X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • soraya Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa ja też mam wizytę i usg genetyczne 2 kwietnia.

Dziś 7 urodziny mojego syna. A synio z infekcją, cały weekend walczyliśmy z gorączką, dziś przyjęcie i trochę mu odpuściło. Ale widzę że na wieczór tempka go rozbiera.

Meegi pisałaś, że jesteś z lubelskiego ja z Lublina.

Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze.

Mój brzuch też lekko się zaokrągla, wygląda jak meega wzdęcie :P

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka, a ciebie tak bardzo ten brzuch boli?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pierwszy ciążowy paw, a już naiwna myślałam, że na mdłościach się skończy. Strasznie się wymęczyłam, bo mało dziś jadłam. :( Boję się, że to dopiero początek. W pierwszej ciąży wymiotowałam do 17 tygodnia. A jak z tym u Was, dziewczyny?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kciuki za wizyty jutrzejsze :):)

Soraya wszystkiego najlepszego dla synka:)

Kasiu mnie mdlości trzymały jakieś 3tygodnie teraz od paru dni jest nawet ok :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na prenatalnych tak wymeczyl i naciskal, wciskal i w ogole, ze mi wszystkie kiszki teraz sie rozkrecaja i bol brzucha. Az mu bylo glupio na koncu, ale maluszek byl leniwy i nie chcial sie obracac to magliwal, co by badanie bylo dobrze wykonane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 21:50

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Troszkę nieobecna byłam przez ostatnie dwa dni. Wczoraj piękna pogoda, więc korzystałam maksymalnie :) Dziś praca, zakupy, obiad, skype i wypisywanie kartek wielkanocnych :) Więc teraz usiadłam i próbuję nadrobić.
    Grudniówkiiiiii aaaaaa :)
    Ja też zauważyłam wyraźne powiększenie brzucha... Spodnie nie są już wygodne i uwierają. Tydzień temu tego nie było. I tak jak jakby podniósł się troszkę, nie wiem sama :)
    Chodzę ostatni zła jak osa, z mężem się kłócę, wszystko i wszyscy mnie denerwują. Masakra. Że kiedy te hormony przestają działać?
    Udanych jutrzejszych wizyt i czekam na wieści :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się ponownie z rana. Po wielu dniach samych mdłości dziś znowu rzyganko.
    Ale po nim jest dobrze nawet jem śniadanie. To pewnie przed pracą reakcja organizmu, dziś powrót po prawie 2 tygodniach zwolnienia. :P
    Miłego dnia dziewczyny.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya, może masz uczulenie na pracę? :D

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spędzę prawie cały dzień w lozeczku, co by się na 17 na nogi postawić do gina. Gardło nadal boli, katar,wczoraj gorączka 38,1. Mąż mi robił herbatki z miodem, cytryną i malina. Mam nadzieje ze dzisiaj będzie lepiej i do końca tyg się wykuruje, bo od pon znowu do pracy.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo troche ich jest :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z pracy, trzymam kciuki za dzis wizytujace a wy trzymajcie za moja rozmowe z szefem, co bym mogla krocej pracowac.

aanaa, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny u mnie trochę sie ostatnio działo...
    w niedziele zadzwonił do mnie mój lekarz że ma czas ( czyt. jest w szpitalu na dyżurze ) i jeśli chce przyśpieszyć prenatalne o 5 dni to zaprasza... wieć szybko się przygotowałam i pobiegliśmy z mężem do szpitala... tym, bardziej chciałam iść bo w sobote jak wam pisałam naprawdę źle się czułam i chciałąm zobaczyć czy z Maluszkiem wszystko oki...
    badania prenatalne wyszły znakomicie, wszystko w porządku, Maleństwo rozwija się prawidłowo i ma 61mm - wg badan prenatalnych data porodu wyszła na 30 wrześnie :)

bóle i skurcze z powodu zbyt długiego siedzenia przed komputerem w pracy w jednej pozycji... dostałam jakieś czopki ( musze je dzisiaj odebrać z apteki bo na zamówienie były )
    dostałam L4 - wczoraj jeszcze bylam w pracy zeby wszystko podomykać - posprzatac biurko... szef mega niezadowolony ... wrecz załamany... ale musze teraz patrzec na Maleństwo... zabrałam firmowego laptopa do domu i będę od czasu do czasu dłubać jakieś projekty :)

ale prenatalne mam za sobą - nawet nie zdążyłam się zestresować przed nimi :) oczywiście zapłaciłam 230zl - troche mnie to zdenerwowalo bo na sprzecie panstwowym mnie badał... nie dostalam paragonu.. no ale grunt że wszystko ok :)
    dostałam płyte z filmikiem - jak wrzuce na YT to podam wam linka :)

aanaa, FreshMm, paula1, dodinka, Nynusia, Aguś26, meeegi1771, Muffinka1019, Mo_niczka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno kciuki Asieńka :*

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Natalia, czekam na film :D

nat_alia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    PauLLa ja też mam wizytę i usg genetyczne 2 kwietnia.

Dziś 7 urodziny mojego syna. A synio z infekcją, cały weekend walczyliśmy z gorączką, dziś przyjęcie i trochę mu odpuściło. Ale widzę że na wieczór tempka go rozbiera.

Meegi pisałaś, że jesteś z lubelskiego ja z Lublina.

Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze.

Mój brzuch też lekko się zaokrągla, wygląda jak meega wzdęcie :P

ooo ja mieszkam blisko Lublina z Lubartowa :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super! Powiem Ci szczerze, że zazdroszcze Ci tego spontanu. Ja byłam naprawdę dzielna przed prenatalnymi, i powiem szczerze, że było to krok w walce z moich charakterkiem panikarza :) Ale i tak od czasu do czasu była myśl i liczenie godzin z ukłuciem strachu. A u Ciebie raz dwa i po krzyku. Dobrze się zastanawiac nie zdążyłaś :)

Paula zdrowiej Kochana! Strasznie Ci współczuję.

Tak w ogóle to: Dzień dobry wszystkim :) Mocno, mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Faktycznie ma byc ich dzisiaj sporo i zgubiłam już rachubę kto dokładnie ale o ile pamiętam pierwsza mamusia weszła na 9 więc już niedługo będziemy miały pierwsze wieści.

A my wczoraj podsłuchiwaliśmy naszego maluszka (ponieważ wytrzymałam prawie 3 dni bez używania detektora pozwoliłam sobie włączyc go wczoraj na dłużej tak ok. 5 minut). Dzidziuś ma coś po swoim tatusiu. Zdecydowanie to nocny marek. Co on wczoraj wyczyniał w tym brzuszku. Cały czas się przesuwał i kopał w pęcherzyk (odgłos kopnięcia przypomina trochę uderzenie otwartą ręką we włączony mikrofon) :) Ogólnie śmialiśmy się z niego jeszcze długo po wyłączeniu detektora.

Ogólnie jak nie było detektora to się jakoś żyło, od wizyty do wizyty a teraz naprawdę ciężko sie powstrzymac żeby nie włączac chociaż na chwilkę 2 razu dziennie :P To chyba największa wada tego typu urządzeń. Co do tego, że można pomylic tętno własne z tętnem dziecka. Przynajmniej na tym etapie, moi zdaniem jest to całkiem niemożliwe. Nasze tętno, tętno dorosłego człowieka jest o wiele wolniejsze, uderzenia są dłuższe a brzmienie serduszka dzidziusia brzmi jak trzepotanie skrzydełek motylka.

nat_alia, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nici z krotszej pracy. Szef spytal co to znaczy sie nie przepracowywac? Mam wylanw. Zrovie co musze najwazniejszego i ide na zwolnienie, moze od maja...

• dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa też już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła słuchać serduszka ale muszę jeszcze trochę poczekać bo moje urządzenie wykrywa po 12t a ja dopiero 11t 2d

Ursa lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, zgodnie z prawem nie możesz pracować przed kompem więcej niż 4 h dziennie, więc szef jest bucem, jeśli nie zna prawa.

Ursa, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• dodinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutrzejszy dzień przeżyć i wizyta :)

Ursa lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh on chyba zeczywiscie jest bucem, bo nie uznaje chyba tego ze kobieta w ciazy meczy sie bardziej osiem godzin q pracy niz zwykly pracownik, ale on nie widzi innej mozliwosci, ze niby placic mi normalnie a ja bede sobie szybciej do domu szla...

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ