Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bree wrote:Kurcze jestem w 5 tygodniu i nie mialam jeszcze zadnych badan nawet zwyklej bety. Musze jeszcze czekac 3 tygodnie na pierwsza wizyte gdzie zrobia mi zwykly test ciazowy z moczu.... to jest 3 tygodnie zastanawiania sie przy kadym bolu brzucha i jajnika czy wszystko jest OK. mieszkam w UK a tu ciaza zaczyna sie dopiero od 12 tygodnia. Mi zrobili laske i przyjma mnie w 9 tygodniu.... chyba zupelnie osiwieje do tego czasu, w poprzednich ciazach nie mialam zadnych problemow ale to bylo 20 i 16 lat temu, wtedy nie bylam po 40tce... moje znajome ostatnio poronily i jakos tak przejelam sie tym faktem ze i moze u mnie jest cos nie tak. Powiedzcie mi prosze jakich badan krwi mam wymagac od lekarza jak pojde na prywatna wizyte za ktora zaplace majatek? Bo ten test ciazowy z moczu w 9 tygodniu ciazy jakos mnie nie cieszy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:08
-
aanaa wrote:Ale jesteście chude ja do 70 kg dobiegam no ale jestem w miarę wysoka i się to jakoś rozkłada
ja i tak schudłam bo wcześniej więcej i dobrze bo teraz zaś przybędzie ale nie ważne mój maż cały czas powtarza że on ma mieć za co złapać heh nie ukrywam że to lekka wymówka bo przy moich łobuzach nie ma mowy o dietach i ćwiczeniach -
Ja organizowałam tylko dla najbliższych i dla wujków i ciotek. Znajomi i dalsza młoda rodzina póżniej bawiła się z nami na imprezce
Nam się podobało. Tylko jeden gość narzekał. Ale ja wychodzę z założenia, że skoro jest takim chamem, że mówił to głośno w dniu naszego święta, to nie jest wart by się nim przejmowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:40
-
Małgorzatka wrote:a w gp byłaś ?? Wiem że dla nich ciąże po 40 są że tak powiem normą bo u nas to już podwyższonego ryzyka ehhh tak jak pisałam w poprzednim poście sprawdź sobie w goglach czy nie masz w pobliżu polskiej przychodni to usg albo betę zrobisz prywatnie
Mam polskie przychodnie, w jednej lekarz nie zauwazyl mi grzybicy taki bystry jest - powiedzial ze to co mi sie dzieje jest normalne, a w drugiej robia milion badan na wszystko bo jak twierdza sa konieczne i niezbedne i bez nich mi niczego nie zdiagnozuja.... tak mowia bo zwykle USG kosztuje tu okolo 300 zl do tego standardowe badanie na fotelu drugie tyle i badania na krew razem jakies 1500 do tego oddczytanie wynikow i wypisanie recepty, wszystko mega drogie ale jak trzeba to dam bo na zdrowiu oszczedzac nie bede tylko nie chcialabym tez komus kasy nabijac bo mi wmowi tysiac rzeczy bo za leczenie mnie ma kokosy... zyje w Europie Zachodniej a tak troche sie czuje jakbym zyla w buszu, no ale czego sie spodziewac po kraju gdzie za skrobanki placi kasa chorych a na bete nie mozna sie doprosic....gp mowi ze nie ma opcji wczesniej spotkac sie z lekarzem chyba ze dostane krwotoku to wtedy mnie ktos obejrzy...ale nie mam im zwracac glowy malym krwawieniem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:38
-
Bree wrote:Mam polskie przychodnie, w jednej lekarz nie zauwazyl mi grzybicy taki bystry jest - powiedzial ze to co mi sie dzieje jest normalne, a w drugiej robia milion badan na wszystko bo jak twierdza sa konieczne i niezbedne i bez nich mi niczego nie zdiagnozuja.... tak mowia bo zwykle USG kosztuje tu okolo 300 zl do tego badanie na fotelu drugie tyle i badania na krew razem jakies 1500 do tego oddzytanie wynikow i recepty, wszystko mega drogie ale jak trzeba to dam bo na zdrowiu oszczedzac nie bede tylko nie chcialabym tez komus kasy nabijac bo mi wmowi tysiac rzeczy bo za leczenie mnie ma kokosy... zyje w Europie Zachodniej a tak troche sie czuje jakbym zyla w buszu, no ale czego sie spodziewac po kraju gdzie za skrobanki placi kasa chorych a na bete nie mozna sie doprosic....
-
Kurcze ile was tutaj z UK jest !
Ja mam 161cm więc ciężko mi by było więcej ważyć przy tak niskim wzroście i już się boję tych co najmniej 68 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:53
Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Kurcze ile was tutaj z UK jest !
Ja mam 161cm więc ciężko mi by było więcej ważyć przy tak niskim wzroście i już się boję tych co najmniej 68 kg -
Jestem bylam u ginekologa i mam brac wit C 2x3 oraz żuravit 2x1 przez 10 dni. No i posiew moczu zrobić jutro rano, bo jeśli będzie bakteria to antybiotyk.
Wynik mojej bety dzisiejszej to 308,5, w niedziele byl 129,6. Nie bede do was przez jakis czas zagladac a jesli juz to duzo rzadziej, bo negatywnie wplywa na mnie porownywanie moich wynikow z waszymi a nie powinnam sie stresowac dla dobra dziecka. Lekarz powiedzial, ze moj wynik jest ok i powiedzial nawet, ze rosnie ponad przecietna a patrzac na wasze bety ciagle sie zamartwiam. Musze znalezc sobie jakies zajecie kolejna beta w poniedzialek, podziele sie z wami wynikiem tymczasem kazdej z was zycze duzo relaksu -
Fatim, rób to co dla Was najlepsze Tobie też dużo spokoju
Nynusia, obiad nie oznacza nudnej posiadówy. My mieliśmy DJ'a, mieliśmy pierwszy taniec, tort i inne takie. I co dziwne ludzie wstawali między posiłkami i sobie tańczyli. Ale to chyba zależy od ludzi. Ja się tego po nich nie spodziewałamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:29
Fatim lubi tę wiadomość
-
Fatim, ale o co chodzi, bo nie rozumiem? Masz przyrost 139% !! Czym ty się martwisz ? Przestań porównywać swoją do czyjejś, bo każdej jak widać inaczej przyrasta. Ważne, że ładnie przyrasta
Patrz:Quote:HCG podwaja się co 1 dni 14 godzin (38 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 308 mlU/ml (138.8%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:35
polkosia lubi tę wiadomość