Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Hej dziewczynki
Majlena moja mama już tu mi tiutia o tych pieluchach
Jakie to świetne, wygodne
Ja dziś na obiadek do teściowej się wybieram
Battinka jesteś na podobnym etapie ciazy co ja i ja od tygodnia mniej wiecej mam takie kłucia i ciągniecia nie moge się wyprostować i napiąć ale nie jest to ból taki nie do wytrzymania u Ciebie jest bardzo silny czy po prostu troche powoduje dyskomfort ? -
wygodneeee????
a w życiuuu....szczerze? wolałam żeby dziecko robiło mi kupę na ziemię niż do tej pieluchy
miał wtedy z 9msc, siadałam go na kocu i ceracie z gołą pupą i czasem był ups
i wcale nie są przewiewne, żeby nie przeciekały trzeba dokupić takie ceratowe majty- więc jaka w tym przewiewność??? chyba , że teraz są lepsze patenty.
ale matka też mi trułaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:21
-
A ja mam całą rzeszę koleżanek, które bardzo pieluchy wielorazowe zachwalają. Ja na razie o tym nie myślę. Zaraz po porodzie będe na pewno używała jednorazowych pieluszek. Mam bardzo duży dom, stary więc bardzo się kurzy. Już samo ogarnięcie go to dużo roboty, dojdzie jeszcze zajmowanie się noworodkiem. Jestem realistką i ani trochę nie aspiruję do miana męczennicy... myślę sobie, że te 5 minut na samym początku po porodzie chce się wygospodarowac jednak nie na pranie a na przymknięcie na chwilkę powiek
Z resztą ja sobie nie wyobrażam po prostu wyprac takiej pieluszki, bez poddania jej wysokiej temperaturze. Pewnie skończyłoby się na tym, że po kazdym użyciu bym je wygotowywała a to już raczej nie trwa 5 minut
No ale ja jestem lekko zboczona na tym tle
Zboczenie zawodowe
Z resztą sama autorka z tego co zauważyłam po dalszych wpisach również wrócila do jednorazówekTestowała jakieś kosze na pieluszki (żeby zapach sie nie wydzielał), woreczki itd.
-
ursa 5 minut dla siebie w pierwszych miesiącach życia to baaaaaaaaardzo dużo, a nawet aż za dużo
ja jestem zdania tak jak ty, po co się męczyć. Po to wymyślili jednorazówki by mamy miały łatwiej i wygodniej
matka mi zawsze mówiła: bo jej nie było ciężko, to jej zawsze gadam to czemu używasz pralki???wróć do czasów gdy się tarło o tarkę skoro tobie nie było ciężko, po co używasz mopa? babcie do końca myły podłogi na kolanach
Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Nynusia tez mam takie właśnie kłucia w dole brzucha ciągnięcie i pobolewa.teraz wiecej leżę mam nadzieje ze do wtorku wytrzymam z fasolką
Mąż na mnie krzyczy ze za dużo łykam tabletek faktycznie od początku ciąży zjadłam 1,5 paczki nospy...
Ja nie mam Ginek.do którego mogę zadzwonić zawsze musze czekać na wizytę lub IP. Ale ta IP to pożal się boże prawdziwa wykańczalnia.
Dziewczyny a propos pieluch jednorazowych to jestem na Nie, jak urodziłam córcie nakupowalam tych pieluch i z zapartym tchem się zapierałam ze będę robic jak moja mama....taaa po 1 dniu mi się odechciałotyle jest przy tym roboty ze Glowa mala dziecko co chwile siusia i kupcia a przeciez mając małego bobasa nie ma czasu nawet po tyłku się podrapać;)a co dopiero robic zapierki i takie tam... także medal dla tego co wynalazł Pampersy
-
Ja tez nie będę używała tych wielorazowych to nie dla mnie... taka jest prawda że woda i prąd tez kosztuje a takie pieluchy wymagalyby prania non stop i to na programie na 100 st wiec u mnie jakieś 3h prania..
No ale moja mama wtedy nie miała większego wyboru jak takie pieluchy wiec zapewne dlatego tak mówi.
Battinka mój gin powiedział ze jeśli nie są to bóle nie do wytrzymania to czasami w ciąży kobiety je mają i trzeba się do tego przyzwyczaić bo to wszystko w brzuszku rośnie i się rozciąga -
witajcie dziewczyny..
wczoraj wieczorem było u mnie kiepsko... ból brzucha, kłucie, ciągnięcie... ból nie do zniesienia... pierwszy raz wziełam nospę ( nie jestem zwolenniczką lekarstw )o 21 położyłam się spać... zasnęłam ale ból obudził mnie 2 razy... czyli nospa nie pomogła... nie wiem dlaczego tak bardzo mnie bolało... dzisiaj na szczescie już nei boli...
może za dużo sprzątałam, bo ogarnęłam dom, wszystkie schody, podłogi i troche poprasowałam... może za dużo tego było...nie wiem.. mam nadzieję że z Maleństwem wszystko oki...
co do pieluch siostra mojego męża używała tylko takich i była bardzo zadowolona, a roboty az tyle z tym nie miała... nie zdarzyło jej się żeby przeciekły... oczywiscie to zalezy jak czesto je zmieniasz... na noc jedynie zakladała zwykłego pampersa... miala dużo wkładów i różne rodzaje majteczek - super to wyglądało na bobasie
ja nie wiem jeszce jakich będę używać, pewnie spróbuje wielorazowych ale czy to będzie dla mnie to się okaże w praktyce -
Hej dziewczyny
My dzisiaj dzień lenia i jeszcze w łóżku jesteśmy i dobrze należy sięw końcu nam przeszło , atmosfera oczyszczona , sex na zgodę był i zadowoleni haha
Dzidek leniwy jak nie wiem , nie dał się obudzić jak mierzyłam tętno ani razu się nie ruszyłbatinka natalia ja wczoraj miałam podobne bóle i też się nasprzątałam plus okna i tak mnie pachwiny rwały ale dzisiaj lepiej więc nie martwie sie
myślę że to nic groźnego a raczej wszystko bardziej wrażliwe
Miłego dnia kochane i do późniejNynusia, Ursa, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja wczoraj miałam akcję przeprowadzka i chyba trochę się przeciążyłam, bo brzuch mnie bolał i nawet jajnik. W nocy spać nie mogłam, piersi przestały mnie już prawie całkiem boleć, wkręciłam sobie, że pewnie ciąża się nie rozwija i dlatego i takie mi już bzdury zaczęły do głowy przychodzić... ale od rana mnie muli i kilka razy pociągnęło na rzyganko, że stwierdzam, że dzidziol daje znać, że u niego wszystko ok i mam czekać cierpliwie do wtorkowej wizyty i zobaczę, że u niego wszystko ok -
w ogóle porządki świąteczne a ja jeszcze nie zrobiłam kompletnie nic
okna straszą, ale czekają na męża aż wróci na święta. Chyba jak w poprzedniej ciąży ogarne z zewnątrz i to wszystko
-
Wzięło mnie dzisiaj na wspomnienia
i tak patrzyłam na moje dziewczyny jak się urodziły hihi
to pokażę wam
tu amelka 2 kg szczęścia
a tu Zuzia 3 kg szczęście
tak oglądam i oglądam te zdjęcia od rana hehemiska2503, Buffy, Majlena, Nynusia, Natka88, BATTINKA, paula1, meeegi1771, Kaśku, Aguś26, Ursa, Ewalika, ~Rewianka~, Amerie, nat_alia, FreshMm, dodinka, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny