reszta mnie nie interesuje.

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena nie przejmuj się nie masz obowiązku . Poczekaj sobie i tak musi przyjąć go pierwszego bo jest na obowiązkowym . ;-) siostra miała to samo stąd wiem że i tak go wzięli i tak .

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Hej. A ja mam za rydz.prenatalne i nie wyobrażam sobie tych badań nie robić na ostatnim usg wykryto przepuklinę niby fizjologiczną ktora ma się wchłonąć (tylko nie ma pewności) i powiem szczerze zr się teraz boje i to badanie mi po może podjąć decyzję:( czy słuszną niewiem.
    Wiem że mam głowę pełną i dylemat ale chorego dziecka bym nie chciała.

Myślę podobnie, też się zastanawiam co by było gdyby... ale też nie chciałabym sprowadzić ciężko chorego Maleństwa na ten świat, który i tak nie jest prosty nawet dla zdrowych ludzi. Byłoby trudno dziecku jak i nam. Może to brzmi samolubnie ale takie mam zdanie, choć nie wiem czy po wynikach byłoby łatwo podjąć tę ciężką decyzję nawet z bardzo wysokim ryzykiem. A po za tym jest jeszcze granica błędu, nikt nie zagwarantuje, że będzie tak jak wskazują wyniki. Mam 31 lat, więc na NFZ się nie kwalifikuję, 25 marca mam usg podobno z elementami badań prenatalnych i jak będzie ryzyko jakiś nieprawidłowości to od razu się umawiam na test PAPP-a.

Staram się nie myśleć, że coś będzie nie tak, bo jak to się mówi wszyscy w rodzinie zdrowi, więc czemu akurat u mnie miło by być coś nie tak... Ale zawsze jest jakieś ale...

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja pracuje 9h dziennie..praca z ludzmi -czesto zmierzłymi jak nie wiem co...i przy kompie cały czas...

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlena wrote:
    kasia super wiadomośc :* oby takich jak najwięcej teraz :)

amerie ja nie robię testu PAPPA, jestem młoda to raz, a wiele z wad można wykluczyć już na usg, więc moim zdaniem bez sensu to jest póki się nie miało genetycznego.

ja dziś załatwiałam przedszkole i strasznie mnie wkurzyli. Synek ma teraz obowiązkowo do 5 latków iść bo to niby ta zerówka teraz, a baba mi już że mam sobie do więcej złożyć przedszkoli bo u nich mało miejsc i to mi wymienia gdzieś jakieś daleko...no sorry już cały rok dojeżdżam hektary do przedszkola 4 dzielnice dalej, bo nigdzie w pobliżu mi go nie przyjęli, to teraz nie będę znowu jeździć jak mają obowiązek go przyjąć. złożę do jeszcze jednego co jest też blisko i reszta mnie nie interesuje.

Moja kumpela, która urodziła 4mce temu chciała po macierzyńskim wrocic do pracy i już przed urodzeniem (jakiś miesiąc) poszła wstępnie zapisać dzidzię do żłobka to państwowo przed nią jest 80dzieci w kolejce i nie wiadomo czy mała się dostanie...:/ewent. inne miasto czyli jakieś 45min drogi. Żłobek nie jest obowiązkowy ale tak jak z przedszkolem jest to dla mnie paranoja bo jak się nie ma np. środków na to żeby siedzieć z dzieckiem w domu i nie ma kto się tym maluszkiem zająć no to o co chodzi ??!! A ja coś kiedyś czytałam odnośnie przedszkola, że jeśli to jest najbliższe w okolicy przedszkole i dziecko już obowiązkowo musi iść to też obowiązkowo muszą przyjąć ?

Małgorzatka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie myślcie w taki sposób. Problem się rozwiązuje w momencie kiedy się pojawia, nie zamartwiajcie się na siłę. Battinka, jeżeli nic nie jest potwierdzone, nie martw się na zapas. Ja rozumiem, że się boisz i że to silniejsze od Ciebie, ale spróbuj myśleć pozytywnie i wręcz wmów sobie, że dzidziuś będzie zdrowy i koniec, musi tak być.
    Mi też czasami takie myśli przemkną, ale szybciutko je odganiam.
    Agatka, ja pracuje 8 h dziennie od poniedziałku do piątku.
    Majlena, złóż to tego co najbliżej i koniec. Skoro mają obowiązek go przyjąć, to się im nie daj :)

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Moja kumpela, która urodziła 4mce temu chciała po macierzyńskim wrocic do pracy i już przed urodzeniem (jakiś miesiąc) poszła wstępnie zapisać dzidzię do żłobka to państwowo przed nią jest 80dzieci w kolejce i nie wiadomo czy mała się dostanie...:/ewent. inne miasto czyli jakieś 45min drogi. Żłobek nie jest obowiązkowy ale tak jak z przedszkolem jest to dla mnie paranoja bo jak się nie ma np. środków na to żeby siedzieć z dzieckiem w domu i nie ma kto się tym maluszkiem zająć no to o co chodzi ??!! A ja coś kiedyś czytałam odnośnie przedszkola, że jeśli to jest najbliższe w okolicy przedszkole i dziecko już obowiązkowo musi iść to też obowiązkowo muszą przyjąć ?
    tak jeżeli jest na obowiązkowym roku to nie mogą odmówić :-)

Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Batinka, ale u twojego dziecka wykryto przepuklinę? Bo nie rozumiem

Agatka powiem ci szczerze ze niewiem a się domyślam dr robiąc usg stwierdził ze jest przepuklina fizjologiczna ktora sama powinna się wchłonąć i będziemy się martwić jak się nie wchłonie (i tu mi się zapalila lampka) temat dr zakończył.
    Jak poczytalam na wujku Google o tej przepuklinie to szybko pozalowalam.jestem dobrej myśli nie może być inaczej ale Sobie mysle...,,co jeśli,,...:( nigdy bym nie chciała stawać przed takim wyborem zwłaszcza ze u mnie w rodzinie nie ma chorych dzieci.
    Nic jestem dobrej myśli:) moja fasolka się nie podda to mój krew!

Muffinka1019, Mo_niczka, Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. złoże do dwóch najbliższych no w sumie te drugie nie jakoś strasznie dalej i reszta mnie nie interesuje.

Wcześniej to wiem, że trudno bo co roku synka zapisywałam i nic z tego nie było.chore. chcesz iść do pracy nie możesz :/ teraz się wkurzyłam i znalazłam mniejsze mniej oblatywane przedszkole publiczne i tam znalazło się miejsce, no ale tak jak pisałam jest strasznie daleko.

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• agania Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy dużo procujecie?
    Koleżanka mnie nastraszyla, ze zdecydowanie za dużo pracuje i ze jej lekarz po poronieniu kazał odpoczywac do 13tc, mimo, ze ciąży nie miała zagrożonej

Ja pracuję 7 godzin i mam dosyć stresującą pracę. No i 7h przy komputerze. Dzisiaj tak się zdenerwowałam, że mnie aż brzuch rozbolał :(

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, i tak ma być :)
    Ja też nie raz mówię do brzucha, nie bój się nic Ci nie będzie, bo jesteś u mamusi.
    Musimy być twarde babki i pozytywnie myślące!

BATTINKA, lookinblueeyes, Małgorzatka, Kaśku, Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • lookinblueeyes Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie,

Kasiu gratuluje dobrych wieści:)Cieszę się z Tobą:)

Co do wysiłku pracuje po 8h nie mam bardzo ciężkiej pracy ,ale w niekoniecznie zdrowych warunkach(bardzo zimno i głośno) i czasem jak się przemęczę to czuje lekki ból brzucha.

Co do testy PAPPa mam 26lat w tym roku i nic o nim nie słyszałam.

Po wizycie:Nadal nic nie wiem.Jestem w Uk także lekarz stwierdził ,że ciąża jest mniejsza niż wg ostatniej miesiączki ,co znaczy że owulacja mogła byc później.Nie powiedziała mi ile dokładnie.Pobrała mi krew i za dwa dni znowu mi pobiorą żeby zobaczyc czy stężenie HCG wzrasta.Staram się nadal być dobre myśli.

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

Mój cud-Laura 11.07.2016:*<3
    Aniołek [*] 03.2015
    Fasolka [*] 23.12.2014
    Aniołek [*] 29.07.2013
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes to się często zdarza, że owulacja się przesuwa a czasem nawet jak się nie przesunie to maluszek wolniej rośnie i w drugim trymestrze nadgania :) Więc spokojnie :) Na pewno będzie wszystko wspaniale :)

Widziałaś coś na USG? Bo robił Ci usg?

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lookinblueeye u mnie też jest duża różnica, to normalne :) w końcu ciąże się liczy od miesiączki a dziecko powstaje dużo później, stąd te 2 tygodnie po terminie można przenosić :)

Bree lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes nie martw się połowa z nas na tym etapie miała młodsza ciążę a potem malce nadrabiały :-) :-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Lookinblueeyes to się często zdarza, że owulacja się przesuwa a czasem nawet jak się nie przesunie to maluszek wolniej rośnie i w drugim trymestrze nadgania :) Więc spokojnie :) Na pewno będzie wszystko wspaniale :)

Widziałaś coś na USG? Bo robił Ci usg?
    Teraz patrzę na tą piękną 12 <3

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Teraz patrzę na tą piękną 12 <3

Prawda? Bardzo dumnie wygląda :D I dzisiaj kolejne serduszko na belly :) Podpowiada mi tutaj kalendarzyk by powiedzieć o ciąży znajomym :D

I chyba jutro po badaniach naskrobię do dzieciatych koleżanek z pytaniami czy mają może jakieś ciuszki używane po swoich dzieciątkach.

Małgorzatka, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ