X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak zmieniając miejsce pobytu na dłużej trzeba poinformować.
    Moja kumpela ostatnio dostała pisemko z wezwaniem.
    Chyba, że to zależy od danego ZUS-u (danej miejscowości)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    malgo86 dzieki za szybka odp <3 nie chce wyjsc na osobe ktora panikuje na zapas :D tymbardziej skoro lekarz dal "zielone swiatlo" na staranka i powiedzial ze wszystko samo sie wyczyscilo, a jak wspomnial ze jajeczko juz mam na tyle duze w prawym jajniku ze owulka bedzie na dniach to sie spodziewalam owulki a nie krwawienia i troche mnie to zaskoczylo :P w sumie to mam bardziej delikatne plamienie na brazowo niz krwawienie...jak sie nie kochamy to go nie ma ale jak sie kochamy to sie pojawia :P

kurka a juz sie nastawilam ze zadzialamy cos w tym cyklu :P ale tempka te stoi narazie na jednym poziomie i testy ovu negatywne...nic tam, bede trzymac reke na pulsie :)

Ja się nie znam ale ja często tak miałam, że po okresie gdzieś z parę dni może tydzień razem ze śluzem po <3 pojawiało się brązowe plamienie baardzo skąpe ale było zainteresowałam się kiedyś tym i gin mi powiedział, że to pozostałości po okresie, które się nie wydaliły w odpowiednim czasie i że czasem tak może być nie wiem czy to prawda ale myślę, że u Ciebie to nie powód do niepokoju jeśli dużo tego nie ma zwłaszcza, że byłaś na wizycie

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia obys miala racje :) Ja tak nigdy wczesniej nie mialam i dla mnie to absolutna nowosc :P duzo tego nie ma bo widze tylko na papierku po wizycie w toalecie :P

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Nynusia obys miala racje :) Ja tak nigdy wczesniej nie mialam i dla mnie to absolutna nowosc :P duzo tego nie ma bo widze tylko na papierku po wizycie w toalecie :P

Bree ja tak miałam ale bez serduszkowania. Najpierw krwawienie potem chyba z 5 dni przerwy i potem spowrotem chyba 3 albo 4 dni już nie krwawienie tylko plamienie. Wiesz potem mi tak zostało że w 9 dniu cyklu miałam plamienie/ krwawnienie przez jeden dzień i nie była to owulacja.

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie jak stary komputer ktoremu wgrano nowy system :D potrzebuje dobrego informatyka :D :D :D

Chyba ze moj Konrad musi sie zabawic w kominiarza i przeczyscic mi komin :D Moze reszta sadzy wyleci i juz bedzie mozna palic w piecu hahahaha :D :D :D

Tak sobie mysle skoro lekarz prywatny (podobno wie co mowi) daje zielone swiatlo a tam cos jeszcze kapie :P to przy ewentualnej ciazy nic sie nie popsuje? Kurcze moglam isc na medycyne a nie..... :P :P :P

aanaa, aniacicha, FreshMm, Kasia82, meeegi1771, Bunia86, Muffinka1019, paula1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree no to niech się zabawi w tego kominiarza haha :D Udanej zabawy <3 OWOCNEJ <3 Wam życzę :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:27

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komin mi odpadnie hahaha :D

Kochane ja nie jestem w ciazy a spac mi sie chce jakbym byla z czworaczkami :D
    Moze ma ktoras nadmiar energii to ja chetnie przyjme :D

preg.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree dobre masz te teksty swoje czasami :))
    Bawcie się bawcie w tego kominiarza :PO
    Udanej zabawy:)

Bree lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee chętnie bym ci oddała ale miałam ja przed ciążą:)
    Teraz mam okropnego lenia

Bree lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • lookinblueeyes Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Niestey mam złe wieśći.Dzisiaj byłam na pobraniu krwi ,a następnie u swojego lekarza.Lekarz dał mi komplet badań do wykonania,jutro już idę.Wróciłam do domu i zadzwonili do mnie ze kliniki wczesnej ciązy.Z wyniów krwi potwierdziły się moje obawy ciąża obumarła.2kwietnia mam wizytę u lekarza mamy planować kolejną ciąże (nie wiem co to znaczy),podejrzewam że sprawdzą czy się oczyściłam i podejmiemy decyzję co dalej.Bardzo mi przykro ,ale musze być silna.Życzę Wam spokojnych ciąży,szybich i bezbolesnych rozwiązań ,a następnie ślicznych,zdrowych dzisiusiów.Dziekuję za wszystko ,będe Was nadal odwiedzać.

Bree lubi tę wiadomość

Mój cud-Laura 11.07.2016:*<3
    Aniołek [*] 03.2015
    Fasolka [*] 23.12.2014
    Aniołek [*] 29.07.2013
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes nigdy nie wiem co powiedziec w takich mometach powiem tylko tak mi przykro: ( trzymaj się ściskam mocno :*
    A zapowiadał się taki dobry tydzień z wiadomościam...

lookinblueeyes, Bree lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi lookinblueeyes :( trzymaj się dzielnie :*

Bree, lookinblueeyes lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes :( To tragedia :( Tak mi strasznie przykro. Trzymaj się Kochana!

Bree, mnie generalnie wszyscy lekarze kazali czekać z ponownym zajściem w ciąże co najmniej 6 miesięcy ale może to w wyniku tego, że poprzednią ciążę straciłam krótko po pierwszej stracie. Z tego co czytałam to to taki trochę zabobon z tym czekaniem kilku cykli. Ponoc największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest właśnie tuż po poronieniu, pewnie dlatego ten lekarz dał Ci zielone światło.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes nie powiem nic co by Cie ukoilo ale przyjmij moje kondolencje... ech zycie jest czasami tak cholernie brutalne :(

lookinblueeyes lubi tę wiadomość

preg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes, łączę się duchem i ściskam. Nie wiem, jak jest w UK, ale widzę, że miałaś już 2 Aniołki, więc moim zdaniem powinni się teraz Tobą mocno zająć i otoczyć szczególną troską, zrobić badania, aby jak najbardziej pomóc. Trzymam mocno za Ciebie kciuki na ten trudny czas i na później. Nie wiem, co powiedzieć. Trzymaj się mocno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 16:24

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Bree Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w UK po 3 poronieniach z tego co wiem ma sie kompleksowa profilaktyke... o ile 3 poronienia sa u nich udokumentowane...

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookinblueeyes tak mi przykro :( ściskam Cię mocno !! :(

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree moja energia wystarcza tylko dla mnie i to nie zawsze hehe :)

Dziś mam kiepski humor bo chyba nigdzie nie pojadę się pobyczyć jeszcze przed porodem..niby są też plusy tego bo więcej kaski pójdzie w dzidziusia no ale musze odchorować.

Moja dzidziolka dziś chyba strasznie bryka bo mam kłucia caaaały dzień...

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lookinblueeyes wrote:
    Witam dziewczyny,
    Niestey mam złe wieśći.Dzisiaj byłam na pobraniu krwi ,a następnie u swojego lekarza.Lekarz dał mi komplet badań do wykonania,jutro już idę.Wróciłam do domu i zadzwonili do mnie ze kliniki wczesnej ciązy.Z wyniów krwi potwierdziły się moje obawy ciąża obumarła.2kwietnia mam wizytę u lekarza mamy planować kolejną ciąże (nie wiem co to znaczy),podejrzewam że sprawdzą czy się oczyściłam i podejmiemy decyzję co dalej.Bardzo mi przykro ,ale musze być silna.Życzę Wam spokojnych ciąży,szybich i bezbolesnych rozwiązań ,a następnie ślicznych,zdrowych dzisiusiów.Dziekuję za wszystko ,będe Was nadal odwiedzać.

Kochana, ja też nie wiem co napisać, aby ukoić Twój ból. To bardzo smutna wiadomość. Tulę Cię mocno, nie opuszczaj nas i wkrótce staraj się o maluszka. Życie jest doprawdy niesprawiedliwe. :( Bądź dzielna, jesteśmy z Tobą!

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupilam kolejny tablet na pocieszenie :P nie mowilam ale jestem uzalezniona 9miedzy innymi) od gadzetow :P Kiedys mialam energii za 10ciu...a teraz to bym z lozka nie wychodzila - starosc nie radosc :P

W ogole to mam zawroty glowy od poronienia... siedze na sofie i kreci mi sie w glowie...ciekawe co to, czekm az przejdzie a jak nie przejdzie to zapytam lekarza...

dobra ide pokroic czerwona kapuste na obiad :P

Kasia82 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ