Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
lookinblueeyes wrote:
Po wizycie:Nadal nic nie wiem.Jestem w Uk także lekarz stwierdził ,że ciąża jest mniejsza niż wg ostatniej miesiączki ,co znaczy że owulacja mogła byc później.Nie powiedziała mi ile dokładnie.Pobrała mi krew i za dwa dni znowu mi pobiorą żeby zobaczyc czy stężenie HCG wzrasta.Staram się nadal być dobre myśli.
Hejto jak u mnie... na początku długo było widać tylko pusty pęcherzyk, potem CRL 5mm i 6 tydzień ciąży wg usg, a 2 tygodnie później 23 mm i zrobił się 10 tydzień! dziecko nadgoniło, że w końcu mi się zgadza z owulacją
Ursa, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmerie wrote:Mam pytanie do Was, bo mam dzisiaj wizytę i lekarz będzie pytał, czy zdecydowałam się na test Pappa. Moje pytanie dotyczy szczególnie dziewczyn przed 35 r.ż. Ja mam rocznikowo 28 lat. I w pierwszej ciąży lekarz mi powiedział, że jak usg genetyczne wyjdzie poprawnie to nie ma wskazań do robienia badań prenatalnych tych szerszych. natomiast lekarka w szpitalu powiedziała, że każdy powinien robić te badania. No i jestem w kropce, wiem, że nie powinnam patrzeć na pieniądze, ale u mojego lekarza za pakiet usg genetyczne + pappa zapłace 600 zł. No i wracając do mojego pytania: Czy któraś z Was przed 35 rż decyduje się na te badania?
Ja zrobie test PAPPA. Lekarka zalecila mi w skonczonym 10 tygodniu (czyli w trwajacym 11), bo w tym przedziale ten test jest najbardziej czuly.
Jezeli chodzi o USG genetyczne, to umowilam sie na 2 terminy, 12t0d (przed Swietami) i 12t6d (po Swietach). Chcialabym juz byc pewna, ze wszystko jest w porzadku przed Wielkanoca, zanim powiemy rodzinie. Ale z drugiej strony chce tez isc jak juz dziecko bedzie wieksze (powyzej 6o mm), bo dopiero wtedy mozna z wieksza dokladnoscia okreslic wszystkie markery (i mam termin u super lekarza). No wiec, mozliwe, ze pojde dwa razy.
Jedyne co mnie martwi, to czy to nie zaszkodzi Malenstwu, ale moja szwagierka tez byla dwa razy, a dziecko zdrowe jak ryba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 17:32
Bree lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32518aebf257.jpg
Jestem, dzidziolek ma prawie 5 cm, serducho bije jak dzwon. Wszystko na swoim miejscu, fikolki robil superasne. Lekarz stwierdzil ze choc to jeszcze wczesnie dzidzia wyglada mu na chlopca. Jestem przeszczesliwa, za tydzien usg prenatalne~Rewianka~, aniacicha, Kasia82, Amerie, ola.321, paula1, Muffinka1019, dodinka, meeegi1771, Buffy, Katarzyna87, agania, Kaśku, aghnies, Bree, miska2503 lubią tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:Nie miałam tego lubieć
tak usg prenatalne okej mi raczej chodzi o test pappa bo mnóstwo kobiet to straszy . Na nie które rzeczy i tak nie mamy wpływu . Ja nie wiem jakbym zareagowała ciężko mi powiedzieć jeśli lekarz by mi powiedział że dziecko jest chore . na pewno było by ciężko ale aborcja i inne takie raczej nie wchodzą w grę . Lepiej o tym nie myśleć . Każda z nas chce i będzie miała zdrowego dzidziusia . koniec kropka
I tego się trzymajmy!Bree lubi tę wiadomość
-
Majlena wrote:kasia super wiadomośc :* oby takich jak najwięcej teraz
amerie ja nie robię testu PAPPA, jestem młoda to raz, a wiele z wad można wykluczyć już na usg, więc moim zdaniem bez sensu to jest póki się nie miało genetycznego.
ja dziś załatwiałam przedszkole i strasznie mnie wkurzyli. Synek ma teraz obowiązkowo do 5 latków iść bo to niby ta zerówka teraz, a baba mi już że mam sobie do więcej złożyć przedszkoli bo u nich mało miejsc i to mi wymienia gdzieś jakieś daleko...no sorry już cały rok dojeżdżam hektary do przedszkola 4 dzielnice dalej, bo nigdzie w pobliżu mi go nie przyjęli, to teraz nie będę znowu jeździć jak mają obowiązek go przyjąć. złożę do jeszcze jednego co jest też blisko i reszta mnie nie interesuje.
Znam ten ból z przedszkolami. Moja się w końcu nigdzie nie dostała i chodziła do prywatnego. Teraz już druga klasa, więc jest spokój, ale przy drugim znów będą batalie.Bree lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32518aebf257.jpg
Jestem, dzidziolek ma prawie 5 cm, serducho bije jak dzwon. Wszystko na swoim miejscu, fikolki robil superasne. Lekarz stwierdzil ze choc to jeszcze wczesnie dzidzia wyglada mu na chlopca. Jestem przeszczesliwa, za tydzien usg prenatalne
Super duzy chlopakGratuluje
Bree lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Jestem, dzidziolek ma prawie 5 cm, serducho bije jak dzwon. Wszystko na swoim miejscu, fikolki robil superasne. Lekarz stwierdzil ze choc to jeszcze wczesnie dzidzia wyglada mu na chlopca. Jestem przeszczesliwa, za tydzien usg prenatalne
Super, Asieńka! Gratulacje!!! Niech maluszek rośnie zdrowy!Bree lubi tę wiadomość
-
Jestem, dzidziolek ma prawie 5 cm, serducho bije jak dzwon. Wszystko na swoim miejscu, fikolki robil superasne. Lekarz stwierdzil ze choc to jeszcze wczesnie dzidzia wyglada mu na chlopca. Jestem przeszczesliwa, za tydzien usg prenatalnegratuluję!!!
Bree lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 gratulacje wielkie!!! cudne zdjęcia...
ja następne usg mam dopiero po świętach 13.04 lekarz zapowiedział genetyczne...to będzie koniec 3 miesiąca...jak na razie dwa ostatnie dni były super, zero mdłości, energia i chęć na wszystko a dzisiaj jest jedna wielka masakra..:/pół dnia spałam, nie mam na nic siły! jeszcze pogoda do d....ech może jutro będzie lepszy dzień
Bree lubi tę wiadomość
-
Same dobre wiadomości dzisiaj i tego się trzymajmy
Bobaski super
Amerie ja też robię ten test PAPPA i idę jutro na pobranie krwi, a we wtorek za tydz mam usg genetyczne i już się doczekać nie mogę, żeby znowu zobaczyć moje maleństwo
Bree lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
dodinka wrote:Dziewczynki mam pytanko czy też macie takie uczucie że ciągnie kluje w okolicach pachwin i po bokach brzucha ? I cały czas bulgocze mi w brzuchu
ooo pewnie że mam! ciągnięcie i kłucie od czasu do czasu ale w moim brzuchu wyprawiają się takie ,,rewolucje", że dzieciaczek musi mieć wesołododinka, Bree lubią tę wiadomość
-
Asiuu piękne zdjęcie
i nie sugeruj się chłopcem bo to jeszcze za wcześnie o dużo i może się zmienić
widziałam kiedyś jak się zmieniają męskie i żenskie narządy na etapie płodu i w pewnym momencie są identyczne
każda z nas miała Siusiaka
agania, Nynusia, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość
-
paula1 wrote:Same dobre wiadomości dzisiaj i tego się trzymajmy
Bobaski super
Amerie ja też robię ten test PAPPA i idę jutro na pobranie krwi, a we wtorek za tydz mam usg genetyczne i już się doczekać nie mogę, żeby znowu zobaczyć moje maleństwo
Paula idziemy leb w lebpaula1, Bree lubią tę wiadomość