X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Kurcze jestem w 5 tygodniu i nie mialam jeszcze zadnych badan nawet zwyklej bety. Musze jeszcze czekac 3 tygodnie na pierwsza wizyte gdzie zrobia mi zwykly test ciazowy z moczu.... to jest 3 tygodnie zastanawiania sie przy kadym bolu brzucha i jajnika czy wszystko jest OK. mieszkam w UK a tu ciaza zaczyna sie dopiero od 12 tygodnia. Mi zrobili laske i przyjma mnie w 9 tygodniu.... chyba zupelnie osiwieje do tego czasu, w poprzednich ciazach nie mialam zadnych problemow ale to bylo 20 i 16 lat temu, wtedy nie bylam po 40tce... moje znajome ostatnio poronily i jakos tak przejelam sie tym faktem ze i moze u mnie jest cos nie tak. Powiedzcie mi prosze jakich badan krwi mam wymagac od lekarza jak pojde na prywatna wizyte za ktora zaplace majatek? Bo ten test ciazowy z moczu w 9 tygodniu ciazy jakos mnie nie cieszy...
    a w gp byłaś ?? Wiem że dla nich ciąże po 40 są że tak powiem normą bo u nas to już podwyższonego ryzyka ehhh tak jak pisałam w poprzednim poście sprawdź sobie w goglach czy nie masz w pobliżu polskiej przychodni to usg albo betę zrobisz prywatnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:08

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście chude :) ja do 70 kg dobiegam :) no ale jestem w miarę wysoka i się to jakoś rozkłada :D

Małgorzatka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ale jesteście chude :) ja do 70 kg dobiegam :) no ale jestem w miarę wysoka i się to jakoś rozkłada :D

ja i tak schudłam bo wcześniej więcej i dobrze bo teraz zaś przybędzie :-D ale nie ważne mój maż cały czas powtarza że on ma mieć za co złapać :-D heh nie ukrywam że to lekka wymówka bo przy moich łobuzach nie ma mowy o dietach i ćwiczeniach :-D

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeeeej zakocona jakaś ty chudziutka!!! Jak ja bym chciała tyle ważyć ;)

Dziewczyny a teraz temat z innej beczki... słyszałyście o obiedzie weselnym ?? Może któraś z Was organizowała bądź była? Co myślicie na jego temat??

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja organizowałam :) tylko dla najbliższych i dla wujków i ciotek. Znajomi i dalsza młoda rodzina póżniej bawiła się z nami na imprezce :)
    Nam się podobało. Tylko jeden gość narzekał. Ale ja wychodzę z założenia, że skoro jest takim chamem, że mówił to głośno w dniu naszego święta, to nie jest wart by się nim przejmować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:40

iv09hdge6yql001e.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    a w gp byłaś ?? Wiem że dla nich ciąże po 40 są że tak powiem normą bo u nas to już podwyższonego ryzyka ehhh tak jak pisałam w poprzednim poście sprawdź sobie w goglach czy nie masz w pobliżu polskiej przychodni to usg albo betę zrobisz prywatnie :)

Mam polskie przychodnie, w jednej lekarz nie zauwazyl mi grzybicy taki bystry jest - powiedzial ze to co mi sie dzieje jest normalne, a w drugiej robia milion badan na wszystko bo jak twierdza sa konieczne i niezbedne i bez nich mi niczego nie zdiagnozuja.... tak mowia bo zwykle USG kosztuje tu okolo 300 zl do tego standardowe badanie na fotelu drugie tyle i badania na krew razem jakies 1500 do tego oddczytanie wynikow i wypisanie recepty, wszystko mega drogie ale jak trzeba to dam bo na zdrowiu oszczedzac nie bede tylko nie chcialabym tez komus kasy nabijac bo mi wmowi tysiac rzeczy bo za leczenie mnie ma kokosy... zyje w Europie Zachodniej a tak troche sie czuje jakbym zyla w buszu, no ale czego sie spodziewac po kraju gdzie za skrobanki placi kasa chorych a na bete nie mozna sie doprosic....gp mowi ze nie ma opcji wczesniej spotkac sie z lekarzem chyba ze dostane krwotoku to wtedy mnie ktos obejrzy...ale nie mam im zwracac glowy malym krwawieniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:38

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taniej Ci wyjdzie na 2 dni do Polski przyjechać i się przebadać prywatnie...

Bree, polkosia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Mam polskie przychodnie, w jednej lekarz nie zauwazyl mi grzybicy taki bystry jest - powiedzial ze to co mi sie dzieje jest normalne, a w drugiej robia milion badan na wszystko bo jak twierdza sa konieczne i niezbedne i bez nich mi niczego nie zdiagnozuja.... tak mowia bo zwykle USG kosztuje tu okolo 300 zl do tego badanie na fotelu drugie tyle i badania na krew razem jakies 1500 do tego oddzytanie wynikow i recepty, wszystko mega drogie ale jak trzeba to dam bo na zdrowiu oszczedzac nie bede tylko nie chcialabym tez komus kasy nabijac bo mi wmowi tysiac rzeczy bo za leczenie mnie ma kokosy... zyje w Europie Zachodniej a tak troche sie czuje jakbym zyla w buszu, no ale czego sie spodziewac po kraju gdzie za skrobanki placi kasa chorych a na bete nie mozna sie doprosic....
    No to faktycznie ja mam kolo siebie 2 przychodnie polskie i nie mam problemów z nimi . I w gp jednej prowadzą prywatne badania co prawda usg kosztuje 110 funtów ale wiadomo jak trzeba to trzeba eh współczuję ci że nie masz gdzie iść żeby tylko sprawdzić czy z dzieciątkiem okej :-/

oar83e3krqgkccev.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ile was tutaj z UK jest :)!

Ja mam 161cm więc ciężko mi by było więcej ważyć przy tak niskim wzroście i już się boję tych co najmniej 68 kg :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:53

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kurcze ile was tutaj z UK jest :)!

Ja mam 161cm więc ciężko mi by było więcej ważyć przy tak niskim wzroście i już się boję tych co najmniej 68 kg :O
    Do października dasz radę a to co pisze a to co będzie to wiesz :-P

oar83e3krqgkccev.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wylicza ponad 80... to brzmi groźnie :) No chyba że wszystko pójdzie w brzuch i w biust :D

Małgorzatka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona ja mierze 165 a ważę 66kg ;o :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa w biust by mogło hihi :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa dzięki za odpowiedź... właśnie zbliżam się do momentu kiedy muszę podjąć decyzje czy zwykłe wesele czy obiad weselny. Wesele jest meeeega drogie...

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I męczące dla młodych. Ja nie chciałam tak wspominać tego dnia. I naprawdę nie żałuję :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ;) bylam u ginekologa i mam brac wit C 2x3 oraz żuravit 2x1 przez 10 dni. No i posiew moczu zrobić jutro rano, bo jeśli będzie bakteria to antybiotyk.
    Wynik mojej bety dzisiejszej to 308,5, w niedziele byl 129,6. Nie bede do was przez jakis czas zagladac a jesli juz to duzo rzadziej, bo negatywnie wplywa na mnie porownywanie moich wynikow z waszymi a nie powinnam sie stresowac dla dobra dziecka. Lekarz powiedzial, ze moj wynik jest ok i powiedzial nawet, ze rosnie ponad przecietna a patrzac na wasze bety ciagle sie zamartwiam. Musze znalezc sobie jakies zajecie ;) kolejna beta w poniedzialek, podziele sie z wami wynikiem tymczasem kazdej z was zycze duzo relaksu :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    I męczące dla młodych. Ja nie chciałam tak wspominać tego dnia. I naprawdę nie żałuję :)

Dzięki za info, chyba mnie przekonałaś! :) jadę dziś zobaczyć salę hihi :P

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim trzymaj się! Powodzenia i dużo zdrówka Ci życzę ! :)

Fatim lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, rób to co dla Was najlepsze :) Tobie też dużo spokoju ;)
    Nynusia, obiad nie oznacza nudnej posiadówy. My mieliśmy DJ'a, mieliśmy pierwszy taniec, tort i inne takie. I co dziwne ludzie wstawali między posiłkami i sobie tańczyli. Ale to chyba zależy od ludzi. Ja się tego po nich nie spodziewałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:29

Fatim lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, ale o co chodzi, bo nie rozumiem? Masz przyrost 139% !! Czym ty się martwisz :)? Przestań porównywać swoją do czyjejś, bo każdej jak widać inaczej przyrasta. Ważne, że ładnie przyrasta :)
    Patrz:
    Quote:
    HCG podwaja się co 1 dni 14 godzin (38 godzin).

Średni dwudniowy przyrost to 308 mlU/ml (138.8%) (w normie).

Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:35

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ