WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Na to wyglada, ze mam najnizsza bete :/ nie rozumiem tak duzej roznicy oby to nic zlego...
    Fatim nie dręcz się tym proszę . Naprawdę nie jest źle masz dobry przyrost zobacz na wynikach beta w 4 lub 5 tyg jest nawet od 75 tak mam w normach . wiem też że u każdej z nas ten wynik jest inny a to dlatego że każda z nas jest inna . U jednych rośnie szybko u innych wolniej dlatego jest taka dużo rozbieżność w wynikach . Tak jest z objawami jak i również rozmiarem pęcherzyka . Mówi się że przy becie 2000 czy tam ileś widać pęcherzyk ja miałam 801 dzień po usg na którym był widoczny 2milimetrowy . Jeśli tak bardzo się martwisz Powtórz ja jutro jeszcze raz . Ja wiem że wszystko jest dobrze!

Fatim lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika ja się czuję od dwóch dni wyjątkowo dobrze ale co chwile coś podjadam bo jestem głodna.

Ale ten dobry nastrój to chyba przez środową wizytę u gin zobaczę moją fasolkę <3

paula1 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ja tez jakos od piatku czuje sie wyjatkowo dobrze bo juz nie boli mnie brzuch tak jak wczesniej i humor sie poprawil bo wczesniej to bez kija sie do mbie nie zblizaj jakies napady zlosci mialam :) tyle ze teraz chorubsko mnie dopadopadlo niestety..

Nynusia tez mam w srode wizyte u gina zeby zobaczyc serducho mam nadzieje ze juz bedzie widac ;) no to trzymam kciuki zebys zobaczyla sliczna fasolke i moze tez juz serduszko :)

Nynusia lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika mnie też właśnie przestał boleć brzuch i z tego powodu się cieszę bo już się zaczynałam bać, humorki mam nadal ale takie napady raz mam ochotę się śmiać a za chwilę chce mi się płakać :P

Ja też będę trzymać kciuki żeby było widać u Ciebie serduszko <3 u mnie to chyba jeszcze za wcześnie no ale zobaczymy... jestem baardzo podekscytowana :)

Zdrowiej szybko :)

Ewalika lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Na to wyglada, ze mam najnizsza bete :/ nie rozumiem tak duzej roznicy oby to nic zlego...
    Fatim ja w 4 tygodniu i 3 dniu mialam bardzo podobna bete do Ciebie bo 123 a po 72h byla juz 630 wiec nie martw sie zrob bete jutro i bedzie juz dobrze zobaczysz :) bądź dobrej mysli

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim a ja sprawdziłam faktycznie ty jutro i tak powtarzasz także zaciskam już mocno kciuki !!! :*
    I nie martw się , wróciłam się specjalnie i naprawdę masz dobry przyrost beta 129 to 4 tydzień u Ciebie się zgadza jutro będzie wynosić koło 400 zobaczysz :* :* :* jak nie więcej bo ja tam się nie znam ile ona tam rośnie tak dokładnie ;) Dobranoc :*

Fatim lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się kłade coś się źle czuje mam nadzieję że nie złapałam od Cory na razie mnie tylko muli w żołądku :/ buziaki śpijcie smacznie :)
    Nie stresować się proszę i bądźcie dobrej myśli wszystkie :* :*:*

oar83e3krqgkccev.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiecie podnoesc na duchu :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka trzymaj się i wracaj do zdrówka!! :*

Fatim nie martw się będzie wszystko dobrze! :)

Ja też idę spać bo po 9h w pracy padam....

Śpijcie dobrze dziewczynki :)

Małgorzatka, Fatim lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc zycze wszystkim slodkich snów :*

Małgorzatka lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane : )
    Witam Nowe Mamusie, gratuluję nowych badań i bet : ) dziś dzień dobrych wiadomości : )
    Może u mnie średnio, ale dziękuję za wsparcie ;* cieszę się, że mam to endometrium grube i coś w rodzaju pęcherzyka - to te dobra wiadomość. Teraz zaciskam kciuki i czekam na wynik bety, który będzie najpóźniej rano.

Co do zmiany lekarza... zmieniam go oczywiście :) teraz na taką fajną kobietę z Luxmed z polecenia siostry mojego P., tylko muszę się wbić w termin :> siostra P. też na początku się nadziała na niemiłego lekarza, który jej powiedział, żeby się nie nastawiała i że ona jest z pokolenia testów ciązowych... i też wtedy zmieniła lekarza na tę fajną lekarkę.

Na szczęście mąż siostry P. jest moim bezpośrednim przełożonym w pracy i będzie o mnie dbał, a szefowa ze szczebla wyżej jest teraz na l4, więc nie muszę się z nią męczyć, że mi nakaże nadgodziny :D

Jestem z Siemianowic Śląskich, ale mieszkam tu od 2 lat, wcześniej żyłam w Wielkopolsce, nawet 6 lat w Poznaniu. Chętnie przyjmę wszelkie polecenia lekarzy z Luxmedu i prywatnych na terenie naszego Śląska :D
    Z Poznania mogę polecić lekarza :)

Miłego wieczoru : )

Edytowane:
    Pojawił się wynik betaHCG :D
    mam:
    2 760 mIU /ml :DDD
    Ale jestem szczęśliwa :DDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:44

Ewalika, paula1, dodinka lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Ewalika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm piekna beta gratulacje! Nikt mi nie powie ze to nie ciaza przy takiej becie :)

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm ja mam bardzo dobrego ginekologa w Mysłowicach.. prowadził ciążę mojej szwagierki i moich paru koleżanek wszystko było ok dodatkowo jest baaardzo miły jeśli chcesz dam Ci namiar.

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - piękna beta :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam ;*

Nynusiu, poproszę, wyślij mi na pocztę namiary na tego lekarza, zawsze się przyda :)

Jeśli ktoś jest z Poznania, to też mogę polecić gorąco lekarkę, która się mną kiedyś zajmowała. Ma bogate wykształcenie i kilka publikacji, jest bardzo rozmowna, udziela wszystkich informacji i nie trzeba jej ciągnąć za język - sama wypytuje o to, co trzeba.
    Badania robi wszystkie i nawet nadto, pobieranie krwi jest u niej na miejscu.
    O każdej pacjentce prowadzi notatki i zawsze wie, co się działo i o czym była poprzednia wizyta - nie trzeba jej przypominać. Potrafi nawiązać kontakt.
    Jak trafiłam do szpitala położniczego na łyżeczkowanie, specjalnie umówiła mnie na czas swojego dyżuru, robiła zabieg, doglądała mnie na sali, gdy leżałam w łóżku.
    W sytuacjach awaryjnych łatwo się do niej dodzwonić lub umówi się na godzinę, kiedy może chwilę rozmawiać.
    Jeden minus: przychodzi się na umówioną godzinę, ale trzeba czekać z 40 minut, bo ma opóźnienie często z kolejką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 22:03

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh piekna beta.
    Dobrej nocy wszystkim, ja znowu nie w humorze...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freshmm
    Dobry lekarz prywatny przyjmuje Bytom, Piekary Śląskie bliskl siemianowic
    Dr Gagoś 80 zł wizyta z USG wszystko ladnie opisuje zdjecia robi w przyblizeniu, ogolnie bardzo dobra opinie ma :)

oar8skjod4lwslof.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Asieńko, miłych snów i lepszego humoru, wielu, wielu pozytywnych emocji ;* Ciekawe, co tam Cię wpędziło w zły nastrój...

ps. zapisuję kontakty do lekarzy :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 22:19

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh wiesz to vhyba hormony, bo jyz wszystko mnie wkurzw. Osyatnio strasznie moj tata. Jakis czas temu adoptowalusmy pieska i tata wciaz sie go czepia i ciagle powtarza ze jeszfze troche i go oddamy. Noz k... Co my dzieci ze psa jak zabawke traktujemy? Do tego moj M dzisiejsza bete przyjal jak powietrze... Po prostu wieczory sa do bani

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, te hormony! Też mi dziś łzy pociekły, jak mi ten lekarz w Luxmedzie powiedział, że aparat do USG będzie dostępny dopiero o godz.13.00 i mam przyjść drugi raz (a byłam u niego o 10.30).
    Jejku, chciałabym bardzo adoptować psiutka, ale na razie nie mam warunków, bo właścicielka mieszkania zabrania... no, ale niedługo zmieniam mieszkanie.
    Trzymam kciuki, by się obudzili Ci mężczyźni w Twoim domu i zaczęli działać jak trzeba!

No, też znikam, dobranoc wszystkim :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ