X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bedzie dobrze, trzymam kciuki

paula1 lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Paula bedzie dobrze, trzymam kciuki
    trzymamy kciuki :)

paula1 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny zaczyna mnie bolec pecherz jak na zapalenie pecherza :( zjadlam troche zurawiny i zaparzylam sok zurawinowy, co moge jeszcze zrobic ? Termofer odpada, leze pod koldra, witaminy c w nadmiarze nie mozna nie wiem co tu robic

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będzie dobrze nie martw się ! Daj znać po wizycie co i jak, trzymam kciuki!!

Fatim może zadzwoń do swojego gina, moja kumpela miała zapalenie pęcherza w początkowym okresie ciąży dostała jakieś leki na to i szybko jej przeszło. W sumie na własną rękę nic nie wymyślisz bo większość rzeczy, które pomagają na zapalenie pęcherza może źle wpłynąć na fasolkę.

Fatim, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczny zaczyna mnie bolec pecherz jak na zapalenie pecherza :( zjadlam troche zurawiny i zaparzylam sok zurawinowy, co moge jeszcze zrobic ? Termofer odpada, leze pod koldra, witaminy c w nadmiarze nie mozna nie wiem co tu robic
    Urosept możesz brać farmaceuta Ci powie dla pewności ale ja bralam 2 ciążę bo ja mam ogólnie z nerkami problem nawracająca kamica plus piasek . W ciąży objawy zawsze mi się nasilały . Zobaczymy jak będzie teraz . Jak możesz to zadzwoń tez do lekarza bo czasem urofuraginum dają ale nie wiem czy nie od 2 trymestru czasem . A pecherz lepiej wyleczyć .

Fatim lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjade do niego jadac po bete. Boje sie kurcze :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Podjade do niego jadac po bete. Boje sie kurcze :/
    Czego się boisz Słonko?

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta będzie wysoka tu nie ma co nawet myśleć inaczej a pecherz wyleczysz tylko trzeba się upewnić co można a czego nie można brać :-) nie zamartwiaj się :-*

Fatim lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie faszeruje sie ta zurawina w kazdej postaci. Kurde tyle czasu nie mialam a teraz sie przyplatalo

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie, ze te zapalenie pecherza w tak wczesnym etapie moze miec zle konsekwencje

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Na razie faszeruje sie ta zurawina w kazdej postaci. Kurde tyle czasu nie mialam a teraz sie przyplatalo
    Ciąża kochana to normalka . Rośnie "gniazdko" uciska na drogi moczowe i jest efekt dwa że odczyn moczu się zmienia w ciąży z kwasnego na zasadowy raj dla bakterii .

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Boje sie, ze te zapalenie pecherza w tak wczesnym etapie moze miec zle konsekwencje
    Nic się nie wydarzy złego jeśli wyleczysz . Co może się stać to skończyć antybiotykiem . Nie jestem specjalistka ale naprawdę zapalenie pęcherza i kolka nerkowa to moi "przyjaciele" od małolata . podjedź upewnij się co możesz wziąć najlepiej z beta oddaj mocz żebyś wiedziała co się dzieje i kuruj się :-*

Aguska_021087 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki malgorzatka. Teraz sie zastanawiam czy po takim czasie mogla sie uaktywnic u mnie bakteria jaka maz mial w nasieniu enterococcus faecalis. Moj posiew byl czysty i nie wspolzylismy od diagnozy wiec chyba to nie powinno byc to, prawda ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj tylko ciepło się ubrać, żeby Cię nie podwiewało i zaufaj lekarzowi :)
    Będzie dobrze :*

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dzieki malgorzatka. Teraz sie zastanawiam czy po takim czasie mogla sie uaktywnic u mnie bakteria jaka maz mial w nasieniu enterococcus faecalis. Moj posiew byl czysty i nie wspolzylismy od diagnozy wiec chyba to nie powinno byc to, prawda ?
    nie sądzę aczkolwiek nie dam Ci 100% pewności ... Najlepiej zbadaj mocz :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem w 5 tygodniu i nie mialam jeszcze zadnych badan nawet zwyklej bety. Musze jeszcze czekac 3 tygodnie na pierwsza wizyte gdzie zrobia mi zwykly test ciazowy z moczu.... to jest 3 tygodnie zastanawiania sie przy kadym bolu brzucha i jajnika czy wszystko jest OK. mieszkam w UK a tu ciaza zaczyna sie dopiero od 12 tygodnia. Mi zrobili laske i przyjma mnie w 9 tygodniu.... chyba zupelnie osiwieje do tego czasu, w poprzednich ciazach nie mialam zadnych problemow ale to bylo 20 i 16 lat temu, wtedy nie bylam po 40tce... moje znajome ostatnio poronily i jakos tak przejelam sie tym faktem ze i moze u mnie jest cos nie tak. Powiedzcie mi prosze jakich badan krwi mam wymagac od lekarza jak pojde na prywatna wizyte za ktora zaplace majatek? Bo ten test ciazowy z moczu w 9 tygodniu ciazy jakos mnie nie cieszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:40

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła waga. Pierwszy raz się zważyłam. 52,5kg (4t6d). Od jutra zaczynam co tygodniowe (w śr) ważenie i sprawdzanie przyrostu wagi.
    belly pokazuje, że powinnam pod koniec ciąży 68kg ważyć. Jezu... Najwięcej ile ważyłam to 55kg i wyglądałam jak słoń.....

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny ;)

Jak zobaczylam Wasz watek to nie moglam nie zajrzec. Moj Synio mial byc z pazdziernika 2013 a wykluł sie we wrzesniu.
    Chcialam Wam zyczyc udanej i spokoj ej ciazy oraz szybkich porodow ;)

Małgorzatka, aanaa, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kurcze jestem w 5 tygodniu i nie mialam jeszcze zadnych badan nawet zwyklej bety. Musze jeszcze czekac 3 tygodnie na pierwsza wizyte gdzie zrobia mi zwykly test ciazowy z moczu.... to jest 3 tygodnie zastanawiania sie przy kadym bolu brzucha i jajnika czy wszystko jest OK. mieszkam w UK a tu ciaza zaczyna sie dopiero od 12 tygodnia. Mi zrobili laske i przyjma mnie w 9 tygodniu.... chyba zupelnie osiwieje do tego czasu, w poprzednich ciazach nie mialam zadnych problemow ale to bylo 20 i 16 lat temu, wtedy nie bylam po 40tce... moje znajome ostatnio poronily i jakos tak przejelam sie tym faktem ze i moze u mnie jest cos nie tak. Powiedzcie mi prosze jakich badan krwi mam wymagac od lekarza jak pojde na prywatna wizyte za ktora zaplace majatek? Bo ten test ciazowy z moczu w 9 tygodniu ciazy jakos mnie nie cieszy...
    Ja też tu mieszkam i już byłam u położnej :O Skąd jesteś , nie ma w pobliżu polskiej przychodni bo tam można robić beta-hcg prywatnie
    Ja teraz też mam czekać około 3 tyg i powiedziała że wtedy założą mi kartę i da mi skierowania na wszystkie badania

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Przyszła waga. Pierwszy raz się zważyłam. 52,5kg (4t6d). Od jutra zaczynam co tygodniowe (w śr) ważenie i sprawdzanie przyrostu wagi.
    belly pokazuje, że powinnam pod koniec ciąży 68kg ważyć. Jezu... Najwięcej ile ważyłam to 55kg i wyglądałam jak słoń.....
    aleś chuda :D ja ważę teraz 60 :P

oar83e3krqgkccev.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ