X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo w sumie nospa i magnez powinien pomóc. najważniejsze, że nie ma plamień. leż kochana, a jak do wieczora nie przejdzie do podjedź na ip.

BATTINKA lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej dziewczynki :)

Majlena moja mama już tu mi tiutia o tych pieluchach :D
    Jakie to świetne, wygodne :D

Ja dziś na obiadek do teściowej się wybieram :)

Battinka jesteś na podobnym etapie ciazy co ja i ja od tygodnia mniej wiecej mam takie kłucia i ciągniecia nie moge się wyprostować i napiąć ale nie jest to ból taki nie do wytrzymania u Ciebie jest bardzo silny czy po prostu troche powoduje dyskomfort ?

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka tak więc powodzenia na egzaminie ! :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygodneeee???? :O a w życiuuu....szczerze? wolałam żeby dziecko robiło mi kupę na ziemię niż do tej pieluchy :D miał wtedy z 9msc, siadałam go na kocu i ceracie z gołą pupą i czasem był ups ;) i wcale nie są przewiewne, żeby nie przeciekały trzeba dokupić takie ceratowe majty- więc jaka w tym przewiewność??? chyba , że teraz są lepsze patenty.
    ale matka też mi truła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:21

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam całą rzeszę koleżanek, które bardzo pieluchy wielorazowe zachwalają. Ja na razie o tym nie myślę. Zaraz po porodzie będe na pewno używała jednorazowych pieluszek. Mam bardzo duży dom, stary więc bardzo się kurzy. Już samo ogarnięcie go to dużo roboty, dojdzie jeszcze zajmowanie się noworodkiem. Jestem realistką i ani trochę nie aspiruję do miana męczennicy... myślę sobie, że te 5 minut na samym początku po porodzie chce się wygospodarowac jednak nie na pranie a na przymknięcie na chwilkę powiek :) Z resztą ja sobie nie wyobrażam po prostu wyprac takiej pieluszki, bez poddania jej wysokiej temperaturze. Pewnie skończyłoby się na tym, że po kazdym użyciu bym je wygotowywała a to już raczej nie trwa 5 minut :) No ale ja jestem lekko zboczona na tym tle :P Zboczenie zawodowe :)

Z resztą sama autorka z tego co zauważyłam po dalszych wpisach również wrócila do jednorazówek ;) Testowała jakieś kosze na pieluszki (żeby zapach sie nie wydzielał), woreczki itd.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ursa 5 minut dla siebie w pierwszych miesiącach życia to baaaaaaaaardzo dużo, a nawet aż za dużo :D ja jestem zdania tak jak ty, po co się męczyć. Po to wymyślili jednorazówki by mamy miały łatwiej i wygodniej :) matka mi zawsze mówiła: bo jej nie było ciężko, to jej zawsze gadam to czemu używasz pralki???wróć do czasów gdy się tarło o tarkę skoro tobie nie było ciężko, po co używasz mopa? babcie do końca myły podłogi na kolanach ;)

Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia tez mam takie właśnie kłucia w dole brzucha ciągnięcie i pobolewa.teraz wiecej leżę mam nadzieje ze do wtorku wytrzymam z fasolką:)

Mąż na mnie krzyczy ze za dużo łykam tabletek faktycznie od początku ciąży zjadłam 1,5 paczki nospy...

Ja nie mam Ginek.do którego mogę zadzwonić zawsze musze czekać na wizytę lub IP. Ale ta IP to pożal się boże prawdziwa wykańczalnia.

Dziewczyny a propos pieluch jednorazowych to jestem na Nie, jak urodziłam córcie nakupowalam tych pieluch i z zapartym tchem się zapierałam ze będę robic jak moja mama....taaa po 1 dniu mi się odechciało :( tyle jest przy tym roboty ze Glowa mala dziecko co chwile siusia i kupcia a przeciez mając małego bobasa nie ma czasu nawet po tyłku się podrapać;)a co dopiero robic zapierki i takie tam... także medal dla tego co wynalazł Pampersy :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie będę używała tych wielorazowych to nie dla mnie... taka jest prawda że woda i prąd tez kosztuje a takie pieluchy wymagalyby prania non stop i to na programie na 100 st wiec u mnie jakieś 3h prania..
    No ale moja mama wtedy nie miała większego wyboru jak takie pieluchy wiec zapewne dlatego tak mówi.
    Battinka mój gin powiedział ze jeśli nie są to bóle nie do wytrzymania to czasami w ciąży kobiety je mają i trzeba się do tego przyzwyczaić bo to wszystko w brzuszku rośnie i się rozciąga

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj tak swedza piersi i są wrażliwe ze szok...

l22nhdgeccid541p.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny..
    wczoraj wieczorem było u mnie kiepsko... ból brzucha, kłucie, ciągnięcie... ból nie do zniesienia... pierwszy raz wziełam nospę ( nie jestem zwolenniczką lekarstw )o 21 położyłam się spać... zasnęłam ale ból obudził mnie 2 razy... czyli nospa nie pomogła... nie wiem dlaczego tak bardzo mnie bolało... dzisiaj na szczescie już nei boli...
    może za dużo sprzątałam, bo ogarnęłam dom, wszystkie schody, podłogi i troche poprasowałam... może za dużo tego było... :/ nie wiem.. mam nadzieję że z Maleństwem wszystko oki...

co do pieluch siostra mojego męża używała tylko takich i była bardzo zadowolona, a roboty az tyle z tym nie miała... nie zdarzyło jej się żeby przeciekły... oczywiscie to zalezy jak czesto je zmieniasz... na noc jedynie zakladała zwykłego pampersa... miala dużo wkładów i różne rodzaje majteczek - super to wyglądało na bobasie :)
    ja nie wiem jeszce jakich będę używać, pewnie spróbuje wielorazowych ale czy to będzie dla mnie to się okaże w praktyce :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    My dzisiaj dzień lenia i jeszcze w łóżku jesteśmy i dobrze należy się :-D w końcu nam przeszło , atmosfera oczyszczona , sex na zgodę był i zadowoleni haha :-D
    Dzidek leniwy jak nie wiem , nie dał się obudzić jak mierzyłam tętno ani razu się nie ruszył :-P batinka natalia ja wczoraj miałam podobne bóle i też się nasprzątałam plus okna i tak mnie pachwiny rwały ale dzisiaj lepiej więc nie martwie sie :-) myślę że to nic groźnego a raczej wszystko bardziej wrażliwe :-)

Miłego dnia kochane i do później <3 <3 <3

Nynusia, Ursa, nat_alia lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja wczoraj miałam akcję przeprowadzka i chyba trochę się przeciążyłam, bo brzuch mnie bolał i nawet jajnik. W nocy spać nie mogłam, piersi przestały mnie już prawie całkiem boleć, wkręciłam sobie, że pewnie ciąża się nie rozwija i dlatego i takie mi już bzdury zaczęły do głowy przychodzić... ale od rana mnie muli i kilka razy pociągnęło na rzyganko, że stwierdzam, że dzidziol daje znać, że u niego wszystko ok i mam czekać cierpliwie do wtorkowej wizyty i zobaczę, że u niego wszystko ok :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko i wyłącznie pampersy :) przy dziecku jest tyle roboty, że ten kto wynalazł pampersy to mistrz!

Buffy, BATTINKA, Małgorzatka, Ursa lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle porządki świąteczne a ja jeszcze nie zrobiłam kompletnie nic :P okna straszą, ale czekają na męża aż wróci na święta. Chyba jak w poprzedniej ciąży ogarne z zewnątrz i to wszystko ;)

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się najadlam w sumie nawet niedużo zjadłam ale tak Mnie muli głową Mnie boli ,słabo.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam pizze, bo nie chce mi się ruszać dupy do kuchni :) w innej pizzerii, bo w kółko w dwóch zamawiam. leżę w łóżku i pachnę dziś a co :D

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka, tez mnie pobolewa brzuch od koku dni, zwłaszcza wieczorem. Wydaje mi się, ze to normalne, bo tam wszystko rośnie

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę juz jest lepiej nie powiem może to zasługa tabletek.
    :)
    Miejmy nadzieje ze tak ma być :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięło mnie dzisiaj na wspomnienia :D i tak patrzyłam na moje dziewczyny jak się urodziły hihi :) to pokażę wam :)
    tu amelka 2 kg szczęścia ;)
    88cb71d5.jpg
    a tu Zuzia 3 kg szczęście ;)
    6f05850b.jpg

tak oglądam i oglądam te zdjęcia od rana hehe :P

miska2503, Buffy, Majlena, Nynusia, Natka88, BATTINKA, paula1, meeegi1771, Kaśku, Aguś26, Ursa, Ewalika, ~Rewianka~, Amerie, nat_alia, FreshMm, dodinka, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka śliczne te twoje córeczki :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ