X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • soraya Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa ja też mam wizytę i usg genetyczne 2 kwietnia.

Dziś 7 urodziny mojego syna. A synio z infekcją, cały weekend walczyliśmy z gorączką, dziś przyjęcie i trochę mu odpuściło. Ale widzę że na wieczór tempka go rozbiera.

Meegi pisałaś, że jesteś z lubelskiego ja z Lublina.

Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze.

Mój brzuch też lekko się zaokrągla, wygląda jak meega wzdęcie :P

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka, a ciebie tak bardzo ten brzuch boli?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pierwszy ciążowy paw, a już naiwna myślałam, że na mdłościach się skończy. Strasznie się wymęczyłam, bo mało dziś jadłam. :( Boję się, że to dopiero początek. W pierwszej ciąży wymiotowałam do 17 tygodnia. A jak z tym u Was, dziewczyny?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kciuki za wizyty jutrzejsze :):)

Soraya wszystkiego najlepszego dla synka:)

Kasiu mnie mdlości trzymały jakieś 3tygodnie teraz od paru dni jest nawet ok :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na prenatalnych tak wymeczyl i naciskal, wciskal i w ogole, ze mi wszystkie kiszki teraz sie rozkrecaja i bol brzucha. Az mu bylo glupio na koncu, ale maluszek byl leniwy i nie chcial sie obracac to magliwal, co by badanie bylo dobrze wykonane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 21:50

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Troszkę nieobecna byłam przez ostatnie dwa dni. Wczoraj piękna pogoda, więc korzystałam maksymalnie :) Dziś praca, zakupy, obiad, skype i wypisywanie kartek wielkanocnych :) Więc teraz usiadłam i próbuję nadrobić.
    Grudniówkiiiiii aaaaaa :)
    Ja też zauważyłam wyraźne powiększenie brzucha... Spodnie nie są już wygodne i uwierają. Tydzień temu tego nie było. I tak jak jakby podniósł się troszkę, nie wiem sama :)
    Chodzę ostatni zła jak osa, z mężem się kłócę, wszystko i wszyscy mnie denerwują. Masakra. Że kiedy te hormony przestają działać?
    Udanych jutrzejszych wizyt i czekam na wieści :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się ponownie z rana. Po wielu dniach samych mdłości dziś znowu rzyganko.
    Ale po nim jest dobrze nawet jem śniadanie. To pewnie przed pracą reakcja organizmu, dziś powrót po prawie 2 tygodniach zwolnienia. :P
    Miłego dnia dziewczyny.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, może masz uczulenie na pracę? :D

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spędzę prawie cały dzień w lozeczku, co by się na 17 na nogi postawić do gina. Gardło nadal boli, katar,wczoraj gorączka 38,1. Mąż mi robił herbatki z miodem, cytryną i malina. Mam nadzieje ze dzisiaj będzie lepiej i do końca tyg się wykuruje, bo od pon znowu do pracy.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo troche ich jest :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z pracy, trzymam kciuki za dzis wizytujace a wy trzymajcie za moja rozmowe z szefem, co bym mogla krocej pracowac.

aanaa, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny u mnie trochę sie ostatnio działo...
    w niedziele zadzwonił do mnie mój lekarz że ma czas ( czyt. jest w szpitalu na dyżurze ) i jeśli chce przyśpieszyć prenatalne o 5 dni to zaprasza... wieć szybko się przygotowałam i pobiegliśmy z mężem do szpitala... tym, bardziej chciałam iść bo w sobote jak wam pisałam naprawdę źle się czułam i chciałąm zobaczyć czy z Maluszkiem wszystko oki...
    badania prenatalne wyszły znakomicie, wszystko w porządku, Maleństwo rozwija się prawidłowo i ma 61mm - wg badan prenatalnych data porodu wyszła na 30 wrześnie :)

bóle i skurcze z powodu zbyt długiego siedzenia przed komputerem w pracy w jednej pozycji... dostałam jakieś czopki ( musze je dzisiaj odebrać z apteki bo na zamówienie były )
    dostałam L4 - wczoraj jeszcze bylam w pracy zeby wszystko podomykać - posprzatac biurko... szef mega niezadowolony ... wrecz załamany... ale musze teraz patrzec na Maleństwo... zabrałam firmowego laptopa do domu i będę od czasu do czasu dłubać jakieś projekty :)

ale prenatalne mam za sobą - nawet nie zdążyłam się zestresować przed nimi :) oczywiście zapłaciłam 230zl - troche mnie to zdenerwowalo bo na sprzecie panstwowym mnie badał... nie dostalam paragonu.. no ale grunt że wszystko ok :)
    dostałam płyte z filmikiem - jak wrzuce na YT to podam wam linka :)

aanaa, FreshMm, paula1, dodinka, Nynusia, Aguś26, meeegi1771, Muffinka1019, Mo_niczka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno kciuki Asieńka :*

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Natalia, czekam na film :D

nat_alia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    PauLLa ja też mam wizytę i usg genetyczne 2 kwietnia.

Dziś 7 urodziny mojego syna. A synio z infekcją, cały weekend walczyliśmy z gorączką, dziś przyjęcie i trochę mu odpuściło. Ale widzę że na wieczór tempka go rozbiera.

Meegi pisałaś, że jesteś z lubelskiego ja z Lublina.

Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze.

Mój brzuch też lekko się zaokrągla, wygląda jak meega wzdęcie :P

ooo ja mieszkam blisko Lublina z Lubartowa :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super! Powiem Ci szczerze, że zazdroszcze Ci tego spontanu. Ja byłam naprawdę dzielna przed prenatalnymi, i powiem szczerze, że było to krok w walce z moich charakterkiem panikarza :) Ale i tak od czasu do czasu była myśl i liczenie godzin z ukłuciem strachu. A u Ciebie raz dwa i po krzyku. Dobrze się zastanawiac nie zdążyłaś :)

Paula zdrowiej Kochana! Strasznie Ci współczuję.

Tak w ogóle to: Dzień dobry wszystkim :) Mocno, mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Faktycznie ma byc ich dzisiaj sporo i zgubiłam już rachubę kto dokładnie ale o ile pamiętam pierwsza mamusia weszła na 9 więc już niedługo będziemy miały pierwsze wieści.

A my wczoraj podsłuchiwaliśmy naszego maluszka (ponieważ wytrzymałam prawie 3 dni bez używania detektora pozwoliłam sobie włączyc go wczoraj na dłużej tak ok. 5 minut). Dzidziuś ma coś po swoim tatusiu. Zdecydowanie to nocny marek. Co on wczoraj wyczyniał w tym brzuszku. Cały czas się przesuwał i kopał w pęcherzyk (odgłos kopnięcia przypomina trochę uderzenie otwartą ręką we włączony mikrofon) :) Ogólnie śmialiśmy się z niego jeszcze długo po wyłączeniu detektora.

Ogólnie jak nie było detektora to się jakoś żyło, od wizyty do wizyty a teraz naprawdę ciężko sie powstrzymac żeby nie włączac chociaż na chwilkę 2 razu dziennie :P To chyba największa wada tego typu urządzeń. Co do tego, że można pomylic tętno własne z tętnem dziecka. Przynajmniej na tym etapie, moi zdaniem jest to całkiem niemożliwe. Nasze tętno, tętno dorosłego człowieka jest o wiele wolniejsze, uderzenia są dłuższe a brzmienie serduszka dzidziusia brzmi jak trzepotanie skrzydełek motylka.

nat_alia, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nici z krotszej pracy. Szef spytal co to znaczy sie nie przepracowywac? Mam wylanw. Zrovie co musze najwazniejszego i ide na zwolnienie, moze od maja...

• dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa też już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła słuchać serduszka ale muszę jeszcze trochę poczekać bo moje urządzenie wykrywa po 12t a ja dopiero 11t 2d

Ursa lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, zgodnie z prawem nie możesz pracować przed kompem więcej niż 4 h dziennie, więc szef jest bucem, jeśli nie zna prawa.

Ursa, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutrzejszy dzień przeżyć i wizyta :)

Ursa lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh on chyba zeczywiscie jest bucem, bo nie uznaje chyba tego ze kobieta w ciazy meczy sie bardziej osiem godzin q pracy niz zwykly pracownik, ale on nie widzi innej mozliwosci, ze niby placic mi normalnie a ja bede sobie szybciej do domu szla...

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ