X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bedzie dobrze, trzymam kciuki

paula1 lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Paula bedzie dobrze, trzymam kciuki
    trzymamy kciuki :)

paula1 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny zaczyna mnie bolec pecherz jak na zapalenie pecherza :( zjadlam troche zurawiny i zaparzylam sok zurawinowy, co moge jeszcze zrobic ? Termofer odpada, leze pod koldra, witaminy c w nadmiarze nie mozna nie wiem co tu robic

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będzie dobrze nie martw się ! Daj znać po wizycie co i jak, trzymam kciuki!!

Fatim może zadzwoń do swojego gina, moja kumpela miała zapalenie pęcherza w początkowym okresie ciąży dostała jakieś leki na to i szybko jej przeszło. W sumie na własną rękę nic nie wymyślisz bo większość rzeczy, które pomagają na zapalenie pęcherza może źle wpłynąć na fasolkę.

Fatim, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczny zaczyna mnie bolec pecherz jak na zapalenie pecherza :( zjadlam troche zurawiny i zaparzylam sok zurawinowy, co moge jeszcze zrobic ? Termofer odpada, leze pod koldra, witaminy c w nadmiarze nie mozna nie wiem co tu robic
    Urosept możesz brać farmaceuta Ci powie dla pewności ale ja bralam 2 ciążę bo ja mam ogólnie z nerkami problem nawracająca kamica plus piasek . W ciąży objawy zawsze mi się nasilały . Zobaczymy jak będzie teraz . Jak możesz to zadzwoń tez do lekarza bo czasem urofuraginum dają ale nie wiem czy nie od 2 trymestru czasem . A pecherz lepiej wyleczyć .

Fatim lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjade do niego jadac po bete. Boje sie kurcze :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Podjade do niego jadac po bete. Boje sie kurcze :/
    Czego się boisz Słonko?

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta będzie wysoka tu nie ma co nawet myśleć inaczej a pecherz wyleczysz tylko trzeba się upewnić co można a czego nie można brać :-) nie zamartwiaj się :-*

Fatim lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie faszeruje sie ta zurawina w kazdej postaci. Kurde tyle czasu nie mialam a teraz sie przyplatalo

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie, ze te zapalenie pecherza w tak wczesnym etapie moze miec zle konsekwencje

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Na razie faszeruje sie ta zurawina w kazdej postaci. Kurde tyle czasu nie mialam a teraz sie przyplatalo
    Ciąża kochana to normalka . Rośnie "gniazdko" uciska na drogi moczowe i jest efekt dwa że odczyn moczu się zmienia w ciąży z kwasnego na zasadowy raj dla bakterii .

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Boje sie, ze te zapalenie pecherza w tak wczesnym etapie moze miec zle konsekwencje
    Nic się nie wydarzy złego jeśli wyleczysz . Co może się stać to skończyć antybiotykiem . Nie jestem specjalistka ale naprawdę zapalenie pęcherza i kolka nerkowa to moi "przyjaciele" od małolata . podjedź upewnij się co możesz wziąć najlepiej z beta oddaj mocz żebyś wiedziała co się dzieje i kuruj się :-*

Aguska_021087 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki malgorzatka. Teraz sie zastanawiam czy po takim czasie mogla sie uaktywnic u mnie bakteria jaka maz mial w nasieniu enterococcus faecalis. Moj posiew byl czysty i nie wspolzylismy od diagnozy wiec chyba to nie powinno byc to, prawda ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj tylko ciepło się ubrać, żeby Cię nie podwiewało i zaufaj lekarzowi :)
    Będzie dobrze :*

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dzieki malgorzatka. Teraz sie zastanawiam czy po takim czasie mogla sie uaktywnic u mnie bakteria jaka maz mial w nasieniu enterococcus faecalis. Moj posiew byl czysty i nie wspolzylismy od diagnozy wiec chyba to nie powinno byc to, prawda ?
    nie sądzę aczkolwiek nie dam Ci 100% pewności ... Najlepiej zbadaj mocz :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem w 5 tygodniu i nie mialam jeszcze zadnych badan nawet zwyklej bety. Musze jeszcze czekac 3 tygodnie na pierwsza wizyte gdzie zrobia mi zwykly test ciazowy z moczu.... to jest 3 tygodnie zastanawiania sie przy kadym bolu brzucha i jajnika czy wszystko jest OK. mieszkam w UK a tu ciaza zaczyna sie dopiero od 12 tygodnia. Mi zrobili laske i przyjma mnie w 9 tygodniu.... chyba zupelnie osiwieje do tego czasu, w poprzednich ciazach nie mialam zadnych problemow ale to bylo 20 i 16 lat temu, wtedy nie bylam po 40tce... moje znajome ostatnio poronily i jakos tak przejelam sie tym faktem ze i moze u mnie jest cos nie tak. Powiedzcie mi prosze jakich badan krwi mam wymagac od lekarza jak pojde na prywatna wizyte za ktora zaplace majatek? Bo ten test ciazowy z moczu w 9 tygodniu ciazy jakos mnie nie cieszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:40

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła waga. Pierwszy raz się zważyłam. 52,5kg (4t6d). Od jutra zaczynam co tygodniowe (w śr) ważenie i sprawdzanie przyrostu wagi.
    belly pokazuje, że powinnam pod koniec ciąży 68kg ważyć. Jezu... Najwięcej ile ważyłam to 55kg i wyglądałam jak słoń.....

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny ;)

Jak zobaczylam Wasz watek to nie moglam nie zajrzec. Moj Synio mial byc z pazdziernika 2013 a wykluł sie we wrzesniu.
    Chcialam Wam zyczyc udanej i spokoj ej ciazy oraz szybkich porodow ;)

Małgorzatka, aanaa, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kurcze jestem w 5 tygodniu i nie mialam jeszcze zadnych badan nawet zwyklej bety. Musze jeszcze czekac 3 tygodnie na pierwsza wizyte gdzie zrobia mi zwykly test ciazowy z moczu.... to jest 3 tygodnie zastanawiania sie przy kadym bolu brzucha i jajnika czy wszystko jest OK. mieszkam w UK a tu ciaza zaczyna sie dopiero od 12 tygodnia. Mi zrobili laske i przyjma mnie w 9 tygodniu.... chyba zupelnie osiwieje do tego czasu, w poprzednich ciazach nie mialam zadnych problemow ale to bylo 20 i 16 lat temu, wtedy nie bylam po 40tce... moje znajome ostatnio poronily i jakos tak przejelam sie tym faktem ze i moze u mnie jest cos nie tak. Powiedzcie mi prosze jakich badan krwi mam wymagac od lekarza jak pojde na prywatna wizyte za ktora zaplace majatek? Bo ten test ciazowy z moczu w 9 tygodniu ciazy jakos mnie nie cieszy...
    Ja też tu mieszkam i już byłam u położnej :O Skąd jesteś , nie ma w pobliżu polskiej przychodni bo tam można robić beta-hcg prywatnie
    Ja teraz też mam czekać około 3 tyg i powiedziała że wtedy założą mi kartę i da mi skierowania na wszystkie badania

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Przyszła waga. Pierwszy raz się zważyłam. 52,5kg (4t6d). Od jutra zaczynam co tygodniowe (w śr) ważenie i sprawdzanie przyrostu wagi.
    belly pokazuje, że powinnam pod koniec ciąży 68kg ważyć. Jezu... Najwięcej ile ważyłam to 55kg i wyglądałam jak słoń.....
    aleś chuda :D ja ważę teraz 60 :P

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ