X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety tak jest z szefami... moj dopiero jak mu dałam wczoraj zwolnienie powiedział że mogłam pracowac tylko 4h wg prawa... alew czesniej nie mógł tego zaproponować...lepiej wykorzystać...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka pewnie, już byś znalazła tętno gdzieś w dole brzuszka. Mi się wydaje, że to jest kwestia tego, że te sprzęty nie są (bo i nie mogą byc) badane na kobietach będących we wcześniejszej ciąży stąd nie jest znane ich działanie uboczne na embrion i dlatego tak piszą. Zauważcie, że ta magiczna 12 przewija sie wszędzie: na suplementach, kremach na rozstępy itd. :)

dodinka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz wczoraj szukałam i nie udało się odszukać

Ursa lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, nat_alia, ale wredny szef... łamał prawo i jeszcze bezczelnie się przyznaje jak jest "po ptakach".
    Będąc równie wrednym można by takiego szefa podać do Inspekcji Pracy, ale wiadomo... żadna z nas nie chce potem stracić posady po macierzyńskim.

Asieńka, no to zachęcam iść na L4 jak najszybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:41

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! :)

co do szefa - to trzeba mu chyba przypomnieć o tych 4 godzinach przed komputerem bo chyba on nie chce o tym pamiętać ;), a jak nie to ja również zachęcam do L4 :).

Ja zaraz zjem śniadanko :), mdłości od kilku dni powróciły z większą siłą, więc chyba wszystkie mamy podobnie, raz są a raz ich nie ma :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dodinka pewnie, już byś znalazła tętno gdzieś w dole brzuszka. Mi się wydaje, że to jest kwestia tego, że te sprzęty nie są (bo i nie mogą byc) badane na kobietach będących we wcześniejszej ciąży stąd nie jest znane ich działanie uboczne na embrion i dlatego tak piszą. Zauważcie, że ta magiczna 12 przewija sie wszędzie: na suplementach, kremach na rozstępy itd. :)

Ursa udało się słyszałam puls ponad 160 mąż odszukał dzidziusia :) aż się popłakałam

Ursa, nat_alia, FreshMm, Kaśku lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aghnies Znajoma

Wysłany: 24 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu jakiś czas zmęczenie wzięło górę. W niedziele dowiedziałam się że mój brat nie żyje. Przez chwilę zapominałam że jestem w ciąży, mdłości zniknęły senność i apetyt też. Dziś jest jakby lepiej czuję delikatne mulenie i przeczytawszy post oli
    "mdłości od kilku dni powróciły z większą siłą, więc chyba wszystkie mamy podobnie, raz są a raz ich nie ma" mam nadzieję że z fasolką wszystko będzie dobrze.
    Strasznie się boje.

h4zpcsqva6kiqjtr.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam jedyne skuteczne dla mnie lekarstwo na mdłości. Prysznic. Brzmi durnie, ale naprawdę mdłości mi przechodzą :)
    Na temat durnych szefów się nie wypowiem, bo szkoda nerwów...
    A teraz koniec pisania bo trzeba kciuki trzymać za wizytujące :D

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghnies, strasznie mi przykro...Na pewno z fasolką wszystko jest dobrze :*

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Ursa udało się słyszałam puls ponad 160 mąż odszukał dzidziusia :) aż się popłakałam

Wspaniale! Wiesz ja pierwszy raz strasznie długo szukałam. Po prostu nie sądziłam, że dzidziuś jest tak nisko i szukałam go tam gdzie mi sie brzuszek uniósł :)

dodinka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghnies - to smutna wiadomość :( a co do dzidziusia to musi być wszystko ok!!!! głowa do góry objawy nie występują stale, dodatkowo miałaś głowę zajętą innymi sprawami więc nie stresuj się, musi być ok!!

A ja na mdłości jednak muszę coś zjeść :/, a staram się nie jeść dużo, słodyczy również - nawet nie mam na nie za bardzo ochoty.

Muszę mocno pilnować wagę, ponoć duphaston zatrzymuje wodę w organizmie... ale czy to prawda - nie wiem. Od dziś zmniejszam dawkę z 3x1 na 2x1, luteina dalej 3x1. No i te moje sterydy pewnie też mnie trochę roztyją :/, mam nadzieję że jednak umiarkowanie a nie z przesadą :P. Co będzie to będzie :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghnies, przykro mi z powodu brata :( O fasolkę się nie martw, większość dziewczyn tutaj ma objawy ciążowe w kratke: czasem, są czasem nie ma, czasem są ale tylko troszeczkę a czasem zbijają z nóg swoją siłą i wszystkie dzidziusie jak na razie rozwijają się bardzo dobrze :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki macie detektory i ile placilyscie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • aghnies Znajoma

Wysłany: 24 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny niby też wierzę że jest dobrze ale są też czarne myśli. Wizytę mam w pon. myślałam nad przyśpieszeniem ale pogrzeb będzie dopiero w sobotę więc chyba nie ma sensu iść wcześniej.

Co do wagi to na temat duphazonu się nie wypowiem ale sterydy bardzo pobudzają apetyt.
    Kilka lat temu syn brał duże dawki encortonu i przytył bardzo.

Szefowie są wprost cudowni mój już pytał kiedy wracam ;/

h4zpcsqva6kiqjtr.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie nadrobię Was. Jestem już w domku, dzisiaj sprawdzili serducho pika, nic się nie dzieje :)
    30tego wizyta, będziemy się mierzyć :)

Ursa, ola.321, paula1, Aguś26, Kaśku, meeegi1771, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam baby sound, zapłaciłam 60 zł. Kupiłam używany... jest to chyba najprostszy możliwy model, wygląda tak:

41BFRwFOpQL._SX300_.jpg

Trochę nie wygodne jest to, że wyświetlacz i głowica jest w jednym.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna wspaniałe wieści! Bardzo sie cieszę, że już jesteście w domu. Jakie przykazania? Przykuli Cie do łóżka?

Aghnies czarne myśli to też objaw ciąży. To te cholerne hormony :( Trzymaj się!

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghnes- wyrazy wspolczucia i nie martw sie o dzidziolka, napewno wszystko ok.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.

Ja dziś rano zaliczyłam kolejne badania jutro wyniki mam nadzieje, że wszystko ok :)

Trzymam kciuki za wizyty..Battinka powinna zaraz zdać relacje co i jak :)

Natalia super wiadomość gratuluję, też bym wolała na spontanie pójśc na badania- mniejszy stres.

Asieńka szefowie to są gbury! (w większości przypadków) mój się śmieje jak mówie, że jestem zmęczona, czy nie daje rady...ale jeszcze siedzę na dupie.
    Ty idź na L4 nawet się nie zastanawiaj jak on tak Cię traktuje pokaż mu, że nie będzie Tobą rządził!

Aghnies przykro mi z powodu brata :( objawami się nie przejmuj, że raz są a raz ich nie ma bo każda z Nas chyba tak ma, że raz się nasilają a raz ich nie ma w ogóle. Z dzidziolkiem na pewno wszystko ok :)

Dodinka cudownie, że udało Ci się znaleźć serduszko i posłuchać :)

Katarzyna87 cudownie, że jesteście w domku i z dzidzią wszystko ok!!

Miłego dnia :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa!! U Listopadówek są bliźniaki <3

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ